- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.301
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zaten gorusturmuyorum da eşim artık yaşadıklarımızdan ötürü baya katı annemler zaten hiç yumuşamadi bakalım artık eşime kaldı.diyeceksin ki bir daha senin canını sıkmayacaklarının teminatını veriyorum ama benim annem babamdır görüşmek mecburiyetindeyim.
hiçbir şekilde evliliğimize bu durumun yansıması olmayacak için rahat olsun artık üstüme gelip beni üzmeyin. ben mutlu bir hamilelik geçirmek istiyorum..
sonra da bi daha onları görüştürmeyeceksin
Babamın vasiyeti üzerine her şey annemin. Mahkeme temyize gidebilirsiniz falan dedi ama bu durumu kabul etmeyen tek bendim. Ama ayrım yapılan da sadece benim zaten. Ben de tek bundan korkuyorum. Onlar keyfini sürecek. Çünkü adamlar araba bile almıyor annemin arabasını kendilerinin gibi kullanıyor laf yok. Biz zor durumlarda bile isteyeniyoruz vermek istemiyor çünkü.Artık onu önleyen yasalar var miras davaları bunun için. Olan her şey yarıya bölünür istedikleri kadar üzerlerine alsınlar öyle şey olur mu o zaman nerede kaldı kanunlar.
elif aşkına sahip çıkmış evlenmiş. ailesi kızının hatırını, onurunu hiçe saymış davranışlarıyla. üvey gibi kimsesiz gibi evlendirilmiş. kardeşi gibi sırf onaylanan biriyle evlenmedi diye elif'i eşinin ve sosyal çevresinine önünde küçük düşürecek davranışlarda bulunmak aile kavramına uymuyor. eşine hata bulacağım da ailenin de geri kalır yanı yok. eşinin vekaleti istemesi saçma, çünkü bu elif ile ailesi arasında. görüşmesini istememesi normal, ama karar yine elif'e ait.Evlat ayrımı olsa elifi ekarte etmek isteseler zaten barışmazlardı hiç, barışmış bir de iş yapmışlar, sonra işinden memnun kalmayıp çıkarmışlar, bikaç is daha değiştirmiş bu adam ve şimdide konu sahibinin dayısının yanında çalışıyo, kv yi sevme ama kardeşinin yanında çalış
Diğer damat nedir necidir onlar ne şartlarda evlendi bilmiyoruz belkide güven uyandıracak biri
Annen hayattayken bu araba konularına bir şey diyemezsiniz ne yazık ki... Ama sizin hakkınızı koruyan kanunlar var, elbet alacaksınız hakkınızı ama lütfen o miras sizin bile değil evlatlarınızın rızkı, lütfen ve lütfen eşinize vermeyin, ona harcamayın, kendinize de harcamayın, çocuklarınızın eğitimine harcarsınız tabii Allah gecinden versin.. Elbet kazanan siz olursunuz kardeşinzle kocasına bakmayın lütfen..Zaten gorusturmuyorum da eşim artık yaşadıklarımızdan ötürü baya katı annemler zaten hiç yumuşamadi bakalım artık eşime kaldı.
Babamın vasiyeti üzerine her şey annemin. Mahkeme temyize gidebilirsiniz falan dedi ama bu durumu kabul etmeyen tek bendim. Ama ayrım yapılan da sadece benim zaten. Ben de tek bundan korkuyorum. Onlar keyfini sürecek. Çünkü adamlar araba bile almıyor annemin arabasını kendilerinin gibi kullanıyor laf yok. Biz zor durumlarda bile isteyeniyoruz vermek istemiyor çünkü.
Evet edebilir ama ben de evin ablasıydim. Kardeşlerimle küçük yaşımda ilgilenmeye başladım. Ev işi yemek ne gerekiyorsa yaptım 13 yaşımdan beri. Şu an sağ kolum iflas etmiş durumda daha 30 bile olmadım. Sadece onlar mı kazanmış oldu ben bunu anlayamıyorum konuyla alakası yok ama dışardan bakış açısı da önemli .Baba karısıyla yaptığı malı tamamen karısına bırakmış,herseyden önce vasiyeti bu adamın,annede istediği gibi tasarruf edebilir
elbette ama evlatlarına eşit davranmak zorunda. "senin kocan iyi al gülüm ver gülüm, senin kocan kötü git öte" olmaz, olmamalı.Baba karısıyla yaptığı malı tamamen karısına bırakmış,herseyden önce vasiyeti bu adamın,annede istediği gibi tasarruf edebilir
Ya ben zaten satalım demiyorum inanın zorla hiç bir talepte bulunacak değilim eşimin de hakkı yok. Sadece ben disimle tirnagimla kaziyorum onlar sırf onaylanilan bir evlilik yaptı diye rahatlar bunA tahammül edemiyorumAnnen hayattayken bu araba konularına bir şey diyemezsiniz ne yazık ki... Ama sizin hakkınızı koruyan kanunlar var, elbet alacaksınız hakkınızı ama lütfen o miras sizin bile değil evlatlarınızın rızkı, lütfen ve lütfen eşinize vermeyin, ona harcamayın, kendinize de harcamayın, çocuklarınızın eğitimine harcarsınız tabii Allah gecinden versin.. Elbet kazanan siz olursunuz kardeşinzle kocasına bakmayın lütfen..
