bu tıp konulara karsı duyarsız kalıyorum.. yıllardır bır cocuk sahıbı olmak ısteyenlerı dusunsen yasadıklarını dusunsen şukurler eder hayata bır baska baglanırdın.. neyse cok hazır degılsenız aldırın kendınıze dıkkat etmemenız neysede cocuga zarar verıyorsunu buda cok annelık ıcgudusuyle alakalı degıl..arkadaşlar 5+6 hamileyim daha çok yeni... İstediğim tarihten 2-3 ay erken hamile kaldım... kaza ile oldu. eşim konrolsüz biri biraz.
Kpss ye hazırlanıyrum mayıs aynda sınav ama ben hamile oluğumu öğrendiğim günden beri ders çalışamıyrum kızlar
üstüm de sürekli bi yrgunluk uyku hali mide bulantılarım da başladı tam koptum. sürekli hamilelikle ilglili doktor araştırması nette sürekli bebekle ilgili araştırmalar içindeyim... kendimi bi türlü toparlayamıyrum ayrıca eşim de hiç estek olmuyr hamilelikte bana çok tembel biri... yapısı biraz farklı biri sevgisini belli edemiyor ... sizce bu durumdan nasıl kurtulabilirim.. Kendimi tükenmiş gibi hissediyrum.. Bu bebeği çok isityrum ama hamile değilmişim gibi geliyor kendimi çok tuhaf hisseiyrum. Su içmiorum kendime dikkat etmiyorum hiç kendimi çok aşırı saldım üstümde ölü toprağı var sanki.. çok mutsuzum hayatta bana mutluluk veren birşey yok gibi.. yemek yiyorum uyuyorum hiç lezzet alamaz oldum.. Neden böleyimmmm acaba...
Hormonların etkısondesın ama nasıl bi mucizeye sahip olduğunun farkına var ben hamile değilim kalamıyorum ben de sınava gırıcem ve çalışamıyorum değişen bi şey yok mucızene sahip çıkarkadaşlar 5+6 hamileyim daha çok yeni... İstediğim tarihten 2-3 ay erken hamile kaldım... kaza ile oldu. eşim konrolsüz biri biraz.
Kpss ye hazırlanıyrum mayıs aynda sınav ama ben hamile oluğumu öğrendiğim günden beri ders çalışamıyrum kızlar
üstüm de sürekli bi yrgunluk uyku hali mide bulantılarım da başladı tam koptum. sürekli hamilelikle ilglili doktor araştırması nette sürekli bebekle ilgili araştırmalar içindeyim... kendimi bi türlü toparlayamıyrum ayrıca eşim de hiç estek olmuyr hamilelikte bana çok tembel biri... yapısı biraz farklı biri sevgisini belli edemiyor ... sizce bu durumdan nasıl kurtulabilirim.. Kendimi tükenmiş gibi hissediyrum.. Bu bebeği çok isityrum ama hamile değilmişim gibi geliyor kendimi çok tuhaf hisseiyrum. Su içmiorum kendime dikkat etmiyorum hiç kendimi çok aşırı saldım üstümde ölü toprağı var sanki.. çok mutsuzum hayatta bana mutluluk veren birşey yok gibi.. yemek yiyorum uyuyorum hiç lezzet alamaz oldum.. Neden böleyimmmm acaba...
