Hamileyim eşimle tartıştık baba evindeyim

e anne babasıyla evlenseymişsin madem? niyeyse bu kazma sapları evlenince anne babaları daha bir kıymete biniyor.

deve tellalına bak hele! onnom bobom no dorso ono yopocoksonnn olduuuu tamam sen kapat ben seni ararım.

valla bacım bu adamdan bir cacık hatta cacığın içindeki hıyar tanesi bile olmaz. ne yapacağın çok net ona otobanı göster hımhızlı gitsin :)

inşallah anne ve babasının b....kunu yer ne diyelim

doğur çocuguda ver kendilerine ben senıde çocugunuda görmek istemiyorum
babasından hayır gelmeyen adamın çocugundan mı gelecek de

eğer köpek olup kapına gelmezlerse bende birşey bilmiyorum , çocugumu vermem ağıtlarına girersen
bu ruh hastası adamın herşeyine katlanırsın

Boyle fikirleri fazlaca görmeyiz buralarda, tebrik ederim sizi.

Bu fikir herkese uyar uymaz o ayri ama , "boşanan kadın bütün çocuklarina ölene kadar bakmalı, hepsini yanına almalı " fikri %100 her anne tarafından kabul ediliyor olamazdi.

%0.1 dahi olsa farklı düşunen hisseden davranan kadınların varlığını inkar etmemeliyiz.

Lafta "ailenin reisi, evlilik birligi icinde aslan kral, cocuklarin soyadini tasiyan, yani neslin devamı kendi uzerinde olan ...." baba iken, boşanırken bi bakiyorsun hoop bütün hersey kadına kaliyor ve kalmasi da destekleniyor.

Bunun böyle olmasi erkeklerin işine geliyor tabi. ceketini alıp çıkan kadınlar olsa erkekler bu kadar pervasiz olamazlardi.

şu anki erkeklerin "bu kadin bana muhtaç , kafama göre takilayim " pervasizligi ekonomik gücunden geliyorsa, kadin "bosanirsam cocuklar bana kalacak nasil bakacagim onlara " derdi ile ömürlerini tüketiyorlarsa bu düzenin degismesi icin kadinlarin bu rollerini birazcik degistirmeleri gerek.

bunun için bir seçenek cocuklari babaya birakmak da olabilir, kendi maddi gucunu saglam tutmak da olabilir.

Amac; " erkek, kadini bosanma durumunda mağdur birakamasin" .

"benden boşanirsa hayatta kalamaz, cocuklara bakamaz" diye dusundururse kadin, erkek her türlü tepesine biner.

Boşanirken cocuklarin kendi basina kalacagini bilen erkek anında hizaya gelecektir.

Nasil ki eşi vefat eden adamlar bir anda ezik büzük çaresiz ne yapacagini bilemez mağdur ele güne muhtac acınası halde kalıyorlar, onun gibi.

en aslan kesileni bile kadın biranda hayatından çiktiginda o sözümona reisi oldugu aile ile kadinsinz başbaşa kaldiginda kedi yavrusuna dönüsüyor.

ayni durumu kadın hayattayken yapamaz cunku karsisinda hala " erkekliğini" tehdit olarak kullanacagi bir kadin var.

Ayrica bosanirken "baba"lar cocuklarin elinden kurtarilmasi gereken yaratiklara dönüsüyor.

bunu anlayamiyorum.

"o adama aslaaa cocuklarimi birakmam, ölürüm de birakmam..." .

iyi de evlikyen ayni evin icindeyken o adam o kadar lanet biriyse nasil o cocuklarin basinda baba diye kaldi?.

tüm babalar nie aniden tü kaka oluyor da anneler melek oluyor?

boşanirken cocuklar düsman tarafa karsi kazanilmasi/kurtarilmasi gereken ganimet gibi.

zaten bosanmalarin cocuklar icin de bu kadar buyuk travma olmasinin sebebi bu.

cocuk icin anne baba ayrilirken kimde kalacagi onemli olmasa, her iki durumda da cocugun bakimi mutlulugu ebeveyn güveni garanti altinda olsa ve bunu once toplum sonra cocuk hissetse bence hayat daha kolay olur.

cocuklar iki dusman arasinda kendilerine cephe secmek zorunda ve karsi taraftan kurtarilma hissiyatiyla yasmaak zorunda.

bu cok buyuk bir yük.

annesi , babasi ile yasamasina karsi cikmayan cocuk neden kendini terkedilmis veya annesi taradindan haksizliga ugramis hissetsin ki?

o annesi ise o da babasi.

kisaca, eşler boşanirken , cocuklar babalarinin ellerinden anneleri tarafindan "kurtarilmak " zorunda kalmasin.

