Hamileyim ama hazır değilim...

Beklemediğin bir anda öğrendiğin için şuan garip bir halde olman normal.Bebeğinin kalp atışlarını duyduğunda onun içinde büyüdüğünü hissettiğinde içini anne olmanın heyecanı saracaktır diye düşünüyorum.Çevrende hamile arkadaşların varsa yada yeni bebeği olmuş olanlar onlarla vakit geçirmek sana iyi gelebilir diye düşünüyorum.Yinede anne olmayı kabullenmekte bu sürece alışmakta zorluk yaşarsan bir psikologtan yardım alabilirsin inan bana bir iki seans gitmenin bile yararı olacaktırAllah evladını hayırlısıyla sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin.Tüm anne olmak isteyenlerede nasip etsin rabbim bu duyguyu.

hayırlı olsun cnm.Allah isteğen herkeze nasip ertsin.ne güzel işte Allah vermiş bak.şimdi yeni olduğu için böle düşünüyorsun.ama biraz büyüğünnce ve kucağına alınca eminin fikrin değişecektir..

ınsanın hayatından o sıkıntılı surecler hıcccc eksık olmaz, daha guzel boyle bır zamanda gelmışş hayatının anlamı olacak..şükret, sevin, mutluluktan havcalara uc...ben de boyle seyler dedım zamanında, düştü bebegım, sonra cokkk ama cokk uzuldum sımdıı gelsın dıye beklıorumm...sen sana verılen hedıyeyı sonuna kadar kabul et, zaten ne olacagımız bellı mı su hayatta, ıkı sanıe sonrasının garantısı mı varr?sen allahtan sana armagan olarak geldııne tesekkur et gerısını zamana bırak, bakalım ne gosterır hayat bebegıne de sana da...

eliffffff abla nerdesin sen özledim seni yoksun hiç bak canım elif abla çok güzel söyler ailen oluruz ben aileme eşime söyleyemediklerimi buraya yazdım ve bu günlerde gülebiliyorsam ve 2. çocuk için düşünüyorsam bu kişilerin yazdıklarından dolayı sen bir kişi olumsuz yazdı diye neden girmiceksin ki oooooooo bize millet neler söylüyor kimbilir acınacak durumda vs kulakları tıkamak zorundayız ben mesela şu an 2. bebeği nasıl kucağıma alırım diye deliriyorum alabilecekmiyim aynı sorunu yaşarsam diye ödüm kopuyor ama elimden hiç bişey gelmiyor geleceği bilmiyoruz çünkü ama ben sanada yazmıştım senin neler yaşadığını bilemeyiz içinde neler yaşıyorsun diye ne yapmak istiyorsun diye ama sen kimseye cevap vermemişsin bence kendini aç ne gibi sorunların olduğunu yazki bizde yardımcı olalım öyle değilmi tatlım inan yazarsan bak rahatlarsın benden tavsiye

Arkadaşlar kusura bakmayın da konu sahibi arkadaşa çok yüklenmişsiniz hem de gereksiz yere kızcağız lanet olsun dememiş istemiyorum dememiş beklemdiğim bir anda oldu şaşkınım demek istemiş sadece ne var bunda yani tamam bebekl sahibi olmak için uğraşan çok insan var ama bu demek deildir ki hamile kalabilenler de sürekli doğursun ortada isyan yok bişey yok kız dertleşmek istemiş sadece suç olmuş resmen hep kendi tarafınızdan bakmayın olaylara lütfen bı arkadasın da yazdıgı gıbı empati yapın bence!!

Hem hazır hissetmek çokönemli bence psikolojik açıdan tamam belki Rabbim hazır hissettiğin anda vercek diye bi garanti de yok ama o takdiri ilahi çok zorlamamak lazım bence Allah herşeyin hayırlısını versin konu sahibi arkadaş da inşallah zaman geçtikçe alışacaksın canım belki bazı tedirginliklerin var bu anne olmayı istememen anlamında deil bencede cok normal ama hayırlısı böyleymiş de canım tadını çıkarmaya bak

---Çok ağır tepki vermişsiniz.. Destek olunacak yerde itmişsiniz.. ---
Senin ve bebeğin için hayırlısı neyse o olsun canım..
Umarım herşey senin dilediğin gibi en kısa zamanda yoluna girer..

