hamileyim cok stressli ve uzuntuluyum.lutfen yardim edin!!

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
43
Diğer
oncelikle herkese selam arkadaslar ben 14 haftalik hamileyim yurtdisinda yasiyorum.Esimle beraber cok cok mutluyum Allahima cok sukur ama sorun su.Esimin babasi kanser haftasi. yaklasik 6 aydir bende kaliyor.Ama anliycaginiz gibi su an da hamileyim ve dinlenmeye asiri derecede ihtiyacim var.esimin kiz kardesi arada geliyor.bazen yemek getiriyor.Kanser hastasiyla ilgilenmek gercekten cok zor cok stresli. esimle zaman zaman konusuyorum bununla ilgili ama onu da uzmek istemiyorum.isten yorgun argin geliyo bazen bulasiklari dahi bana yikatmiyo kendi yikiyo.cok yardimci.ama bu konuyu derinlemesine konusmak istiyorum bakamiyorum artik babamiza karnim daha da buyuynce ne yapicam? ufff hergun dua ediyorum sabir icin........lutfen akil verin bebegimi cok uzuyorum cunku beynim de vucumdumda yorgun!!

cnm bence eşinle konuşmalısın bakabileceğin zaman kadar bak ama hamileliğin ilerledikçe bu çok daha zorlaşıcaktır. eminim ki sana bu kadar yardımcı olan eşin anlayışla karşılıcaktır. babasıda hasta mağlum hastaya bakmak sevaptır rabbim ona desteğini karşılıksız bırakmaz sen içini ferah tut. emiinim çok yoruluyosundur ama sen dua et amcaya rabbim sağlık sıhat versin ilerde hamileliğin seni zora soktuğunda da bi çağresine bakarsınız . rabbim yardımcın olcun. kendini fazla yorma dinlenmek için fırsatlar yarat

cok saol canim zaten Allahimdan korkuma agzimi acip da tek bisey demedim benim de babam var sonucta.kayinpederimin bana bi kotulugu yok zaten ama ruhen gercekten yoruldum.Allahim yardimcimiz olsun.esimin destegi yardimi olmasa zaten.ben sadece biraz da gorumcemin biraz da ben bakayim babama demesini bekledim.neyse. Allahim hastalara sifa bizlere de sabir ve hayirlisiyla bebegimizi kucagimiza almayi nasip etsin.cok saol ilgin icin.

amin cnm inş. ama sen adamı kapıya atıcam demiyosun hamile olduğun için daha çok yorgun düşüyosun ben seni anlıyorum hamile olmasan sorun bile olmaz hastaya bakman. cnm eşinede danış bunda kötü bişe yok emin ol b ikonuşun bi yol bulun .. biraz daha sen bak gebeliğin ilerledikçe görümcen alsın zaten yarın öbür gün doğum falan lohusa yatcan derken sen hastaya bakamazsın . ama çok şanslısın halimesin ne güzel rabbim bana ve tüm isteyenlerede nasip etsin. bi bebeğe sahipken kendine dikkat et yorma kendini fazla herkez sen kadar şanslı olamıyor.

Allah hakiimizda hayirlisi neyse onu nasip etsin. insallah sana da nasip etsin rabbim .1 sene korunmasiz birlikte olduk hicbi sorunumuz yoktu ama bebegimiz olmadi. yumurtlama gunlerimi takip etmeye calisiyodum ama olmuyodu.sana bi dua gondereyim onu oku bak insallah sende de ise yarar.Rabbim herkese nasip etsin.

ay gonderemedim linki sekine duasi cok faydali arkadasim insallah bu duayi bi oku bakalim. dilegin kabul olur insallah!!

Hasta bi insana bakmak gerçekten çok zordur. Anne baba sevgisi apayrıdır, çok sevebilirsin ama kendi annen baban bile olsa yatalak bi hastaya bakmak çok zordur, helede hamileysen. Allah kimseyi kimseye düşürmesin. Allah seninde yardımcın olsun

oncelikle lutfen uzulmek yok bebegin buyumus artik etkiler uzuntun bebisini. ayrica inanilmaz sevap isliyorsun, soylemesi ayip ama adamcagizin kizi takmamis sen kizindan daha iyi bakiyorsun.
ama tabiiki de gittikce guclesicek karnin buyudukce, gorumcen mecbur ya alicak ya da ortak bir kadin tutacaklar bakici gelicek. cunku senin kendinle ve bebeginle ilgilenmen lazim. kimse de buna karsi duramaz, maddi imkan varsa bence eve kadin almalisin boylelikle senin islerini de yapar. ama yurtdisinda kadinlar zaten pahali, yoksa gorumcen biraz daha gecince mecbur babasini yanina almali. bu iki cozumun disinda ucuncu couzm bence yok yani boyle uzulmen yorulman gb.
ama ne olursa olsun uzulme lutfen. yapitiginin sevabi cok cok buyuk bence.

