Cevaplarınız için çook teşekkür ederim arkadaşlar.Bikaç gündür kendimi yürüyen davul gibi hissediyorum.Herşeyin yolunda olmasına sevindim
Yarın bakalım bizim uşağı görmeye gidicez ultrasona.He birde şöyle bir sorum olacak yardım ederseniz.Ben şuan eşimle Sinop'ta yaşıyorum fakat Sinop'ta değil de kendi memleketim Samsun'da doğumumu yapmak istiyorum.Doğum Aralık gibi oluyor sanırım Eylül ayına kadar burdaki doktorumla yola devam etsem de eylulden sonra Samsun'da başka doktorla doğuma kadar gitsem bana ne derece yarar-zarar verir?
Çünkü Sinop'ta özel hastane yok ben doğumdan çok korktuğum için eşim ''Ailenin yanına gideriz orda özel hastanede sana iyi bakarlar'' dedi.
Esasen bende anne-babamın yanında kendimi daha güvende hissedebilirim ama aklıma takılan doktor olayı nasıl olur fikir verir misiniz
canım merhaba ben de sinoptayım ama samsuna gidiyorum doktor için doktor tavsiyesine yazmıştım sana anakliniğe mükerrem beye gidiyorum.16+2 günlük hamileyim benim karnımda şiş ama benim gazım var.herkesin karın büyüklüğü aynı olmuyormuş.bünyeye göre değişiyormuş.senin sinoptaki doktorun kim?
canım çok yakın bir tanıdığımın doktoru oktay beydi.2 bebeğini de o doğurdu o çok memnundu.sezeryancıymışr. fakat oktay beyi sinop çevresinde pek iyi demezler. vukuatı çok duyduğum kadarıyla. ama bunlar duyum tabi ki dediğim gibi çok yakın tanıdığım çok memnundu.özeline gidiyordu hep.ben tercih etmedim.sinopta gittiğim bir doktor yok. bir arkadaşım gülten hanıma gidiyor sinopta.sinoptan samsuna giden çok var ya da bafraya.ben de samsuna gidiyorum. geçenlerde ev işi yaptım biraz belim ağrıdı. bu arada ben gerzede oturuyorum. buradaki devlet hastanesine kadın doğumcular sırayla geliyorlar sinoptan. o gün oktay bey varmış. eşimle gittik içim rahat etsin diye.neyse bişey yokmuş ama gerçekten hiç ilgilenmedi. özeline gitmeyince bakmıyorlar. benim samsuna gitmem ona verdiğim parayla aynı yere denk geliyor. bir tek yol gitmiş oluyoruz. memleketin samsunsa ben derimki oraya git. anaklinik çok iyi 25 tl muayene geçenler de 2li test ve 4 boyutlu ultrason için 80 verdik o kadar. sinopta bu imkanlar da yok.
samsun atasam hastanesinde aysin hanım var şeker gibi doktor veya kadın doğum hastaneleri var...bence sinop ta hiç kimse uğraşmasın..imkanınız varsa samsuna gidin oktay beyin şanını çok duydum gülten hanıma da kimse iyi demiyo gerçi....Bence çoook ama çook haklısın.Sinop'ta oturan bayanlar Oktay beyle neler yaşadığımı dinlesin.
Oktay Mertoğlu'na ilk olarak eşimle devlet hastanesine gittik 5 tüp kan testi, idrar testi ve ultrason yaptırın dedi.Kan ve idrar testlerini yaptılar ama ultrason için 1 haziran'da ancak yer var dediler.Neyse 1 haziran'da gittik ultrasona.Başka bir bayan doktor karnıma jel sürdü baktı baktı.Bizde birşeyler söyler de içimiz rahat eder diye doktora bakıyoruz.Hiç bişey söylemeden elimize kağıt tutuşturdu ''Doktorunuz açklar'' dedi.Oktay beye gittik Gerze'de dediler.Ertesi gün yine geldik.Ultrason kağıdımda 12 haftalık bişiler yazıyordu 12 haftalık hamile olduğumu bende az çok anlayabildim.Oktay mertoğlu benim diğer testlerime dahi bakmaya gerek duymadan ''12 haftalık gebelik var,sıradaki hasta gelsin'' dedi
Ben daha bulantılarımı,karın şişkinliğimi veya varsa şikayetlerimi anlatmadan adam başından beni savdı.Eşimle aynı gün özelinden randevu aldık baktım böyle hastaneden bana doğru dürüst bakacağı yok.Oktay Mertoğlu geldi hoşgeldiniz dedi ben daha ağzımı açmadan ''Ben size bugün gerekenleri söyledim.Benim kriterlerim gereği hastaneden başlayan bir hastaya özelden muayene etmem'' dedi.Ben espri falan yapıyor diye düşünürken adam çekti çıktıYemin ederim şaka gibi.
