- Konu Sahibi Malatyagelini
Sevgili Mart Anneleri,
Bugünlerde çok duygusalım. Nedeni ise etrafımdakilerin beni hamile değilmişim gibi görmeleri. İtiraf etmeliyim ki çok rahat bir hamilelik yaşadım. Ama hepiniz bilirsiniz ki ne kadar rahat yaşarsan yaşa sonuçta hamilelik ağır bir süreç. Bu süreçte kimseye (kocam da dahil) nazlanmadım. Günlük işlerime aynen devam ettim. Ne yemek kokusundan tiksindim ne temizlikten kaçındım ne ütüden. Ama bu hafta ağırlaşmaya başladım. Ve bu dönem anladım ki rahat bi hamilelik yaşasan da etrafına bunu belli etmemeliymişsin. Kimse halimden anlamıyor.
Sanki hamile değilim. Kadının biri durdu durdu son ayımda bana oturmaya gelmek istediğini söyledi dün arayarak. Daha önce hiç görüşmediğim halde. Akşamları kırk yılda bir eşlerle görüşürdük. Şimdi gündüz oturmasına gelecek. Bunu bilen diğer akraba da bana hiç yardımcı olmuyor. Demiyorlar ki bu kadın son ayında iyice ağırlaştı, yük olmayalım zahmet vermeyelim. Hadi bunu geçtim eşim de hiç oralı değil. Hergün aynı tempoda işlerime devam ediyorum. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği, ütüsü, çamaşırı bulaşığı. Mesela bir gün bile bana kahvaltı hazırlamadı. Çamaşır yıkıyorum sepeti kendim taşıyorum balkona, kendim asıyorum. Bi kere demiyor ki ben yapayım sen kaldırma falan. vs. vs. Birsürü örnek var bu şekilde. Annem yok babam yok kardeşim yok yanımda. Komşular desen ayrı dert. Kimse halimden anlamıyor.Ama dedim ya hata bende zamanında hiç naz yapmadım. Moralim çok bozuk kızlar bana biraz moral verin nolur.
Doğumuma 45 gün kaldı.
Bugünlerde çok duygusalım. Nedeni ise etrafımdakilerin beni hamile değilmişim gibi görmeleri. İtiraf etmeliyim ki çok rahat bir hamilelik yaşadım. Ama hepiniz bilirsiniz ki ne kadar rahat yaşarsan yaşa sonuçta hamilelik ağır bir süreç. Bu süreçte kimseye (kocam da dahil) nazlanmadım. Günlük işlerime aynen devam ettim. Ne yemek kokusundan tiksindim ne temizlikten kaçındım ne ütüden. Ama bu hafta ağırlaşmaya başladım. Ve bu dönem anladım ki rahat bi hamilelik yaşasan da etrafına bunu belli etmemeliymişsin. Kimse halimden anlamıyor.