- 22 Kasım 2010
- 11.417
- 20.541
- 598
- Konu Sahibi makarnacanavari
-
Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.
Yapni bu bölge için insan korunurdu!!!!!.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Onu herkes eleştiriyor da bu derece hadsizce yorum yapmak da neyin nesi? Size mi soracak kiminle yatıp yatmayacağını, zaten kürtaj bir hak ve 10. haftaya kadar yasal, olduysa bir şekilde korunmaya rağmen ya da korunmayı becerememek kaynaklı bir gebelik, aldırmaması daha büyük bir hata. Kürtaj diyince mızrak yemişse dönen ahlâk bekçileri yüzünden, etraf çöp gibi yetişen hayatsız çocuklarla dolu; çünkü doğurmak büyük marifet(!) ya! Verilecek bir gelecek yoksa, uygun bir ortam yoksa aldıracaksınız. Nokta.Ne demek konumuz bu değil dalgamı geçiyorsunuz peki siz her bakım yetersiz gördüğünüz bir adamdan hamile kalmadan önce aklınız nerdeydi
elbetteki sizin kararınız ama doğurmaya niyetiniz yoksa korunacaktınız hiçte kusura bakmayın bu çocugu aldırmaya bahane arıyorsunuz öyle bir bahane olmalıki daha sonrasında vijdan azabı çekmemek için
Begenmediğiniz kusurlarını dert ettiğiniz adamlarla yatmıcaksınız.
Evet bunlardan bazıları var ve ilerde bunları bırakır mı bırakmaz mı emin olamıyorum.Şu an ikimiz de kendi kazançlarımızı harcadığımız için gözüme batmıyordu ama bebek söz konusu olunca iş değişti benim içim.Bebek maddi sorumluluk ister tabi de ,ciddi anlamda sorumluluk almazdan kastınız nedir?eğlenceye düşkün, sigarası, alkolü var ,kumarı var vs vs bunları hayatta bırakmaz falan mi?mesela siz ne beklersiniz de o yapmaz?
Ben bu ınsanlar I anlayamıyorum zaten güvenmiyorsan korunacaksın bu kadar basitDoğru olan adam gibi korunmak ama o faslı geçmişsiniz. Kaç haftalık hamilesiniz? Bunun kararı buradan alınacak fikirlere göre verilebilecek bir karar değil, çok büyük sorumluluk. Ancak yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla partnerinize de çok güvenmiyorsunuz maddi olarak. Keşke doğru dürüst korunsaydınız.
Ailenizi ikna edip evlenin çocuğa kıymayın günahtırHerkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Konunuz tam olarak bu aslında. Baştan çok iyi korunmalıydınız. Siz olan oldu şimdi ne yapmalıyım diye soruyorsunuz ama iş işten geçmiş. Ailelerin ne düşündüğü de önemli değil şu noktada. Sizin kendi tereddütleriniz var. Yazdıklarınızdan böyle bir duruma hiç hazır olmadığınız çıkıyor. Deseydiniz ki ,ben zaten evlenmek istiyorum, çocuk sahibi de olmak istiyorum, bu durum sadece süreci hızlandırırdı. Ama siz hazır değilsiniz. Bu yüzden aldırmalısınız ve bundan sonra daha iyi korunmalısınız. Yasal süreyi geçirmeden kararınızı vermeniz lazım. Çok zor bir durumBir hatadır oldu diyelim.konumuz bu değil
Herkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Bazıları derken?valla alkol ,kumar,uyuşturucu büyük sorun.bunlar varsa zaten başta birlikte olmanız hata.Evet bunlardan bazıları var ve ilerde bunları bırakır mı bırakmaz mı emin olamıyorum.Şu an ikimiz de kendi kazançlarımızı harcadığımız için gözüme batmıyordu ama bebek söz konusu olunca iş değişti benim içim.
Senin ve benim kürtaj konusunda yediğimiz ban sayısı bini aştı kuğu. Birilerinin fikrini değiştirebilecekmişiz gibi hâlâ kendimizi tutamıyoruz.Onu herkes eleştiriyor da bu derece hadsizce yorum yapmak da neyin nesi? Size mi soracak kiminle yatıp yatmayacağını, zaten kürtaj bir hak ve 10. haftaya kadar yasal, olduysa bir şekilde korunmaya rağmen ya da korunmayı becerememek kaynaklı bir gebelik, aldırmaması daha büyük bir hata. Kürtaj diyince mızrak yemişse dönen ahlâk bekçileri yüzünden, etraf çöp gibi yetişen hayatsız çocuklarla dolu; çünkü doğurmak büyük marifet(!) ya! Verilecek bir gelecek yoksa, uygun bir ortam yoksa aldıracaksınız. Nokta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?