Hamileyim.Aldırmalı mıyım?

Bir hatadır oldu diyelim.konumuz bu değil
Konu tam olarak bu aslında. Partneriniz için evin sorumluluğunu alamaz diyorsunuz ama 28 yaşında biri olarak sizin de çok sorumlu olduğunuz söylenemez. O bebeğin ne suçu var ? Ne yazık ki ultrasonda görmek için 7 veya 8 hafta bekleniyor a a Şimdi görebilsenşz ultrasonda o teknoloji olsa oynayan eli ayağı görseniz bu kadar rahat konuşamazdjnız. Bir canı parçalayıp öldürmek kolay mı sanıyorsunuz? Sorumsuz olduğunu biliyordunuz en başında yapmayacaktınız bu hatayı

Korunmayı bilmeyen ilişkiye girmesin . Kürtaj hak doğru peki canlının yaşama hakkını elinden almak ne kadar etik ? Korunurken hamile kalmak gibi birşey bir tek bizim topluma mahsus sanırım . Zevkine hamile kalıp sonra bir canlıyı katletmeyi anlamıyorum .(Kürtaja karşı değilim bu arada gayet gerekli olduğu yerler var )

Senin ve benim kürtaj konusunda yediğimiz ban sayısı bini aştı kuğu. Birilerinin fikrini değiştirebilecekmişiz gibi hâlâ kendimizi tutamıyoruz.
Bir hayat sunamayacakları canları(!) ısrarla dünyaya getir telkinleri beni benden alıyor. Bu kadar büyük bir sorumluluğa, getir dünyaya rızkıyla gelir mantalitesiyle yaklaşılınca benim de cinlerim tepeme çıkıyor.

Hata etmiş bu aşamaya gelmiş, bunu eleştir, koskoca kadınsınız diyip korunma konusunda vurdumduymazlığını ve sorumsuzca davrandığını eleştir;ama ekonomik olarak kaldıramayacak, hazır hissetmeyen, karşısındaki erkekte de uyuşturucuya kadar her ayak olan birine de doğur diyip vicdan demagojisi yapmayın. Esas dram doğduktan sonra başlayacak. Hayatsız çöp gibi savrulan çocuk dolu etraf.

Aynen oyle. Dogur dogur diyorlarda o çocuğu kimse düşünmüyor. Hayat zaten yeterince zor. Bu ortamda büyüyen çocuklar topluma da zarar.

İlla doğur diyen üyelere “Mamasını , bezini sen mi alacaksın , bebeğe sen mi bakacaksın, hastayım sen mi ilgileneceksin ?” diyorum beğenmedime basıp cevap vermiyorlar

"bir hatadır oldu"ne güzel cvp!peki bu hata sizi nereye, nasıl bir çıkmaza getirdi farkında mısınız? İstemediğiniz bir evlilik ya da kendinize ait bir cana veda etme.omrunuzce taşıyacağınız iki yük..şimdi biz ne desek size bir kurtuluş olamayacak ne yazik ki ..çünkü sorunsuz, acı cekmeksizin gidilecek yol yok!!!

Sorumluluk sahibi değilse evliliği de yürütemez haberiniz olsun.

Nasıl bir insanla,nasıl bir ilişki yaşadığınız kimseyi alakadar etmez ama böyle durumlarda ciddi bir korunma yöntemi bulmanız gerekiyor.Kurtajin günahını düşünenler lütfen bir de bu dünyaya bir hata sonucu dünyaya gelmiş ve hayatının ne olacağı belirsiz bir çocuk getirmenin yükümlülüklerini düşünsün.

Cok zor bir soru. Kimse kimseye aldir dememeli bence. Kendi vicdaninizla vereceginiz bir karar bu. Kendiniz calismiyor musunuz? Cocuga kendiniz bakamaz misiniz?

