Hamileyim İçinde Bulunduğum Durum Ağır Geliyor

Anneniz caninin parcasini ve hayat arkadasini topraga vermis.siz geceleri eşinize sarilırken o neleri dusunuyo dimi.şu annelerimize biraz daha sakin olalim fevri olmayalım.esinde annenize karşı biraz daha anlayışlı ve yakın davransın.eşinizi belki oğlu yerine koymak istiyo haftada bir gidiversin ne olurki...

Birde eşlere dikkat etmek gerek yok annen sunu dedi senin annen bana sunu yapti şöyle diyip annelerimize karşı dolduruyorlar bizleri sonra kiziveriyoruz hayattaki en degerli varlığımıza..

Eşine hiç yüklenme adam sonuna kadar haklı. Benim annem de tek yaşıyor. Nasıl bir duygu içinde olduğunu anlıyorum. Mesela evde şen şakrak eşim oğlum ben müzik açıp oynuyoruz akşam sonra birden gonggg sesi gibi beynimde annem şimdi tek mi oturuyor dur düşüncesi ile yanlarından ayrılıp mutfağa geçiyorum. Annem le genel olarak çok iyi bir anne kız ilişkimiz yoktur. Aramızda çok fazla yaş farkı var ve annem hep çok oteriter di. Bendede anneme karşı hep bir savunma mekanizması oluştu.
Mesela geçenlerde beni aradı hac sonuçları 9 da yarın açıklanacak dedi. Bende tam9 da baktım çıkmamış annemi aradım. Anne çıkmamış malesef dedim üzüldüm de. Bana hemen yok daha5 dakika var açıklanmasına dedi. Tamam anne senin için5 dk sonra bidaha bakarım dedim. Sonra tekrar baktım. Aradım geri. Anne şimdi baktım tekrar dememle birlikte evet haberim var çıkmamış ahmet( dayımın damadı) şimdi baktı beni aradı dedi. Iyide ben zaten bakıyordum dedim. O daha ayrıntılı bakıyor dedi. Anne ne ayrıntısı altı üstü tc ni girip bakacak dedim. Sonra sinirlendim. Surekli böyledir. Bu küçük bir örnek benim yapacağım yapabileceğim şeye ya engel olur yada sessiz sedasız başkasına gider. Sürekli çevreye ben tek yanlız kadınım yardım edenim yok imajı çizer. Ama son zamanlarda çok fazla olmaya başladı bu. Yakında iyi bir konuşma yapmam gerekiyor kendisi ile. Onun bu tutumu yüzünden önüne gelen bana annene iyi bak ihmal etme diyor. Haftada 3 kere giderim en az. Her seferinde ararım biseye ihtiyacın varmı diye yok der. Sonra konuşuyu arar yanımda bana kayısı aslana dışarı çıkarken diye. Oda alır gelir iki saat anneme nasıl ne almış anlatır. Annem50 kere allah razı olsun der. Ben hayırsız evlat gibi öyle otururum sanki ben az önce telefonla onu arayıp bişey istermisin dememisim gibi.

Eşiniz niye annenizin her soyledigini takiyor? Psikolojisi bozuk, cok agir travmalar atlatti diye dusunsun. Siz gidemiyorsaniz anneniz size yatili gelsin ara sira.
Kadin cok kotu seyler yasamis esini kaybetmis birde evlat acisi.
Yani onun yasadiklarini biz yasasak nolurdu bilemiyorum.
Annenizin durumundan dolayi objektif yorum yapamiyorum.

sen hamilesin ve annen cok ustune geliyor bence esinde oyle ama sonucta bi yuvan var annen okadarda yalniz degil teyzen felanda varmis.ona bunu anlat kusersede bi sure kendi haline birak sonucta annen dusunup tasinip dogruyu bulacaktir sana dusman olacak degilya.yuvani koruman lazim esinlede guzelce konus sana biraz daha anlayisli olsun.ve son care olarak teyzenle konus annene anlatsin.Allah yardimcin olsun.bebegimi saglikla kucagina almayi nasip etsin.