Haklısınız inşallah tez vakitte bebek sahibi olursunuz. Ben eşim den destek alamadım hiç zoruma gidiyor davranışları. Başkalarında görüyorum hamile bayanların eşleri ne kadar heyecanlı eşlerine daha da düşkün oluyorlar. Eşim öyle ilgisiz ki.. öyle olduğu için bende mutsuz oldum yanlış biriyle evlenmişm dedim. Aslında anne olmayı öyle çok istiyorum ki burada kendimi sanırım yanlış ifade ettim. Eşim den bu dönem destek görmeyi beklerdim. Sabah uyanıyorm midem bulanıyor diyorum kötüyüm diye ağliyorm suratıma bile bakmadan geçer diyo.. benden sürekli is bekliyor eşim den soğudum açıkçasıHormonların etkısondesın ama nasıl bi mucizeye sahip olduğunun farkına var ben hamile değilim kalamıyorum ben de sınava gırıcem ve çalışamıyorum değişen bi şey yok mucızene sahip çık
Erkekler bizim kadar ince dusunemıyorlar maalesef ve diğer erkeklerle kıyaslanmayı hiç sevmiyorlar. Belki aslında eşiniz normal davranıyordur ama dediğim gibi hormonlar... tabi bir de sizin yaklaşımınız nasıl ona göre empati kurmayı deneyin. Çünkü artık sevgili değilsiniz evlısınız ve bebeğiniz olacak arkanızı dönüp gidemezsiniz. Daha farklı daha yapıcı ve empati kurarak yaklasmalısınız. Bir de eşiniz bu bebeği istiyor muydu?Haklısınız inşallah tez vakitte bebek sahibi olursunuz. Ben eşim den destek alamadım hiç zoruma gidiyor davranışları. Başkalarında görüyorum hamile bayanların eşleri ne kadar heyecanlı eşlerine daha da düşkün oluyorlar. Eşim öyle ilgisiz ki.. öyle olduğu için bende mutsuz oldum yanlış biriyle evlenmişm dedim. Aslında anne olmayı öyle çok istiyorum ki burada kendimi sanırım yanlış ifade ettim. Eşim den bu dönem destek görmeyi beklerdim. Sabah uyanıyorm midem bulanıyor diyorum kötüyüm diye ağliyorm suratıma bile bakmadan geçer diyo.. benden sürekli is bekliyor eşim den soğudum açıkçası
Bayılıyorum böyle sizin gibi bilinçli insanlara..İlk başlarda anlamayabilirsin, biraz daha vakit geçirdikçe anlayacaksın.
Hamileliğimi ilk öğrendiğimde hiçbir şey hissetmedim olumlu+olumsuz, hatta şapşal bi ifadeyle "Bozuk mu bu test" demiştim. Lab. sonuçlarından sonra da -eee niye ekstra bi şey hissetmiyorum- demişliğim var.
Annemler hep ilk kalp atışını duyunca değişirsin dedi.
Doktoruma bebeğimin ilk kalp atışlarını duymak için gittiğimizde dahi neler olup bittiğini idrak edemiyordum.
Kalp atışlarını duydum ve suratıma istemsiz bir gülümseme oturdu, bu kadar.
Doktorum "Ağlarsınız diye ummuştum, genelde anne adaylarımız biraz sulu gözlü oluyor" demişti.
Şu an 18. haftaya doğru gidiyorum galiba (Gün bile tutmuyorum doğru düzgün)
Ama var ya, deli gibi endişeleniyorum ufacık bir şey olsa. Şu hayatta bana, sigarayı hiç kimse, hiçbir tedavi bıraktıramaz derdim.
Bir bebeğim olacağını öğrendiğimde, günde 1 paket içtiğim sigarayı, günde 3e düşürdüm.
2 ay demedi vicdanımın sızısına dayanamadım, bıraktım. Şimdi ağzıma sürmüyorum.
Bana eziyet olmasın + pasif içici olmayayım diye eşim de bıraktı sigarayı.
Kahveye bayılırdım, şaka gibi gelebilir ama günde en az 5 bardak kahve içen ben, haftada 1e düşürdüm.
Sağlıksız beslenmek bir yana, en nefret ettiğim yemekleri yiyorum -vitamin- diye.
Zamanla alışacağını düşünüyorum.
Öncelik sıran nedir bilmiyorum ama, evladımın sağlığı için, belki pek çok kişinin yerimde olmak için ayılıp bayılacağı işimi bırakmayı düşünüyorum.
Beklediğin zamandan farklı yaşadığın için böyle hissediyor olabilirsin,
Diyebileceğim son şey ise:
Sen onu taşıyan kişisin, onun annesini babasını seçme hakkı yok.
Bu yüzden eğer ki bu bebeği istiyorsan, onun sağlığından çalma.
Çünkü artık bedenin, tek kişilik değil.
Çocuk isteyipte çocuk sahibi olamayan kadınlar var Allah nasip etmiş evlat nasip etmiş Sağ selin kucağına al. Şanslı olduğunu hissedersen belki mutlu olursun.
Amin canım inşallah. bizimde olmuyo tüp bebek yapturcaz yazın İnşallah. Rabbim tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin canım .kesinlikle katılıyorum ben de o insanlar dan biriyim ne çok isterdim şuan hamile olmayı. . dünyalar benim olurdu. . daha demin ağladım eşim gözyaşlarımı sildi sabret dedi. . inşallah bigün bizimde bebeğimiz olur. .
allahım isteyen herkes e nasip etsin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?