hamileyim eşim ve ailesi 12 sene önce ki seyleri bebeğime layik görüyorlar

Bitterkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
54
0
36
Ankara
Cildiracagim Artik kafayi yedirecekler bana hamileyim dogumuma 2 hafta kaldi esime anakucagi lazim dedim gorumcem 12 yasinda bana onu aliriz koyarsin dedi bunu ailesinin yanindada soyledi ben daha onay vermemism onlarda tabi ne gerek var biz zaten cok kullanılanmadik dediler ya beni ne ilgilendirir cok veya az ben kendim secmek istiyorum bebegimin herseyini esime hic bisey demedim surat astim bugun tartisacagiz buyuk ihtimal kendimi buna hazirliyorum beni anlamayan bir eşe sahibim yaa :(

Tartismaya, surat asmaya ne gerek var. Dogru duzgun ben kendim secip yeni almak istiyorum da diyebilirsin. Onlar demek sorun gormemisler, dusunmemisler. Buyutmeye gerek yok bence.
Zorla yaptirmiyorlarsa tabii.

İlginç demek ki önemsemiyorlar çalışıyorsan kendin al insan özenir tabi bebeğine ben ikinci el giydirmedim ama oğlumun kıyafetlerini saklıyorum ikinci bebeğime giydiririm diye yepyeni duruyorlar kıyamadım vermeye

Surat asmanız aranızdaki bu problemi çözmenize yardımcı olmaz. Sanırım ilk çocuğunuz, hevesleriniz, onun için yapmak istedikleriniz var. Bazı erkekler böyle duygusal bakmadığından anlayamayabilir, düşünemeyebilir. Siz söyleyin duygularınızı eşiniz bakalım ne tepki verecek.

Ayrıca maddi olarak çok sıkışıksanız, her ihtiyacı da karşılayamıyorsanız eşiniz bu fikri ortaya atmış olabilir.

Sanırım hamileliğiniz etkisiyle gerginsiniz.
Çünkü yapılanlar, öncesini ve hukukunuzu bilmiyorum tabiki ama çok iyiniyetli geldi bana.
Benim kardeşim de bana aynı teklifi yapsa memnuniyetle kabul eder ya da düzgünce surat asmadan istemediğimi nedeniyle söylerdim.
Anakucağını ne kadar kullanacaksınız.
Çok kullanılmamış da üstelik. Ne olur ki kullanıverseniz.
Ona ayırdığınız parayla daha faydalı bişey yapabilirsiniz.
Elbette ki karar sizin ama surat asarak sadece sevimsiz bir imaj sergilersiniz.
İtici olursunuz. Başka bir işe yaramaz..

Bende aynı fikirdeyim.ana kucağu çok kullanılan birşey değil,daha doğrusu uzun süre kullanılan bişey değil.
diğer eşyalarını yeni alırsınız.bende çocuk arabasını almıştım,benden önce 3 yeğenim kullandı.
belki sizin alacağınızdanda eskidir.okadar döküntüydü yani:)oto koltuğuda aynı şekilde.
bence bu kadar problem yapılacak bir durum yok.istemiyorsanızda surat asmak yerine ya da tartışmak yerine
normal yollardan istemediğinizi söyleyebilirsiniz sanki :26:

Bende kardeşimin anakucağını kullanıyorum bebeğimde.
İnanın yesyeni ve herkes ne kadara nerde aldın diye soruyor.
O zaman eşiminde ssurat asması gerekirdi sanırım.

Bence kafaya takılıcak bişey değil.
Ama almak istemiyosanız surat asmadan herkesin içinde yok ben yeni olsun istiyorum v.s geçiştirin gitsin.
Zaten çok kullanılıcak bişey değil.