cannıımmm burdayım ben bu aralar pek gelemiyorum buralara ama seni takip ediyorum merak etmee,artık senin gibi dertli insanlara tavsiyeler verdiğini görüyorum ve mutlu oluyorum bak gördün mü zaman geçiyor ve sen iyiye gidiyorsun.bu arada mesajların ohooo almış başını yürümüş bana ihtiyacın olursa faceyi de biliyosun cebimi de verdiydim kaydettinmi bilmiyorum ama maşallah senin pek birşeye ihtiyacın kalmamıştebrik ediyorum şekerim..

bu topiği açan arkadaş belliki çok dertli ve meşgul,Allah yardımcısı olsun.belki de yazılanlara küstü ve gitti.umarım güzel mesajları da okur ve morali yerine gelir.haline çok üzüldüm,ailesi yok ve kim bilir ne zor günler yaşamış..ama her zorluğun ardından güzellikler gelir,inşallah herşey yoluna girer..

2. bebeği düşünüyorsam bu senin sayende biliyorsun daha iyim ki 2. bebek için böyle olmak zorundayım bu arada facede pek yoksun yaa bu arada ihtiyacım olmaz olurmu her zaman sana ihtiyacım var daha çok var hemde 2. bebeği konuşucaz ya daha kafanı çok şişiricem :124::124:aynen bende bu arkadaş için çok üzüldüm kendini biraz açsa yardımcı oluruz ama biri kötü yazdı diye de girmiyor bende öyle yazdım senin neler yaşadğını bilmiyoruz ki konunu aç yazdım ama küstü gittiii

gebelik sürecinde yavaş yavaş hazır hissetmeye başlarsın yaşadığın tüm sıkıntıları onun bir gülümsemesi sana unutturacak inşallah, içini ferah tut, nasıl olsa birgün her kadın gibi anne olma hayaliyle yanıp tutşmaya başlayacaktın sen hiç beklemeden oluvermiş hadi Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip eder inşallahh

bu dönemi nasıl atlatacğım demişsin ya naçizane birkaç tavsiye ; hafta hafta gebelikte bebeğinde oluşan değişiklikleri anlatan yazılar var internette bu cümleyi yaz googl a çıkar zaten karşına, onları okuyunca insan bi tuhaf oluyor, sen dışarda hiçbişey farketmiyorsun başlarda ama içeride birisi hızla büyüyor gelişiyor ve tek ihtiyacı olan sensin ve o zavallı şey tamamen sana bağımlı sensiz hiçbirşey yapamaz bu bile insanda şefkat duygusu doğuruyor zaten, düşünsene yalnız değilsin o seninle!! ayrıca bebek mağazalarına şöyle bir göz at harika bebek kıyafetleri oyuncaklar ıvır zıvır içinde kayboluyorum ben girince almak için erken biliyorum ve kendimi tutarak zor çıkıyorum o mağazalardan kaç haftalıksın bilmiyorum ama şu an kalbi atmasa bile oluşmaya başladı biliyor musun...

seni tam olarak anlamam mümkün değil tabi çünkü ben zor hamile kaldım ama beni,m de bebek düşünmedğim 2 sene olmuştu o dönem kalsam ne hissederdim diye empati yapmaya çalışıyorum, umarım bir faydam olur, eğer başedemezsen bu durumla bir psikologdan yardım da alabilirsin

konu sahii artık bakmaz heralde ama yine de yazmak istedim... ne kadar büyük bir lütuf olduğunu şimdi içinde bulunduğun zorluklardan göremiyosun cnm.eğer zamanın olursa burda tüp bebek bölümünde bebeği olsun diye çırpınanların hikayelerini oku .bence şu an en güzel nimetle kolayca nasiplendirilmişsin senin sınavında zorlukları atlatıp şükür etmeyi başarmak olucak.Allah bağışlasın yavrunu bizlerede nasip etsin:)

canım benim çok mutlu oldum sözlerine..inşallah güzel haberlerimizi birbirimize veririz.tabiki iyi olmak zorundasın önce kendin için sonra bebişin için,eşin için tabii.ihtiyacın olduğunda faceden ms at nebilim bulursun beni bi şekilde anacım.kafamı şişirmezsin merak etme iyi bi dinleyiciyimdir bu konuyu yazan arkadaşı anlayamadım pek heralde fazla meşgul zaman bulamıyo olabilir..neyse okumuş yazılanları daha iyidir inşallah..

