hamilelikte sağlık ocağının önemi

2 sene önce evlendiğimde gidip sağlık ocağına kaydımızı yaptırmıştık.. sonra sürekli aradılar gebelik var mı yok mu die.. ben de bankacıyım vakitli vakitsiz aramaları sinirimi bozdu dedim bi daha beni aramayın ben hamile olursam sizi bilgilendiririm..
gebe kalınca da gittim bilgi verdim.. sağolsun çok güzel ilgilendiler.. benim ankarada zaten güven hastanesinde takiplerim yapıldığı için çok gitmiyorum ama yine de arada arayıp bilgilendirme yapmalarından memnun kaldım.. durumu olmayıp da gebelik takibi yaptırmak isteyenler için gerçekten büyük nimet..

kendim için hamilelikten ziyade, bebeği olan arkadaşlardan biliorm, bebek doğduktan sonra aşı takibidir, kilo-boy kontrolüdür, hastanede doktorun unutabileceği ya da yoğunluğundan es geçebileceği şeyleri sağlık ocağının ince ince takip etmesi benim için daha önemli.. doğumdan sonra daha da faydalancam sanırım..

4,5 aylik hamileyim israrla saglik ocagindan arayarak tetanoz asisi olmam gerektigini soylediler.bende sonunda gittim ancak hemsire tansiyon ve kilo kontrolu harici beni yatirarak karnima baya bir bastirarak bebegin yerini teshis etmek istedi ve ilkel bir aletle bebgin dinlemek icin sonradan onlada bastirarak bakti.oldukca rahatsiz oldum bu durumdan.bu sekilde bir durumla karsilasan oldumu

arkadaslar mrb bende saglık ocagına hiç gitmedim kayıt yaptırmam gerektigini yeni ögrendim şimdi gitsem bi soru olurmu ilk gebeligim

arkadalar sağlık ocaklarındaki hamilelik takipleri onlara döner sermaye olarak geri dönüyor o yüzden bu kadar isteklilier... Yanine kadar hamile o kdar para ısrarla arayıp takip etmek istiyoruz demleri o yüzden... (gerçi bir bakıma onları işi bu)
hal hazırda bir çogumuzum gittidi takibinin yapıldığı bir dr var zaten ama bu imkanı ol ayanlar için iyi bir şey sonuçta...
Aşı konusında dr um benden tetanos vs aşıları yaptırmamı istemedi bene yaptırmadım... Aşıdan önce bağışıklık var mı yok mu ona bakılmalı boş yere aşı olup can yakmanın gereği yok sonuçta

Merhaba kız lar riskli bir gebelik geçiriyorum erken doğum riskim olduğundan sürekli yatıyorum 3 hafta da 1 perinatolog olan doktoruma gitsemde kendisi bana sağlık ocağyla bağlantı ya geçip ara ara tansiyon umu ölçtürmemi bebeğin kalp atışlarını dinlettirmemi istedi bende telefonla görüştüm belirlı günler hem ebe hem aile hekimi evime gelip gerekli herşeyi yapıyorlar.

Ayni sekilde arkadasa katiliyorum doner sermaye kisi basi para demek benide saglik ocagindan isirarla ariyorlardi gecen ay aradilar gebelik varmi varsa bize kesin bildirin falan dedi bende ok dusunmuypruz daha dedim megersem zaten o ay hamileymisim bilmiyorduk doktoruma daniscam saglik ocagna gideyimmi diye gerekli tahlillerimi zaten doktorum yapiyor ama yazilmakta fayda var gibi sanki

Geçen gün kayıt yaptırdım.. Cep numarama kadar aldılar.. Hemşirem den daha öncesinde memnundum ztn.. Testler için özelde o kadar para vermek yerine, devletin bana sağladığı imkanları kullanmak bana daha mantıklı geldi..

Yorumların bir çoğunu okudum ama 2015 yılı türkiyesinde sağlık ocağına gebelikte kayıt yaptırmakta zorlandım bazıları yok süperler bizi aradılar sordular diyorlar ama malesef beni kayıt olmam için gebeliğimin ilk haftalarında ordan oraya yolladılar vay efendim yer yokmuş evimin yakınındaki sağlık ocağında evimden baya uzak bir noktadaki ocağa yollamak istediler bana yetkili kişi diyorki gebeliğinizin olduğuna bizi innadırmalısınız sadece kan tahlili sonucu ile olmaz bize kalp atışını ultrason görüntüsünü vs belgelerle gelin biz o zaman sizin kaydınızı evinizin yakınına yapacağız gibi yıllar öncesi durumu aratmayan saçma sapan söylemlerde bulundular. Sağlık ocağına gitmek gerekli evet takipler önemli oturduğum yerde hastanelere çok takın değil bu sebebten ben kolaylık olur bazı tahlillerimi ve bebeğimin hareketlerini takip etmek açısından sağlık ocağını gayet verimli( doğru işlev verdiği taktirde ve insanlara eziyet olmadığı taktirde) yararlı bir kıruluş olarak görüyordum ama malesef yaşadığım bu yerde kadınlara ve çocuklara hiç ama hiç önem vermedikleri gibi öyle kapı kapı dolaşıp zırtbırt aramalarını asla bekleyemem. Demem o ki yıl oldu 2016 ama hala bazı şeyler çok geride ist gibi bir mega kentte bu ilgisizlik şaşırtıcı.

Sürekli aramalarına sinir oluyorum kilo tansiyon bakmak için ne kadar yol gitmem gerekiyo...zaten doktoruma gidiyorum düzenli yardımcı olmaları lazım zaten doktora gitmişim kiloma baksalar ne olacak bakmasalar ne...iğne falan için tamam gerekli de..dogum sonrası tansiyonum yuksekti hastaneye gonderdiler e ne işe yararsınız siz...