Sanki benim annemin bi tık üstünü anlatmsnz gibi beni cok iyi anlyrsnz degl mi gerçekten cok bynalyrm artk herkez diyor ki size yuk olmamak için acile sizinle gtmemistir
Basimda ki elin oğlu böyle düşünür mu asla düşünmez
Gecenin bi yarisi adam sıcak yatagndan annem hasta die annemin yanına gidiyor acile götürmeye yalvar yakar kalk gidelm gidelm dior Annemn bizi eve gonderior arkasndan tik acile gidiyor elin oglu ne der ya ne derr annem bunu asla dusunmez bu hafta esimle hic gtmedm bi tripler gorseniz bi tavirlar
Kendm hergün gttm
Hergün yokladm
Bktm cok yorldm
Bende aynym esmle guluyoriz egleniyoriz bi bakyrm beynmdem vurulmuş gibi aa annem napio acaba vau annem tek su bu cok ağır gelior hersey

Blymsnz annem konusulacal bi insan degl inanin asla konusamassnz onunla. Sanrm me yapsam olmck amn allah razı olsun sagolun yazdnz için

:) aynisini bana kayinvalidem yapar ben ararim anne bisey lazim mi derim anne alisveristeyim marketteyim bisey getireyim mi derim yok der her zaman esimle gideriz oglum yarin bana sunu al der ben mal gibi agzimi acar kalirim:))

Yani biz tabi anne diye duygusal bakıyoruz ama aynı şeyi kv nin yaptığını düşün. Madem beni rahatsız etmemek için acile gitmedin. Hiç haber de verme. E haber verdin biz zaten kalktık geldik. Bizle acile gitmeyip başkasını cağırmak.

Yani bu yaptığı asıl üzen strese sokan. Esin gitmek zorunda değil ki sürekli. Benim eşim de sık gitmez. Bir sorunu yok annemle. Ama eşim kötümü hayır. Eskiden annem de sorun ederdi. Bir gün anneme dedim. Cevrende evlenen kızlara bak kaçı benim kadar ailesine geliyor. Kaldıki eşim hiç sevmemesine rağmen bi semti sırf annem burda diye yıllardır burda oturuyor. İstersem haftanın7 günü giderim neden demez. Daha ne yapsın bu adam.
Neyseki biz o konuyu aştık.
Hastalanır doktora gideriz. Belki100 kere demişim dir. Anne çok ilaç kullanıyor sun aklında kalmaz. Bak her gittiğin doktor soruyor. Şunların kağıtları hepçantanda biyerde olsun yok yok. En son ben o kağıtları toparladım koydum. Ama yine doktora gittik doktor sorar hangi ilaçları kullanıyor sunuz. A ile başlayan var n ile biten var diyor.
Birgün doktora gittik yine doktor a dedi kalp hastasıyım kalp ilacı kullanıyorum. Dedimki hayır kalp hastası değilsin anne. Sen benden iyimi bilcen dedi. Ki kullandığı ilaçları tek tek okur araştırırım. Sürekli tansiyon ilacı damar sertliğine neden olduğu için bunun önüne geçmek için bir ilaç verdi doktoru bundan bahsediyor ki o ilaç ta kesildi. Onun iyiliği için sağlığı için müdahale etmem gerekiyor yine fırçayı yiyorum.

Valla allah başımızdan eksik etmesin. Ama gerçekten çok zorluyor bazen annem beni. Kendimi sıkıyorum eve zor atıyorum bazen yakamı pacamı parçalıyasım geliyor. Off diyorun bendemi böyle olucam yaşlanınca. Çünküçoğu yaşlı böyle. Ne yapalım sabır sabır. Ama zaten annem tek diye gereksiz kendimi suçlu bulurken eğlenmek ailemle haram ken bide böyle zorlaştırmasa ne güzel olur

annelerimiz tabikide bas tacimiz ama.yuvamizi kurduktan sonra ilgilenmiz gereken bi evimiz korumamiz gereken bi yuvamiz var.ve bizden sorumluluklar bekleyen bi el oglu var.ama ne olursa olsun yuva yikmak kolay en ufak.biseyi bahane edip yuva yikan insanlarin cogaldigi bu donemde biz cocuklarimiz icin yuvamizq dahada cok dort elle sarilmaliyiz.tabi icki kumar siddet ihanet yoksa.ve annelerde cocuklarinin yuvalarinin yikilmasini istemez o yzden zaten.geliyor gidiyor gorusuormussunuz.sen bukadarda takma bebekler stresi hisseder.

