- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.348
- 598
- Konu Sahibi Asminayaz1518
Deneme suresinde cikarilmissiniz hicbir hakkiniz yok
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Işe iade falan açamazsınız kanunda deneme süresi 2 ay olarak belirtilmiştir gerekirse toplu iş sözleşmesi ile uzatılabilir denir. Yani siz deneme süresi içindesiniz bu sürede işçi ya da işveren ihbar olmaksızın isten çıkabilir çıkarılabilir.hamile olmasaydınız da cikarilabilirdiniz yapacak bişey yok maalesef
Inanin sozlesmede yaziyormuydu okumadim ama herkes keske saklasaydn diyor. Bugun bir ünlü bir firmaya (ü...er) basvurdm alinicam gibi ama agir tasimak zorundaym az az da olsa hamilelihimi demedm ne yapsam alinirsam hamile oldugumu yeni ogrendm mi desem blemedmsenin yine deneme süreci içerisindeymiş arkadaşımın kuzeni 9 aylık çalışanken performans düşüklüğü sebebiyle çıkarılmıştı.
sende gizleseydin keşke birkaç zaman
Deneme süresi kanunen 2 aydirAradim deneme suresi icerisinde ciktiğim icin hakkiniz yok dedi ama deneme suresi ne kadar di bilmiyorum
Bugun iş basvrusunda hamile oldugumu soylemedim ama ise almazlar diye. Cok ihtyacm var calismayaİşe girerken hamilelikle ilgili bir konuşma geçtiyse yalan beyandan bile çıkartılabilirsiniz işten. Performans deneme süresi vs peşine düşemezsiniz. Hiçbir işveren 8 ay sonra izne çıkacak birini işe almak istemez. Yalan beyan demesinler diye hamile bile değilken bebek istediğimi söyledim diye kaç işe kabul edilmedim. He işe girerken hamile miydiniz yada farkında mıydınız bilemem. Ama siz hamile diye beni işten çıkardılar diye dava açmaya kalksanız onlarda işe girerken hamile olduğunu sakladı diyebilirler. Burdan bir yere varılmaz sanki. Yeni işe girmeyi planlıyorsanız da sonradan haksız duruma düşmemek için ben olsam bilgilendirirdim.
E ben işe giremeyecekmiyim90 gün dolmadan bi iş yerinde hamile kalirsan çıkarma hakkına sahipler.90 günden sonra cikaramazlar
Ben işe girmek istiyorum ve ihtiyacim var ne olacakÖzel sektör performans odaklı çalışır.
Bir kaç ay içinde dığum yapacak sonrasında ise belli sürelerde izin kullanacak birini çalıltırmak istemezler.
Muhtemelen sözleşmenizde deneme süresi belirtilmiştir. Büyük firmalar bu konuda açık kapı bırakmazlar çünkü her şeyi usulüne uygun olacak şekilde düzenlerler mağduriyet ve para kaybı yaşamamak için.
Sanırım yapacak bir şey yok.
Kontrole gtcem diye soyledm . Ama hamile diye calişan bir isciyi cikartmak ne kadar dogru8haftalık hamilelik iş yerine bildirmek için çok erken değil mi?bi dursaydınız keşke.
Ayrıca deneme süresi aşağı yukarı en az 1 aydır sizinki 1 ay yeni olmuş çıkarmasında sakınca yok.
Ben işe girmek istiyorum ve ihtiyacim var ne olacak
Iş bulunur para bulunur ama evlat bulunmaz ne yapayim aç kalmam ama sknti cekerm rabbimin bana o hediyesi :)Keşke bebek olayını biraz erteleyebilseydiniz.
Firmalar kendi çıkarlarına bakıyor özel sektörde durum bu ne yazık ki.
Allah bir kapı açar inşallah
Iş bulunur para bulunur ama evlat bulunmaz ne yapayim aç kalmam ama sknti cekerm rabbimin bana o hediyesi :)
İnş canm cok sagol tesekkurler :)Allah bir yerden rızklandıracaktır illaki.
Dedim ya başka bir kapı açılır inşallah.