Hamilelikte Tatil ? Alaçatı Tavsiyeleri ?

little lulu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
206
145
23
37
Merhaba Arkadaşlar ,

Bayramdan sonra eşimle Alaçatı 'ya tatile gitmek istiyoruz Alaçatı'da gidip kalanlarınız vardır mutlaka otel tavsiyelerinizi ve yapılacak şeyler tavsiyelerinizi alabilirim .

Birde hamile olduğum için o zaman havuza girmem sıkıntı olur mu neredeyse 7 aylık hamile olacağım . Hamileyken tatil yaptınız mı bu şekilde havuz falan kullandınız mı öğrenmek istiyorum...

Hamileligim boyunca surekli havuza girdim,son gune kadar.
Alacati konusunda tecrubeli arkadaslar yardimci olurlar size;) ben hic gitmedim
Hayirli dogumlar olsun

Teşekkür ederim :) O zaman havuza girmekten çekinmeye gerek yok .:halay:. Bende tatil yerine gidip havuza / denize girmeden duramam diye düşünüyordum. E birde hava da sıcak olacak..

Geçen yıl Derin butik otel de kaldık ve çok memnun kaldık .Hamileyken tatil yaptım ama havuza gitmedim .Deniz daha sağlıklı .

Teşekkür ederim :) O zaman havuza girmekten çekinmeye gerek yok .:halay:. Bende tatil yerine gidip havuza / denize girmeden duramam diye düşünüyordum. E birde hava da sıcak olacak..
Denize de gir havuza da kuzum, ben hic zararini gormedim. Havuzun temizliginden emin ol yeterli. Seneye kadar bir daha tatile cikamayabilirsin, bu firsati iyi degerlendir bol su ic, yolda da surekli mola verin iki saatte bir ayaga kalkip biraz dolas molada tamamdir;)

Denize de gir havuza da kuzum, ben hic zararini gormedim. Havuzun temizliginden emin ol yeterli. Seneye kadar bir daha tatile cikamayabilirsin, bu firsati iyi degerlendir bol su ic, yolda da surekli mola verin iki saatte bir ayaga kalkip biraz dolas molada tamamdir:KK66:

evet yaa sırf seneye böyle bir fırsat yaratamam en azından bebeğim doğmadan önce bir tatil yapalım diyorum

tatil beldelerinde özellkile hamilelikte havuza girmeyi uygun bulmuyorum sonuçta kendimize ait havuz olmadığı için tehlikeli olabileceğini düşünüyorum açıkçası denize girmek en sağlıklısı bu sene bende sadece denize girmeyi düşünüyorum şimdiden iyi tatiller

Alaçatı Beach Resort & Spa'dan çok memnun kaldık.
Ama Alaçatı rüzgarıyla ünlüdür biliyorsunuz.
Bir daha gider misin derseniz, İzmir'li olmama rağmen bir daha Alaçatı'ya gitmem.
Çünkü Çeşme'nin abartılmış ve İstanbul fiyatlarına sahip bir köyü Alaçatı.
Denize girmek için de Pırlanta plajını öneririm bu arada.

Yaz yaklaştıkça tatil konuları tek tek açılıyor, 2 sene önce bende tam 7 aylık hamileydim tatile çıktığımızda. Çeşme'deydik. Ahhh çeşmeee..... Alaçatı'ya daha çok gezmeye ve alışverişe gittik. O zaman Boyalık mevkiinde kalmıştık Boyalık Beact Resort'ta..Havuza girmeyin bence, denize girin. Ben sudan çıkmamıştım valla :) Ilıca-Altınkum buralara da gidin mutlaka, ve kesinlikleeee kiraz reçeli ve limon çiçeği reçeli alın :)