canım öncelikle kayınbabanıza rabbim acil şifalar versin sen ise yorulursun anlıyorum bende çalışıyorum eve gidince ölü gibi oluyorum ama işimi çok seviyorum bırakmayı da hiç düşünmedim sende bunu sevdiğin bir iş olarak düstur et kendine sabrı öğrenki bebişinde sabırlı olur inş hasta birine bakmak ömür uzatır hele böyle mübarek bir zamandaysan yani hamilesin aslında bu senin için Rabbimin rızahi ilahisine kavuşmak için bir fırsat olabilir unutmayalım ki sınavdayız Rabbim yar ve yardımcın olsun bu imtihanı da sabirla geçmeyi nasip etsin sana amin...

ilginize cok tesekkurler arkadaslar.gecen aksam esimle karsilikli oturduk konustuk.onu da uzmek istemiyorum.cunku o da benim halime cok uzulmeye basladi.cunku psikolojim hep degisiyo karar verdim bakabildigim zamana kadar bakicam insallah Allah o gucu kuvveti verir.Sonrasinda bi caresine bakicaz.Kayinpederin duzelme gibi bi sansi yok zaten tabi Allahtan umit kesilmez ama kotu yani durumu.Insallah Allahim sabrini selametini versin sadece bebegi dusunuyorum.Allah tum hastalara sifa bizlere yardim sabir ve bebek isteyenlere de kucaklarina almayi nasip etsin.

şu anda önemli olan sensin çünkü bir bebek dünyaya getireceksin eşine bu durumu anlatmalısın en azından kısa bi süre görümcen bakabilir daha sonra belki tekrar alırsınız yanınıza ama şuanda senin dinlenmen gerek eşinin bunu anlayışla karşılayacağına eminim görümcen nasıl bir ibilmiyorum ama iyi niyetli ise onunla da konuşabilirsin durumunu anlatabilirsin gerçi o durumundan anlasa sana yardım ederdi sanırım o da gözardı ediyor sen en iyisi eşinle konuş sıkıntılarını onu üzmeden anlat sonuçta hamilelikte sadece bedensel yorgunluk önemli değilki eşin bulaşık v.s. yıkasa da ruhsal durumun da çok önemli hatta ilk öneme sahip ALLAH kolaylık versin

canım benım cok uzuldum ama ınan senden daha beterlerıde var benım gıbı ama ben sana bır tavsıyede bulunayım oncelıkle hamılelıgın verdıgı hassas lık senı bu sekılde tedırgın eden sey. eger saglıklı bır hamılelıgın varsa ınan bana o bebege hıcbırsey olmaz sen ruhı olarak bunaldıgın ıcın ve aslında bırsey de yapamayacagını bıldıgın ıcın kendını ıyıyce kasmıssın en buyuk sansın sana destek olan esın onun babası da belkı kızının yanı damadın yanında rahat edemez belkı senı gordukce bıle o kanserlı halıyle mutlu oluyordur torunum olacak dıye ben emınım sen dırendıgın yere kadar bakarsın sonrada gorumcende esınde yardımcı olur bardakların hep dolu taraflarını gormelıyız sen de sımdı ayaklarını uzatıp baska hamısler gıbı dınlenmek ısterdın ama belkı yasadıgın bu yuk ılerabbım senden ılerıde baska sıkıntıları alacaktır evladın cok hayırlı olacakdır belkı o hasta adam sana ıcınden ıcınden dua edıyordur ve hastanın duası kabul olur hele de agır hastaysa etmese bıle Allah goruyor bu dunya malesef kendımızı dusunme yerı degıl bunu ben cok ıyı anladım sana da tavsıyem once kendını mutlu etmeye calıs sıkma senden daha rahat olanları degıl daha zorda olanları dusun emın olAllah yardım edecektır sevgıyle kal

