• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim diye yatalak hasta muamelesi görüyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi fead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nerenizden uydurdunuz bu kanunu
Masallah bal damlıyor cmlelerinizden
657 sayılı dmkanununda haftalık çalışma süresi 40 saattir yazar. Haftada 18 saat dersi olan öğretmen 40 saati tamamlamaz ama maasını tam alır. Üstüne de yok ilk saat dersim olmasın yok tüm dersler tek güne toplamadı der ağlar bir de üstüne maddi gerekçelerden kurs ister.

Masallah bal damlıyor cmlelerinizden
657 sayılı dmkanununda haftalık çalışma süresi 40 saattir yazar. Haftada 18 saat dersi olan öğretmen 40 saati tamamlamaz ama maasını tam alır. Üstüne de yok ilk saat dersim olmasın yok tüm dersler tek güne toplamadı der ağlar bir de üstüne maddi gerekçelerden kurs ister.

Ogretmenlerin calisma saatleri 657de degil milli egitim bakanligi yonetmeliklerinde yaziyor hanimefendi bosuna kendinizi strese sokmayin

Bu duruma göre,

1-Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar.

2- Öğretmenlere yıllık izin verilmez.

3- Öğretmenlerin haftalık çalışma süresi 40 saat değildir. Çalışma Saatleri girecekleri ders kadardır.

4- Öğretmenlerin haftalık girmek zorunda oldukları ders saatleri Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın "Aylık karşılığı ders görevi" başlıklı 5. maddesinde Aylık karşılığı ders görevi, "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesinde ise Ek ders görevleri belirlenmiştir. Öğretmenin bu görevleri haricinde herhangi bir görevi bulunmamaktadır.

Arkadaşlar ben öğretmenim ve hamileyim bu dönem yeterli dersim ve ek dersim vardı fakat yeterince derslere konsantre olamadım sıkıntılı bi dönemdi eski performansım olmasa da aldığım parayı hakettiğimi düşünüyorum.boş günüm yoktu bi de hafta sonu kursa gidiyordum 1 gün ,gelecek dönem sene sonuna kadar da çalışacağım çünkü doğum temmuzda.problem şu idare benim yetersiz olacağımı düşündüğünden ve benim boş günistememden dolayı bana sadece 15 saat ders vereceğini ama sadece 1 günümün boş olacağını söylüyor. ayrıca da kurs vermeyeceklerini ima ettiler . Sonra konuşma esnasında o boş günümün de olamayacağını görevlendirmeyle başka bir okula da gönderilebileceğimi söylediler(tezatlık)Ben hasta değilim sadece hamileyim bu okulun 3 yıllık öğretmeniyim ve öğrencilerimin üstünde çok emeğim var..bu tavır beni çok üzdü. Şikayet etme tarzı bi şey yapamam bu çalıştığım ortamda gerilmeme neden olur.. hem boş gün isteyip hem de kursta çalışmak istememi de yanlış anlıyorlar sanırım(maddi anlamda da borçlarım var)
Ne önerirsiniz?

Şimdi böyle diyorsun da belli bir zaman Sonra nefes bile alamıyorsun ... benim 30. Haftam şuan çocuklara susun diyemiyorum diyaframıma baskı oluyor. Sürekli vc ye gitme problemi oluyo. Uykusuzluk oluyor.. 15 tatilin bittiği gün izne ayrılacağım yoksa çekilmez bence :/

Haftaiçi boş gununuz olmzsa sayet Özel hastaneler cumartesi de acık haftasonu gidebilirsiniz kı ayda bir ihtiyaç oluyor son aya kadar o zamanda izne ayrılıyorsunuz zaten bence muduru az ders vermesi iyi olmus sımdı en enerjik zamanındasınız hamileliğin 6-7.aydan sonra insanın takatı kalmıyor cok dıkkat dağınıklığı oluyor

Evet valla ibretle okuyorum. Şuraya bir meslek erbabı gelip soru sorsa okur geçerim, bilmediğim konuyla ilgili ne yazayım... Ama doktoralı ev hanımı olmak insanı böyle ordinaryus seviyesine çıkarıyor demek ki :s
Doktoralı evhanımı ben oluyorum sanırım. Suan ayarlarımı değiştiremiyorum ama evhanımı değilim olmak isterdim o ayrı. Asagı lama amacıyla evhanımını vurgulamaya Calışmanız cok komik. Doktora olunca ne oluyor evhanımı olunca ne oluyor.
Konu sahibi rahatı için gün boşaltıp parası için kurs eklemeye calışınca öğretmenler aydın, bak arkadaşım yapmaya calıştığın sey uygunsuz dediğimizde evhanımları ordinaryus.

