• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim diye yatalak hasta muamelesi görüyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben yeni doğum yaptım...kontroller ayda 1.sadece son aylarda sıklaşıyor o da sıkıntılı bir gebelik varsa...her hafta hastanede napıcaksınız

Ehh işde bende anlamadim...
Aslinda yatalak muamelesi görmek isteyen biraz konu sahibi gibi geldi bana...
Yani müdürü 15 saat beş gün çaliş demiş...

Allah aşkına konu sahibine ne kadar yüklenilmiş!
Yok öğretmen olmasaydın memur olmasaydın bilmem ne!
Öğretmenlik diğer memurluklardan şu şekilde farklıdır.
Normal bir memur hastaneye gitmesi gerekiyorsa çıkar gider.
Arkasında bıraktığı işi bir başkası da tamamlayabilir.
Fakat konu sahibinin boş günü olmadığında (ki 15 saat derse de gayet günü boşaltılabilir. İdarecilik de yaptım. Eğer boş gün verilmiyorsa gıcıklık yapılıyordur) öğrencilerini bırakıp gidecek. Müfredattan geri kalacak, öğrencileri konudan geride kalacak. Buna mahal vermeden uyum yoluna gidilebilir.
Maalesef okullarda dişi geçen geçene. Öncelikle idarecinizle uygun bir şekilde konuşun.
Varsa sendikanızdan yardım isteyin. Ve gerekiyorsa evet gidin milli eğitimle görüşün.
Siz ben idareyle kötü olmayım dedikçe üstünüze geleceklerdir. Biraz da siz dişinizi gösterin.

Bunu diyenlerden biride benim.
Hastaneye gitmek icin niye haftada bir gün boş istiyor anlamadim.
Yani hangi gebe haftada bir hastaneye gidiyor? Sıkıntılı gebelik durumunda zaten durum değişir. Rapor alinir.

Sıkıntı olmadığı sürece doktor randevusuna gidebilir yani...

Bunu diyenlerden biride benim.
Hastaneye gitmek icin niye haftada bir gün boş istiyor anlamadim.
Yani hangi gebe haftada bir hastaneye gidiyor? Sıkıntılı gebelik durumunda zaten durum değişir. Rapor alinir.

Sıkıntı olmadığı sürece doktor randevusuna gidebilir yani...
Bana konu sahibi biraz rahatına düşkün geldi dediğiniz gibi kontrole gittiğinde rapor alsın yani bi sorun da olmuyor
Bana göre konu sahibi de görevini suistimal etmeye çalışıyor
Bizim beden eğitimi hocamız vardı kadın 8. Aya kadar geldi üstüne hoplayıp zıplamadan voleybol oynayıp bize esneme hareketleri yaptırıyordu kadın okulda doğuracak sandık valla

Bana konu sahibi biraz rahatına düşkün geldi dediğiniz gibi kontrole gittiğinde rapor alsın yani bi sorun da olmuyor
Bana göre konu sahibi de görevini suistimal etmeye çalışıyor
Bizim beden eğitimi hocamız vardı kadın 8. Aya kadar geldi üstüne hoplayıp zıplamadan voleybol oynayıp bize esneme hareketleri yaptırıyordu kadın okulda doğuracak sandık valla

Aynen. Bende uni dahil toplam 25 sene okula gitdim. Bir hocam bile boş gün talebinde bulunmadi...
Yani doğuma 6 hafta varken yasal doğum izinine çıktılar.

Aynen. Bende uni dahil toplam 25 sene okula gitdim. Bir hocam bile boş gün talebinde bulunmadi...
Yani doğuma 6 hafta varken yasal doğum izinine çıktılar.
Onu geçtim alanım İngilizceydi İngilizce hocamızın zatürre olup okula geldiğini biliyorum son sene sınav senemiz diye sorularımızı boğazo çıka çıka cevaplardı

Onu geçtim alanım İngilizceydi İngilizce hocamızın zatürre olup okula geldiğini biliyorum son sene sınav senemiz diye sorularımızı boğazo çıka çıka cevaplardı

