hamilelikte uçak yolculuğu??

Merhaba...

Ben ilk olarak 3 haftalikken ucmusum :) ingiltereye tasindigimiz donemdi ve ben hamile oldugumu buraya geldikten 2 hafta sonra ogrendim...daha sonra 19. haftamizda turkiyeye geldik...yolculugumuz londra-istanbul arasi 3,5 saat ve istanbuldan ankara aktarmasi da 1 saat...yani aktarmali halde toplam 4bucuk saat geldik...ve 23. haftamizda da ingiltereye geri donduk ayni aktarmalarla...doktorlarimla konusmadim ben bu yolculuklari acikcasi...cunku internetten, 7 aya kadar -belirtilmis herhangi bi saglik sorunu olmadigi surece- uculabilecegi yaziyordu...bende en ufak bi rahatsizliga neden olmadi...

ayrica, yurtdisinda bircok ulkede gebelik takipleri oldukca oturmus bi sistemle yapiliyor...bu nedenle, bence gidecegin ulkenin saglik sistemini arastirman yararina olabilir...bizim bebegimiz de surpriz -(planli ama surpriz :) - oldugu icin korkularini anlayabildigimi dusunuyorum...biz de yurtdisi planlarimiz varken, gelip yerlesene kadar ertelemeyi dusunuyorduk cunku...ama bizimki, biz daha yola cikmadan yola cikmis bile :)) ve ben pisman degilim )

benimde bildigim kacinci ayonda olursan ol önce kadin doktoruna danisman gerektigi hersey yolundami diye ve yolculugunun nekadar sürecegide önemli
ben 3aylikken istanbula gitmisdim doktorum izin vermisdi zira düsük riskim vardi zaten hamileligimin basinda onu atlattigim icin gidebilirsin demisdi
ama hersey yolunda ve normalsa 6aya kadar ucak yolculugu yapabiliyosun öyle demisdi doktorum bana

aah ah hiç ertelemeyi düşünmüyorum ama yapmamak için de o kadar neden çıktı ki :1no2:
diyelim ki hamilelik oldu ve 2-3 aylıkken yolculuk yapmam gerekecek
saolsun arkadaşlar yorum yaptılar ve onlarda bi sorun olmamış
ve düşük riski filan olmadığı sürece etkisi olmuyormuş
ama benim ne olur bilememki
yurtdışına anlaşmalı gideceğim erteleyeyim desem bu fırsat bi daha elime geçmez
üzüle üzüle erteleyeceğim galiba...senağlama
senin de güzel olmuş
şu lafında güzeldi " bizimki, biz daha yola cikmadan yola cikmis " sırnaşık şey

6.aya kadar uculabildigini biliyorum.ama 6.ayda izin verilmiyor.dr.dan da rapor almak lazim.

çok teşekkürler

vaay düşük riskini atlattın ve yolculuk yaptın
demekki o kadar tehlikesi olmuyor yaa...şutarafagitti

kizlar yengemden biliyorum bende bikac sey yazayim..
6-7 ayliga kadar ucusa izin veriyor doktorlar tabii ciddi bi durum yoksa..ama yolculuk esnasinda mümkün oldugunca cok su tüket demisti doktor yengeme..3 saat türkiyeye ucarken hostesleri canindan bezdirmistikaydirigubbakcemile3
birde ucak icinde yürümüstü ara ara...
6-7 aydan sonrada doktor raporuyla ucusa izin veriliyor

a.s. çok teşekkür ederim paylaştığın için
demek birde bol su içmek lazımmış CADIARZU