Doktoralı evhanımı ben oluyorum sanırım. Suan ayarlarımı değiştiremiyorum ama evhanımı değilim olmak isterdim o ayrı. Asagı lama amacıyla evhanımını vurgulamaya Calışmanız cok komik. Doktora olunca ne oluyor evhanımı olunca ne oluyor.
Konu sahibi rahatı için gün boşaltıp parası için kurs eklemeye calışınca öğretmenler aydın, bak arkadaşım yapmaya calıştığın sey uygunsuz dediğimizde evhanımları ordinaryus.
Neye dayanarak uygunsuz dediniz... Uydurduğunuz kanunlara. Susun da daha fazla rezil olmayın bari. Bilmediğiniz konulara yorum yapmak, ister ev hanımı ister iş kadını olun yanlış.

Evet valla ibretle okuyorum. Şuraya bir meslek erbabı gelip soru sorsa okur geçerim, bilmediğim konuyla ilgili ne yazayım... Ama doktoralı ev hanımı olmak insanı böyle ordinaryus seviyesine çıkarıyor demek ki :s
Ev hanımı değilim ama ev hanımlarını küçük görmeseniz daha iyiydi.

Bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmiş son üyenin profilinde bu vardı. Bankacı yazsaydı ben de onu yazacaktım yorumuma bir fark yok. Ev hanımlarını değil bilmediği konuda atıp tutanları küçük gördüm. Bu kadarına da hakkım vardır herhalde.

Bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmiş son üyenin profilinde bu vardı. Bankacı yazsaydı ben de onu yazacaktım yorumuma bir fark yok. Ev hanımlarını değil bilmediği konuda atıp tutanları küçük gördüm. Bu kadarına da hakkım vardır herhalde.

Ogretmenlerin maas karsiligi 15saat çalıştığını, bunun uzerinde calisirsa ek ders alacağını, kendi istegi olmadan da 21 saat ustu derse girme mecburiyeti olmadigini falan bilmeden gelip burda 657 sayili kanunda şunu diyor ama ulkedeki hicbir ogretmen buna uymuyor yaziyor resmen

Sonra da bu kadar buyuk fiyaskonun ardindan gelip vay sen bizi kucumsuyorsun bilmem ne

Neye dayanarak uygunsuz dediniz... Uydurduğunuz kanunlara. Susun da daha fazla rezil olmayın bari. Bilmediğiniz konulara yorum yapmak, ister ev hanımı ister iş kadını olun yanlış.
Tövbe estagfurullah tövbe ya. Etik olarak da uygun değil hanım etik olarak. Derse gelince boş günr gelince gebeyim
maaşa gelince de ekstra yazmıyor diye üzülüyor. Ben ne desem boş kurmuşsunuz bir dünya. Sonucta mesai klasik olarak 40 saattir ama milli eğitim kuralları koyunca dünya içinde bi dünya kurmuş kendine.neyse ne desem anlasılmayacak..

Tövbe estagfurullah tövbe ya. Etik olarak da uygun değil hanım etik olarak. Derse gelince boş günr gelince gebeyim
maaşa gelince de ekstra yazmıyor diye üzülüyor. Ben ne desem boş kurmuşsunuz bir dünya. Sonucta mesai klasik olarak 40 saattir ama milli eğitim kuralları koyunca dünya içinde bi dünya kurmuş kendine.neyse ne desem anlasılmayacak..
Sen zaten bişey deme konuştukça batıyorsun. Biz anladık ne anlayacağımızı:)

Milli eğitim ayrı bir dünyadır zaten. Size gıcıklık olsun diye koymamış kendi kanunlarını. Eyyy milli eğitimmmm!!!! Hahaha