Neyse daha fazla yorum yapamiycam. Cok hassas bir konu. Iyi sanslar size

Bu sey değil mi ?
Sen rahat ol,o iş bende..
Çıkarım canım,biz kaçın kurasiyiz.
Ben haber veririm sana..
Sonuç : Zamaninda cekemedi, vaktinde çıkamadı..
Aşırı güven hata yaptirir,kemerlerimizi takalım sonrası için..
Bunun kararı ise sende..

Bu kararı siz vereceksiniz
Yani kusura bakmayın da 28 yasında insansınız sevişirken bize mi sordunuz da böyle bir kararı bize soruyorsunuz
Sonuçta liseli ergen değilsiniz
Korunmasız cinselliğin sonu nereye varır bilirsiniz
İnsanlar ne desin ki

Ne iğrenç bir üslup..

Bu gibi sebeplerden hayatın kronolojik sırasına uymak gerektiğini düşünüyorum.
1 yıllık sevgililik evliliğinde iyi gideceği anlamına gelmez. Sevgili olursunuz birbirinizden emin olunca resmiyete karar verilir, aileler tanışır. Nişanlılık dönemin de hem evleneceğiniz kişiyi hem ailesini daha iyi tanırsınız. Evlilikten emin olursunuz, evlenirsiniz eşinizin hayat arkadaşlığından, sorumluluk duygularından emin olursunuz çocuk kararı verirsiniz.
Siz bir dolu aşamayı es geçip en sondakini yapmışsınız.
Tüm bunları düşünüp ona göre verin kararınızı.

Abi deli oluyorum sevişirken bize mi sordun vs vs diyenlere..
Kadın bişeyler yaşamış ve istemediği bi sonuç almış.. Kaza ile hiç hamile kalan yok mu yani evliyken ?
Kadının kadına destek değil köstek olduğu bi platforma dönmüş burası resmen.. Size ne yaaa sevişmesinden bilmem nesinden .. ?
Ne hakla bu yorumları yapıyorsunuz ? Kadının sorusu aldırmalı mıyım yönünde, sevişip sevişmeyeceğini kendisi sorgulasın bi zahmet..

Konu sahibi size cevabım da şu; Eğer gerçekten bir bebeğin bakımını yüklenemem diyorsanız siz bilirsiniz ama aldırın demeye dilim varmıyor benim. Doğduktan sonra da iyi ki aldırmamışım deme ihtimaliniz yüksek ..
Annelik babalık önceden hazır olunan birşey değil bana göre.. O kadar plan proje yaparsınız çocuk sahibi olamazsınız, ama hiç aklınızda yokken size süpriz yapar.. Dört dörtlük bir hayat içerisine hangimiz doğduk veya yeni çağda doğan çocuklar mükemmel bir dünyaya mı doğuyorlar ? Maddi sıkıntı değil de özgürlük sıkıntısı olabilir diye düşünüyorum sizdeki :)
Bence bi kağıt kalem alın ve artı eksileri yazın.. Ona göre siz karar verin.. 28 yaş anne olmak için çok güzel bir yaş.

Ya Allah aşkına adam bir b.k olmasa bile bir tane çocuğa çok rahat bakar buyutursunuz ne buyuttunuz gözünüzde ya vücudum el verse 11 çocuğa dahi bakarım bu kadar bencil olmayın adamı boşa, minik bebeğinle mutlu ol gerekirse cana kıymak ne demek ... Belki son doğurma hakkım var benim ...oda ilerde, inşallah 3 üz olur diye dua ediyorum.Sağlıklı 3 uz bebek ...ahh ahh şu andada bebeğim var birde çocuğum var ...yani bir çocuğa bakmak çok zevkli neden hayattan tat almasını bilmiyorsunuz ne güzel bebeğin olacak kazık kadar kadın olmuşsun bu yaştan sonra aldirirsan belki rahmine zarar verir ve bir daha çocuğun olmaz o zaman ömür boyu çek vicdan azabı ....

++++++++++
Aynısını yazmaya geldim, ayrılırdım da bu adamdan bir halt olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…