Hamilelikte Uyku Problemi

lafebesii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
82
8
48
Merhaba KK hanımları. Dört aylık evli, dört haftalık hamileyim. Evlendim evleneli hic uyku problemi yaşamamıştım. Gece yatıp sabaha kadar deliksiz uyurdum. Son bir haftadır her gece birbirinden değişik rüyalar görmeye basladım. Dün gece ise hiç bir rahatsızlığım olmadığı halde sayısız ruyalar gorerek uyandım ve tekrar uykuya dalamadım. Bu beni cok rahatsız etti. Acaba hamileliğin psikolojik etkisi olabilir mi? Yaşayanlarınız var mı?

Aranızda böyle bir sorun yaşayan kimse yok mu? Yarın doktoruma da soracağım ama öncesinde sizlerle de paylaşmak istedim. Dün geceki gibi olacak diye bu gece uyumak bile istemiyorum:(

Ben hamile degilim ama uykusuzluktan bende dertliyim.
Banada bir haftadir uyku tutmuyor. Gec saatlere kadar nette takiliyom. Uykum gelsin diye. 4-5 gibi uyuyorum. Sabahta gec saate kalkiyorum ama aksam 9 gibi bi uyuyorum. Bir kac saat sadece. Farkli farkli rüyalar görüyorum sizin gibi. Sonra tutmuyor uykum. Bir kac gün öncede öyle olmustu. Yine gec saatlerde uyumustum sabah 7 idi uyudugumda. Saat 1500e kadar uyudum aksam 9 gibi tekrar uyudum. Yorgundum asiri derecede. Hic birsyde yapmamistim halbuki yorulcak. 3 saat uyumusum. Cesitli rüyalardan sonra uyandim yine sabaha kadar uyaniktim. Bir haftadir böyle.

Evet o yüzden
Çünkü vücudun hepsinin farkında olmasan da bir sürü değişim geçiriyor
Eee kolay değil:)

Benim gündüzlerim uyumakla. Geceleri uykusuzlukla geciyor. Düzen kalmadi.. pazar tatilim bitiyor. Pazartesi ise nasil gitcem diye düsünüyorum. :)

bir de hamile olmayıp hamileymiş gibi horul fosur uyuyanlar var ben gibi :confused:
Diğeri de ben. Birde arada hamileymis gibi aş eriyorum valla cok garibimm:-D

Konu sahibi hamilelikte ne kadar dogru bilmem ama rahatlatici bitki caylari tuketebilirsin belki eser miktarda. Papatya gibi. Ama ben bilmiorum dokttorundan mutlaka onay al oyle ic.

Bayanlar hepinize ayrı ayrı cok tesekkur ederim. Bu gece deliksiz uyudum ama rüyalar yine yakamı bırakmadı. Demek ki bazı hamileliklerde bu haftalarda baslayıp bir kac hafta suren uyku problemi oluyor. Birde güzel rüyalar görsem bile huzursuz uyanıyorum. Bünyem hamileliğe henüz uyum sağlayamadı sanırım:)

Canım benim sorunum tam anlamıyla uykusuzlukta degil. Normalde gördüğümün 3-5 katı ruyayo bir gecede görmem. Hic bir ilac yahut kimyasal kullanmadıgım halde boyle olmasını hamilelikte psikolojik degisim olarak degerlendirebilir miyim?

Merhaba KK hanımları. Dört aylık evli, dört haftalık hamileyim. Evlendim evleneli hic uyku problemi yaşamamıştım. Gece yatıp sabaha kadar deliksiz uyurdum. Son bir haftadır her gece birbirinden değişik rüyalar görmeye basladım. Dün gece ise hiç bir rahatsızlığım olmadığı halde sayısız ruyalar gorerek uyandım ve tekrar uykuya dalamadım. Bu beni cok rahatsız etti. Acaba hamileliğin psikolojik etkisi olabilir mi? Yaşayanlarınız var mı?
Olur tabi yatmadan önce yediğine içtiğine
Dikkat et. Dr lada görüş

Haklısınız. Bir önceki gece yemek yiyerek yatmıştım ve saçma rüyalar görerek uyandım. Dün gece ise sadece süt içtim, yine rüyalar gördüm ama en azından güzellerdi ve uykum bölünmedi:)

Bir de bitkilerle aram pek iyi degildir ama, bazı sakinlestirici etkisi olan bitkilerin kas gevsettigini ve hamilelikte vajinal kasların gevsemesiyle bebegin tutunmasında problem olacagını duymustum. Doğruluk payı var mı bilemiyorum:)

Hamilelik hormonlarının etkisi
Ben ilk üç ay her fırsatta ve heryerden uyudum
Sonraki aylar ise çok zor uykuya daldım ve hep geceleri uyandım

Hamile kaldığımdan beri doğru-düzgün uyku uyuyamadım. Hep uyanıyorum yada absürt absürt rüyalar görüyorum ve yorgun kalkıyorum yataktan. Hamilelik hormonlarıyla alakalı yani. Bide hamileyken çok uyuyamayan uykusuzluk çekenler istatistiklere göre zeki insanlarmış..

Bir de bitkilerle aram pek iyi degildir ama, bazı sakinlestirici etkisi olan bitkilerin kas gevsettigini ve hamilelikte vajinal kasların gevsemesiyle bebegin tutunmasında problem olacagını duymustum. Doğruluk payı var mı bilemiyorum:)
Dr.sormadan sakın hiçbirşey kullanma ne bitki ne ilaç..

Back
X