Ben gerçekten konu sahibini anlamadim.
Tamam Trde okula gitmedim, memurluk sitemini bilmem ama ben doğudayım burda hastane uzak, boş gün lazim diyen insan orada yaşayan insanlara hakaret ediyor bence. Memur demek, devletin çalışanı demek... eee doğu tr cumhuriyetine ait degilmi? Yani extra bir davranış beklemesi bence sacma. Bukadar doğusunu, hastanesini, öğrencisini düşünen insan sabir eder tayini çıktından sonra gebe kalirdi

Her hafta doktora gidip ne yapacasiniz?
Yanlis anlamayin merak ettim
Her gün değil 2 haftada 1 gün olsa bile ben dersimin boş geçmesini istemiyorum, bi de düşük tehdidi sırasında rapor alıyordum sürekli böyle şeyler yaşamak istemiyorum

Son sınıflara dersiniz yokmuş. Şuan dersine girdiğiniz öğrenciler seneye ya da sonraki sene sınava girmeyecekler mi? Ama teog yok ki, kaldırıldı diyeceksiniz.. Teog var ya da yok, yaklaşımınız hoşuma gitmedi.

Bir de merak ettiğim bir konu var. Özel sektörde çalıştığım için bilmiyorum. 15 ders verdiğinizde maaşınızda eksik oluyor mu yoksa tam maaş mı oluyor?
:D bilmiyorsunuz ve konuşuyorsunuz, benim branşımda son sınıf dersinde yani sınava girdikleri konularla 7 6 5. Sınıflarda işlediğim konuların alakası yok ayrıca ben masada uyumuyorum okula gidip yoruldukça oturuyorum dersimi anlatıyorum
15 saatte maaşım tam oluyor üstüne ekstra ücret alıyoruz

Zümrelerim zamanında program için idareyle atışıp, çocukları olduğu için istedikleri programı kabul ettirmeye çalıştılar. Aynı arkadaşlar haftasonu kursu alıyorlardı başka okullardan. O yüzden bu hamilelik, çocuk gibi sebeplerle imtiyaz isteyenip haftasonu kursuna, sınav görevine koşa koşa gidenlere iyi bakamıyorum.
Hamilelik hastalık değil. Yorulduğunuz yerde bırakmanız için her türlü hakkınız var. Doğuda da çalıştım merkeze 1.5saat mesafede, çalışan arkadaşlarım da var, hiçbiri kontrol için boş gün istemedi. 1gün yarım çalışsanız bile kontrole çok rahat gidebilirsiniz.

:KK70: bilmiyorsunuz ve konuşuyorsunuz, benim branşımda son sınıf dersinde yani sınava girdikleri konularla 7 6 5. Sınıflarda işlediğim konuların alakası yok ayrıca ben masada uyumuyorum okula gidip yoruldukça oturuyorum dersimi anlatıyorum
15 saatte maaşım tam oluyor üstüne ekstra ücret alıyoruz

Bilmek için öğretmen olmaya gerek yok. Zamanında ben de öğrenciydim ve o sıralardan geçtim. 5-6-7. sınıflarda işlediğiniz konular sınav müfredatında olmayabilir. Benim de bazı hocalarım sizin gibi sınav odaklı düşündükleri için üniversite yıllarında bazı konularda altyapım iyi olmadığından çok zorlandım ve o hocalara en derin sevgilerimi gönderdim.

Buarada derslere konsantre olamadığınızı ve eskisi gibi verimli olamadığınızı kendiniz yazmışsınız. Ne yapmalıyım diye sormuşsunuz. Bir eğitimci olarak böyle bir yaklaşım gösterdiğiniz için o 15 saat dersi de geri verin.

Ben de gebelik planlıyorum diye 15 saat ders istedim ve kurs falan da açmadım. O 15 saati de 5 güne yaymasını okulda daha çok vakit geçirip daha az derse girmek istediğimi söyledim. 15 saat dersiniz olsa öğleden sonralarıniz boş olur. Sizin için daha büyük kolaylık olur bence.

Bence ek ders falan da almayın dinlenin bol bol. Bebeği de yormayin.