Bir kere hasta kayınpederine bu haldeyken bakmanın mükafatını Allah verir. ınşallah sizin bebekleriniz de böyle büyüklerine saygılı sevgili olur, hayırlı evlat olurlar. Maddi durumunuz uygun mu bilmiyorum, yani değilse kusuruma bakmayın, ama kızkardeş de biraz katışsa ve haftada belli günler hemşire gelse. Benim büyük teyzemin kocası yatalak oldu, büyük teyzem de yaşlandı, bakamadı. Eşinin şekeri çıkmış, az daha gidiyordu. Yani sonra sonra sen bakamayınca kayınpederine de kötü olabilir Allah korusun. Şimdi bi hemşire kadın tuttular, ama aynı zamanda yardımcı gibi, temizlik, yemek, ilaçların saatinde verilmesi, herşeyi hallediyor. Hatta masajla yatalak adamı ayağa kaldırdı kadın. Belki her gün olmaz da haftada iki gün olur, o bile sana nefes alma imkanı verir. Azıcık dışarı çıkar kafanı dağıtırsın. Allah yardımcınız olsun.

sagolun arkadaslar.maddi skintimiz yok cok sukur gorumceminde.ama kayinpederim biraz inatci.agirlastigi zaman bile apartopar ambulans cagiriyoruz gitmiyo ambulans geri donuyo.yani baska birini kabul etmez.dusunun inadindan kemoterapi olmasi sart butun dr lar konustu onu dahi olmadi.agrilari cok fazlalasti bu buyuzden cok stres yaptim yani esim ise gidiyo ben evde yalniz aksama kadar bisey olcak diye korkuyorum.iki de bi nefes aliyo mu diye bakiyorum.Rabbim sabir versin.tek korkum cok kastim kendimi bebege bisey olucak diye korkuyorum.Allah tum hastalara sifa versin!

guzelim belliki kayinbabana sen bakicaksin, Allah guc kuvvet versin.
bir tek Allah bilir ama tedavi de olmuyora kayinbabanin onunde uzun yillar yok sanki.
gorumcenizde yariyariya, eve duzenli birinin gelmesi sana cok yardimci olacaktir.
kendini hic uzme hic telas yapma.
ama agir is yapmamak icin mutlaka bir kadin al en azindan haftanin iki gunu hafta ici, haftasonu da esin olur, diger uc gunde de gorumcen gelsin arada.
bu ara cozul belki herkesi rahatlatir.
en onemlisi bebegin, Allah sabir sifa versin cok saglikli bir hamilelik gecirmen dilegiyle.

geçmiş olsun arkadaşım .allahım güç kuvvet versin sana .bebeğinide sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bende 2,5 yıl kayınvaldeme baktım .hasta bir insanla ilgilenmek çok zor .bunu çok iyi biliyorum .kayınvaldemi 3 ay önce kaybettik .ve ben şimdi diyorumki nekadar zorlukta çeksem iykide engüzel şekilde hizmet etmişim .çünkü gerçekten hayat çok kısa helede böyle hastalık varsa .insan yaptığıyla kalıyo .sen elinden geleni yapıyosun ALLAH RAZI OLSUN .senin gibi insanlar çok az bu devirde .umarım işini kolaylaştırıcak biçare bulunur .bebişin iyi olucak ben inanıyorum çünkü sen çok hayırlı bir iş yapıyorsun .bak kızı bile bu nimetten faydalanamıyo .nimet diyorum gerçekten öyle buna inan herkese nasip olmuyo işte.RABBıM mükafatını vericek sen böyle hayır yapıyosun seninde çok hayırlı bir evladın olucak inanıyorum. inşallah imtihanını engüzel şekilde verirsin canım .herşey güzel gönlünce olsun.ALLAH YARDIMCIN OLSUN..

canim oncelikle Allah rahmet eylesin kayinvalidene.gercekten cok zormus hasta bakmak. esimin destegiyle de biraz biraz kendimi toparlamaya basladim.bi kere duygularini gosteremiyosun kirilirlar diye.sen ne kadar da rahatsiz olsan o senden daha rahatsiz ilgilenmek zorundasin.sabrini veriyo galiba Allah.herseyin hayirlisi.kendi ailemden de uzaktayim yurtdisinda yasiyorum ben .esim biraz kafani dinlemek istiyosan gitmek istersen git turkiyeye dedi.insallah nasipse yilbasindan sonra 1-2 haftaligina annemi babami gormeye gidicem belki moral olur biraz.

cnm dua gönderiyorum demişsin ama göremedim waktin olunca yolla ltfn bende okumak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…