- 18 Eylül 2021
- 1.902
- 2.001
- 83
- Konu Sahibi makarnacanavari
-
Konu tam olarak bu aslında. Partneriniz için evin sorumluluğunu alamaz diyorsunuz ama 28 yaşında biri olarak sizin de çok sorumlu olduğunuz söylenemez. O bebeğin ne suçu var ? Ne yazık ki ultrasonda görmek için 7 veya 8 hafta bekleniyor a a Şimdi görebilsenşz ultrasonda o teknoloji olsa oynayan eli ayağı görseniz bu kadar rahat konuşamazdjnız. Bir canı parçalayıp öldürmek kolay mı sanıyorsunuz? Sorumsuz olduğunu biliyordunuz en başında yapmayacaktınız bu hatayıBir hatadır oldu diyelim.konumuz bu değil
Bir hayat sunamayacakları canları(!) ısrarla dünyaya getir telkinleri beni benden alıyor. Bu kadar büyük bir sorumluluğa, getir dünyaya rızkıyla gelir mantalitesiyle yaklaşılınca benim de cinlerim tepeme çıkıyor.Senin ve benim kürtaj konusunda yediğimiz ban sayısı bini aştı kuğu. Birilerinin fikrini değiştirebilecekmişiz gibi hâlâ kendimizi tutamıyoruz.
Aynen oyle. Dogur dogur diyorlarda o çocuğu kimse düşünmüyor. Hayat zaten yeterince zor. Bu ortamda büyüyen çocuklar topluma da zarar.Bir hayat sunamayacakları canları(!) ısrarla dünyaya getir telkinleri beni benden alıyor. Bu kadar büyük bir sorumluluğa, getir dünyaya rızkıyla gelir mantalitesiyle yaklaşılınca benim de cinlerim tepeme çıkıyor.
Hata etmiş bu aşamaya gelmiş, bunu eleştir, koskoca kadınsınız diyip korunma konusunda vurdumduymazlığını ve sorumsuzca davrandığını eleştir;ama ekonomik olarak kaldıramayacak, hazır hissetmeyen, karşısındaki erkekte de uyuşturucuya kadar her ayak olan birine de doğur diyip vicdan demagojisi yapmayın. Esas dram doğduktan sonra başlayacak. Hayatsız çöp gibi savrulan çocuk dolu etraf.
İlla doğur diyen üyelere “Mamasını , bezini sen mi alacaksın , bebeğe sen mi bakacaksın, hastayım sen mi ilgileneceksin ?” diyorum beğenmedime basıp cevap vermiyorlarBir hayat sunamayacakları canları(!) ısrarla dünyaya getir telkinleri beni benden alıyor. Bu kadar büyük bir sorumluluğa, getir dünyaya rızkıyla gelir mantalitesiyle yaklaşılınca benim de cinlerim tepeme çıkıyor.
Hata etmiş bu aşamaya gelmiş, bunu eleştir, koskoca kadınsınız diyip korunma konusunda vurdumduymazlığını ve sorumsuzca davrandığını eleştir;ama ekonomik olarak kaldıramayacak, hazır hissetmeyen, karşısındaki erkekte de uyuşturucuya kadar her ayak olan birine de doğur diyip vicdan demagojisi yapmayın. Esas dram doğduktan sonra başlayacak. Hayatsız çöp gibi savrulan çocuk dolu etraf.
Sorumluluk sahibi değilse evliliği de yürütemez haberiniz olsun.Aileden çekinmekten ziyade zaten %100 emin olsam ailemi de karşıma alırdım.İşimiz var ikimizin de ama onun maddi bencillikleri olduğunu görüyorum şu günlerde.Elini taşın altına koymadığını farkediyorum gerektiği zamanlarda.Bu da ister istemez beni düşündürüyor.Şimdi böyle yapan ilerde neler yapar diyorum.Çocuk güzel şey ama bir o kadar zor.Ciddi maddi sorumluluk ister.O bunu alabilecek gibi değil.Sorumluluk sahibi bir adam değilmiş yani bunu bu süreçte farkediyorum.O yüzden de çok düşündürüyor bu beni.İlerde değişir mi onu bilemem ama böyle bir kumar oynayabilir miyim emin değilim.
Cinsellik yaşadığımız insanın illa baba vasıfları taşımasına gerek yok sayın nesrinMadem.oyle bu adamla ne işiniz var?cinsellik yasayacaginiza, ayrılsaydınız
Ne iğrenç bir üslup..Ne demek konumuz bu değil dalgamı geçiyorsunuz peki siz her bakım yetersiz gördüğünüz bir adamdan hamile kalmadan önce aklınız nerdeydi
elbetteki sizin kararınız ama doğurmaya niyetiniz yoksa korunacaktınız hiçte kusura bakmayın bu çocugu aldırmaya bahane arıyorsunuz öyle bir bahane olmalıki daha sonrasında vijdan azabı çekmemek için
Begenmediğiniz kusurlarını dert ettiğiniz adamlarla yatmıcaksınız.
Ya Allah aşkına adam bir b.k olmasa bile bir tane çocuğa çok rahat bakar buyutursunuz ne buyuttunuz gözünüzde ya vücudum el verse 11 çocuğa dahi bakarım bu kadar bencil olmayın adamı boşa, minik bebeğinle mutlu ol gerekirse cana kıymak ne demek ... Belki son doğurma hakkım var benim ...oda ilerde, inşallah 3 üz olur diye dua ediyorum.Sağlıklı 3 uz bebek ...ahh ahh şu andada bebeğim var birde çocuğum var ...yani bir çocuğa bakmak çok zevkli neden hayattan tat almasını bilmiyorsunuz ne güzel bebeğin olacak kazık kadar kadın olmuşsun bu yaştan sonra aldirirsan belki rahmine zarar verir ve bir daha çocuğun olmaz o zaman ömür boyu çek vicdan azabı ....Aileden çekinmekten ziyade zaten %100 emin olsam ailemi de karşıma alırdım.İşimiz var ikimizin de ama onun maddi bencillikleri olduğunu görüyorum şu günlerde.Elini taşın altına koymadığını farkediyorum gerektiği zamanlarda.Bu da ister istemez beni düşündürüyor.Şimdi böyle yapan ilerde neler yapar diyorum.Çocuk güzel şey ama bir o kadar zor.Ciddi maddi sorumluluk ister.O bunu alabilecek gibi değil.Sorumluluk sahibi bir adam değilmiş yani bunu bu süreçte farkediyorum.O yüzden de çok düşündürüyor bu beni.İlerde değişir mi onu bilemem ama böyle bir kumar oynayabilir miyim emin değilim.
Kürtaj meselesi çok hassas bir mevzudur. Dünya ikiye bölünmüş durumda bu konuda. Konumuza yorum yapanlardan da linç yiyebilirsiniz fakat ben empati yaparak konuşacak olursam; aileler evlenmeye sıcak bakmıyor, adam iyi bir aile babası olacak gibi değil, sorumluluk sahibi değil diyorsunuz. Doğacak çocuğun maddi manevi ihtiyaçları karşılanabilecek mi, sıcak güzel bir yuva verilebilecek mi onu düşünürdüm. Ve ben sizin yerinizde olsam aldırırdım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?