:) aynisini bana kayinvalidem yapar ben ararim anne bisey lazim mi derim anne alisveristeyim marketteyim bisey getireyim mi derim yok der her zaman esimle gideriz oglum yarin bana sunu al der ben mal gibi agzimi acar kalirim:))

Ay gerçekten kv yapması dert değil. Bana ne derse ne yaparsa yapsın ki oda aşşağı değil. Bendeki de kader. Ama anne olunca insan kendini okadar sıkıyor ki. Bide hem yaşlı hem tek yaşıyor. Içime ata ata dert sahibi oldum. Hele bi aralar okadar abarttıki benimde psikolojim alt üst artık destek almayı bile düşünüyorum. Çünkü biyerde patlıycam kalbini kırıcam diye ödüm kopuyor. 2 haftadır biraz uzak durmayaçalışıyorum. Eee buda beni üzüyor. Çok fena sıkıştım yani

cok iyi anliyorum seni.
suan benim annem ve babam bosanma asamasinda....kardeslerim kücük. annem her isi benden bekler oldu. babamla görüstügümü duyunca bana küsüyo. tasinma isi bir an önce olsun diyo bana trip yapiyo boyasi badanasi istiyo ki hersey bir an önce olsun.........anlatmak bile yoruyo artik beni.....cok iyi anliyorum... idare ede ede... anneyi idare et babayi kardesleri esi kayinvalide görümce idare ede ede nereye varicaz bilmiyorum..........
allah yardimcimiz olsun

Esinizin babasi hayattami bilmiyorum ama eger babasi olmasaydi ve annesi yanliz olsaydi sizin annenize takindigi tavri kendi annesinede yaparmiydi?? Canim ben annene üzüldüm cok görmemek lazim kolay degil hem esini hem bir evladini kaybetmek tek dali sensin belki sizi rahatsiz etmemek icin gitmedi hastaneye esin ertesi gün felan calisacaksa rahatsiz etmeyim diye nazi gecmemistir siz gidince daha cok rahatsizlaninca aramistir artik enson kardesini eger esin yakin davranmiyorsa yani diyorsunya cok fazla anneme gitmek istemez diye ozaman onunda nazi gecmiyordur sen annene esinin gözüyle bakma O Annen Senin

Şurda annesini çekiştirenleri şaşırarak okuyorum. Üstüne de ayy senin yuvan, idare etmen gereken el oğlu var demen gerekenleri okuyorum daha da şaşırıyorum. Neyse bişey demiyorum. Yuvana kocana sahip çık anne de neymiş. Belki sana bişey anlatmaya çalışıyodır aman boşver. Hani burda diyolar ya kadın anlatmak değil anlaşılmak istiyor diye işte bu da bir örnek. Annen hemcinsin anlasaba işte...

Bizimkiler de hala boşanma davasında. Bide onlar yerine utanıyorum orası ayrı dert. Bu yaşta yani. Demek ben tek değilim

bak iste allahin isi bulmusuz birbirmizi:)
utanma bence asla utanma. herkes neler yasiyo.
napalim herseyde vardir bi hayir. bazen yanimda birileri bu yastan sonra gibi konusmalar yapmaya basliyo sokuyorum lafi agizlarina. 4 duvar arasinda neler yasaniyo kimse bilemez. herkesde var kim bilir bizlerin sonu ne olacak diyorum.
hic annem babam icin utanmam. dik durmalisin bence. kabul eden kabul eder. etmeyen uzak dursun. herkes kendi önüne baksin. nokta kendim icimden kizsamda kimseye laf söyletmem sende öyle yap bence

Ben annenede bisey diyemedimki.
Kadin cok farkli dusunmustu buyuk ihtimal.
Gorursunya televizyonlarda.
Tazecik bi ekmek alip " pazar kahvaltisina sana geliyoruz anne eksik varmi" diye telefon acan kizini..
"Bi oglum gitti ama Allahim bana oglum gibi yasabilicegim bi damat verdi" diyebilicegi bi damat...
"Anneannemmmm" diye sarilicak torunlar..

Allahim sabir versin baban ve kardesinin mekanini cennet eylesin.
Ama bence annen o kotu gunlerin ardindan " aile" kavramini ariyor.
Istiyorki sen ve esinle bi aile olun.
Ama hersey istedgi gibi gitmeye blir.
Bunu kabullenmekte zorluk cekiyor annen.
Sen kendini yeniden dogmus hissettim evlendginde, tutunucak bi dal buldun, esini.
Ama annen o travmanin ardindan aslinsa bi travma daha yasadi ne kdarda dogal olmasina ragmen " kizida evden goctu gtti, tek kaldi, kimsesiz, yapayanliz.."

Annene kizma o hasta mevzusunda.
Nazlanmak istemis annen, birilerinde hala kiymetlimiyim diye gormek istemis.
Ilgi ve alaka istiyor.
O gece annen yanina gittiniz.
Bence cok cok ufak olsada bi sinyal aldi senden yada esinden olumsuz.
Niyetiniz o olmasa bile.
" goturmeyin beni" dedi, kirildi cunku.

Allahim yardim etsin annene, yanlizlik cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…