Hamilelikte Yumurta Yiyemiyorum

Constantinodino

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2023
175
26
28
Merhaba arkadaşlar 7+5 haftalık hamileyim. Çok iştahsızım. Kilo bile verdim. Yumurtadan özellikle çok tiksiniyorum hiç bir halini yiyemiyorum. Peynirli omlet haşlanmış rafadan vs hiç biri cazip gelmiyor. Yemek için zorlasam bu sefer mide bulantısı yaşıyorum güm boyu sürüyor. Bunun yumurta yemememin bebeğin gelişimine bi zararı olur mu acaba ? Bir de iştahım hiç yok. Canım hiç bir şey çekmiyor. Zorla biraz yemek yiyorum. :(

Merhaba arkadaşlar 7+5 haftalık hamileyim. Çok iştahsızım. Kilo bile verdim. Yumurtadan özellikle çok tiksiniyorum hiç bir halini yiyemiyorum. Peynirli omlet haşlanmış rafadan vs hiç biri cazip gelmiyor. Yemek için zorlasam bu sefer mide bulantısı yaşıyorum güm boyu sürüyor. Bunun yumurta yemememin bebeğin gelişimine bi zararı olur mu acaba ? Bir de iştahım hiç yok. Canım hiç bir şey çekmiyor. Zorla biraz yemek yiyorum. :KK43:
Merak etmeyin iştahsızlık ilk haftalarda çok normal, ben de aynı durumdayım ve hatta bu süreçte 2 kiloya yakın verdim. Doktoruma sorduğumda hiçbir sıkıntının olmayacağını söyledi ve gördüğün gibi bebeğin gelişimi gayet iyi demişti. Bence 12.haftadan sonra beslenme konusu önemli, benim de iştahım ilk haftalarda inanılmaz kapalıydı şuan 11. haftadayım nispeten daha iyi diyebilirim iştahım, illa ki o iştah açılacak dert etmeyin :) hatta doktorum kilo vermende bir sakınca yok kilo alma hakkını son haftalara sakla demişti :)

Kendine hiç bir şeyi dert etme. Senin depolarından da alıyor. Şuan için folik asitin ve su içmen çok önemli. Gebelik öncesi bayılarak yediğim balık, et şuan beni kokusu dahil öldürüyor. 3. Ayım bitti daha dün druma sordum yeme hiç sorun yok dedi zaten bir sürü takviye vitamin omega vs başladı. İlk 3 ay en dikkat etmen gereken şey stresten kendini uzak tut ve mutlu olduklarını yap, ye ve iç. 😊

Kendine hiç bir şeyi dert etme. Senin depolarından da alıyor. Şuan için folik asitin ve su içmen çok önemli. Gebelik öncesi bayılarak yediğim balık, et şuan beni kokusu dahil öldürüyor. 3. Ayım bitti daha dün druma sordum yeme hiç sorun yok dedi zaten bir sürü takviye vitamin omega vs başladı. İlk 3 ay en dikkat etmen gereken şey stresten kendini uzak tut ve mutlu olduklarını yap, ye ve iç. 😊
Bir de çok şiddetli mide gazı oluyor hatta hayret ediyorum bu kadar gaz nasıl birikiyor diye sürekli gark gark :(

Back
X