- 6 Haziran 2018
- 1.227
- 1.042
- 133
- 27
- Konu Sahibi makarnacanavari
-
Ne demek konumuz bu değil dalgamı geçiyorsunuz peki siz her bakım yetersiz gördüğünüz bir adamdan hamile kalmadan önce aklınız nerdeydi
elbetteki sizin kararınız ama doğurmaya niyetiniz yoksa korunacaktınız hiçte kusura bakmayın bu çocugu aldırmaya bahane arıyorsunuz öyle bir bahane olmalıki daha sonrasında vijdan azabı çekmemek için
Begenmediğiniz kusurlarını dert ettiğiniz adamlarla yatmıcaksınız.
Onu kimseye anlatamazsiniz. Bu kürtaj konularda zaten en basta sorun cocuk istemeyen ciftlerin dogru dürüst önlem almamasi ve ondan sonra kürtaji sonradan dogum kontrol mekanizmasi olarak kullanmasi. Cinsel hayat herkesin kendi karar verecegi is, ama getirdigi sorumlulugun farkinda olmali da insan.
Zaman geri alamamakla alakasi yok zaten. Insan adam hazir degil buhuhuu diye aglamadan önce kendi kararlarini sorgulamak da zorunda. Simdi bu bebegi aldirsin, zaten plani o. Ona kimse birsey diyemez, ama bundan sonra daha saglam kararlar almak zorunda. Bu cocugu aldirip, bu adamla yola devam etmek de sacma olur.Niye korunmadincilar damlamis hemen sanki boyle yazinca zamani geri aliyosunuz ve konu sahibi korunup hamile kalmiyor bravoo.
İyi de her şeyin de bi sonucu var. Sonuçta ilişkiye giriyorsunuz değil mi?? Meryem ana değilseniz tabi.Bir bebeğin sorumluluğunu alıp alamayacağını bebek haberini aldıktan sonra sorgulamaya başlamam çok normal değil mi? Daha önce yoktu ya hani böyle bir derdimiz.
Zaman geri alamamakla alakasi yok zaten. Insan adam hazir degil buhuhuu diye aglamadan önce kendi kararlarini sorgulamak da zorunda. Simdi bu bebegi aldirsin, zaten plani o. Ona kimse birsey diyemez, ama bundan sonra daha saglam kararlar almak zorunda. Bu cocugu aldirip, bu adamla yola devam etmek de sacma olur.
İnsanlar vakit ayırıp konunuzu okuyup size çözüm sunuyor, fikir üretiyor. Asıl siz kendi üslubunuza bakın.Tam da söylenmesi gerekeni söylemiş arkadaş. 28 yaşına gelmişsiniz korunmaktan haberiniz yok.Ancak karsınızda daha mantıklı birini görünce carlaa hemen.Yine de büyük bir karar ya onu düşünüyorum.Ayrıca üslubunuzu da düzeltin.Kimse zorla yorum yaptırmıyor size değil mi ?
Kimse burada yorum yaparak vebal altına girmek istemez bence.ciddi bir mesele.tamam aldırdın doyelim konu kapanacak mı? Ilişkiniz etkilenecek illaki işin bir de manevi boyutu var.Herkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
O zaman oynama.hiç gerek yok.bir ay sonra eski hayatına döner daha dikkatli olursun konu da kapanır.ben diğer arakdaşlar gibi acımazsızca, madem yeterince sahip çıkamıyor, elini taşın altına koyamıyor ayrıl o zaman diyemiyorum.eee ondan ayrıl, bundan ayrıl yapayalnız kalıp, ilişki yaşayamayacağız bu sefer de. Erkeklerin düzgünü kaç tane zaten ?.ki onlar da bizi mi bulacak.insanağlu böyle yani.kabullenip, kendimize göre birşeyler yaşamaya çalışıyoruz işte.Aileden çekinmekten ziyade zaten %100 emin olsam ailemi de karşıma alırdım.İşimiz var ikimizin de ama onun maddi bencillikleri olduğunu görüyorum şu günlerde.Elini taşın altına koymadığını farkediyorum gerektiği zamanlarda.Bu da ister istemez beni düşündürüyor.Şimdi böyle yapan ilerde neler yapar diyorum.Çocuk güzel şey ama bir o kadar zor.Ciddi maddi sorumluluk ister.O bunu alabilecek gibi değil.Sorumluluk sahibi bir adam değilmiş yani bunu bu süreçte farkediyorum.O yüzden de çok düşündürüyor bu beni.İlerde değişir mi onu bilemem ama böyle bir kumar oynayabilir miyim emin değilim.