Daha yeni doğmuş anne sütüne annesine muhtaç bir bebeği nasıl versin ya nasıl bir vicdan bu anlamadım hem neden çocuğu vermem diiyip herşeyine katlanıyor boşar adamı mis gibi evladını ailesiyle birlikte büyütür adamın hiç bişeyinede katlanmak zorunda kalmaz
Bu nasıl bir düşünce şok içindeyim. Bir bebeğin yeri annesinin yanıdır. Kimseyi yola getirmek için küçücük bir cana bunu yapmayın konu sahibi.
Senin çocuğun yok anladığım kadarıyla, orta sehpa süsü değil böyle al sende dursun, yok istemem sende dursun... ay kafam gitti ne yazacagimi unuttum
Sen normal misinki

R RedDesertRose resmen düşüncelerime tercüman olmuşunuz çok teşekür ederim ,

kadınlarımızın anlamadığı birşey var o çocuk sadece sizin değil madem o adamın soyadını alacak o sorumlulugunuda bilecek ,

yıllar sonra o benım babam görüşecem tabiki sen bana karışamazsın diye anneye karşı çıktıgında işte ozaman hayatını boşa heba ettiğini anlıyorsun , adam da çocuk annesinde kalıyor diyerek yiyip içip keyfine bakıyor , yeni kadınların başını yakıyorlar ,

bırakın birazda onlar o yükün altına girsin ,

R RedDesertRose resmen düşüncelerime tercüman olmuşunuz çok teşekür ederim ,

kadınlarımızın anlamadığı birşey var o çocuk sadece sizin değil madem o adamın soyadını alacak o sorumlulugunuda bilecek ,

yıllar sonra o benım babam görüşecem tabiki sen bana karışamazsın diye anneye karşı çıktıgında işte ozaman hayatını boşa heba ettiğini anlıyorsun , adam da çocuk annesinde kalıyor diyerek yiyip içip keyfine bakıyor , yeni kadınların başını yakıyorlar ,

bırakın birazda onlar o yükün altına girsin ,
Bu dedikleriniz 4-5 yaşına gelmiş, biraz toparlanmış çocuk ise katılabilirim. Ama konu sahibinin çocuğu daha karnında.

bende dogurdu dakika ver demedim zaten ,
ama ben çocugumu vermem dedikte adamlar kendilerini bir halt zannediyorlar ,
Evet, zayıf karnını gösterirsen hep ordan yürüyorlar bir de. Küçük çocuğu zaten alma durumları yok, ama büyünce nedense birden baba oldukları falan akıllarına geliyo. Verecen 1 hafta, neyin ne olduğunu anlayacaklar bi.

Evet, zayıf karnını gösterirsen hep ordan yürüyorlar bir de. Küçük çocuğu zaten alma durumları yok, ama büyünce nedense birden baba oldukları falan akıllarına geliyo. Verecen 1 hafta, neyin ne olduğunu anlayacaklar bi.

heehhhh işte bu yaaa aklın yolu bir işte ,
1 haftada aklı başına gelecek öküzün , yıllar sonra ak kaşık oluyorlar ben birşey yapmadım kızım/oğlum annen illa boşanacam diye tutturdu diyorlar , çocuk bu sefer anneyi suçlu görmeye başlıyorlar ,

Boyle fikirleri fazlaca görmeyiz buralarda, tebrik ederim sizi.

Bu fikir herkese uyar uymaz o ayri ama , "boşanan kadın bütün çocuklarina ölene kadar bakmalı, hepsini yanına almalı " fikri %100 her anne tarafından kabul ediliyor olamazdi.

%0.1 dahi olsa farklı düşunen hisseden davranan kadınların varlığını inkar etmemeliyiz.

Lafta "ailenin reisi, evlilik birligi icinde aslan kral, cocuklarin soyadini tasiyan, yani neslin devamı kendi uzerinde olan ...." baba iken, boşanırken bi bakiyorsun hoop bütün hersey kadına kaliyor ve kalmasi da destekleniyor.

Bunun böyle olmasi erkeklerin işine geliyor tabi. ceketini alıp çıkan kadınlar olsa erkekler bu kadar pervasiz olamazlardi.

şu anki erkeklerin "bu kadin bana muhtaç , kafama göre takilayim " pervasizligi ekonomik gücunden geliyorsa, kadin "bosanirsam cocuklar bana kalacak nasil bakacagim onlara " derdi ile ömürlerini tüketiyorlarsa bu düzenin degismesi icin kadinlarin bu rollerini birazcik degistirmeleri gerek.

bunun için bir seçenek cocuklari babaya birakmak da olabilir, kendi maddi gucunu saglam tutmak da olabilir.

Amac; " erkek, kadini bosanma durumunda mağdur birakamasin" .

"benden boşanirsa hayatta kalamaz, cocuklara bakamaz" diye dusundururse kadin, erkek her türlü tepesine biner.

Boşanirken cocuklarin kendi basina kalacagini bilen erkek anında hizaya gelecektir.