afet hanım taşev'de kaldık memnun kaldık ancak isminde de geçtiği gibi sadece taş bir ev pansiyon gibi bizim ihtiyaçlarımızı karşılamıştı.
fakat ben hamilelikte alaçatı tatilini pek mantıklı bulmuyorum aşırı kalabalık ve bunaltıcı ayrıca pahalı da. alaçatı merkezde deniz yok en yakın denize 10 dkda gidersiniz o da arabayla eğer çeşmeye gidecekseniz mutlaka arabanızla gidin çünkü o 10 dklık mesafeye 100 tl taksi parası ödersiniz.
deniz olarak bana kalırsa en güzel deniz çiftlikköy(yanlış mı hatırlıyorum adını emin olamadım) ve dalyanda var. mesela dalyanda ladin otel var orayı tavsiye ederim denizi bence çok güzel havuzu var ailelere uygun bir otel. biz sadece plajından yararlanmak icin giriyorduk.
çeşme merkez marina çok güzeldir oraya gidin alaçatı port'a gidin. şifne tarafı da güzeldir. Deliklikoy'a gidin orası da çok güzel
Ama araba şart gerçekten

Şuan tek ihtiyacım olan şey.
Gidin ama havuz yerine denizi tercih edin, bir de güneşten iyi korunun.
Alaçatı sizin için biraz yorucu olabilir, daha sakin yerlere de göz atın derim.

Alaçatı gereksiz şişirilmiş bir yer bence. Ne denizinde yüzülüyor ne görülebilecek güzel bir yeri var. Yaz aylarında istanbul zenginlerinin akınına uğruyor, bir şişe suyu beş liradan satıyorlar. Planınızı yaptıysanız moralinizi bozmak istemem ama benim tatil yapılacak yerler listemde son sıralarda yer alır alaçatı ya da çeşmenin herhangi bir yeri.

Neden otel havuzu ki ? Çeşme' ye inin şahane denizi kumsalı var bayılırsınız. Biz Reçel Butik Hotel' de kalmıştık diğer Alaçatı otellerine göre nispeten ucuz bir oteldi ve temiz ve güzeldi. Bence Çeşme denizi dururken otelde havuza girmeyin.

Alaçatı gereksiz şişirilmiş bir yer bence. Ne denizinde yüzülüyor ne görülebilecek güzel bir yeri var. Yaz aylarında istanbul zenginlerinin akınına uğruyor, bir şişe suyu beş liradan satıyorlar. Planınızı yaptıysanız moralinizi bozmak istemem ama benim tatil yapılacak yerler listemde son sıralarda yer alır alaçatı ya da çeşmenin herhangi bir yeri.

33'lük bira 20 TL idi sene 2014 :bicak:

33'lük bira 20 TL idi sene 2014 :bicak:

Geçen sene beach cluba gidelim dedik günü birlik. Diğer yerlerde 15-50 arası değişen fiyatlar orda 85 lira kişi başı. Sizin olsun deyip vazgeçtik. Abartıyorlar son yıllarda. Oda kahvaltı butik otel mayıs ayında gecelik 400 lira fiyat çekiyor. Ne kadar temiz, güzel, farklı olursa olsun verilmez o para yahu. Dünyanın en güzel yerine gider tatil yaparsın üzerine biraz daha koyup.

Geçen sene beach cluba gidelim dedik günü birlik. Diğer yerlerde 15-50 arası değişen fiyatlar orda 85 lira kişi başı. Sizin olsun deyip vazgeçtik. Abartıyorlar son yıllarda. Oda kahvaltı butik otel mayıs ayında gecelik 400 lira fiyat çekiyor. Ne kadar temiz, güzel, farklı olursa olsun verilmez o para yahu. Dünyanın en güzel yerine gider tatil yaparsın üzerine biraz daha koyup.

Biz 2014' de Reçel' de kaldık kişi başı 100 TL idi oda / kahvaltı. Ki bu en makulüydü otellerin ama benim Alaçatı ısrarım sonucu haftasonu gittik kaldık iki gün.

1,5 luk su ya 15 lira verdiydik 6 sene kadar önce..
gittim gördüm bir daha gitmem..

Back
X