hamileyim ama neden mutsuzum

Çocuk isteyipte çocuk sahibi olamayan kadınlar var Allah nasip etmiş evlat nasip etmiş Sağ selin kucağına al. Şanslı olduğunu hissedersen belki mutlu olursun.
bunu hep düşünüp şükrediyorum hatta hala krkuyorum ya dış gebelikse ya düşük olursa diye hayatta hiçbir şeyin garantisi yok... Ruh halimi 8. haftaya kadar düzelmem gerek bebek 8. haftadan sonra annenin duygularını hissedermş toparlanmak istiyorum

bana kendi kendinizi dolduruyormuşsunuz gibi geldi..
2-3 ay arasında bir fark yok.. hamilelik bir hastalık değil yine çalışın sınavınıza..
aynı evde yaşarken siz bu şekilde dramatik davranırsanız adama da aynı şekilde ayna olursunuz..

son olarak uzun yıllar deneyen isteyenler dışında ilk hamileliklerinde kadınların birden annelik moduna girdiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz..
kendinize dikkat etmemenizde gayet normal zira neyle karşılaşacağınızı nasıl bir duygu yaşayacağınızı henüz bilmiyorsunuz..
doğumdan sonra yaşayacağınız aşkı şimdiden bilseydiniz emin olun kendinize dikkat ederdiniz..

Topla kendini kafanı derslerine ver. Günlük plan yap. Sağlıklı beslen . Çok araştırma yapma bebekle ilgili İnşallah sağlıklı hayırlı bir evlat olur

aslında eşim çok iyi bir insandır benim kendi aileme çok düşkündür çok değer verir en çok bu yönü hoşuma giderdi... Aldatma konusunda güvenirim mesela tv de uygunsuz bi kaıdn çıkınca bile kapatır ben orada yokken. aşırı sadaket düşkünü birisi.. isteiğimi yaptırp kabul ettirebilirim ama beni rahatsız eden huyları sürekli tv başında romantizm den anlamıyr bi kadını ne mutlu eder anlamıyr. ev işlerine yarımcı olmuyor herşei benden beklior gün içine muhakkak beni kırabilecek cümleler kuruyor dilinin hiç ayarı yk.. bunlar bana batmaya başladı...

Kendimi toparlamak istiyorum ilk başta yediğime çok dikkat ediyordum doktor ilk 3 ay beslenmem bebeği etkilemez dedi bi de bulantılarım başladı herşeden koptum.. toparlanmam lazım. sanırım eşimin destek olmamamsı ve çevremde görüyorum hamile bayanlara eşlerinin ne kadar ilgili olduğunu görüyorum benm eşim bi o kadar ilgisiz olması beni böyle yaptı sanırım.

Eşin kaç yaşında ve sen kaç yaşındasın ve ne kadar sürede evlendiniz?

Geçer,geçecek........ Nalet olsun şu hormon düzenine kafayı yediriyor adama. Ven de öyleydim ilk üç ay ama ne zaman geçti 14_15 haftalık olduk en zevkli kısmı başladı gebeliğin. Hala kızımı heyecanla beklediğim günlerin tadı damağımdadır. Kendimi en iyi hissettiğim zamanlardı. Tek köyü taraf kpss olmuş yapacak bişey yok çalışacaksın bebeğin için o sınavına girip kazanmak zorundasın. O öküz koca ile işlet nasıl gider belli olmaz lütfen hayata asıl o sınavı ver.

2ay sonra olsa nolcaktı? Allah nasip etmiş işte sevinceğine ne diyosun? Bebeğine acıdım!

ilk aylar boyle hiss ediyordum bende esinin sevgisine ihtiyacin var aglamak geliyorsa icinden esine saril agla cok rahatlarsin bi tur terapi gibi:)
Gecicek hepsi insallah sag salim evladini bi al kucagina dunyanin en mutlusu olursun o zaman

Normal. Bulantın bitince mutluluk hormonun artacak ve içini kıpır kıpır bi his kaplayacak. Bulantı döneminde zaten bi şey yiyemiyo ki insan hele su içmek benim içimi dışıma çıkarıyodu. O dönem krakerle yaşadım. Bu konuda eleştiren arkadaşların bulantısı olmamış anlaşılan bol keseden eleştiriyorlar.

E çocuk yapmasaydınız o zaman? 2-3 ay sonra olsa yine yapacakmışsınız yani.