Yapılan aşılar özel karekod ve soğuk zincir ile takip ediliyor. Özelde durumlar sıkıntılı olabiliyor. Ben Asmde hemşireyim. Bebeklerimi saate ve kalabalığa göre çağırıyorum. Bakanlık aşıların mutlaka girişini istiyor ve özel sektör bunu yapmıyor. Bakanlık da gücü yettiğinden Dr ve hemşireyim diyor aynı aşı başka bebeğe giriş yapılamıyor. Kod okutuyoruz ya. Yapmadığımİz aşıyı yapıldı göstermek imkansız. Ay sonu bakanlık diyor ki hani bunun aşısı.... 100 aşıdan 2si eksik ise veriyor ceza puanını bir de maaşı kesiyor 300-400 arasında. Kapıda sütüyle hasta beklerken özelde yaptırdım vs diye dilekçe almak hele ki küçük bebekle öffff.... işler uzuyor. En iyisi hemşire ile görüşüp onun çağırdığı vakitte gitmek. Benim tansiyon hastam gelir derim ki randevulu aşım var bekleyin. Aşı için habersiz gitmeyin. Böyle kalabalıkla karşılaşmazsınız. Gebelik tetanos aşısı her an yapılabilir. Sadece insanlar düşük olur ise aşıyı suçlaması diye 20. Haftada yapıyoruz. Ben eğitimli ve pimpirikli olmayan hastalarıma 2. İzlemde 16-17. Haftada hemen hemen yapıyorum.

Sürekli aramalarına sinir oluyorum kilo tansiyon bakmak için ne kadar yol gitmem gerekiyo...zaten doktoruma gidiyorum düzenli yardımcı olmaları lazım zaten doktora gitmişim kiloma baksalar ne olacak bakmasalar ne...iğne falan için tamam gerekli de..dogum sonrası tansiyonum yuksekti hastaneye gonderdiler e ne işe yararsınız siz...
Tansiyonunuzun yüksek olduğunu saptayıp anne ve bebek ölümlerini en aza indirmek ve tedavi için uzmana yönlendirmeye yarıyoruz. Ve gittiğiniz hekim maalesef bakanlığın istediği verileri bakanlığa göndermiyor. .. Gönderse zaten sorun olmayacak....

Bilmiyorum bugün beni delirttiler ..sabah sabah sadece kiloma bakacak ve tansiyonumu ölçecekti soyleyim sonra geliyim dedim kabul etmedi...şimdiye kadar kalp atışına bakmadılar bile hangi igneyi yaptı ne etti soylemezler siz ustunuze alınmayın sadece bugün beni zorladılar ondan sinirlendim keşke bakanlık ve doktorlar ortak çalışsa da biz de sorun yaşamak yada sağlık ocakları daha yakın olsa kimse sorun yaşamasa

Yapılan aşılar özel karekod ve soğuk zincir ile takip ediliyor. Özelde durumlar sıkıntılı olabiliyor. Ben Asmde hemşireyim. Bebeklerimi saate ve kalabalığa göre çağırıyorum. Bakanlık aşıların mutlaka girişini istiyor ve özel sektör bunu yapmıyor. Bakanlık da gücü yettiğinden Dr ve hemşireyim diyor aynı aşı başka bebeğe giriş yapılamıyor. Kod okutuyoruz ya. Yapmadığımİz aşıyı yapıldı göstermek imkansız. Ay sonu bakanlık diyor ki hani bunun aşısı.... 100 aşıdan 2si eksik ise veriyor ceza puanını bir de maaşı kesiyor 300-400 arasında. Kapıda sütüyle hasta beklerken özelde yaptırdım vs diye dilekçe almak hele ki küçük bebekle öffff.... işler uzuyor. En iyisi hemşire ile görüşüp onun çağırdığı vakitte gitmek. Benim tansiyon hastam gelir derim ki randevulu aşım var bekleyin. Aşı için habersiz gitmeyin. Böyle kalabalıkla karşılaşmazsınız. Gebelik tetanos aşısı her an yapılabilir. Sadece insanlar düşük olur ise aşıyı suçlaması diye 20. Haftada yapıyoruz. Ben eğitimli ve pimpirikli olmayan hastalarıma 2. İzlemde 16-17. Haftada hemen hemen yapıyorum.
Aşılar için falan demedim bunlarda haklısınız tabi ki gunınde yapılması lazım ama sadece kilo ve tansiyon için gelemeyen hastanızı zorluyormusunuz...sırf bunun için mecburbu gebeler gelmeye tansiyonuna baktırdıysa kilosunu biliyorsa doktorununda baktıgını biliyorsanız yardımcı olamıyor musunuz

Yanlış bilgi veren kafadan sallayan o kadar çok hasta var ki... Siz de haklısınız bir yandan. Bakanlık sağolsun böyle birbirine düşürdü çalışanla hastayı. İdare edeceğiz artık. Benim hastalar da arkamdan söyleniyordur böyle muhakkak :)

Kilo değil de tansiyon için evet. Çünkü bazen 1 gün önce normalken komşusunun işi için geldiğinde hadi bi tansiyonuna bakayım diyince neler çıkıyor anlatamam. Bize verilen eğitimlerde de gebe selam verse tansiyonuna bakın diyorlar.

arkadaşlar ben gebeliğimi yeni öğrendim doktor sağlık ocağına gitmemi orda testler yaptırıp ona getirmemi istedi ne testi bunlar acaba giden oldumu

Toxoplazma, kızamık, hepatit b, hepatit c, aids, kan sayımı ve idrar testi.

Back
X