Yenisini istenekle haklısınız ama bence hiç germeyin kendinizi bn internette gördüm çok begendim onu alsak içimde kalnasın fln diye tatlı tatlı söyleseniz yada kendi annenizde illa size bebeğe hediye alcaktır annenizden isteyin aaaa annem almış diyin yani istemiyorum ben bu eski demek yerine böyle bişiyler yapabilirsin :)

Ben anne değilim de bir arkadaşım hamile gecen hafta ana kucağı ile arabasını almışlar ikisi 2 bin lira tutmuş, ana kucağı da sanırım sadece 6 ay kullanılıyormuş o da bebek rahat ederse falan filan.

6 ay icin o kadar masrafa ne gerek var ya.

Sizinki biraz hamile tribi.

ben kızımda anakucağı hiç kullanmamıştım sevmem zaten..ama banada kaynanam komşusunun 25 yıl önce çocuğuna kullandığı çarşafları vermek istemişti önce tatlı dille tanımadığım kişinin kıyafetlerini çarşaflarını kullanmayacağımı söyledim ama hergün ısrar edince ki daha doğum bile yapmamıştım en son patladım kullanmıyorum istemiyorum ben aldım yeni çarşaflar ihtiyacım yok kızın doğum yapınca ona verirsin o kullanacakmı bakalım dedim kullanır dedi. velhasıl kelam kızı 1 ay önce doğum yaptı kızından önce kızının kaynanası istemedi onları ben yeni aldım torunuma diye... gittiğmizde hala kızıma vermeye kalkışır artık gülüyorum..

işin kısacası bu modeller böyle yapacak bişi yok :)

Arkadaşım ortada kötü niyetle söylenen bir şey yok ki neden eşinizle tartışacaksınız neden kendinizi dolduruyorsunuz eskilere layık görüyor gibi görmeyin gerçekten ana kucağı dar bir şey ve inanın 6-7 adan sonra çocuk ona sığmıyor o yüzden bunu bildiklerinden boşuna para vermeyin demişler bana verseler ben kullanırım ne olacak bir yırtığı söküğü yoksa. Ona vereceğiniz parayla başka bir şey alırsınız daha bebeğe alınacak o kadar ıvır zıvır var ki alırsınız hevesinizi yani tüm herşeyini eskilerden düzmek istiyor dese tamam hak verirdim ama sadece ana kucağı bütçenizi de düşünü o kadar masraf olacak ki daha şaşırırsınız ama illa ki ben yeni alıcam diyorsanız tartışmanıza gerek yok eşinize de boşuna para vermemek mantıklı geldiği için kabul etmiş konuşur güzelce söylersiniz ama kaynananızda bir art niyet yok yani. Bakın benim kuzenlerim aldılar travel ana kucağı ve araba baya da paraya çok kaliteli ama şimdi ağır geliyor diye baston tipine geçtiler çocuk daha bir yaşını yeni geçti.

ana kucagi cok kullanacaginiz birsey degil
eger verecekleri gercekten iyi durumdaysa alin tabiki
paraya yazik
baska seyler alirsiniz zevkle
ben anormal bir durum göremedim valla

İlk bebekte insanların hevesleri farklı oluyor, içinizden her şeyi almak yapmak geliyor ama bebek doğduktan sonra tecrübelendikçe işin boyutunun aslında farklı olduğunu görüyorsunuz. Günde 5 kere tulum değiştiren bir bebekten bahsediyoruz ve bütün alınan tulumları sadece 1 ay boyunca giyebildiği bir süreç bu.. Ana kucağı dediğini şeyse eni boyu maximum 6 ay ki besili bir bebek olursa 4 aya düşer bu süre.. İkinci el olarak görmek yerine bunu zaten kısa süreli kullanım olarak değerlendirirseniz o zaman bakışınız da değişir. Bir ana kucağı ile 6 bebek büyüttük biz sülalede :) Dolandı evden eve.. İhtiyacım olduğundan mı? Hayır istesem en güzellerini alırdım ama o kadar gereksiz masraf ki çocuğun giydiği kullandığı haram derler ya o hesap. Siz yine en cicilerini en sevdiklerinizi alın tabi ki ama eğri oturup doğru düşünün derim. İlk bebek hevesi ile çok fazla gaza gelmeyin derim...

