Hamilelikte sigara icen varmi ?

Doktorunz 1tane icebilirsin demis ama siz icmemeyi tercih etmissiniz bundan dolayi saygim duydugumu belirttim , kahve konusunu uzerime alinmadim merak etmistim belli bir haftadan sonra mi yasakladi falan diye ama siz farkli algilamissiniz neyse nope Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Doktorum hiç icmememi tavsiye etti. Eğer dayanamiyorsan 1 tane iç dedi

Merhaba kizlar evet hamileyken sigara icen varmi ? Biz daha 5 haftaligiz ogrenince 3-4 sigaraya dusurdum normalde gunde 2 Paket icerdim icmeden duramiyorum benim gibi olan varmi ? ☹☹
Bende aynı 1 paket içerdim 5 6 tane ye düşürdüm ama çok zorlanıyorum yaptığın birşey var mı

Merhaba kizlar evet hamileyken sigara icen varmi ? Biz daha 5 haftaligiz ogrenince 3-4 sigaraya dusurdum normalde gunde 2 Paket icerdim icmeden duramiyorum benim gibi olan varmi ? ☹☹
Merhaba dogum yaptınız mı acaba sigara ile ilgili bir problem yasamamıssınızdır ınsallah

Sigara tiryakisi olmayan bi insan bunun nasıl bir illet olduğunu anlayamaz. İsteyerek ya da istemeyerek hamile kalan o kadar insan var. Onların hayatlarını bilemezsiniz. Neden içtiklerini neden bırakamadıklarını bilemezsiniz. Burda hamile olan anneleri bu yazdıklarınızla daha fazla strese sokuyorsunuz. Kimsenin haddine değildir ki bunu yapıyorsanız çocuk yapmayın demek. Herkesin kendi hayatı sonuçta.
Hamileliğim boyunca sigara içtim, için demem. Ama tamamen sigarayı bi anda bırakmakta sizi strese sürükler. Çok denedim bırakmayı bırakamadım. Hayatım çok farklıydı düşüncelerim duygularım.... Oğlum 5 gün sonra 9 aylık olacak çok şükür ki şu an için bir problemi yok. Erken doğum da yapmadım 40+6 da doğdu. Normal doğum yaptım. Odaya çıktıktan 1 saat sonra da yine indim sigara mı içtim. Emzirirken de içtim olabildiğince az. Oğlumun kilosu da gayet normal. HİÇ BİR ANNEYE ANNE ADAYINA İÇİN DİYE TAVSİYE VERMİYORUM HERKESİN KENDİ BÜNYESİ VAR YAZILI OLAN BİR KADERİ VAR. BENİM ÇOCUĞUM DA OLMADI DİYE SİZE OLMAZ DİYE BİR ŞEY YOK.

Burada söz konusu olan sizin tercihleriniz değil. Bebeğiniz de bir birey ve hakları var. Ona bunu yapmaya hakkınız yok üzgünüm bahanelerinizin de bir anlamı yok. 9 aylık bir şey olmadı olmayacaj diye bir şey de yok. Sigara hücrenin DNa yapısını bozuyor. Bunun sonuçlarını hemen gormeyebilirsiniz akciğerleri hasar görüyor . Çocukluğu boyunca alerji-bronsit- astim şikayetleri olması da çok olası..

Bennn öğrenir öğrenmez her dumanda vicdan azabı çekiyorum 15 gün kadar kustum günde bir iki düştü simdi geçti bulantı ama tiksindim sanırım hala 1 2 insallah böle gider

Evet olmadı, doğrudur olmayacak diye bir şey de yok. Ama bir insana eğer sigarayı bırakamıyorsa çocuk yapmasın gibi bir söylemde bulunamazsınız. Sigara içmek kişisel bir tercih değil bi bağımlılık yani esasına bakarsanız bi hastalık. Ama siz ben ne dersem diyeyim bilimsel gerçeklikleri söylemeye devam edeceksiniz. Herkesin kendi açısından haklı olduğu yönler var.

Çocuğa daha doğurmadan zarar vermeye başlayacaksak işimiz zor. Zaten dünya iyi bir geleceğe bakmıyor. Ama çocukların mutlu olacağını düşünüp yapılıyor. Bari bunun için elinizden gelen her şeyi yapmaya çalışın.

Sigara (bildiğin zehir) bunu çocuğuna isteye isteye verecek insan bağımlı değil bence düşüncesiz ve bencildir.

Bu dediklerimin sigara içen anneler için çok büyük ithamlar olduğunun farkındayım ama doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış.

Çocuk yapmak sorumluluk gerektirir, özveri ister. Herkes her an çocuk yapmaya hazır değildir

Ağır yazmış olabilirim ama maalesef bu konularda çok hassasım artık bundan sonra herkes kendine uygunu yapsın tabii ama biraz gözünüzü açmak istedim. Bağımlı olunca böyle şeylere bahane falan da bulunabiliyor. Lütfen çocuğunuza iyi bakın. Diyeceklerim bu kadar

Ben söylenen şeylere hak vermiyor değilim. Hamilelikte sigara içilmesinin zararlarını da gayet iyi biliyorum. Ama size bahane gelen şeyler bazı insanların gerçekleri. Hayat bu kime ne yaşattığı hiç belli olmuyor. Kim ister ki bile isteye kendi canından olana hatta kendi canına zarar vermek. Ama bırakılmayınca bırakılmıyor ben yapamadım. Ordan bakınca nasıl bir anne olarak göründüğüm de hiç önemli değil ben nasıl bir anne olduğumu biliyorum. Sigara içmeyen ve bunun nasıl bir şey olduğunu bilmeyen insanlar lütfen bu konuda ki görüşlerini paylaşırken biraz daha empati kurmaya çalışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…