Ben herkes çocuk yapsın demiyorum. Soru sahibi gebelik planlamalı mıyım diye sorsaydı kesinlikle hayır derdim. İnan her ailenin çocuk sahibi olması gerektiğini düşünmüyorum. Hatta aksine, keşke öncesinde anne babalık sınavı falan olsa… ama şu an zaten var olan bir gebelikten bahsediyoruz. Ben hamile kaldıktan sonra aldırılmasını doğru bulmuyorum. Annenin ya da babanın varolan bir problemini neden bir bebek canıyla ödesin ? Öncesi kötü olabilir ama belki kadın da kendini toparlayacak. Çok iyi bir birey, çok iyi bir ebeveyn olacak. Bilemezsin ki. Zannediyor musun her birimiz çok iyi ailelerde, çok iyi psikolojilerde olan insanlarız evlatlarıydık ? Hepimiz anadolu insanınız evlatlarıyız yani dinleyince kadınları neler neler yaşayıp geçirmişler diyoruz. Ama şimdi baksan senden benden iyiler, çocukları senden benden daha sağlıklıdır belki… bu sürecin sonrası tamamen kadının elinde. Ya kendisiyle birlikte çocuğu da yakacak. Ya da aksine kendini toparlayıp, hatta çocuğundan güç alıp güzel bir yol çizecek kendine… yapılabilir mi ? Evet bu da yapılabilir