hamilelikte temizlik malzemesi kullanmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
kızlar bana yardım edin bu hafta sonu sabahtan akşama kadar temizlik yaptım evde bu arada temizlik malzemesi porçöz,klorak kullandım bebişime zararı olmuşmudur birde çok ağrılarım oldu akşam vakti.belim,bacağım,kalçam resmen tutuldum sanırım fazla ayakta kalmaktan oldu biraz tedirgin oldum ama şimdi biraz iyiyim

canım tedirgin olma, bişi olmamıştır,ama sen yine de bir dahaki sefere porçöz-klorak falan fazla kullanmamaya çalış,ya da solumamaya çalış...

megilara teşekkür ederim canım zaten fazla solumadım uzak durmaya çalıştım ama yinede tedirgin oldum birde çok rahatsızlandım belim,bacağım tutmadı inanılmaz ağrım oldu ama şimdi geçti iyiyim fazla ayakta kalmaktan olmuş olabilirmi

tatlım kaç haftalık hamilesin?herhangi bir düşük riski falan yoksa ev işi yapmanın (tabii abartmadan ) egzersiz gibi hamişlere ii geldiğini bile sölüyorlar...

15 haftalık canım düşük riski falan yok çok şükür ama sabahtan beri ayak üzerinde durmamdan kaynaklanıyor olabilir

sevdacım bundan sonra daha dikkatli ol çok yormuşun kendini ağrıların o yüzden canım
temzikilk malzemelerinide ne kadar az kullnsak o kadar iyi canım

Ayakta durduğun için olmuştur, ama porçözü solumamalısın.Hamile olmasan bile zehirler o seni. Ben de bugün çamaşır suyu kullandım banyo temizliğinde, önce sıktım, sonra kapıyı kapadım kaçtım.Yarım saat sonra nefesimi tutarak soğuk suyla duruladım.Deterjanlarla temas etmemek lazım, ben bulaşık eldiveni kullanıyorum.

Evet hamilelikte belki biraz daha dikkat gerekiyor
Ama zaten normalde de zehir o maddeler
Bende o tür temizleyicilerdensadece domestos kullanıyorum
Onu bile çok sık kullanmamaya özen gösteriyorum
İster istemez soluyor zehir yakıyr insanı
Ben kokusuz zararsız olduğu için amway kullanıyorum
Hatta çamaşır yumuşatıcısında bile yogun bi koku yok

anladım kızlar çok teşekkür ederim

ben ilk doktora gittiğimde 8 haftalık felanken...bana kesinlikle temizlik maddelerinden uzak kalmamı çok zararlı oldugunu söylemişti...benimde dusuk riskim felan yoktu...hala da hiç kullanmıyorum temizlik malzemeleri...

Canim bak internetten bende daha onceden arastirmistim bende cok kullanirim camasir suyu filan (hamile degilim ama suphelenmistim)

Hamilelikte sıkça sorulan diğer sorulardan birisi de (Ozon türü) çamaşır sularının kullanılamayacağıdır. Gebeliğinizde bir takım önlemleri alarak çamaşır suları ve benzeri temizlik malzemelerini kullanabilirsiniz.

Bunun için özellikle çamaşır suyu kullanırken

1)cildinizin ve ellerinizin zarar görmemesi için mutlaka eldiven giyiniz,

2)temizlenilen ortamda uzun süre kalmayınız ve

3)temizlenen ortamın iyi şekilde havalanmasını sağlayınız.

teşekkür ederim canım çamaşır suyu değil porçöz kullandım ama uzun süre durmadım birde ağzımla burnumu tülbentle kapatarak yaptım zararı olmamıştır diye düşünüyorum ama annelik iç güdüsü işte tedirgin oldum sonradan

Ben de amway ürünlerini kullanacağım hamile olduğum zaman.İçinde zararlı kimyasalların çoğu yok. Çok önemsiyorsanız bu konuyu çevrenizdeki bir amwayci arkadaşınızla görüşün. Belki faydası olur.

slm kızlar dün bende biraz fala çamaşır suyu ile temas ettim kokusu uzun süre burnumda kaldı gibi oldu. dr umu aradım bebeğe bişey olma senin ciğerlerini zedeler. açık havaya çık derin derin nefes al dedi şimdi telaş yapıorum bebebğe bişey olurmu die hemen arkadından yoğurt yedim açık havada kaldım ama :Saruboceq: ınşallah bişey olmaz

bende bıraz once caydanlıgın dibine azıcık porcöz dokmustum bırden kokusu burnuma geldı.delikafadulden
sımdı senın yazını okuyunca icim bırazcıkta olsa ferahladı.

