Hamilelikte Uyku ve Hareket Problemi

cokonatt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
23
2
36
Tam olarak 23 haftalık hamileyim ve artık doğal olarak karnım çıkmaya başladı.Karın çıkmasıyla beraber gelen sıkıntılarım da basladı. Uyurken her türlü pozisyonu deniyorum, sağa dönüyorum sola dönüyorum, bacağımın arasına yastık alıyorum ama bi türlü rahat edemiyorum ve sürekli uyanıyorum, dolayısıyla sabah uyandıgımda hic uyumamıs gibi oluyorum.Bir de gün içinde biraz hareket etsem, ne bileyim biraz hızlı yürüsem, merdiven çıksam kasıklarım ağrımaya başlıyor ve çok korkuyorum. Daha karnım doğru düzgün çıkmadan bu kadar sıkıntı çekersem karnım iyice çıkınca ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum :( sizlerde bu tarz uyku ya da hareket sorunları yasadınız mı, ağrınız oldu mu ve bu sorunları nasıl çözdünüz yardımcı olursanız çok sevinirim...

bende ilk aylardan beri bu sorunu yasiyorum halada bi cozum bulmus degilim gece baykusu oldum:1:

19.haftadayız. aynı sorunları bende yaşıyorum sırt üstü yatmaayı severken bebeğin hareketleri sırt üstü yatırmıyor.gündüz iş yerinde de yorgunluk ve uyku oluyor. çalışmıyor olsam yatarım geçer diyorum.tatil günlerini iple çekiyorum

merhaba ben de 29 haftalığım pozisyon beğenmeme durumunu 22.haftadan beri yaşıyorum tabii zaman geçtikçe dahada zorlanıyorsun birde nefes darlığı da bar benim karnım 29 ayılıklardan biraz fazla büyüdü birde...gece sırtımda 3 yastık belime de 1 yastık koyarak resmen oturarak uyumaya calışıyoruz azda olsa rahatlatıyor birde tam dizlerimin altına yuksek bir yastık koyuyoryum buda dizlerimin bükülüp bebişimin sertleşmesini önlüyor...soluma hiç yatamıyorum bebişim çoğu zaman solumda duruyor

merhaba, aynı sorunları ben de yaşadım hatta siyatik oluştu bende gece uyuyamıyordum gündüz de resmen topallayarak dolaşıyordum. Tam bu dönemde bebek daha fazla kalsiyum istiyor, süt yoğurt ve peyniri daha fazla tüketmeyi denemeni tavsiye ederim, kemiklerin ve bebek için çok iyi olacak. yatmadan önce duş almaya çalış ve duşta mutlaka masaj yap bacaklarına. sonra da ılık ballı süt iç, farkı göreceksin :)

Aynı sorunlar bendede var bende bir ara böbrek büyümesi olduğu için doktor soluna yat dedi artık rahatsızda olsam sola doğru yatıyorum artık solum uyuştu yani :) ama bildiğim kadarıylada bebekte anne soluna yatınca rahat ediyormuş :) Hayırlısıyla sağsağlim kucağımıza alalımda varsın biz rahatsız olalım :nazar:

aynı sorun bende de var penguen gbiyim ayaga kalktıgım zaman ik 3- 5 adımım cok zor basamıyorum bile yere geceleri ise kalçam ve sırtım artık çürüdü oturarak yatmaktan anlycagınız fenalardayım, etrafımdakı herkes hareketsizlikten böylesin diyip duruyor 2 ay öncesine kadar yüzüyordum bıraktım bu hafta tekrar başlycam bakalım umarım geçer çok bunaldım çünkü daha iki ay var ozamana herhalde yerimden hiç kalkamıycam.. /:

Görünüşe göre hepimizin sorunu aynı, neyse ki ben de en azından sırt ağrısı yok.. Ona da şükür. Sadece bebeklerimiz iyi olsun da biz rahatsız olalım bişey olmaz diyebiliyoruz :)
merhaba, aynı sorunları ben de yaşadım hatta siyatik oluştu bende gece uyuyamıyordum gündüz de resmen topallayarak dolaşıyordum. Tam bu dönemde bebek daha fazla kalsiyum istiyor, süt yoğurt ve peyniri daha fazla tüketmeyi denemeni tavsiye ederim, kemiklerin ve bebek için çok iyi olacak. yatmadan önce duş almaya çalış ve duşta mutlaka masaj yap bacaklarına. sonra da ılık ballı süt iç, farkı göreceksin :)
Duş konusunda haklısın onu yapıyorum zaten sürekli ama yatarken ballı süt içmeye pek sıcak bakmıyorum. Çünkü demir ilacı kullanıyorum ve süt-süt ürünü kullanmak emilimi azaltıyor. Gündüzleri bol bol süt ürünü tüketiyorum, akşam demir ilacımı kullanıyorum.

Tam olarak 23 haftalık hamileyim ve artık doğal olarak karnım çıkmaya başladı.Karın çıkmasıyla beraber gelen sıkıntılarım da basladı. Uyurken her türlü pozisyonu deniyorum, sağa dönüyorum sola dönüyorum, bacağımın arasına yastık alıyorum ama bi türlü rahat edemiyorum ve sürekli uyanıyorum, dolayısıyla sabah uyandıgımda hic uyumamıs gibi oluyorum.Bir de gün içinde biraz hareket etsem, ne bileyim biraz hızlı yürüsem, merdiven çıksam kasıklarım ağrımaya başlıyor ve çok korkuyorum. Daha karnım doğru düzgün çıkmadan bu kadar sıkıntı çekersem karnım iyice çıkınca ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum :( sizlerde bu tarz uyku ya da hareket sorunları yasadınız mı, ağrınız oldu mu ve bu sorunları nasıl çözdünüz yardımcı olursanız çok sevinirim...

Merhaba canım bende 22 haftalık hamileyim ve minyon bi yapım olduğundan karnım baya çıktı.Çok şükür bu güne kadar hiç bi sıkıntı yaşamadım ama bu hafta geceler uzadıkça uzuyor uyumak çok zor oluyor tam uyuyorum en ufak bi seste tekrar uyanıyorum yada benim kız tekmeyle uyandırıyor .İnan baş ucuma bi sürahi ayran koydum sürekli içiyorum ama nafile sanki bütün gün uyumuş gibi dinç oluyorum gece tabi gündüz de uykusuz dolaşıyoum... Neyse bakalım inşallah düzene girer zamanla ..

Son düzenleme:
bendede var arkadaşlar uyku problemi malesef uyuyamıyorum gece olmasını hiç istemiyorum bende 25 .haftadayım ayaklarım çok ağrıyor nereye uzatacağımı şaşırıyorum 4 yastıkla yatıyorum:1:ama olsun oğlum sağlıkla doğsunda katlanıcaz artık:16:

Ben de 28 haftalik gebeyim gece yatarken bir saga bir sola sıklıkla dönüyorum. Uyku pozisyonunda surekli degisim olmasi bebegime bir zarar verir mi acaba.

Back
X