Benim bir moralim bozuldu.Eşim hadi annenlere gidelim dedi ama ben bebeğimin sağlığını öğrenemedim diye çok üzüldüm,ağladımEşim bana moral verdi.Böyle doktorluk olurmu?
Eşim ''Niye ağlıyorsun Türkiye'de başka doktor mu yok?'' dedi.Sonra Çarşamba'da Mehmet Ali Uslu isminde bir doktor dedi annem bana direk özeline gittim.Sekreteri bile emekli hemşire hemen glnlerin tansiyonunu ölçüyor.Sonra sıcak bir muamele.Doktorum bana her konuda bilgi verdi,ultrasona girdim hemen hamilelik günümü de Oktay bey(!) 12 hfta demişti 13 haftalık hamileymişim.Bebeğimin organlarını gösterdi bir bir anlattı Mehmet Ali Uslu.Bebeğimin kalp atışlarını da dinledim
Bacak arasından da bişicik çıkıverdi ''Erkek olabilir ama daha erken ileride daha net belli olur''dedi
Velhasıl herşeyi sordum sormadığım konularda bile bilgi verdi bana.Oktay Mertoğlu ne kadar soğuk ve ilgisizse Mehmet Ali Uslu o kadar ilgili ve sempatik geldi.Bebeğim biraz aşağıda duruyormuş bu yözden bana bebe aspirini,iğne,ve vitamin ilaçları verdi.Çarşamba günü için de zeka testine gel dedi.
Oktay Mertoğlu hiç öyle birşey demedi bana.Sinop'lu bayanlara tavsiyem burdaki doktorların özellerine gideceğinize bile Samsun'da devlet hastanesine gidin burda imkanlar çok kısıtlı,hastaya ilgi yok gibi neredeyse.Sinop'ta özeller 130-150 Mehmet beye 110 verdim helali hoş olsun o da.
samsun atasam hastanesinde aysin hanım var şeker gibi doktor veya kadın doğum hastaneleri var...bence sinop ta hiç kimse uğraşmasın..imkanınız varsa samsuna gidin oktay beyin şanını çok duydum gülten hanıma da kimse iyi demiyo gerçi....
Evet canım haklısın kesinlikle.Şimdiki doktorum çok iyi bana güven verdi.Bilgi olarak da çok iyi teyzemin kızlarının doktoru yengemin doktoru bilgi olarak da muhteşem.Bende özeli düşünüyordum ama şimdi devlet hastanesinde bile o doktorla doğurabilirim o derece güven duydum.İnşallah testlerde de bebeğim sağlıklı çıkar başka bişey istemiyorum.Bebişime dua edin kızlar
selam ben 11+2 yim ve 1 kilo aldım. bulantım 7-8-9.haftalarda oldu, ama hiç kusmadım. son bir aydır midem davul gibi şiş. yediklerimi hazmedemiyorum. kızartma, hamur işi, pilav, makarna gibi hazmı zor şeyler yemememe rağmen midem çalışmıyor. akşamları sadece çorba içip sebze yemeği yiyorum ama eğer yürümezsem kesinlikle hazmedemiyorum yediklerimi, uyuyamıyorum. hergün tuvalete çıkarken şimdi 3-4 günde bir çıkıyourm. benzer durumda olanınız var mı arkadaşlar? kaçıncı haftada geçecek bu hazımsızlık? öğlen domates çorbası ve patates salatası yedim ve şu an midem acıyor resmen. sanki 2-3 tabak mantı yemişim gibi şiştim.
sinopgirl senin hazımsızlığın geçtimi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?