elif aşkına sahip çıkmış evlenmiş. ailesi kızının hatırını, onurunu hiçe saymış davranışlarıyla. üvey gibi kimsesiz gibi evlendirilmiş. kardeşi gibi sırf onaylanan biriyle evlenmedi diye elif'i eşinin ve sosyal çevresinine önünde küçük düşürecek davranışlarda bulunmak aile kavramına uymuyor. eşine hata bulacağım da ailenin de geri kalır yanı yok. eşinin vekaleti istemesi saçma, çünkü bu elif ile ailesi arasında. görüşmesini istememesi normal, ama karar yine elif'e ait.
asıl önemlisi ise ortada boşanılacak sebep yok. anne büyüklük yapamamış ve her şey birbirine girmiş.
Kardeşiniz severek mi evlendi, mantık evliliği mi, görücü usulü mü..Ya ben zaten satalım demiyorum inanın zorla hiç bir talepte bulunacak değilim eşimin de hakkı yok. Sadece ben disimle tirnagimla kaziyorum onlar sırf onaylanilan bir evlilik yaptı diye rahatlar bunA tahammül edemiyorum
elbette ama evlatlarına eşit davranmak zorunda. "senin kocan iyi al gülüm ver gülüm, senin kocan kötü git öte" olmaz, olmamalı.
Yada hayattayken herkese eşit dağılım yapılsa ve söyle dense ben ölene kadar benim ölünce de paylaşım Şu .Miras konusunda ne damatlara ne gelinlere güveniyorum. Eşimle karar aldık, oğlumuza miras hiçbir şey bırakmayacağız. Ona en büyük mirasımız maddi manevi imkanlarımızı sonuna kadar açarak akademik eğitim alıp işe girmesini sağlamak olur. İşe girince kendi evini alsın diye biraz peşinat verip evlenirse düğününe yardım edip gerisine karışmamaya karar verdik. Eli maaş tutan adam olacak kendi karısıyla çalışıp hayatını kursun.
Ölünce neyimiz var neyimiz yok çocuk vakıflara bağışlanacak. Her aile böyle yapsa miras kavgaları da olmazdı.
Yok, elin kızı ya da elin oğlu yesin diye eşimle çalışıp didinmedik okumadık biz. Oğlumuza karşı tek maddi sorumluluğumuz onu okutup işe sokmak, düğününde yardım etmek, ev almasına yardım etmek. Gerisi artık onun. Biz eşimle nasıl sıfırdan kurduysak hayatımızı, onlar da kuracak. Zaten tek çocuklu olduğumuz için paylaştırıcak bişey yok her mal mülk lösemili gibi çocukların vakıflarına kalıcakYada hayattayken herkese eşit dağılım yapılsa ve söyle dense ben ölene kadar benim ölünce de paylaşım Şu .
Onun doldurmasina ihtiyacım yok. Işten çıkarma olayına kadar ben de istemiyorlar sabır düzelir dedim ama olmadı. Lafı geçti yapamazlar dedim o kadar benim de hakkım var dedim o cocuklariysa ben de öyleyim dedim. Gözümün içine baka baka bitirdiler gelme dediler. Üstelik biliyorlardı benim tayinimin çıkmaması için eşimin iş degistirmemesi ve sigortasinin kesintiye ugramamasi gerekiyordu. Eşimi çıkardı ertesi gün gitti sigortasini kestirdi enişte. Bana kimsenin birşey demesine gerek varmıKonu sahibi arada kalıyorum diye boşa konu açmışsın, sen kardeşine de ailene de bayağı kinlenmişsin, eşin seni güzel doldurmuş. Allah sonunuzu hayır etsin
yalnız diğer damat ortakmış, kocası işçiymiş. işini beğenmeme bahanesiyle işten çıkarılmış.İşte ben böyle olduğunu düşünmüyorum bunlar adamla iş de yapmış olmamış demek ki
Annen mi çıkarttı işten yani? Eteğindeki taşları böyle sonradan sonradan döküyosun sen arada kalmamışsın kiOnun doldurmasina ihtiyacım yok. Işten çıkarma olayına kadar ben de istemiyorlar sabır düzelir dedim ama olmadı. Lafı geçti yapamazlar dedim o kadar benim de hakkım var dedim o cocuklariysa ben de öyleyim dedim. Gözümün içine baka baka bitirdiler gelme dediler. Üstelik biliyorlardı benim tayinimin çıkmaması için eşimin iş degistirmemesi ve sigortasinin kesintiye ugramamasi gerekiyordu. Eşimi çıkardı ertesi gün gitti sigortasini kestirdi enişte. Bana kimsenin birşey demesine gerek varmı