Nasil ki eşi vefat eden adamlar bir anda ezik büzük çaresiz ne yapacagini bilemez mağdur ele güne muhtac acınası halde kalıyorlar, onun gibi.

en aslan kesileni bile kadın biranda hayatından çiktiginda o sözümona reisi oldugu aile ile kadinsinz başbaşa kaldiginda kedi yavrusuna dönüsüyor.

ayni durumu kadın hayattayken yapamaz cunku karsisinda hala " erkekliğini" tehdit olarak kullanacagi bir kadin var.

Ayrica bosanirken "baba"lar cocuklarin elinden kurtarilmasi gereken yaratiklara dönüsüyor.

bunu anlayamiyorum.

"o adama aslaaa cocuklarimi birakmam, ölürüm de birakmam..." .

iyi de evlikyen ayni evin icindeyken o adam o kadar lanet biriyse nasil o cocuklarin basinda baba diye kaldi?.

tüm babalar nie aniden tü kaka oluyor da anneler melek oluyor?

boşanirken cocuklar düsman tarafa karsi kazanilmasi/kurtarilmasi gereken ganimet gibi.

zaten bosanmalarin cocuklar icin de bu kadar buyuk travma olmasinin sebebi bu.

cocuk icin anne baba ayrilirken kimde kalacagi onemli olmasa, her iki durumda da cocugun bakimi mutlulugu ebeveyn güveni garanti altinda olsa ve bunu once toplum sonra cocuk hissetse bence hayat daha kolay olur.

cocuklar iki dusman arasinda kendilerine cephe secmek zorunda ve karsi taraftan kurtarilma hissiyatiyla yasmaak zorunda.

bu cok buyuk bir yük.

annesi , babasi ile yasamasina karsi cikmayan cocuk neden kendini terkedilmis veya annesi taradindan haksizliga ugramis hissetsin ki?

o annesi ise o da babasi.

kisaca, eşler boşanirken , cocuklar babalarinin ellerinden anneleri tarafindan "kurtarilmak " zorunda kalmasin.
Evet yazdıklarınıza haklılık payınız var ama anne ile babayı ebeveynlikte kıyaslamak çok doğru değil diye düşünüyorum.Kadınlar merhamet ,şefkat, sabır, özveri gibi daha sayamadığım birçok meleke bakımından özel yaratılmışlar ki anneliğin kadına verilmesinin sebebide budur.Tabiki babanın sorumluluk alması adına yazdıklarınıza katılıyorum ama baba bu sorumluluğu yine bir kadın yardımıyla yerine getirecek ya evlenecek yada bakıcı tutacak.Ve maalesef vardır belki istisnalar ama anne gibi olmayacak hiçbiri.Konu sahibine tavsiyem adımı siz atmayın eğer hemen boşanmak istemiyorsanız kesinlikle irtibata geçen siz olmayın.Anladığım kadarıyla adımı siz atmışsınız ve bitarafları kalkmış beyefendinin.Eninde sonunda kendi geçecektir irtibata şuan ailesinin gazıyla bekliyordur diye düşünüyorum.Ve şartları kendiniz belirleyin kesinlikle aynı muamelenin yapılamayacağının garantisini almadan dönmeyin yoksa eskisinden beter olursunuz kendiniz döndüğünüz için .Naçizane bir abla tavsiyesi olarak okuyun yazdıklarımı lütfen.

Cogu yorum dönme, boşan seklinde. Halbuki o kocasini nasil yumusatirimin derdinde o yuzden. Derdine derman olamadik.
Dönerse kendine ve bebeğine yapacak kötülüğü. Şuan yaşadıkları kötü ama o eve dönerse daha kötü olacak farkında değil sanırım

Kaynananlar korktu heralde gelin hamile kaldı bizim oğlanı kendine bağlayacak diye heralde.3 ay öncesinde böyle değilde hamile kalınca böyle olduysa başka açıklaması yok.

Valla anasi degil ama babannesi ingiltere kralicesi olan bile karisi icin sildi atti onlari :KK70:

Aileni sil gel diyen adamin tek arzusu seni kendine kole etmektir. Arkana bile bakma bence.
Dimi ya.o havuç kafalı çocuk varya benim bile tee buralardan gönlümü çaldı.sen kalk aşkın için prensliği falan bırak Amerika'ya yerles.

Ağzına sağlık çok çok doğru taktikler ama yapmaz 😑keşke yapsa ah
Buna benzer bir sorunu biz ablamın evliliğinde yaşadık babam ablama gitme dedi ama ablam dinlemedi gitti şuan durumu eskisi gibi kötü değil ama bu seferde kaynanası eşinin davranışlarını sergiliyor kötü davranıyor eşinide sürekli tehdit ediyor ablam diyor ki eğer şöyle yapmazsan seni boşarım nereye kadar gider bu böyle bilmiyorum ama haktan hayırlısı

Back
X