Hamilelikte vücudunuzdaki değişiklikler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nhrk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nhrk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2014
265
200
53
Arkadaşlar,
Hamile kaldığınızdan beri vücudunuzda ne gibi değişiklikler oldu? Cildin kuruması veya yağlanması, tüylerin artması hızlı uzaması veya çıkmaması, karın çatlakları, kilo alımlar ne durumda ve aklınıza başka neler geliyorsa...

Son düzenleme:
Sabah bulantıları 7. Haftada başladı 10. Hafta bitti
Bel ağrım adete bi hafta kala başlamıştı ve hala ağrıyor bu ara kalçama vuruyor belimdeki ağrı
Göğüs uçlarım karardı
Yüzümde ilk gebeliğimde de olmayan isilik tarzı sivilce çıktı bi iki tane
Kalça kısmın küçüldü (daha önce yukarı çıkmayan pantolonlarım artık çıkıyor bol bile geliyor)
Göbeğim hemen çıktı şuan kocaman
Özellikle göbek bölgemde bir kaşıntı var
İlk kafalar ve 12. Haftada kahve lekenme yaşadım
Karın bölgemde tüylenme var malesef
Bide çok duygusalım hemen ağlıyorum
İlk günden beri aşırı şişkinlik ve gaz sorunum var

Bende ilk haftalar iştahsızlık hazımsızlık vardı ancak bulantı kusma olmadı çok şükür. O yüzden kilo kaybı yaşamadım, yine de ilk 15-16 hafta kilo almadım. Sonradan her hafta kilo almaya başladım. Sanırım artık 4-5 kilo aldım. 24 haftam bitti, göbek baya büyümeye başladı. Henüz çatlaklarım yok, ama daha 3 aydan fazla zaman var, çatlamamak elde değil...

İştah tavan yaptı :)
Bacak kalça ve çatı ağrısı çekiyorum. Göbeğim oldukça büyüdü dışarıdan rahatlıkla hamile olduğum anlaşılıyor.
Göğüslerim çok büyüdü ve parmağım kalınlığında damarlar var üzerinde yeşil yeşil. Uçları da çok büyüdü ilk haline göre.
Karnım arada hafif kaşınıyor hemen krem ve yağ takviyesi yapıyorum. Tüylenme var karnımda maalesef
Azıcık ayakta durmak anında bel sırt ve kuyruk sokumu ağrısı yapıyor.
Arada parmaklarım şişiyor ama fazla tuzlu yiyorum sanırım onun etkisi.
Şimdiden 5 kilo aldım.
Bir de gece uykusuzluğum başladı 1 haftadır.
Kabızlık desen bir of çekerim başka da birşey demem
Ne çok derdim varmış yahu şuan farkettim :))))

Gece uykusuzlugu bendede var. Bi uyansam saatlerce uyuyamiyorum. Bir de sabah ise gidiyorum...

Boynunda cooook hafif lk çıktı yumurta kadar ama çok dikkatli bakınca görünüyor

Saçlarım saman gibiydi normalde. Şimdi her gün yıkanmam gerekiyor inanılmaz yağlanıyor. Göğüslerimi de artık tanıyamıyorum hhaha simsiyah oldular.

Saç dökülmem arttı, iştahım çok fazlalaştı, karın ve göğüs kaşıntım oldu , göbeğimin altinda şerit şerit çatlaklar oluştu: (, nefes alıp verme de güçlük çekme, kilo almam arttı , her yerim bingil bingil neyse güleyim bari: ))

Bendede bulantilar basladi sukur onun ilacini verdi doktorum ilcimida yemegimide yiyiyorum kasiklarimda ara ara krampmi desem agrimi desem igne batmasimi desem oyle bi cesit seyler oluyo belim sukur agrimiyo .. tuvaletle kanki olduk bizlekelenmem oldu ilk basta oda doktor ev istirati verdi ben de sikintidan evde durmadim azcik komsuya oturmaya gittik ordada bebegi lappadanak elime tutusturdular cocukta pek hareketli yordu bayabi beni farkinda da degildim yoruldugumun . Hop lekelenme sonrasi igneler progestan kullanimina devam folioya zaten devam sukur saglikliyiz bide gaz olmasa geceleri bu yuzden uyuyamiyoz biz .bide popom buyumus .esim oyle dedi . cok acikiyom iki lokmada tıkaniyom .

Gaz istahsizlik saçlarda hemen yaglanma sis gibiyim sanki bide hep tok gibiyim acikma yok kizlar

Gazdan uyuyamıyorum... Biter mi bu 9 ay acaba?
Gaz icin çözümü olan var mı?
Ben gebe değilim ama gaz sancılarını çok iyi tanıyorum maalesef bi arkaşımdan zeytinin çok iyi geldiğini duymuştum bir dene istersen belki sana da iyi gelir Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah

Ben gebe değilim ama gaz sancılarını çok iyi tanıyorum maalesef bi arkaşımdan zeytinin çok iyi geldiğini duymuştum bir dene istersen belki sana da iyi gelir Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah
Amin canım çok teşekkür ederim. Şimdi doktora gidicem bir sorayım bakayım

Hamileliğin başından beri hep bir şeyler moda oldu ve geçti diyebilirim. İlk vücudumda aşırı hassaslaşma kuruma tütlenme oldu. Kahve lekelenmeler ve bebekle ilgili evhamlanmalar oldu. Sonra bi dönem sol kalçam ağrıdı topallıodum sonra geçti. Bi dönem mide yanması oldu geçti. Bi dönem bulantı kusma, sırt ağrıları bel ağrıları. Ama en zor kısmı en sonmuş ağrılar içinde bacaklarım ağırlaştık. Rahat hareket edemiorum. Ama yine de her şeye değer. Hiçbirinden şikayetim yok. Şuan zor nefes alıorum ne oturabiliorjm ne yatabiliorum ama gayet iyiyim

Kızlar doktorumu mesaj yazdım bu gazı nasıl çözücez diye bana bi ilaç söyledi onu aldım. Bakalım işe yarar umarım :)

Bulantı kusma hiç yaşamadım. Mide yanması da yaşamadım. Bi ara sağ kalçamda ağrı oldu iki üç gün topalladım. Göğüs uçlarım büyüdü ve rengi koyulaştı. 5 kilo aldım şimdiye kadar. Öyle işte :)

Ilk 15 hafta mide bulantisi kusma ile birlikte 2-3 kilo verdim. 15. Haftada bitti su an sadece sabahlari kaldi. O haftadan sonra olanlar :)
Kalcamin sag tarafinda gelip giden agrilara bagli topallama, halsizlik, yüzde sivilcelenme (normalde yagli cilde sahibim), cildde kuruma pul pul dökülüyo desem yeridir :) , karnim büyümeye basladi artik hamiş oldugum belli oluyo, bebişin büyümesine bagli karnimda agri/batma, normalde odun biriyimdir ama pek bi duygusallaştim :)
Iste böyle 22 haftaya baslicaz 4 kilo almisim
Olsun yavruma deger 2 gün önce ögrendik prensesimiz olcak insaAllah :)

7 haftada mide bulantısı başladı hala devam ediyor, özellikle sabah ve geceleri.
su içemiyorum kusturacak diye. son bir aydır çok kabızlık sorunu çekiyorum, kilo olarak bir kilo aldım daha ama sekiz kilo almışım gibi şiş hissediyorum, benimde saçlarım çok yağlanıyor, göğüslerim şişti öğrendiğimden beri şiş hala, taş gibi oldular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…