Hamilelikte uyku problemi

bulantilihamile

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
31
1
286
İstanbul
arkadaşlar ben 17 haftalık hamileyim ve iki haftadır geceleri uyuyamıyorum. uyuduğumda bir panik ile yataktan fırlıyorum kendimi kötü hissediyorum. psikiyatra gittim doktor çok kaygılısın ondan dedi. kendi kadın doğum doktorumda uyumazsan zorlama bebeğe zararı yok diyor. ama gün bitmiyor, akşam olsun istemiyorum geceleri bazen ağlayarak geçiriyorum. bu durumu yaşayan var mı? ne zaman geçer fikri olan var mı? lütfen acil cevap...

arkadaşlar ben 17 haftalık hamileyim ve iki haftadır geceleri uyuyamıyorum. uyuduğumda bir panik ile yataktan fırlıyorum kendimi kötü hissediyorum. psikiyatra gittim doktor çok kaygılısın ondan dedi. kendi kadın doğum doktorumda uyumazsan zorlama bebeğe zararı yok diyor. ama gün bitmiyor, akşam olsun istemiyorum geceleri bazen ağlayarak geçiriyorum. bu durumu yaşayan var mı? ne zaman geçer fikri olan var mı? lütfen acil cevap...

gecmis olsun .ben ilk gebe kaldigim zamanlrda öyleydim hatta gebe oldugumu bilmiyordum doktora gittigimde anksiyete bozukkugu teshisi koydu..asiri kaygi yani.. doktorun tavsiyesi kendime hobi bulmamdi,ugrasicak birseyler yapmalisin dedi ..zaten ilk 1 ay öyleydi daha sonra farkettimki bebegim bana cok güzel bir moral verdi 16+5 günlük hamileyim kendimi hep iyi hissettim sükür.sana tavsiyem kurslara bir göz at yeni insanlarla tanismak ve yeni bir ugras bulmak sana iyi gelebilir.

canim ben de her hamilegimde boyle oluyrum taa ki lohusaligim çikana kadar sirf bu yzden korkuyorm hamileikten..
Gece korkarak uyaniyorum. sabah oluyor cocuklara okula gecirim yeniden uykuya daliyorum yine ayni korkaran uyaniyorum ruyalarim karisk ruya gormekten ypruluyorm bazen..
Hamilelik hormanlarindanmis galiba dr falan gitmedim ama kuran okuyup abtesli yatinca birde kitab okuyarak dalinca olmuyor bu hal ama yinede tam kurtulamiyor insan..(ben oyleyim) her bunye farklidir inss gecer seninki..
Hamile oldugumndan bu hal onu biliyorum oyle fazla takmiyorum ardik ben..

Son düzenleme:
Bende 16 haftalık hamileyim ve aynı problem 2 haftadır bende de var üstelik ben çalışıyorum ve sabah 7de uyanmak zorundayım öyle zor ki :( Gece olunca ruhum daralıyor eşim uyuyalım dediği zaman ağlamak istiyorum ne olur uyuma diye. sonra yatağa gir dön dön sabah 5e yakın belki uyuyabiliyorrum ki sonra zaten alarm çalıyor kabus gibi.. Benim vücudum karıncalanıyor kaşıntı gibi batma gibi özellikle bacaklarım sanki bu sebep oluyormus gibi geliyor bana

ben de de 15. hafta sonu gibi bir iç daralması sonrasında düzenli uyuyamama ile problemler başladı. baktım olmuyor psikiyatra gitmeye başladım. Onun da dediği bu benim çok kaygılı olmamla ilgiliymiş. başta zor bir dönem geçirdiğim için fazlaca korkularım ve kaygılarım oldu. ama bunu yeni yeni kabullenmeye başladım diyebilirim. son 1 haftada hiç kesintisiz uyuyamasam da gece sık sık uyanıp hemen uykuya daldım. ama arada yine geceleri uykum kaçıyor ve daralıyorum. dün gece de öyle geçti. bende madem yapacak birşey yok dedim oturdum kitap okudum. yarım saat sonra dalmışım. yani yapacak birşey yok gibi en iyisi ya tv ya da kitap müzik falan. bir de anneniz, arkadaşınızı falan varsa sizinle kalacak baya iyi geliyor.
sabah işe gelmek baya zor oluyor ama geçecdek diyip beklicez sanırım..

Back
X