Kavga edilecek bir mesele değil istemiyorsan istemiyorum dersin ama senin yerinde olsam kullanabilecek temizse hiç düşünmeden alırdım. Paranın değerini bilmek lazım ben kızıma akrabaların küçülmüş kıyafetlerini de giydirdim bence çok işi yarıyor.

Ne kadar tüketim toplumu haline geldik.
Anakucağı dediğiniz şey maksimum 8-9 ay kullanılabilir.
Benim oğlum hiç yatmadı anakucağında mesela.
Zaten kendinize ait bir arabanız yoksa çokta önemli bir ihtiyaçta sayılmaz.
Isterse 20 yıllık olsun, işinizi görecek şekilde ise karşınızdakiler kibarlık etmişler.
Benim oğluma aldığım anakucağıyla bende , ablamda 2 şer çocuk büyüttük.(Bu arada maddi durumları çok iyidir ablamların).Ben sormadan kendi istedi anakucağını, gereksiz para harcamanın bir alemi yok diye.:34:

ben kötü niyet görmedim, boşuna kavga çıkarma, şuanki kzıgınlığın bebeğine de yansıyor yani şuan o da mutsuz ve kzıgın (bir anakucağı yüzünden)

Benim ailem beşiği aliyo bir suru kiyafet aliyo annem örgüler oruyo ama daha kaynanamin eline bir tane şiş alipta şunu da torunuma oruyorum dedigini duymadim neymis gorumceme giydirdikleri duruyomus onlari verecek mis bana ben bunda tepkimi gostertim ben cocuguma yeni seyler giydirmek istiyorum diye bu konuya tepkimde bu yuzden aslinda...hic bisey almiyolar yapmiyolar buda agirima gidiyo benim :( bide ilk torunlari yani

Benim ailem beşiği aliyo bir suru kiyafet aliyo annem örgüler oruyo ama daha kaynanamin eline bir tane şiş alipta şunu da torunuma oruyorum dedigini duymadim neymis gorumceme giydirdikleri duruyomus onlari verecek mis bana ben bunda tepkimi gostertim ben cocuguma yeni seyler giydirmek istiyorum diye bu konuya tepkimde bu yuzden aslinda...hic bisey almiyolar yapmiyolar buda agirima gidiyo benim :( bide ilk torunlari yani

Görümcenizin de cocuğu var nasıl ilk torun oluyor?

bacım yapmazlar boşuna beklentiye girme diyorum aynısını yaşadım kaynanamın bir çöpü yoktur kızımda bebek mevlütüne bile komşuya gelir gibi elinde dandik bir tulumla geldi bir de babaanne birde ilk torun düşün yani... tulumu bir kere giydirmedim kızıma hala durur etiketi üzerinde görümceme götürecektim ama erkek doğurdu :)

kendini üzdüğünle kalırsın o huysuzluk bebeğine yansır takma he de geç

Beklenti içerisinde olman yanlış! Benim kv'dem de ilk torun olmasına rağmen hiç bir şey almadı, bırak evlendiğimde de bir çöpü evime girmedi, düğünde taktığı iki bileziği bile rezil olmasın diye ben aldım verdim ve hiç bir zaman hiç bir şey beklemedim. Annen yapar, annenin evladısın sen. Sana yapmayacak da kime yapacak, ohoo şimdiden bunlara takılıyorsan yarın öbür gün bana yardım etmiyor diye de takılacaksın. Beklentilerini düşür, kimseden bir şey bekleme, bebeği sen ve eşin istedi, tüm sorumluluklarını düşünerek, bilerek, isteyerek. KV ister yapar, ister yapmaz.. Bu da onun problemi.

Back
X