hamilelikte tansiyon

82seyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
160
2
46
Ankara
kızlar bu ikinci gebeliğim.ilk gebeliğimde son aylarda tansiyon yüksekliğine bağlı olarak ayaklarım balon gibi şişmişti. sezeryan anında 17 ye kadar yükseldi tansiyonum. bu gebeliğimde de son bir haftadır ayaklarım şişmeye başladı. tansiyonumu ölçüyorum bazen 14 e kadar yükseliyor. sizlerinde son aylarda tansiyonunuz yükseldi mi ilaç kullandınız mı?

benim ilk gebeliğimdi bu :) di diyorum çünkü meleğim 36 gün erken doğdu şimdi kucağımda çok şükür.... yüksek tansiyon problemi yaşadım son 1,5 ay.... 14-15e kadar çıkıyordu ilaç kullandım hatta ismide alfamet......... yavrum suyu bittiğinden 35 haftalık doğdu........10gün küvözde kaldık........... bebeğimin doktoru bu ilacın yavruma çok zarar verdiğini gelişimini gerilettiğini söyledi........ bebeğim çok eziyet çekti o on gün boyunca biz yaşadık umarım sizin başınıza gelmez.... ama başka bir yolu varsa ilaç kullanmayın derim benn tecrübeyle sabittirrrrrrrrrrrrrrr

sakın ihmal etme
daha geçen hafta yüksek tansiyondan dolayı beyin kanaması geçirdi bir arkadaşımız ve kaybettik( 6,5 aylık hamileydi bebeği almışlar küvezde şu an

ben nerdeyse son 2 ay alfamet kullandım,
son ay günde 3 kez alıyordum , ona rağmen 16ya kadar çıktığı oluyordu tansiyonumun birşeye sinirlendiğim zaman, bu tip durumlarda hemen bir doz daha al demişti doktorum ama ben o kadar ilaç yüklemesi yapmak istemediğimden almıyordum, Doktorda bu ilacı almakdan değil almamakdan kork, tansiyon hem sana hem bebeğe zarar demişti.

Benim bebeğimde 2,400gr doğdu, şimdi yazdıklarınızı görünce acaba bu ilaç yüzündenmi kg alamadı diye düşündüm. Onun dışında bir sıkıntımız yok çok şükür

Hamileliğimin 5. ayında tansiyon riski taşıdığımı söylediler.. Olacak demiyoruz ama riski taşıyorsun dediler 28. haftadan sonra netleşir dediler 8. aya gelene kadar çok yorulmadığım sürece tansiyonumda herhangi bir sıkıntı yoktu.yalnız bir anda kilom artmaya başladı yalnız son haftalara geldiğimde ve hatta doğumdan önceki hafta aşırı derece tansiyonum yükseldi .. nefes alamayacak hale geldiğimi hatırlıyorum .. Doktor hemen idrar testi yaptırdı ... herhangi bir sıkıntı çıkmadı fakat doğumdan önceki çarşamba günü tansiyonum 16 17 leri görünce kan testi yapıldı ve sonuç olarak hemen cumartesi günü ( 19 mayıs) doğumum gerçekleşti. 37 . hafta da doğumu yaptım .. 2570 gr olarak bebeğimi aldım kucağıma çok şükür olsun ki bebeğim çok sağlıklı .. Doğum sırasında bu arada 18e çıkmış benimde tansiyonum.. Şükür ki ikimizde sağlıklıyız..

öncelikle geçmiş olsun...acaba bebeğinizin suyunun bitmesi tansiyon ilacının etkisiylemi oldu?

sakın ihmal etme
daha geçen hafta yüksek tansiyondan dolayı beyin kanaması geçirdi bir arkadaşımız ve kaybettik( 6,5 aylık hamileydi bebeği almışlar küvezde şu an

bu gün doktora gittim ilaçlık bir durum olmadığını ama dikkat etmemi söyledi.yüksek tansiyon çok kötü bir durum:18: allah rahmet eylesin...umarım korktuklarım başıma gelmez

allah sağlıcakla büyütsün inşallah

benimde şimdiye kadar tansiyon problemim, ödemim olmadı ama son bir haftadır ayaklarımda şişlikler başladı tansiyonun habercisi olarak...tuzu iyice azaltmam gerekiyorr ama oda çok zor:44: allah sağlıklıklı günler versin

canım doktorum benim direkt tuzu yasakladı.. Dinlensemde tansiyonum yükseliyordu.. Çok korkuyordum.. Belki gebelik zehirlenmesi riski idrarda çıkmıyor ama kan testi sonuçlarında hemen belli ediyordu kendini... Tansiyonun 14 gördüğü anda doktoruna haber ver canım.. Hiç belli olmaz Allahım her ikinizide korusun birbirinize bağışlasın...

öncelikle geçmiş olsun...acaba bebeğinizin suyunun bitmesi tansiyon ilacının etkisiylemi oldu?
sebebini bilmiyorum ama suyumun azalması ilaç kullanmaya başlayınca ortaya çıktı öncesinde hiç böyle bir sorunum yoktu...öyle basit birşeyde değildi hani yaşadığı bebeğimin doğum anında doktorumun söylediği söz aynen şu "boğularak ölüyormuş neredeyse!!!!!!!!" hala kulaklarımda çınlıyor sesi....10gün yaşayacakmı yavrum diye bekledim başını allah kimseye yaşatmasın....ilacın etkisini bilemem ama net olarak bildiğim sadece bebeğin gelişimini etkilediği... biz çok zor günler geçirdik yavrumla ... ama bir arkadaş daha ciddi bir durumdan bahsetmiş yukarıda okuyunca çok üzüldüm 6,5 aylık hamileyken beyin kanaması geçiren arkadaşa allah rahmet eylesin... sizinde allah yardımcınız olsun gebelikte ne yapacağını şaşırıyor insan bende çok tereddüte düşmüştüm ama doktorum kullanmak zorundasın aksi takdirde daha çok zarar görürsün demişti.......... ben kullanıp zarar görenlerdenim ..........ama çok şükür ikimizde iyiyiz şimdi yavrumla....

yükselicek olduktan sonra sıfır tuz tüketsende yükseliyor...umarım hayırlısı ile geçer şu son zamanlar. canım güzel temennin için teşekkürler

allah korumuş gerçekten. umarı herkes sağlıklı bir şekilde dünyaya getirir yavrucaklarını...

İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.Alfametin bebeğe hiç zararı yoktur.İlaç B kategorisindedir.milyonlarca kadın 9 ay boyunca alfamet içip sağlıklı çocuklar doğuruyorlar.İlacı içmeyin demeniz bebeklerin ölüm sebebidir.Lütfen bilinçlenip tavsiye veriniz.

4 yıl önce doktorumuz söyledi hanımefendi ben değil. bilinçsiz bir anne değilim çok şükür üstelik özellikle yazmışım BAŞKA BİR YOLU VARSA diye! ama sizde önce okumayı, üslubu ve saygıyı öğrenin lütfen!

Alfamet bebek için zararsızdır , yanlış yönlendirme olmasın , günde 8 adet kullanılabilir, bilgisiz paylaşımlar yapmayın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…