Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iyide senin bir nevi bu 'mutlu son' hikayesi herkes icin gecerli degil ki? Ki psikolojik olarak vücüd kendisini daima hayatta tutar, ondan dolayi bir takim reflekslerimiz var. Yani "hic olmamak" öyle kolayca hayal ededilebilcek, üzerine somut kararlar alinabilcek bir konu degil. Hatta nice filozoflor bu konu üzerine cok düsünüp yazip cizdiler.
Ben acikcasi büyük risklerde bebegin gelmemesi taraftariyim. Senin hikayende baban aylar, yilllar bile is bulmuyabilirdi, aile ici siddet olabilirdi, hersey olabilirdi. Ki o zaman ve simdiki zaman karsilastirilamaz bile. Annen kürtaj olmak istese dahi, nerde nasil yapacakti?
Konu sahibi daha issiz gücsuz, 21 yasindaki bir kiz. Maddi yetersizligin üzerine, manevi yetersizlikte var. Toplumdan dislanma var, daha dogru düzgün tanimadigi bir adam ile evlenmek var, ki bu adamda issiz gücsüz, yarin birgün "senin yüzünden yüksek lisansima basliyamadim, sacma sapan iste calisiyorum" demiyecege ne malum? Ailesi tarafindan dislanmak var,... Yani varda var. Daha öncede dedim, yapacagi en vicdanli sey kürtaj olur.
mesajda bahsettiğiniz ülkemiz değildi ama hamile olan kız bizim ülkemizde. yani farklı kültürdeki farklı hayat şartlarındaki kişileri örnek verdiğinizde insanın kafasında değişik yollarda fikir oluşmasına neden olabilirsiniz. tabiki her insanın yaşamaya hakkı vardır. burası ayrı bir konu. ama @Sephoraa ya katılıyorum. şu an 5 haftalık bir bebek. kızın maddi durumu belli değil. okuyor. oğlan çalışmıyor. ben şu an evliyim ve 21 yaşındayım bende çok isterim hamile kalmayı ama ufacık bir şüphe olsun telaşlanırım ya yapamazsam diye. eşimin işi olduğu ve maddi durum iyi olduğu halde yani. konu sahibinin şu anki durumda en başta kendini düşünmesi gerekiyor. anne olmak doğurmakla bitmiyor. hak ettiği bir hayatı verebilecekse yavrucağa kendine bu konuda güvenebiliyorsa gerisi boşBen cevremden gordugum kadariyla konusuyorum. Aylarca gozleniyor bebeklerin yollari.
Bu forumda bile bakin kac ay beklemis insanlar.
Sizin bahsettiginiz Ali kac yasinda su an? Umarim gonlu yuce bir aile tarafindan evlat edinilir o da.
Ki zaten ilk yazdigim mesaj da da bahsettigim ulkemiz degildi.
Yine de kurumda buyumek de hic dogmamaktan evladir diye dusunuyorum.AdAm_OLaCaK_KIZ in da dedigi gibi hayat kotu baslayabilir ama ne kadar iyi bitecegini kimse bilemez, ya da cok iyi de baslayip kotu olabilir bir anda. Bu karari verecek olan biz degiliz. Her insanin yasamaya hakki vardir.
sosyal deney konusu ne kaç kişiden duydum ama kaçırmışım galibaKeske bu konu da gecen gunku gibi sosyal deney olsa.
Aynen ben de onu soracaktımsosyal deney konusu ne kaç kişiden duydum ama kaçırmışım galiba![]()
ya şu sosyal deney konusunu biriniz söyleyebilir mi çatlıcam vallaKiz,"formatauygunmu" nickli agzini buzen uye,sen misin kiz yoksa???
Sosyal deneye tabi tuttum sizi mi diyeceksin acaba sonunda? Yaziklar olsun,boyle bir olay basina gelmis bir insani intihara suruklediniz mi diyeceksin kiz yoksa?
Bacim bosa deney yapma... Burasi niivyoork,nivcörsiy,paris,londra falan degil... İmerikada da yasamiyoruz. Burada bu gibi sosyal deneylerin patlar bacim. Bizim verecegimiz cevaplar bellidir... Birkac cevap disinda.
Ha olay gercekse de yine tekrarliyorum. Erkek arkadasina derhal anlat. Ortak karar alin. Ama erkek arkadasin yan cizerse mecbur kurtaj olmak zorundasin.
ya şu sosyal deney konusunu biriniz söyleyebilir mi çatlıcam valla![]()
Tamam anlatayim hemen. Bir uye buna benzer bir konu acti neredeyse ayni.
Sonra birsuru yorum yapildi tabi sayfalarca...
Kiz en son cikip dedi ki, ben psikoloji ogrencisiyim. Sizi sosyal deneye tabi tuttum. Yaziklar olsun bu durumu yasayan genc bir kadini intihara surukleyecek derecede yorumlar yaptiniz. Kadin kadina destek olmali ama siz kostek oldunuz falan filan. Sonra suresiz uzaklastirma ve ceza aldi gitti. Bu sirada sacma sapan fotolar yukledi,degisik birsuru yorumlar yapti falan.
bak bak biri yazdı sonundaTamam anlatayim hemen. Bir uye buna benzer bir konu acti neredeyse ayni.
Sonra birsuru yorum yapildi tabi sayfalarca...
Kiz en son cikip dedi ki, ben psikoloji ogrencisiyim. Sizi sosyal deneye tabi tuttum. Yaziklar olsun bu durumu yasayan genc bir kadini intihara surukleyecek derecede yorumlar yaptiniz. Kadin kadina destek olmali ama siz kostek oldunuz falan filan. Sonra suresiz uzaklastirma ve ceza aldi gitti. Bu sirada sacma sapan fotolar yukledi,degisik birsuru yorumlar yapti falan.