• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte ultrason

NurcanZ

Konu annemse yatsın tüm sekizler yana.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
159
29
38
Merhaba arkadaşlar ablam şu an 37 haftalik hamile önceki haftalarda gittiğinde hep 1 hafta önde çıkardı haftası ama gecen hafta 36 haftalikken gitti ve 35bucuk çıktı haftası bu hafta 37.haftasinda da gitti ve haftası 35 çıktı biz doğumu beklerken gitgide geriye sarıyor neden böyle bilgisi olan bilgilendirebilir mi? Bu arada devlet hastanesine gidiyor ve kilo bile söylemiyorlar!!!!! �:cry:Özele gidecek birkaç gün sonra

geçmiş olsun canım.. bir bilgim yok ama özelde içini rahatlatırlar..
devlet hastanelerinde maalesef çok fazla bilgi vermiyor doktorlar..
umarım önemli bir şey değildir.

Bilgileri ultrasona elle giriyorlar yanlış girmiştir sat ı falan hafta bir ileri bir geri gitmez yoksa ya ilerdedir gebelik yada geride olur her hafta değişmez benim bildiğim

Bilgileri ultrasona elle giriyorlar yanlış girmiştir sat ı falan hafta bir ileri bir geri gitmez yoksa ya ilerdedir gebelik yada geride olur her hafta değişmez benim bildiğim
Evet

geçmiş olsun canım.. bir bilgim yok ama özelde içini rahatlatırlar..
devlet hastanelerinde maalesef çok fazla bilgi vermiyor doktorlar..
umarım önemli bir şey değildir.
Aynen herkes mesleğini hakkını vererek yapsın doktor olmayı seçtilerse üzerine düşeni yapacaklar

Bebekler son haftalarda daha onceki haftalardaki hiziyla buyumeyebilir sebebi bu olabilir. Bir iki hafta uyumsuzluk cok onemli olmaz doppler kan akimlari normalse. Ha bi de elden ele fark eder birinin 35 olctugunu digeri 37 olcebilir bebegin durusuyla vs ile alakali. Son olarak doguma yakin bebegin başı asagiya indiyse ozellikle baş olmak uzere tum ölçülerde bir iki hafta yanlışlık olabilir bebegin oturdugu yer itibariyle dogru olcum yapilmasi zorlastigi icin.

bebek doğum kanalında ilerledikçe artık onun ölçümlerini yapmak zorlaşır. cihaz ve dr da önemli tabi. üzülmeyin bebek normaldir ve büyüyordur. doğuma yakın böyle sapmalar normal.

Devlet hastanelerinin imkanı ne kadar ki doktor ne yapsın!Ultrasonik donanımları vücutlarına mı entegre etsinler? Ahkam kesmeyi biliyorsunuz vallahi sadece...

devlet hastanelerinde bir hastaya ayrılan süreyi biliyor musunuz.
siz 10 liraya boğazda sık bir restoranda yemek yiyor musunuz??
Evet süreleri kısıtlı ama hic yoktan kilosunu bari söylesinler millet özele gitmek zorunda mi parasi olan var olmayan var

Devlet hastanelerinin imkanı ne kadar ki doktor ne yapsın!Ultrasonik donanımları vücutlarına mı entegre etsinler? Ahkam kesmeyi biliyorsunuz vallahi sadece...
Ahkamla ne ilgisi var biz de bebegi merak ediyoruz doğal olarak! Hic yoktan kilo söylesinler herkes özele gidemez

Evet süreleri kısıtlı ama hic yoktan kilosunu bari söylesinler millet özele gitmek zorunda mi parasi olan var olmayan var
haklı olabilirsiniz belki ama bebeğin kilosunu söylemedi diye işini hakkıyla yapmadığı anlamı çıkmaz.
ters bir şey var mı ancak ona bakabilmiştir o surede. 4 dakikada zaten hasta girip masaya uzanıp jel sürene kadar biter. bakıldığımıza şükretsek yeridir....

Ahkamla ne ilgisi var biz de bebegi merak ediyoruz doğal olarak! Hic yoktan kilo söylesinler herkes özele gidemez
Ben size demedim neden alındınız elbette merak edeceksiniz,lafım mesleği seçmişse yapacak falan filan diyen arkadaş. Hiç yoktan kilo söylesinler güzel de ben de bunu demek istiyorum doktorun elinin altındaki makine bunu söylemesine olanak sağlayamıyorsa yapacak birşey yok sanırım. Farklı bir devlet hastanesi deneyebilirsiniz.

haklı olabilirsiniz belki ama bebeğin kilosunu söylemedi diye işini hakkıyla yapmadığı anlamı çıkmaz.
ters bir şey var mı ancak ona bakabilmiştir o surede. 4 dakikada zaten hasta girip masaya uzanıp jel sürene kadar biter. bakıldığımıza şükretsek yeridir....
Sadece iyi diyor tamam o kadar yani bebek tedaviyle olan yıllarca beklenen bir bebek doğal olarak hepimiz gelişimini kilosunu boyunu merak ediyoruz. Herkes özele gitmeyi ister ama istemek olmuyor parası olmayan ne yapsın

Ben size demedim neden alındınız elbette merak edeceksiniz,lafım mesleği seçmişse yapacak falan filan diyen arkadaş. Hiç yoktan kilo söylesinler güzel de ben de bunu demek istiyorum doktorun elinin altındaki makine bunu söylemesine olanak sağlayamıyorsa yapacak birşey yok sanırım. Farklı bir devlet hastanesi deneyebilirsiniz.
Tedaviyle olan bir bebek hastane değiştirmek de istemiyor o yüzden mecbur oraya devam ediyor

Sadece iyi diyor tamam o kadar yani bebek tedaviyle olan yıllarca beklenen bir bebek doğal olarak hepimiz gelişimini kilosunu boyunu merak ediyoruz. Herkes özele gitmeyi ister ama istemek olmuyor parası olmayan ne yapsın
iyi diyorsa ortalama demek ki. nette hangi hafta hangi kiloda yazıyor oradan bakabilirsiniz. zaten usg hesaplaması da artı eksi yüzde on yakınlıkta. mesela size üc kilo dese 2500-3500 arası bir şey. ayrıca hep farklı cihaz ve hep farklı dr olunca ölçüm her defasında değişir iyice kafanız karışır kiloya takılmayın.

iyi diyorsa ortalama demek ki. nette hangi hafta hangi kiloda yazıyor oradan bakabilirsiniz. zaten usg hesaplaması da artı eksi yüzde on yakınlıkta. mesela size üc kilo dese 2500-3500 arası bir şey. ayrıca hep farklı cihaz ve hep farklı dr olunca ölçüm her defasında değişir iyice kafanız karışır kiloya takılmayın.
Teşekkürler☺

Back
X