hamileyim diye eşim benden uzaklaştı :(

Ben 26 haftalık hamileyim eşim bnden soğuduğunu beni sevmediğini söylüyo oysaki severek evlenmiştik ve hamile kalmadan önce çok mutluyduk şimdi bebeği benden öok istemişti şimdi ise bebek doğunca ayrılalım diyo var mı böyle bişey yaşayan doğum yaptıktan sonra boşanmaktan vazgeçer mi ben onu hala çok seviyorum

Genelde ilk hamilelikte eğer yaşlarınız genç ise vede yeni evliyseniz,çocukta hemen olduysa sık yaşanan durumlar bunlar....hepimiz geçtik bu yollardan ...
Maalesef eşlerimiz tarafından tv dizilerindeki gibi yada aşk filmlerindeki gibi karşılanmasını bekliyoruz hamileliğimizin...
Hormonel dengemiz alt üst oluyor...ama erkek daha evliliğe eşe sorumluluğa alışmamışken birde çocuk çıkıyor karşısına...korkuyor adapte olması zaman alıyor...derken yeni evlilik sorunları...
Mesela 17 yıllık evliliğinde ilk ve tek tokati hamileyken yedim...yemedipim hakaret yaşamadığım olay kalmadı...beni hep psikolojik şiddete maruz bıraktı eşim ve lanet ailesi...öyle bozulmuşki sinirlerim 2.'ye cesaret edemedim...
Şimdi 41 yaşında ben 37 hiç olmadığımız kadar mutluyuz son bir kaç yıldır hamile kalsam eminim o dizilerdeki adamlar gibi sevinir elimi sıcak sudan soğuk suya sokmaz...bir dediğimi iki etmez...hatta birara günüm geçti dedim birkaçgün etrafımda pervane oldu anlatamam..:) ...ama artık bende o istek yok sanırım hamileyken yaşattığı travmadan dolayı...

biliyorum hormonlardan dolayı duygusal ve gerginsiniz ama size tavsiyem ne kadar sakin kalırsanız o kadar huzurlu hissedersiniz...beklenti yada polemiğe girmeyin
Üzülmemeniz adına söylüyorum sağlıkla doğsun bebeğiniz...
ve ikinciyi yapmakta asla acele etmeyin bırakın sürünsün çok istesin önce size hakettiğiniz değeri verecek kıvama gelsin sonra...aksi halde evliliğiniz dahada çekilmez br hal alır

Öncelikle geçmişte yaşadığınız sıkıntılara çok üzüldüm neyse ki geçmiş gitmiş ama konu 8 yıl önceye ait..

Yapılan araştırmalara göre bazı erkeklerde babalık duygusu kendi içlerinde sıkıntı yaratıyor, sorumlulukları artacağı için. Sıkma canını bebeğinizi kucağına aldığı zaman değişir istek olmamasıda bebeğe zarar veririm diye düşünenler oluyor ondan olabilir içinde bir canlı var zaten son aylarda doğru değil diyorlar. Konu maddi ve manevi çoçuk olma duygusuna bağlanıyor, eşimin sevgisi çoçuğa gidicek diye korkanıda var, ben çoçuğa nasıl bakıcam yetebilcekmiyim diye maddi anlamda korkanıda var,çoçuğunun doğumuna girip çoçuk anneyi zorladı diye çoçuğunun sevmeyen bile oluyormuş, varda var bunlar olabilir. Sağlıkla gelsin inşallah sonrasında düzelecektir eğer gerçekten severek evlendiyseniz.

Konu 2012 yılına ait.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…