Hamileyim ama kaynanam sormuyor

Benim kv iki ay hiç aramadı.
Enterasan bir durum oldu aramızda , o aramayınca bende aramadım.
Birde eşime kittyy beni hiç aramıyor diyor muş.
Bu arada ben sıkıntılı bir hamilelik yaşadım. Toksoplazma şüphesi oldu, ileri tetkikler yapıldı bildiği halde aramadı.
Sonra eşim demiş kittyy hamile sen değil, sen armalı ilgilenmelisin diye.
Ondan sonra arasa ne fayda.
Bazıları hazmedemiyor neden bilmem ama sanırım oğullarını tamamen kaybettiklerini düşünüyorlar.
Garip bir psikoloji.
En iyisi hiç takmamak. Bu günlerin keyfini çıkarmaya bakmak.

Sagolsun arkadaşlar, dedikleri gibi takmamak en iyisi, takmıyorum da emin ol, ama hayret verici bir durum, ben konuyu üstümkörü anlattım ama hal ve davranışlarını göreceksin, benim evimde, benim masamda, kibarlık olsun diye hamilelik nasıl gidiyor diye sorabilirdi. baktı bana göz kıvıra kıvıra, ben de eltimin oğlunu aldım onunla oyun oynadık. sonra da gittiler hemen 10 dk içinde.

Sanırım aşırı duygusal oldum, annem babam, akrabalarım fır fır etrafımda dönünce, :). arıyorlar canın birsey istiyor mu yapalım falan, yemek yapıp göndermeler. buzdolabı gibi nasılsın bile demedi... tabii evlendiğim günden beri problemi var kadının, maddi manevi hic bir katkısı olmadı evliligime. bencil ve sadece büyük oğlunu düşünen bir yapıda. bunların hepsini yedim yuttum ama benim için hassas bir konuda sormaması canımı kısmen sıktı.

selam canım bnde 4 yılık evliyim ye 4 aylık hamileyim benimde tebrik etti ama sonunda hiç bişe yapmadı ben 3 ayıma kadar yerlerde süründüm ac karnıma kusma iştahım yok bi kere gelip sormadılar hiç bişe bekleme allaha havale et en iyisini o bilir

amaaaaan bosversene tatlım o sorsa neee sormasa neee rabbım sana nasıp etmıs hamdolsun bunun tadını cıkar ha bu arada sormaması sahıplenmeyecegı anlamına gelmıyor haberın olsun bebek dogunca gorursun nasıl ayrılamayacak yanından o yuzden keyfıne bak derım:1:

haklısın bende aynısını yaşadım kesinlikle sormadılar hatta görümcem istemedi,ilk bebeğim olcaktı 4 yıllık evliyim,zaten ne maddi ne manevi asla bişey yapmadılar sadece yıpratmaktan başka helal etmiyceğim şeyler yaptılar,bunlar çok uzun şeyler ama sakın benim gibi pire için yorgan yakma ben onların sorumsuzlukları umursamazlıkları yüzünden psikolojim bozuldu bebeğimi kaybettim,sakın düşünme kafana takma eşinle bu anıının tadını çıkar,umarım herşey gönlünce olur,güzel şeyler düşün,sonuçta seni seven insanlar var...

Sormazlar arkadaşım sormazlar..
Kendini doğumdan sonraya hazırla.
Bak bebeğin ne kadar ballanacak onlar için.Hazır bebek onlara ne kıymetli gelecek.
Ben bizzat yaşadım!Şimdi çocuğum çok tatlı oluverdi,gebelikte bi Allah ın kulu yoktu yanımda.
Yavrumu ben istediğim zaman görüyorlar genelde,kendileri bilir..Hiç sorun değil,çokta tın..vız gelir tırıs gider bi gün görmek istemezlerse.
Senin bebeğinle ilgili sana 'nasılsınız,bebek nasıl' demelerini istemen kadar doğal birşey olamaz.
Sen her an ilgi üstünde olsun istemiyorsun ki..evet bu seferde bunun için şikayet ederiz..ama senin tek istediğin 'bebek nasıl' demesi.
Bunu diline alamayan kayınvalide,çok feci kıskançlıklar içindedir bana göre.Sende dikkatli davran fesatlık seziyorsan..

Diyer yorumlarini okumadim ama belki, dalginlikla unutmuş olabilir..
Ve tabiki tebrik ederim! Hayirli olsun:)

Emin ol arayıp her şeye burnunu sokmasından iyidir.
Hamileliğini burnundan getiren tipler var öyle..
Ben hiç aranmayayım aramayayım oh miss tam bana göre:1:
Ama rahat vermiyorlar ki anacımm:ssz:
Hayırlı olsun bu arada bebişin sağlığıyla gelsin mutluluklar getirsin:16:

Hergün arasa sorsa bir rahat vermiyor, kendi evimde bile huzurum yok dinlenemiyorum üstelik sadece hamileyim, hastalık değil ki kendince oğluna şov yapıyor denir.

Sormasa sormuyor, ilgilenmiyor ne varsa kendi ailemde var, hele bir çocuk doğsun sevdirmeyeceğim denir.

Kısaca ağzıyla kuş tutsa yaranamaz lafı kaynanalar için söylenen en güzel söz olur.

Bugünün gelinleri, hamileleri, anneleri unutmayın ki yarının kaynanaları sizlersiniz. Yarınlarda mutsuz olmamak için derslerinizi iyi çalışın.

Oğlanlar kesinlikle sizden uzak oturacaklar, asla istenmeyeceksiniz, evladınızın evine gitmeniz problem olacak, oğullarınız size gelebilir oda eşleri izin verirse ( öylede bir konu vardı hatırlarsanız "eşimin annesine gitmesini istemiyorum" diye) torunlarınızı sahiplenseniz bir dert, sahiplenmeseniz bir dert olacak. Hatta arabada oturduğunuz koltuk bile gelinleriniz tarafından dert edilecek.

Biraz gözlerinizi kapatın ve kayınvalide düşmanlığı yapan erkek çocuk anneleri bir geleceği düşünün. Nasıl sizler gelin olarak kendinizi hep haklı görüyorsanız, sizin gelinlerinizde kendilerini hep haklı görecekler ve siz melek olsanız bile sizden nefret edecekler.

Ne kadar ağır birşey değil mi nefret edilmek ? Ama öyle yapacak birşey yok. Sizlerin anneleri kayınvalidelerinden nefret etti, sizler kendi kayınvalidelerinizden, gelinlerinizde sizden nefret edecek. Anne derken bile içlerinden allah cezanı versin diyecekler. sizler kadar görgüsüz, eğitimsiz, kalitesiz insan olmayacak ama oğullarınız ne dense hep bir pırlanta olacak gelinlerin gözünde, o oğulları sizin yetiştirdiğiniz unutulacak.

Sevgili beyazkardelen lafım asla sana değil öyle denk geldi. Kayınvaliden kaç haftalık dediğine göre genç bir insan , yaşlı bir kadın kaç haftalık demez kaç aylık der. Muhtemel o da sormasının bir dert, sormamasının ayrı dert olduğunu bildiği için uzak duruyor.

Bence karşılaştığınızda direk ona sor "anne veya her ne diyorsan" "çok alınıyorum nasıl olduğumu bile sormuyorsunuz" ilk adımı sen at, bak bakalım tepki ne olacak.

Son düzenleme:
Back
X