Hayırlı olsun bebeğiniz

3 gün boşluk istiyorsanız ekstra kurs istemeniz çok anlamlı gelmedi bana, kaldı ki üç gün boşluk ne haftada sadece iki gün çalışıp mı full öğretmen maaşı almak istiyorsunuz? Neden bozuldunuz ki. Programlar illa istediğiniz gibi olmayabilir açıkçası öğretmenlerin de hiçbirşeyden memnun olmamasını anlamıyorum

Full ogretmen maasi dediginizin calisilan gun sayisiyla ilgisi yok girilen ders saati sayisiyla ilgisi var

Neyse konu sahibi, meslektasiz
15 saat dersi bes gune yayma haklari var ama ben idarecilik de yaptim, 15 saat uc gune toparlanir Illa inada bindirirlerse sendikan varsa baskaniyla gorus gelip konussun Zaten suan hemen hemen butun okul mudurleri malum bir sendikanin baskaninin sozunden cikmiyorlar

Ben 15 saati ogretmenin istegi disinda bes gune yayan bir okul ne duydum ne gordum Hele hamilelikte
Ayrica sana kurs actirmama yetkileri de var ama bu da uygulamada yapilan bir sey degil Eger bir mudur kendi öğretmenine kurs actirmiyorsa ogretmenim kotu demek istiyordur E o zaman sen bir mudur olarak bu konuda ne yaptin diye sorarlar adama

Bazi aklievvel idareciler sessiz kalan ogretmenleri ezmeye calisiyor Sen idarenle net bir sekilde konus Olmazsa sube mudurune falan git Emin ol idareciler milli egitime karsi kendilerini problemli göstermek istemezler

Burda bilip bilmeden konusan ogretmen alerjisi olan insanlari takma
Bizim meslektasimiz olup bu konuda bile seni yerden yere vurmaya calisanlari ise hic takma

Son düzenleme:
Full ogretmen maasi dediginizin calisilan gun sayisiyla ilgisi yok girilen ders saati sayisiyla ilgisi var

15 saati 4 günde yaparsa evden çıkıp 4 gün boyunca işe gitmiş olacak araları boşluklu da olsa 4 gün çalışmış olasak. 2 günde yaparsa 2 gün çalışmış olacak. Konu sahibi daha az çalışmak istiyor kısacası. Evden çıkıp okula gittiğin anda o gün bitmiştir.

Hastaneye gidecekse çıkıp giden memurlardan değilim bizde öyle bişey yok işimde beni bekler ben dönene kadar, çalışılan yere göre değişiyo heralde genelleme yapılmaması adına yazmak istedim

Ayrıca kontrol aylık değil mi son 1 ay falan 15 günde bir riskli ise haftada 1

konu oraya nereden geldi biliyor musunuz öğretmenlerin sürekli az maaş az para diye ağlamalarından geldi sürekli ağlarklar ama hesapta mühendisle aynı maaşı alırlar çok az çalışarak ve bunu hiç kabul etmezler zaten kabul etseler sorun olmayacak

Muhendisler de daha az calisip o parayi almak istiyorsa zamaninda ogretmenligi secseydi. Kimseyi kulagindan tutup muhendis yapmadilar ya. Ogretmenlik zor bir meslek kac saat calistiginin onemi yok

Sanki bir tek konu sahibi böyle çalışıyor/çalışmak istiyor gibi yüklenmiş herkes.

Öğretmenlerin zaten haftalık ders saati bellidir. O saati 2 günde de doldursa 5 günde de doldursa maaşını hakeder.

15 saatin 5 güne yayılması normal mi? Her gün 3 saat ders için belki 2 saati de yolda geçecek. Ne gerek var?

3 gün yeterli. Siz idare ile tekrar konuşun. Eğer çözülmezse, bağlı olduğunuz sendika ile görüşün. Gerekiyorsa da ilçe milli eğitime bildirin. Tersleşmemek için şimdi susarsanız her zaman benzer şeyler yaşarsınız.

Not: Öğretmen değilim. Sadece öğretmenlerin haftada 15 saat derse girip o maaşı yata yata kazanmadığını, ders saatleri dışında da başka sorumlulukları olduğunu biliyorum.

keşke öyle olsa programımız bi dolu bi boş..inan yarım gün de boş gün sayılırdı
Ne kadar çelişkili Cvplarınız var siz sabahçıysanız öğlenden sonra öğlenciyseniz sabah gidebilirsiniz özel hastaneye gidiyorsanız sa haftasonu cumartesileri açıktır. Benim doktordan biliyorum. Dedikleri gibi de hamilelerin inan ki hastane derdi bitmez.

Back
X