:))) ah canim ya...simdi ukala ukala konusmak istemiyorum ama icimdekini soylemezsem de catlarim...umarim bu yuzden bana kizmazsin insanin hayatinda karsisina surekli firsatlar cikiyor...bunlarin hangisi gercekten firsat, iste bunu uzerinden zaman gecince goruyorsun ama donusu olmuyor...kariyer, is, para elbette coooook onemli ama bebek icin de onemli etkenler var; yas gibi, huzur gibi...biz de bazi nedenlerle ertelemeler yapmistik...ama sonra gordugumuz su oldu; her zaman bisey cikiyor ve ertelenip duruyor...bu nedenle biz oturup onceligimize karar verdik...ve bence bu bebekler ne zaman geleceklerini cok iyi biliyorlar :))) yani istedigin seylerin hayatindakini onemine gore karar vermen ilerde pisman olmani onleyebilir...umarim olmazsin...cok fazla karisiyor gibi gorunduysem kusura bakma, niyetim elbette bu degil; sadece cevremde sonradan pisman olan insanlar taniyorum ve bu yuzden kendimi tutamiyorum :)))

umarim hersey gonlunce olur kaydirigubbakcemile3

olurmuu çok güzel yazmışsın çok saol a.s.
hiçte karışmak değil fikirlere ihtiyacım var :çok üzgünüm:
ben kesinlikle bebek diyorum önceliğim olarak,ama hayat karşıma öyle şeyler çıkarıyor ki...
yani öncelikle şöyle diyeyim;hiç hesapta yokken yüksek lisansa başlayıverdim,tam bebek düşünmeye başladık hiç hesapta yokken yurtdışında eğitim çıktı.neresi olacak sınavlar filan derken 4-5 ay geçti.gideceğimiz yer belli ama
orda hangi doktora giderim nerde kalırız-hatta şuanda yurtlarda kalıcaz gibi görünüyor-
çok haklısın hep bişeyler çıkabilir
ama bu türkiyede bir yere taşınmak değil ki
birde orda 1 yıl kalıp gelicez
:çok üzgünüm:bir çıkış yolu bulamıyorum...

yanlis anlasilirsam diye korkmustum, rahatladim :sm_cool:

son yazdiklarindan sonra kafanin karismasini daha iyi anladim acikcasi...bi de 26 yasindasin daha...ustelik bizim gibi uzun sureli olarak degil sadece 1 yil icin tasiniyorsun...hangi ulkeye gideceksin bilmiyorum ama bircok ulke bu konularda duzeni oturtmus durumda, yani hamileliginde doktor gibi bi sorunun olacagini sanmam...ama yurt odalarinda da hem de yuksek lisans yaparken de bu hamilelik halledilecek bisey degil bana gore...cunku disardan gorundugu kadar kolay degil maalesef...Ayrica stres cok onemli bi olumsuz etken...hem ders calisip, hem sinav verip hem hamileligi ben halledemezdim sahsen...

ama yuksek lisanstan sonra turkiye'ye donunce de is derdin olacak...belki baska sehirde olcak...dur bi duzen kurayim diyceksin...nasil olsa yapariz diyceksin belki...ama yillar o kadar cabuk geciyorki...yaaa herkes illa geciyor bu yollardan galiba...insan kendi cikamiyor ki isin icinde akil versin bi de...

sunu yap bunu yap diyemem elbette; bu konular akil vermek icin fazla karmasik :)) ama ingiltere veya fransayla ilgili bilgi istersen yardimci olabilirim...ne biliyim hamilelikle ilgili bi sorun olursa bikac sey de ben soyleyebilirim...ama herseyi gozlerini kapatip dusunecek ve karar verecek sensin sonucta...kolay gelsin demekten baska bisey kalmiyor sanirim:çok üzgünüm:

alacagin karar senin icin en iyi karar olur umarim...kaydirigubbakcemile3

ühühühü 27 yaşındayım artık :a015:
çok karmakarışığım...
tek isteğim bebeğim olması ama herşeye gözümü kapatıpta körükörüne
yapmak istemiyorum
ben dayanırım ama o daha küçücük olacak
en ufak bi stresten etkilenecek...
bende eşimde orada tez yapacağız kısmetse...
tam diyorum tamam bebeği şimdilik erteledik
ya hamile birini görüyorum ya bebeklerle ilgili bişi oluyor
kopuyorum yine benneyaptımki
çok teşekkür ederim zaman ayırıpta yazıyorsun a.s.
verdiğin bilgiler için düşüncelerin için
emin ol ki çok faydalı oluyorsun

faydasi oluyorsa cok sevindim a.s.

