yok cnm o zamnlarda daha normal yani bn bırak akşamları varya bütün gün kolumu kıpırdatamıyodum..ya misafirliğe gittiğimde bile kusura bakmayın uzanmam lazm fln diyodum görümcemlerde..en son kayınvalidem dedi sn hamile olmayasın :)) çok fena uyku ve yorgunluk oluyo başlarda..e şimdi vitamindi kan hapıydı onlar ayakta tutuyo biraz ama yine paso yatıyom adana karpuzu misali :)) elimde değil napiim..bel ağrısı olur, adet sancısı gibi sancılar olur, göğüslerin sızlar ohooo neler neler mrk etme bunlar normal..çok değişiklikler yaşarsın ama inşallah snde benm gibi hamileliği rahat geçirenlerden olursun..yalnz bn felaket tatlı istyrm ve yiyorm çok kilo aldm sna tavsiyem baştan dikkt et :44:
tekrardan hayırlı olsun bebeğin canım.
neler öğreniyoruz bak. 3 haftalıkkende bilinebiliyormus demekki. son adetının ilk günü değilmi 19 eylül.
saol canım benim.Ama kan testinde çıkar ddiyolardı.Hayır 19 eylül son günüm canım
İnş. canım. Ben deacaip iştah açıklığı varya yatıyorum kalkıyorum mutfaktayım ben ki çok mutfakla aram yoktur çok ama meyvesinden böreğine kadar umarım sonuç olarak fazla kilo almam:):) biz daha ailemize haber vermedik sadece burdaki işyerimdeki arkadaşlarımız biliyo.Diğer arkadaşlar bile bilmiyo.Ne zaman sölicem biraz zaman geçsin ozaman heralde.Ama suan değil.
ya ben bişey anlamadım.Ozaman nıye son tarihi sordu ben mi yanlış anladım acaba ay ben ne kadarlık hamileyim
Benim son adetimin ilk günü 12 eylül bitimi de 19 eylül şimdi ne kadarlık hamileyim
Arkadaşlar ben henüz doktora gitmedim.Aile Hekimime gittim orda işte genel testler falan yaptı ultrasyona 6-7 haftalıkken gidersin dedi.Ben şuan 5 haftalık hamişim.Doktor ilk üç ay folik asit veriyomuş.Ben araştırma yaptım biraz hangi besinlerde var bu folik asit diye.Ben pek ilaç kullanmak istemiyorum eşimde aynı fikirde.Ya elbette doktorların bileceği iş ama bilemedim ki ben yaaBen bu folik asit içeren besinleri sürekli tüketiyorum.Zaten Sevdiğim yiyeceklermiş.Sizce ne yapmalıyım.
öncelikle hayırlı olsun arkadaşım ,folik asite normalde hamile kalmadan 3 ay önce başlanııyor yani bu ilaç niyetine değil bebeğin sağlıklı olması adına kullanman gereken bir şey,hem daha yolun başındasına şuanda benim kullandım 4 çeşit ilaç varbunların hepsi bebeğim için gerekli olan şeyler ,
folik asit tuketen yiyeceklerle beslenmis de olsan bence gunde 4 mg folik asidini alsan iyi olur
cunku bebegin beyin ve sinir gelisimi icin en onemli olan hap bu
zaten hamilelik oncesi bile kullanmaya baslayin diyorlar
ben bile korunmayi birakmadan once basladim ve deneyeli de oldu zaman ama hala iciyorum.
sen yine de bir arastir istersen
Teşekkür ederim arkadaşım bi de hamile kalmadan üç ay evet biliyorum ama o benim hiç aklıma gelmemişti.bunun için geç kaldım da artık bakıcam, bi doktora gitme vaktim gelsin sorucam ben o doktora:)
yani ordan yola çıkılırsa sen geç bile kalmışsın diyelim ,folik asit en çok yeşil yapraklı sebzelerle ,marul mesela ,yaş yer fıstığı ondada çok bulunur ama doktorumun dediği gibi vitaminleri direk olarak tam manasıyla aldığmızı söyleyemeyiz artık organik birşey kalmamş ,3 ay folik asit kullandım hamile kaldım 3 ay daha kullandım ,sonra elevite geçtik ,sonra demire,şimdi magnezyum +balık yağı kapsulü alıyorum ,bazen midem yanıyor gaviskon şurup alıyorum ,yani öle haller oluyor ki mecbur bile kalabilirsin kendini alıştırmalısın canım ,bundan sonra kendini zorlayıcı şeyler yapmamaya çalış 20 . haftaya kadar dikkat et ,bol bol su tüket , normalde bende ilaç almayan biriyimdir ama bebeğim için aç tavuğu bile yerim diyenlerdenim
tabiki doktor seçimi çok önemli ,sen şimdilik güzel beslen bol bol dinlen çok aşırı yorma kendini ,zaten doktorun seni yönlendiricektir ,kilo aldırıyor diye almayan kişilerde görüyoruz o bakımdan bebeğini düşünmen gerektiğini bilmek güzel birşey ,teşekkürler arkadaşım sana da hayırlı hamilelikler diliyorum .Hangi yiyeceklerde olduğunu biliyorum da geç kaldım diye düşünmek istemiyorum.Yani elbette bebeğim için herşeye hazırım ne gerekiyosa fazla fazla yaparım bunun tartışması olmaz.Ayrıca ilaç almak istemiyorum derken bunun kendi sağlığım açısından zararlı olacağını düşündüğüm için demedim tabiki, burda bencil anne pozisyonunda da değilim ayrıca öyle bir düşünceye de sahip değilim.Yani doktoru iyi seçmek lazım.sonuçta ben cok duydum normal doğum yapabilirken sezeyana alınanları falan nyse gerekli besinlerimi alayım doktora da gideyim gerekenleri anlatsın versin artık ne ilacı vericekse gerisi Allah kerim:)Sanada sağlıklı doğumlar canım ve sağlık bi bebiş dünyaya getirirsin inş.
tabiki doktor seçimi çok önemli ,sen şimdilik güzel beslen bol bol dinlen çok aşırı yorma kendini ,zaten doktorun seni yönlendiricektir ,kilo aldırıyor diye almayan kişilerde görüyoruz o bakımdan bebeğini düşünmen gerektiğini bilmek güzel birşey ,teşekkürler arkadaşım sana da hayırlı hamilelikler diliyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?