Hamileyim.Aldırmalı mıyım?

Onu kimseye anlatamazsiniz. Bu kürtaj konularda zaten en basta sorun cocuk istemeyen ciftlerin dogru dürüst önlem almamasi ve ondan sonra kürtaji sonradan dogum kontrol mekanizmasi olarak kullanmasi. Cinsel hayat herkesin kendi karar verecegi is, ama getirdigi sorumlulugun farkinda olmali da insan.

Birşey söyleyincede kürtaja karşı olmakla suçlanıyorum gerçi tenezzül edip cevap bile yazmam kendimi tanıyorum çünkü

Ben Almanca bilmeyen arkadaşımı kürtaja götürdüm tercümanlık için
Çocugun kalbi gelişmemişti bazı durumlarda kürtaj mecbur oluyor ben hatta doğurup sokağa bırakılmasından sa kürtaj olmasından yanayım çünkü anne babasının terk ettiği çocuk hayata yenik başlar ama istediğimiz kadar söylesekte bazıları hala cahil bahaneleride bir kazadır oldu ha oldu oldu

Yetimhanelerin durumu ortada zaten

Ama ben istemiyorsam korunurum bir canın da günahına girmem okadar nettir yani 8 senedir korunuyorum ayol

Niye korunmadincilar damlamis hemen sanki boyle yazinca zamani geri aliyosunuz ve konu sahibi korunup hamile kalmiyor bravoo.

Neyse asil olaya gelelim. Emin olunmayan bir adamla direkt cocuk yapilarak evlenmek buyuk kumar bana gore. 10. Haftaya kadar yasal hakkiniz var. Mutsuz bir evlilik ve hayat dogmamis bir insana yapilacak en buyuk haksizliktir. Ben olsam aldirirdim ama karar sizin.

Niye korunmadincilar damlamis hemen sanki boyle yazinca zamani geri aliyosunuz ve konu sahibi korunup hamile kalmiyor bravoo.
Zaman geri alamamakla alakasi yok zaten. Insan adam hazir degil buhuhuu diye aglamadan önce kendi kararlarini sorgulamak da zorunda. Simdi bu bebegi aldirsin, zaten plani o. Ona kimse birsey diyemez, ama bundan sonra daha saglam kararlar almak zorunda. Bu cocugu aldirip, bu adamla yola devam etmek de sacma olur.

Bir bebeğin sorumluluğunu alıp alamayacağını bebek haberini aldıktan sonra sorgulamaya başlamam çok normal değil mi? Daha önce yoktu ya hani böyle bir derdimiz.
İyi de her şeyin de bi sonucu var. Sonuçta ilişkiye giriyorsunuz değil mi?? Meryem ana değilseniz tabi.
Önceden yoktu diye gördüğünüz gibi hiç olmayacak anlamına gelmiyor ki olmuş işte??? Minareyi çalan kılıfını hazırlar diye bi laf var.

İste ona da biz karar veremeyiz ki sacma midir degil midir. Aralarinda sorun olmasaydi bile evlilige bebekle baslamak istemeyebilirlerdi. Hazir olmayi biseyleri oturtmayi isteyebilirler. Bilmiyorum ya zor bir karar. Ben korkumdan o kadar dikkatli korunuyorum ki 5 yillik evliyim ustelik. İki turlu de yanlis gidecek seyler olabilir hayirlisi olsun hakkinda.

Yine de büyük bir karar ya onu düşünüyorum.Ayrıca üslubunuzu da düzeltin.Kimse zorla yorum yaptırmıyor size değil mi ?
İnsanlar vakit ayırıp konunuzu okuyup size çözüm sunuyor, fikir üretiyor. Asıl siz kendi üslubunuza bakın.Tam da söylenmesi gerekeni söylemiş arkadaş. 28 yaşına gelmişsiniz korunmaktan haberiniz yok.Ancak karsınızda daha mantıklı birini görünce carlaa hemen.

Kimse burada yorum yaparak vebal altına girmek istemez bence.ciddi bir mesele.tamam aldırdın doyelim konu kapanacak mı? Ilişkiniz etkilenecek illaki işin bir de manevi boyutu var.

