Hamilelikte somon yenir mi

Balığın boyutu büyüdükçe vücudunda biriken zehir miktarı da daha fazla oluyor diye biliyorum, her canlı için böyle. Mesela ton balığı kesinlikle onermezler hamilelikte, cıva var diye. Bebeğin zihinsel gelişimini ciddi anlamda etkiliyor. Bence küçük balıkları tercih edin hamileliğiniz boyunca.

Somon tatli su baligi hamilelikte yenilebiliyor ben yedim. Tekrar netten bakin. Zaten bebegede ilk balik olarak somon veriliyor genelde. Civa olsa bebeklerin ek gidasina eklenmezdi. Somonda omega 3 fazla . Suan hamsi cok var. Mevsimi hem tuketebilirsin.

Yerli somon olabilir mi bahsettiğiniz? Ithal somon yani Norveç olan çok temiz sularda yaşıyor diye biliyorum.

Temiz suda yaşması değil ki konu. Dipteymiş. Ve etinde çok çinko varmış. Yerli ithal diye ayırmıyorlar yani.
Dip balığından kasıt kirli suyun dibinde olup da oradaki kirliliğe maruz kalan demek, atıklar dibe çöktüğü için...

Temiz denizin dip balığı, bizim kirli denizlerin en iyi balığından iyidir bence.

Ama hamilelik açısından bilemiyorum. Doktorum hiç öyle birşey belirtmemişti.

Benim bugün kontrolüm vardı sordum özellikle cıva balığın derisinde olur mevsimindeki her balığı yiyebilirsin derisini yeme dedi somon dedim bisikinti yok mevsimine göre tercih et balığı Karadeniz ye Norveç yeme mesela dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…