Allah simdi nasip etmis simdi olmus niye bu kadar uzuldun anlamadim. Insanlar aylarca yillarca bu yolda debeleniyor. Bende 2. Cocuguma hamileyim 2. Universitemi okuyorum hemde ayni zamanda calisiyorum. Kendini programlarsan bisey olmaz boyle yasamaya alismalisin. Cocuk olunca her daim yorgun olucaksin. Ilk 2 ay yorgunluk ve bulanti yogun olur ama bunye alisiyor oyle yasamaya. Bence Rabbime sukret gerisi zaten gelir

Tatlım hamilelikte bana da bir disiolinsizlik çöktü seni anlıyorum. 30 Yaşındayım yüksek lisans mezunuyum. Çocukluğumdan beri çok güzel bir öğrenciydim hep sorumluluklarımı bilirdim dersime düzenli gider güzelce çalışırdım. Hamile kaldıktan sonra kursa başladım haftada 3 gün olan kursa 5 ayda 5-6 defa gittim. Kpss kursuna başladım bazen gittim bazen gitmedim şimdi ders günlerimi bile bilmiyorum. Bilmiyorum neden böyle oldum. Kpssye şunun şurasında 2 ay kaldı. Bebek ile ilgili araştırmalarını kpssden sonra yapacak bol bol zamanın olacak inşallah. Kendini böyle yönlendir. Şimdi kpss haziranda bebek de ders çalışmaya odaklanmaya çalış.

of ya, benim de sağlıklı şeylere karşı midem bulanır oldu iyi mi,
zorla yumurta yiyorum, yarım bardak sütü bile zor içiyorum.

ama gel gör ki canım kızartma istiyor, pizza istiyor.

işyerinde et kesinlikle yiyemiyorum, öyle olunca aç kalıp saçma sapan paketli ürünleri tüketiyorum.

biraz arkadaşların dediği doğru, hamileliğin ilk döneminde iştah değişikliği ve yorgunluk çok genel şikayetler.
dün akşam 10da yattım ben mesela :)

ama mutsuzluk ayrı bir durum, ilk çocuğumda böyle hissetmiyordum, şimdi ben de tam mutsuzum demesem de mutlu da değilim.
son zamanda yaşananlar bu dünyaya çocuk getirme fikrimi sorgulatıyor bana da.
ülke yangın yeri, dünya yangın yeri,
şu aralar her şeyi bırakıp kırsalda yaşamaya dönen insanlara imrenir oldum, onda da çocukların eğitimini düşünüyorum, yine olmuyor.
bu ülkeden gideyim diyorum, kimse vize vermiyor.
bu ülkede kalayım diyorum, artık kendi dinimden kendi dilimden insanlarla anlaşamıyorum.
...
...
seni mutsuz eden ne bilemem de, hiç bir şey olmadığı gibi hamilelik de sihirli değnek değil. ortada sorun varsa vardır!

Bence de en kısa zamanda toparlanmalısın, bu belirtiler hamileliğin ilk aylarında hemen hemen herkeste olan şeyler
Mucizen var içerde
Eşine de hiç takılma sen dua et ki elden ayaktan düşmemek için bunlar daha önemli

Canım kk kadınları biraz feminist oldukları için hemen eşini gömmüşler ama suan eşinin ve evliliğin kötü oldugunu düşünmek en son ihtiyacın olan şey. Ne eşler var... Sen olumlu yanlarını görmeye çalış kendini daha da uzme. Hem sen bile daha anne duygusuna girememişsin baba ne yapsın.. erkekler bebeği kucağına aldıkların da bile pek anlamazlar. Onlar baba olmayı sonradan öğrenirler. Yani çoğu böyledir.

Ben de ilk aylar bu bunalımı yaşadım, tamamen hormonlarla alakalı merak etme geçecek. İlk tekmesinden sonra anca hamile olduğunu hissettim. Ama beslenmene çok dikkat etmelisin. Bu bebeğinin psikolojisini, beyin gelişimini hatta karakterini dahi etkileyecek. Varsın şu zamanlar hevesle değil de zoraki yap, ama yap. Düzelecek..

Bu riskli dönemleri atlat, ultrason görüntüleri bir bebek şeklinde olsun, cinsiyeti öğren hareketlerini hisset işte o zaman bu mutsuzluğun geçecek bence.
Birçok kadın bu senin yaşadıklarını yaşıyor ilk başlarda zaten gebeliğin ilk ayları stresli bir de kpss stresi çökmüş üstüne.

Hamile oldugumu ogrendigin ilk gunden dogum yaptigim gune kadar kelebekler gibi ucuyordum heyecandan. Kocam da oyle:)
Sen de biraz heveslen dunyada yasayacagin ozel zamanlar bunlar.
Uyku hali genelde oldu ama sen basbaya mutsuzsun uykuyla ilgisi yok.
Bebegini dusun bol bol su ic ceviz ye meyve ye suyunu ic biseyler yap ve biraz heyecanlan, karninda bikac ay sonra hareket edecek o.
Ben ilk hareketinde cok aglamistim:))

Bende genel manada boyleyim yaklaşık 7 aydır. geçerrrrr

Bence pozitif düşün ve kendini bi an önce toparlamaya bak. 2-3 ay ne farkeder ki sonuçta yaşadığın bu güzel duygunun tadını çıkar. Evlat sahibi olabilmek için insanlar ne sıkıntılar çekiyor. Belki 2-3 ay sonra yapmak istediğinde hemen hamile kalamayacaktın. Doğru zaman buymuş demek ki senin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…