27 yas bisey diil ben de 29 olucam bu yıl :))) bebek istegi -ozellikle kadinlarda sanirim- donem donem artiyor...ama hayatinda master gbii bi planin varken, hem de esinle birlikte, bebek pek olacak bisey degil bence...yani ben dayanirim ama o daha kucucuk olacak demissin ya, inan bana senin icin de dayanmasi sandigin kadar kolay olmayacak canim...ben de senin gibi dusunuyordum ama herkesin hamileligi ayni olmadigi gibi insan hayatindaki koklu degisikliklere kolay adapte olamiyor ve o bocaladigin donemler kimisinde agir depresyonlara donusuyor...bunlarin hepsini kendi deneyimlerime gore yaziyorum, elbette herkeste ayni olacak diye bisey yok ama olabildigini de bil istiyorum...ben depresyona girmedim ama bunun en onemli sebebi esimin bana cok destek olmasiydi...onun da kafasi dolu olsaydi sanirim benim icin cok daha zor olacakti ki sen esinin de tez yazacagini soyluyorsun...

yine uzattim ama kendi hamileligimi sana ozetlemek istiyorum: yurtdisina tasindiktan (ki biz en az 6-7 yil icin burdayiz) 2 hafta sonra, daha otelde kalip ev ararken hamile oldugumu ogrendik...cok mutlu olduk...istedigimiz, hayal etigimiz her iki sey de ayni anda olmustu...ilk baslarda hersey cok iyiydi...hani bicok hamile bayanin ilk 3 ay bas donmesi, mide bulantisi vs olur ya, bende nerdeyse hic olmadi, ohhh dedim, ne rahat geciriyorum...sonra hamile oldugum icin arkadaslarla disari cikmalarim engellenmeye basladi ki yeni tasindigin bi ulkede cevren sak diye olmuyor...ayrica ben yillardir home office seklinde cevirmenlik yaptigim icin, burda da ona devam ettim ama ev icinde oldugum icin bunaldigim zamanlar oldu burda...turkiyede canim sikilinca disari cikip bi arkadasimi gormeye gidebilirken, burda onu yapamadim haliyle...sonra 6. ayimizde bende bas donmesi ve mide bulantilari basladi...normalde 40 hafta olarak hesaplanan hamileligin ben 41. haftasina girdim ama daha 2 gun once cikardim (nerdeyse gun asiri cikariyorum zaten)...2. ayimda sirt agrilarim basladi ve 8. ayim bitene kadar rahat oturamadim, rahat uyuyamadim...geceleri en iyi ihtimalle 4 kere tuvalete kalkmaktan dolayi deliksiz uykuyu unuttum...son aylarda artan kasik agrilarini saymiyorum...son bikac haftadir ayaklarimdaki sislikler vs en basit sorunlar...e bi de geciktigi icin bekleme stresi eklendi...hormonlar zaten seninle dalga gecer gibi iyice cosuyor...denge diye biseyi unut...daha saymami ister misin???

bunlari moralini bozmak, canini iyice sikmak icin yazmadim...hamilelik guzel bisey ama gorundugu kadar kolay bisey degil inanki...bana kimse bunlari anlatmamisti...hos, anlatsa da fikrim degisir miydi, hamile oldugumu ogrendigimde cocugumu aldirir miydim bu sefer? HAYIR !! ama benim engelim yoktu...senin okumak gibi bi planin var...hem de esinle birlikte...sandigindan daha fazla zorlanabilecegini bilmelisin...

