Hamilelikte süt oluşumu???

duygugkhn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
10
0
36
Van
Arkadaşlar 34.hafta hamileyim...Acaba süt olması için doğumdan önce yapılabileccek fayda sağlayacak şeyler olabiliyor mu? Yoksa yapılacaklar ancak doğumdan sonra mı işe yarıyor? Bilenler yardımcı olabilir mi?Gerekiyorsa şimdiden bişeyler yemek içmek neyse yapmak istiyorum.Doğumdan sonrası için bilgilenmek adına da Yardımlarınızı bekliyorum.

bu konuyu bende çok merak ediyorumm ve hiç bilgim yok ne yazıkki umarım cevaplar gelir.

doğum sırasında ve sonrasında salgılanan hormonlarla gelecek sütünüz. bu bazen 2-3 gün sürüyor benim de 2. gün gelmişti ama bebek zaten 3 günlük rezerve sahip doğuyor. hastanede hemen mama vermeye kalkıyorlar izin vermeyin. 1.5 saatte bir uyuyor olsa da uyandırın ve her bir memeyi 15 dakika emzirin. ilk günlerde bunu yapmak çok zor oluyor ama azmedin. bir de süt ilk geldiğinde memeler aşırı doluyor bebek tam çekemediği için. düzgün bir pompa alın(bence avent)her emzirmeden sonra 5-10 cc de çıksa sağın.bu işlem hem süt düğümlenmesini engeller hem de beyne daha bol süt üret mesajı verir.sütüm az mı, yetmiyor mu demeyin, bu sadece sütü azaltmaya yarar. yeni doğmuş bebeğin midesi bilye kadar ve 1. ay sadece pinpon topu büyüklüğünde.ne kadar emzirirseniz o kadar sütünüz olacak.dönemsel azalmalar normal, 3. haftadan sonra memeler yumuşuyor genelde ve bu sütün azaldığını değil, vücudun süt vermeye adapte olduğunu gösteriyor.şimdiden artırmanın yolunu araştırmayın, doğal akışına bırakın bedeniniz ne yapacağını biliyor zaten. doğum sonrası günde en az 3 litre su içip proteince zengin beslenin. ben ettim siz etmeyin, tahin helvası vs sadece kilo almayı sağlar afrikalı kadınlar bile emzirebiliyor yemeden içmeden.bol su, bir porsiyon sütlü tatlı ve protein içeren gıdalar size yeter inanın. hurma,ceviz(çok değil 2-3 tane)rezene, ısırgan otu çayı, ısırgan otu tohumu ve bal karışımı da tüketilebilir.maydonoz ve naneyi aşırı tüketmeyin, dereotu yiyin onların yerine. ama bunları doğum öncesi yapmayın,ilk süt doğum sonrası gelsin ki bebeğinize yarasın.

çok teşekkür ederin ne güzel bilgiler vermişsin.

çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler vermişsin.

hastanede hemen süt gelmesi için sek markasının ananas suyunu veriyorlar. içinde peynir altı suyu bulunduğu için süt yapıyormuş. diğer markaların içeriğinde bulunmuyor. kolay bulunan bir içicek de değil. eğer doğumunuz yakınsa öncesinde arayıp temin etmenizi öneririm. Çok işe yarıyor. bazı doktorlar doğumdan iki hafta önce içilmeye başlanmasını öneriyorlar.

stressiz olma, sutunuzun bolca gelecegini dusunmek, moral bozan insanlara kulak tıkamak ve 3 lt kadar su icmek.
sut vermek isteyen bir annenin sutu gelir, en cok buna inanın.
tarcin, bulgur ve bugday, dere otu, bebegini surekli yanında -sling olabilir- tasimak da artiriyor sutu.
sonra da iyi bir pompa ile cekmek. aventinkilerde masaj yapragi var, bunlar bebegin emdigi noktaları uyarıp sutu artırıyor mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…