Hergün arasa sorsa bir rahat vermiyor, kendi evimde bile huzurum yok dinlenemiyorum üstelik sadece hamileyim, hastalık değil ki kendince oğluna şov yapıyor denir.
Sormasa sormuyor, ilgilenmiyor ne varsa kendi ailemde var, hele bir çocuk doğsun sevdirmeyeceğim denir.
Kısaca ağzıyla kuş tutsa yaranamaz lafı kaynanalar için söylenen en güzel söz olur.
Bugünün gelinleri, hamileleri, anneleri unutmayın ki yarının kaynanaları sizlersiniz. Yarınlarda mutsuz olmamak için derslerinizi iyi çalışın.
Oğlanlar kesinlikle sizden uzak oturacaklar, asla istenmeyeceksiniz, evladınızın evine gitmeniz problem olacak, oğullarınız size gelebilir oda eşleri izin verirse ( öylede bir konu vardı hatırlarsanız "eşimin annesine gitmesini istemiyorum" diye) torunlarınızı sahiplenseniz bir dert, sahiplenmeseniz bir dert olacak. Hatta arabada oturduğunuz koltuk bile gelinleriniz tarafından dert edilecek.
Biraz gözlerinizi kapatın ve kayınvalide düşmanlığı yapan erkek çocuk anneleri bir geleceği düşünün. Nasıl sizler gelin olarak kendinizi hep haklı görüyorsanız, sizin gelinlerinizde kendilerini hep haklı görecekler ve siz melek olsanız bile sizden nefret edecekler.
Ne kadar ağır birşey değil mi nefret edilmek ? Ama öyle yapacak birşey yok. Sizlerin anneleri kayınvalidelerinden nefret etti, sizler kendi kayınvalidelerinizden, gelinlerinizde sizden nefret edecek. Anne derken bile içlerinden allah cezanı versin diyecekler. sizler kadar görgüsüz, eğitimsiz, kalitesiz insan olmayacak ama oğullarınız ne dense hep bir pırlanta olacak gelinlerin gözünde, o oğulları sizin yetiştirdiğiniz unutulacak.
Sevgili beyazkardelen lafım asla sana değil öyle denk geldi. Kayınvaliden kaç haftalık dediğine göre genç bir insan , yaşlı bir kadın kaç haftalık demez kaç aylık der. Muhtemel o da sormasının bir dert, sormamasının ayrı dert olduğunu bildiği için uzak duruyor.
Bence karşılaştığınızda direk ona sor "anne veya her ne diyorsan" "çok alınıyorum nasıl olduğumu bile sormuyorsunuz" ilk adımı sen at, bak bakalım tepki ne olacak.