karar verirken bunlari da dusun bence...aklina gelen, benim cevaplayabilecegim bisey varsa, her zaman yazarim...tabi bugun yarin dogurursam bi sure ara vermem gerekir o kadar alkisalkisalkis pazartesiye kadar dogumum olmazsa, pazartesi hastaneye yaticam ben de...suni sanciyla dogum, burda en az 10 gun gectikten sonra uygulaniyor...bakalim ben ogluma ne zaman kavusucam :uhm:

bu arada hangi ulkede ne masteri planliyorsunuz?

aaaa ben bebeğin doğdu sanmıştım kolay doğumlar olsun inşallah
hayırlısıyla kavuşursun inş bebeğine :ecrin_bebek:
çok doğru diyorsun çok güzel anlatmışsın
Allah razı olsun
2 tanıdığımda aynı zamanlarda doğum yaptı
biri 6.ayına kadar istifra ederken diğeri bi o kadar iyi geçti
sende ne zorluklar yaşamışsın
benim bunları yaşamayacağım ne malum
üstelik orada yanlız olacağım eşim okulda olsa yanımda kimsem olmayacak
burda anneme filan giderim yada o gelir...
tüm bunları düşünüyorum ama vazgeçmek çok zor geliyor...
senin bişey kalmamış maşallah
hayırlısıyla sağlıkla kolay doğum olur inş

Son düzenleme:

cnm nasilsin nasil gidiyor hamilelik
bende gecen sene kizima hamileyken türkiyeye gittik hic bi sorun olmadi hatta doktoruma sormustum bi sorun olmaz demisti izinizmizde cok güzel gecti hatta yanimda kocam karnimda bebegim yine ücümüz tatil yapmistik kaydirigubbakcemile3

benımde 36. haftada uçak seyhati yapma durumum var son 35 ve 36. haftalarda seyhat yapan varmı nette 32. haftaya kadar raporlu bazı yerlerde ise en son raporlu 36 denmiş son ayında yolculuk yapan anneler yada anne adayları var mı acaba ???

•Yirmisekiz hafta (yedi ay) doldurmamış olan hamile yolculardan rapor istenmez.
•Tek bebeğe hamile yolcuların 28. haftadan-36. haftaya kadar kendi doktorundan aldığı “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir. 36. haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi seyahatine izin verilmez.
•İki veya daha fazla bebeğe hamile yolcuların 28. haftadan-32. haftaya kadar kendi doktorundan aldığı “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir. 32. haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi seyahatine izin verilmez.
•Doktor raporunun tarihi yedi günden eski olamaz.
•Raporu düzenleyen doktorun rapor üzerinde adı soyadı, diploma numarası ve imzası mutlaka olmalıdır.

gerekli bilgi yukarida yaziyor.
bende 29 ve 33 haftalik hamileyken iki defa 3 ve iki defada 1 saatlik ucuslar yaptim bi sorun yasamadim cok sükür.

teşekkür ederim canım bilgilendirmen için en geç 36. haftaya kadar yola çıkmam lazım yoksa kaldım :18:

Ben 10 haftalik hamileyim. onumuzdeki ay Turkiyeye gitmek istiyorum 2 ay sure icin.. ucak yolculugu 10 saat suruyo. Giderken 14 hafta olucam, donerken 22 hafta gibi bisey olucam. Annem doktoruna sor diyo. Ama randevuma daha zaman var. Biletimi biran once almak istiyorum. Bir de bu yolculugu yalniz yapicam Bi sakincasi olur mu? Doktora sormadan bileti almali miyim yoksa beklemeli miyim? Bu haftalarda ucusun ne gibi zarari olabilir bilen varsa yazsin nolur...

selam, siz de Amerika'dasiniz sanirim...soyle bir topigimiz var...

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/529130-amerikada-hamilelik.html
bu topikde seyahat eden arkadaslar var, onlara da sorabilirsin..topige bekleriz:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…