Belki benim gibi çok zor hamile kalan bir kadınsa nasıl olsa olmaz diye gevşek davranmış olabilir.mesela senin maşallahın var 3 kere olmuş.senin yerinde olsam ben de çift korunurdum ama kendime göre uyarlıyorum yani. Sizin ladar diklat etmeme gerek yok.bu tarz birşey olabilir.Ben bu ınsanlar I anlayamıyorum zaten güvenmiyorsan korunacaksın bu kadar basit
Ailesi karşı değil sevgılısı evlenelım diyor ama istemeyen bahane arayan kendisi
3.çocugu istemiyorum 8 senedir korunuyorum eee demekki bazı şeyler önlemini alınca oluyormuş
Düşünün ki evlendiniz, bebeğiniz doğdu ama allah korusun kocanız öldü ya da sakat kaldı, yani maddi desteği verebilecek durumda değil o zaman çocuk ne olacak ? Anne olarak dişinizi tırnağınıza takıp bakacaksınız değil mi, bu da aynı şey. Sevgilinizle ilgili tereddütleriniz olabilir ama hayatta yapılan her şeyin bir bedeli var ,maalesef ki tedbirsizliğin sonucunu bir cana ödetin diyemem. Baba madem istekli durumu ailelerinize açın ve evlenin derim, eşin yeterli olup olamayacağı konusunu korunmayarak geçmişsiniz zaten. Bu tabi benim fikrim ; mantığa, düşünmeye inanırım ama hayatta öncelik sırası diye bir şey var, bir cana mal olacaksa mantıklı görüşlerimi bir yana bırakmak zorunda kalabilirim böyle düşünüyorum. Bir sağlık sorunu, evliliğin imkansız olduğu bir durum vs. olsaydı düşünülebilirdi belki ama şu durumda bir engel yok
Okudunuzu anladınızı zannetmiyorum 3. İstemiyorum 3 çocugum var demedim siz zor hamile kalan biriyseniz dahi istemiyorsanız korunmalısınız zor hamile kalmak hamile kalamamak değildirBelki benim gibi çok zor hamile kalan bir kadınsa nasıl olsa olmaz diye gevşek davranmış olabilir.mesela senin maşallahın var 3 kere olmuş.senin yerinde olsam ben de çift korunurdum ama kendime göre uyarlıyorum yani. Sizin ladar diklat etmeme gerek yok.bu tarz birşey olabilir.
Haaa evet yanlış okumuşum.Okudunuzu anladınızı zannetmiyorum 3. İstemiyorum 3 çocugum var demedim siz zor hamile kalan biriyseniz dahi istemiyorsanız korunmalısınız zor hamile kalmak hamile kalamamak değildir
Üstelik konu sahibi sevgilisini tam anlamıyla doğru insan olarak bilmiyorken üstelik çabuk veya sizin tabirinizle zor hamile kalıp kalmadıgını bilmiyorken
Canım haklısın ama adamın ölmesi (Allah korusun) kaza, felç vs. bambaşka, ev geçindirmeye, ebeveyn olmaya gönlü olmaması, konu sahibine güven vermemesi bambaşka. Yani adam taşı sıkar suyunu çıkarır ama bir kaza olur, insanlık hali. Bu tamamen başka, evlilik sorumluluğu almaya gönlünün olmaması bambaşka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?