Kürtaj meselesi çok hassas bir mevzudur. Dünya ikiye bölünmüş durumda bu konuda. Konumuza yorum yapanlardan da linç yiyebilirsiniz fakat ben empati yaparak konuşacak olursam; aileler evlenmeye sıcak bakmıyor, adam iyi bir aile babası olacak gibi değil, sorumluluk sahibi değil diyorsunuz. Doğacak çocuğun maddi manevi ihtiyaçları karşılanabilecek mi, sıcak güzel bir yuva verilebilecek mi onu düşünürdüm. Ve ben sizin yerinizde olsam aldırırdım...

O zaman oynama.hiç gerek yok.bir ay sonra eski hayatına döner daha dikkatli olursun konu da kapanır.ben diğer arakdaşlar gibi acımazsızca, madem yeterince sahip çıkamıyor, elini taşın altına koyamıyor ayrıl o zaman diyemiyorum.eee ondan ayrıl, bundan ayrıl yapayalnız kalıp, ilişki yaşayamayacağız bu sefer de. Erkeklerin düzgünü kaç tane zaten ?.ki onlar da bizi mi bulacak.insanağlu böyle yani.kabullenip, kendimize göre birşeyler yaşamaya çalışıyoruz işte.

Belki benim gibi çok zor hamile kalan bir kadınsa nasıl olsa olmaz diye gevşek davranmış olabilir.mesela senin maşallahın var 3 kere olmuş.senin yerinde olsam ben de çift korunurdum ama kendime göre uyarlıyorum yani. Sizin ladar diklat etmeme gerek yok.bu tarz birşey olabilir.

Aldirin yada aldirmayin diyemem, herseyden önce siz anne olmaya hazirmisiniz?
Empati kuramiyorum cünkü böyle biseyin basima gelmemesi icin tüm önlemlerimi aliyorum.
Bu adamla devam etmeyi düsünüyormusunuz? Evetse ilerde pisman olurmusunuz cocugu aldirdirdiginiz icin?
Biran önce kararinizi verin yasal süreyi asmayin.

Canım haklısın ama adamın ölmesi (Allah korusun) kaza, felç vs. bambaşka, ev geçindirmeye, ebeveyn olmaya gönlü olmaması, konu sahibine güven vermemesi bambaşka. Yani adam taşı sıkar suyunu çıkarır ama bir kaza olur, insanlık hali. Bu tamamen başka, evlilik sorumluluğu almaya gönlünün olmaması bambaşka.

Korunsanız iyiymiş ama olan olmuş.

Herseyden önce siz anne olmaya hazır mısınız? Sadece bebek için evlenilmez ki siz bu adamdan emin misiniz ?

Bir bebeğin sorumluluğu kolay değil.
Burada aldırmayınnn yazanlar gelip bakmayacaklar, mamasını , bezini almayacaklar ya da hastalandığında ilgilenmeyecekler. O yüzden burada sorarak alınacak bir karar değil bu .

Okudunuzu anladınızı zannetmiyorum 3. İstemiyorum 3 çocugum var demedim siz zor hamile kalan biriyseniz dahi istemiyorsanız korunmalısınız zor hamile kalmak hamile kalamamak değildir

Üstelik konu sahibi sevgilisini tam anlamıyla doğru insan olarak bilmiyorken üstelik çabuk veya sizin tabirinizle zor hamile kalıp kalmadıgını bilmiyorken

Haaa evet yanlış okumuşum.

Tabi ki başka ama bunları düşünecek aşama geçilmiş, bir yıllık ilişkide az çok gözlemlersin, bir fikrin olur, ona göre korunursun, ilişkinin geleceği nasıl oluru düşünürsün ama konu sahibesi burada gerekli olan aşamayı atlamış, her yapılan işin bir bedeli var bence hayatta ama o bedel hiç bir sağlık sorunu olmayan bir çocuğun canı olmamalı, dedim ya öncelikler değişiyor. Düzgün bir ailesi olur mu, iyi yetiştirilir mi, huzurlu bir ortamda yaşar mı bunlar da var aslında ama bunlarda doğduktan sonraki işler. Kürtaj karşıtı değilim aslında, gerekli hallerde yapılabilir ama buradaki keyfi bir hal, bir can ya da belki ben duygusal bakıyorum olaya bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…