s.a canım insanlar çok saçma sapan tepkiler vermişler bende 2 ay önce böle bi konu açmştm banada tepki verenler oldu halbuki ben sadece içimdeki değişik durumu paylaşmak istemştm.bide sonçta sende öle bendeoaldırma gibi bişey sölememştm.bende allaha şükr ailem falan var sorun yok ama 2 aylık evliydm hiç beklemedğm zamanda oldu daha evlilğe alıişmamştm ondan çok şaşkındm ama şimdi 3 aylık hamileym ve haftaya kontrole gitcem sabırsızlıkla bekliorum ve bebişime bişi olcak die ödüm kopuo

bitanem tebrik ederim bende senin gibi hazır olmadığımı düşünüyordum ama zamanlaaa harika bi duygu çok zırladım nasıl olacaklarla boğuştum.. şimdi bebeğimi bekleyiş beni mutlu ediyor.. haa bu arada bu psikolojiyi burdaki arkadaşlarımın yardımlarıyla aştım

buraya yazıp yazmamak arasında çok gidip geldim.benim 10 yaşında bir oğlum var.bu 10 sene içinde bir türlü plan program yapıp ikinci çocuğu yapamadık.derken oğlum 10 yaşına geldi.ben iyiden iyiye rahata alıştım.geçen sene hamile kaldım ve kalbi hiç atmadı bebeğin gitti.bu sene korunurken hamile kaldım kazayla derler ya işte aynen öyle.bu da gider nasıl olsa diye düşünüyordum ama dün kalbinin attığını gördüm.açıkcasını söyliyeyim ben tabiat olarak çok çocuk meraklısı bir insan değilimdir.bu konuyu açan arkadaşla benzer duygular içindeyim.tabiki çocuk için çok uğraşanlar var allah herkesin yardımcısı olsun.ama ben şuan cidden çok endişe,korku,sıkıntı içerisindeyim.nasıl olacak nasıl bakıcam sil baştan yeniden.....insan evladı gerçekten çok zor büyüyor.bazen hevesleniyorum şöyle bakarım böyle rahat edicem fln diyorum.ama ilk oğlumu düşününce artık onunla ilgilenemiycem diye çok endişe ediyorum.yani benim gibi düşünen yok mudur?ya da ben çok mu kötü bir kadınım?böyle abuk subuk bir sürü soru var beynimde

bahar seni çok iyi anlıyorum aynı şey benım başımada geldı hatta burda da paylaştım bende 10 haftalık hamileyim ve hala kabullenmiş değilim allah yardım edecek biz annelerin bizden başka kimsesi yok ben eşimle 6 senelik beraberliğimde ilk kez ve şiddetli kavgalarımı hamile kaldığım bu kısacık sürede ettim hazır olmadığın için moralinin bozuk olması çok normal benımde öyle yavaş yavaş atmaya çalışıyorum.hiç birşey düşünme kendını kötü hissettiğinde ise bebeğini eline alcağın günü hayal et hayırlısıyla minicik bişey mis kokulu bu herşeyi unutturur sana canım.herkesin hayatta planları var anne olmak herkesin harcı değildir bizde bundan korktuk ama bazıları bunu anlamıyor. ben işe girecektim işe giremiyorum maddi sıkıntılarım var herkesi okuyorum 4000 5000 die doğumlardan bahsediyolar bende isterim özel hastanede özel odalarda kendı doktorumla doğum yapmak bebeğime en güzel şeyleri almak kenarda 5 kuruşumun olmasını ama yenı ev aldık eve taşınalı daha 6 ay oldu ve evımız çok küçük bebek düşünmediğimiz için para biriktirip rahat rahat hem kendıme hem bebeğime iyi bir gelecek hazırlamak isterdim onu düşündüğüm için hazır değildim ama hayırlısı buymuş senin içinde arkadaşım bu böyle sen hiç aldırmayı düşünmemişsin bak ben onu bile düşündüm herşey geçicek bebeğimizi elimize alınca herşeyi unutucaz sanıyorum kendımızı üzdüğümüzle kalmamak için üzülmeeeeyeliiiiiiiimmm :)

sen nasıl bir annesin seni kimse hamileyken poh pohlamamış onun sıkıntısı var sende senın herşeyin tamamken bebepğin olmuş olabilir ee süper ama insanların planları vardır çocuğuna en iyi imkanı sunabilmek için çalışır borç harç içinde bebek yapmak istemez ve bebek oluncada üzülür gayet normal de sen hamile bir bayana nasıl böyle konuşursun vicdansız senı esefle kınıyorum senın yavrucuklarına yazık eğer onlarada böle sinirliysen yazıkkk yazıkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…