Ben de ilk çocuğuma hamile iken çok zehirlenme tehlikesi atlattım hemen yoğurt falan yedim dışarı çıktım temiz hava almaya.. ikinci çocuğumda daha dikkatli oldum , araştırdım falan...
şimdi cleanball - ersağ deterjanlarını kullanıyorum. fosfat içermediğinden zararsız.. ablamın göğsünde kist olunca doktor tavsiye etmiş.. bizde üye olduk kendimize gelişinden alıyoruz. bizden görüp almak isteyenlere de gelişinden veriyorum.. özellikle çamaşır ve bulaşık makinesi deterjanaları çok güzel. aynı anda arkadaşım ile aldığım bluzüm benim ilk aldığım gibi arkadaşımın da rengi değişince herkes şaşırdı... 2 çocuğum var ve bulaşık mak.den çıksa bile yine de durulayarak veriyordum onlara.. neden arkası çukur bir bardağım var idi içi hep pis su dolu çıkardı önceden.. bu deterjan ile berrak su çıkıyor gözümle görmesem inanmazdım..ve yer temizleme , halı şampuanı vb. hepsi ayrı güzel.. yani ben memnumun annem de ve arkadaşlarım da...Ablam 380 metrekare eve 3 çocuklu ev hanımına yardıma gidiyor, önceden yap yap heryer hemen toz oluyor bitmiyor derdi.şimdi ise işim çok kolaylaştı bu deterjanlarla diyor :) yani anlayacağınız far var.. amway gibi pahalı da değil ve konsantre sulandırarak kullanıldığından da piyasadaki deterjanlardan çok gidiyor.. 6 ay oldu hala bitmedi yarısına geldim :) önceden her markete gittiğimde deterjan reyonuna uğruyordum şimdi unuttum inanın :)oğlum ellerini yıkamayı sevmez idi.. jeli alır suyun altında akar giderdi..ben hep elini ovalardım gidip.. el köpüğü ile el yıkamayı çok sevdi.. içim de rahat böylelikle...

Kızlar evi benden baska temizleyecek kimse yok ister istem ez her türlü temizlik malzemesini kullanıyorum ama her seferinde vicdanım çok rahatsız oluyor.çamasır suyu felan kullanmayınca temiz olmuyo ki özellikle lavabo ve tuvaletler

Temizlik için kullanılan kimyasal maddeler anne karnındaki bebeğe zarar veriyor.

İş yerinde kimyasal maddeleri bileşenlerine ayıran çözücülere maruz kalan kadınların bebeğinde oluşum bozukluklarının meydana gelme riskinin 2,5 kat fazla olduğu bildirildi.

Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü'nden (Inserm) bilim adamlarının yaptığı araştırma, yoğunluğu veya yağı azaltmak ya da temizlik için kullanılan çözücülerin bebek için tehlike teşkil ettiğini ortaya koydu.

Bu maddelerin gebelikte plasentanın oluşturduğu koruyucu bariyeri geçebildiğini vurgulayan bilim adamları, çözücülerin genellikle solunum yoluyla alındığına ya da deriden geçtiğine dikkati çekti.

3 binden fazlası çalışan olmak üzere 3421 kadının katıldığı, Sylvaine Cordier ve ekibinin araştırmasında, katılımcılardan yüzde 30'u iş yerinde en az bir kere kimyasal çözücülere maruz kaldığını söyledi. Bu maddelere en fazla maruz kalan gebelerin bebeklerinin böbreğinde, idrar yollarında, özellikle erkek bebeklerin genital bölgesinde oluşum bozukluğu ya da bu bebeklerde dudak yarığının meydana gelme riskinin daha fazla olduğu kaydedildi.

"Occupational and Environmental Medicine" dergisinde yayımlanan araştırmada, bu tür oluşum bozukluklarının ortalama yüzde 2-3 olduğu, ancak gebelik başında bu kimyasal maddelere maruz kalan hamilelerde riskin 2,5 kat arttığı vurgulandı.

Temizlik veya sağlık alanında, kuaförde, estetik merkezinde ya da laboratuvarda çalışan kadınların çözücülere en fazla maruz kalanlar olduğu da belirtildi.

Araştırmaya ilişkin makale, Fransız "Le Nouvel Observateur" dergisinde de yer alıyor.

ALINTI

selam canım dediğn bu ürünün internet sitesine bakmaya çalıştım ama bir türlü açılmadı...
ürünlerini incelemek istemiştim

ben de incelemeye çalıştım ama görünmüyor. çok merak ettim doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…