Hamilelikte vajinal ultrason

gunesmk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
3.183
2.281
53
7+4 hamileyim bugün dr kontrolüm var en son 5. haftada gittiğimde keseyi gördük doktorum 8. haftaya kadar karından ultrason ile kese içinde bebeğin görüleceğini daha öncesinde merak ediyorsam vajinal ultrason ile rahat görebileceğimizi söyledi fakat ben korkuyorum herhangi bir zararı olur mu diye beklesem daha mı iyi bilemedim

Son düzenleme:
Hiç bir zararı Yok. Bende 7+2 ye kadar vajinal usg ile muayene oldum. Kalp atışını almak için gittiğimde ancak sonrakilerde karından usg yapılıyor. Şüpheye düşmekteyse bu şekilde muayene olmak daha iyi. Zaten zararlı bir uygulama olsa doktorlar bu şekilde muayene etmek istemezler

Canım zararı olup olmayacağını doktoruna sor çünkü her doktor farklı bişey söylüyo..zararlı diyende var zararsız diyende..ama karından 8ci haftaya kadar görünmesi lazım bence..gerçi her insan başka..ben dün 5-6 hafta arası dedi doktor ve bebeği gördü..anlaşılmıyacak kadar küçük ama gördük

Doktorumda 8. haftaya kadar görülür dedi henüz 8. hafta olmadı bugün belki görünür belki görünmeyip vajinal ultrasona ihtiyaç duyacak daha gitmeden endişelendim bende

Doktorumda 8. haftaya kadar görülür dedi henüz 8. hafta olmadı bugün belki görünür belki görünmeyip vajinal ultrasona ihtiyaç duyacak daha gitmeden endişelendim bende
Canım bence endişelenme vajinal baksınlar için rahatlasın..kalp atışı bile duyulabilir..geç döllenme olabilir seninki

Yurtdışında mı yasıyorsun? Orada hep böyle vajinal ultrasonla bakıyorlarmış

Benim doktorum hiç vajinal bakmadı bence bekle karından baksın cihazı iyiyse mutlaka görmesi lazım senin olmuş sekiz hafta benim karından 6+4 te görmüştü karından

Canım bence endişelenme vajinal baksınlar için rahatlasın..kalp atışı bile duyulabilir..geç döllenme olabilir seninki
10. Haftadan önce kalp atışını duymanın o cihazın bebeği huzursuz edeceğini söyledi doktorum kalp atışı için 10. hafta bekliyorum bazı dr lar sakınca görmüyor benimki böyle benim gibi endişeli bi tip :))

Benim doktorum hiç vajinal bakmadı bence bekle karından baksın cihazı iyiyse mutlaka görmesi lazım senin olmuş sekiz hafta benim karından 6+4 te görmüştü karından
Ya haklısın vajinal adını duyunca bile kötü oluyorum tam 8 olmadı acaba haftaya mı gitsem diye düşündüm ama bugün göremezsem başka dr gideceğim belki cihazla alakalıdır yolk göründü keseyle beraber

ne zararı olabilir ki? hamileyken cinsel ilişkiye giriliyor. ya da hamile olmadığını bilmeden cinsel ilişkiye giriyorsun. ayrıca kese rahmin içinde. rahmin ağzı, yani serviks kapalı. hiçbir zararı olmaz.

ne zararı olabilir ki? hamileyken cinsel ilişkiye giriliyor. ya da hamile olmadığını bilmeden cinsel ilişkiye giriyorsun. ayrıca kese rahmin içinde. rahmin ağzı, yani serviks kapalı. hiçbir zararı olmaz.
Hamilelikten önce genel kontrolümde vajinal muayenede kist vs var mı kontrol için baktığında benim çok kanamam olmuştu o olay bende yer etti bi kötü oluyorum hatırladıkça şimdi bebek varken kanamaya sebep olursa yine diye korkum

Ne garip bi doktor :)) hiç duymamıştım bunu.. peki gelecek kontrol ne zaman ?

Kanama olması tamamen tesadüf muayeneyle bağdaştırılamaz

İlk gebeligimde vajinal ultrason hic yapilmadi ama dusuk tehlikesi gecirdim
İkinci gebelikte 10.haftaya kadar kilolu oldugum icin vajinal ultrason oldu
Sorun olmadi sukur.zaten řiskli olsa yapmazlar.

Karından gördük bebeği ve kalp atışını vajinal ultrasona gerek kalmadı şükür

Karından gördük bebeği ve kalp atışını vajinal ultrasona gerek kalmadı şükür
Canım gözün aydın.darısı basima.bende persembe veya cuma gidicem.sat 21 aralık.degerim gecen hafta 16211.3cikti ama karindan kese gözükmedi.satagore suan 5+6 günlük hamileyim.keseyi goremeyonce endiseliyim.acaba erken mi bilemedim.bana da alttan bakalim mi dedi.bende yok dedi mbu hafta gidince gorurum insallah.mecbur kalirsam alttan baktircam ama bende korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…