Arkadaşlar ben öğretmenim ve hamileyim bu dönem yeterli dersim ve ek dersim vardı fakat yeterince derslere konsantre olamadım sıkıntılı bi dönemdi eski performansım olmasa da aldığım parayı hakettiğimi düşünüyorum.boş günüm yoktu bi de hafta sonu kursa gidiyordum 1 gün ,gelecek dönem sene sonuna kadar da çalışacağım çünkü doğum temmuzda.problem şu idare benim yetersiz olacağımı düşündüğünden ve benim boş günistememden dolayı bana sadece 15 saat ders vereceğini ama sadece 1 günümün boş olacağını söylüyor. ayrıca da kurs vermeyeceklerini ima ettiler . Sonra konuşma esnasında o boş günümün de olamayacağını görevlendirmeyle başka bir okula da gönderilebileceğimi söylediler(tezatlık)Ben hasta değilim sadece hamileyim bu okulun 3 yıllık öğretmeniyim ve öğrencilerimin üstünde çok emeğim var..bu tavır beni çok üzdü. Şikayet etme tarzı bi şey yapamam bu çalıştığım ortamda gerilmeme neden olur.. hem boş gün isteyip hem de kursta çalışmak istememi de yanlış anlıyorlar sanırım(maddi anlamda da borçlarım var)
Ne önerirsiniz?
Isteginde haklisin. Ders saati kontrole gitmektense boş gün mantıklı. Ben de öyle yapmıştım. Tüm kontrol tahlilleri o zamanda hallediyordum. Kurs açmak istemende de Bir sakınca yok çünkü hakkın. Idare biraz anlayissiz davranmış. Ne yazık ki yapabileceğin bir şey yok! Ben 2017 temmuzda doğum yaptım. Borclardan dolayi calisiyorum. 17 saat deraim var ve ben söylemeden sen nasıl istersen programını öyle yapacağız dediler. Kurs açacak misin diye sordular hatta açmamı istediler. Bebekten dolayı açmak istemediğimi söyledim ve anlayışla karşıladılar. 2 gün boşluğun var. Kızın kontrollerini o günlere denk getirip izin derdim olmuyor. Kimseyo mağdur etmiyorum. Kizimi yanimda goturup bakiciya birakiyorum. Biberon almadi emziriyorum. Sut iznimi derste degil bos saatimde kullanmak istiyorum dedim. Hemwn 3 gunde 3. Saatimi bosalttilar. Ogle arasi var. Hatta duzeni oturtana kadar bebegim her agladiginda dersten erken cikmak zorunda kaldim. Bize soylemeden git desiler. Ben her defasinda haber verdim cikiyorum diye. 1 ay olmadan duzene oturdu. Ben soylemeden karsi taraf yapti. Idare isi anlayis isi. Allah razı olsun düşünenlerden. Sadece kurallara uyarak yürümüyor vu işler. Vicdanı olmalı insanın idareci ise. Empati yapabilmeli. Seninkisi gb idareci ile 3 sene çalıştım. 3 senedir bizi anlayan bir idaresiyle çalışıyorum. Son üç senedir daha verimli olduğumu görüyorum. Hasta bile olsam işimi aksatmıyorum. Rabbim işi bilimle insanlarla çalışmayı nasip etsin.

Şimdi böyle diyorsun da belli bir zaman Sonra nefes bile alamıyorsun ... benim 30. Haftam şuan çocuklara susun diyemiyorum diyaframıma baskı oluyor. Sürekli vc ye gitme problemi oluyo. Uykusuzluk oluyor.. 15 tatilin bittiği gün izne ayrılacağım yoksa çekilmez bence :/
Bu kişiye göre değişir. Belki arkadaş 37.haftasina kadar çalışabilecek sıkıntı olmayacak. Ben erken doğum riskinden 32.hafyamda izne ayrildim( 16saat dersim ve 4 saat kursum vardi) bu yorgunluğu bile bunuel kaldıramadı. Arkadaş 37.haftasina kadar 30saat ders ve 6 saat kursa girdi off bir demedi.

Offf ya tum memur gruplari içinde tek kiskanilan ogretmenlik arkadas hep bu tacize marul kalmak zorunda miyiz...
siz de okuyun calisin olun hani cok basit ya sizlere göre ogretmen olun cocuk oyuncagi.
sonra eve is goturen nadir mesleklerden
bir cenaze olsa sizler gibi hadi ben cikiyorum diyemezsin
cocuklarin yipraticiligina hiç girmeyelim
valla para konusunu da hep ogretmenler disindakiler dile getirdi burda bile. Cok sukur hiç te aglamiyoruz maaslarimiz gayet iyi Allah devletimize zeval vermesin
Ogretmenlik is yada meslek degildir biz hiç ise gidiyoruz diye dusunmeyiz bu bir yasam bicimi anlayabilene tabi.
Hepinizin cocuklarini hayata hazirlayan bu kutsal meslege biraz saygi lutfen

Ayrica konu sahibi ben de size karsi bir art niyet sezdim ama hem az ders isteyip hem kursa devam olunca biraz tepki olusmustur hani az ders istiyorsan kursa da gelme tarzinda bence acik konus olmadi sorun olmayacaksa yapabileceksen bu programla devam et . Baska okulu da kesinlikle kabul etme istemedigin surece gonderemezler

Ne önerirsiniz?
Hem boş gün isteyip hem kurs istemek zaten yanlış anlaşılcak bir durumdur.
Klasik öğretmen çakallığı. Sömürün devleti.

Back
X