Hamileyim kedim var evimde nelerle dikkat etmem gerekiyor?

Tarcinli12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
645
354
53
31
Lütfen bana kimse demesin kediyi baskasina ver bilmem ne duymak istemiyorum zaten vermem hep vardi hep var olacak hamileligimde neler dikkat etmem gerektigi ögrensem bana yeterli? Hamile olupta Evcil hayvanla yasayanlarin tecrübeleri bana yazin

Eğer vaktinde aşılarını yaptırıyorsanız benim duyduğum kadarıyla söyleyeyim sadece kumunu mecbur kaldıkca siz temizlememeye çalışın yeter.
Benim var evde 1 bahçemde 15 -20 civarı sürekli artan bir nüfusla ama hamilelik olayım olmadı olmazda.
Ama arkadaşım hamile kaldığında sadece tozu çok solumamak için kumunu temizlemiyorum diyordu. Beraber uyuyorlardı eskisi gibi bir sorun olmadı. Bebeği doğdu şimdi kedisi bebekle uyuyor kolluyor onu.
Bu yazdıklarımın tıbbi karşılığını bilmiyorum duyduğum kadarıyla cevap verdim.

Canim kediyi at diyenlere. Kulak asma zamaninda asisini yaptir yeter bide tuvaletini temizleme isi sana kaliosa eldivenle maske tak. Ben oyle yapiodum.kızım 1yasina girdi cok şükür bi sorun yok..bence kediyi baskasina ver diyenlerde sorun var .. Icin rahat etsin..

Canim kediyi at diyenlere. Kulak asma zamaninda asisini yaptir yeter bide tuvaletini temizleme isi sana kaliosa eldivenle maske tak. Ben oyle yapiodum.kızım 1yasina girdi cok şükür bi sorun yok..bence kediyi baskasina ver diyenlerde sorun var .. Icin rahat etsin..
Valla ya doktoruma bile söylemedim kedim var diye yurtdisinda yasiyorum almanyada bana öyle diyenlere sert bir cevap ile verip kapattiriyorum sinirleniyorum düzenli asi olduktan sonra zaten bir sknti yok maske almam lazim kendime mecbur kaldikca yapiyorum maalesef

Eğer vaktinde aşılarını yaptırıyorsanız benim duyduğum kadarıyla söyleyeyim sadece kumunu mecbur kaldıkca siz temizlememeye çalışın yeter.
Benim var evde 1 bahçemde 15 -20 civarı sürekli artan bir nüfusla ama hamilelik olayım olmadı olmazda.
Ama arkadaşım hamile kaldığında sadece tozu çok solumamak için kumunu temizlemiyorum diyordu. Beraber uyuyorlardı eskisi gibi bir sorun olmadı. Bebeği doğdu şimdi kedisi bebekle uyuyor kolluyor onu.
Bu yazdıklarımın tıbbi karşılığını bilmiyorum duyduğum kadarıyla cevap verdim.
Bebegimin düzenli asilari var sknti olmuyor insallah birsey olmaz

Sadece kumunu sen temizleme canım aşılıysa da hiç korkma çiğ et verme bir de tabi bende hamileyim iki kedim var eşim kum temizliğine bakıyor onun haricinde başka bişeye dikkat etmiyorum doktoruma da sormuştum hatta. Hayvanlar cidden çok hisli bizim kedilerimiz yüzümüze bakmazdı sevdirmezlerdi pek hamile kaldığımdan beri ikisi de kucağıma çıkıp yatıyor etrafımdan ayrılmıyor en büyük merakım bebiş doğunca tepkiler :)

Sadece kumunu sen temizleme canım aşılıysa da hiç korkma çiğ et verme bir de tabi bende hamileyim iki kedim var eşim kum temizliğine bakıyor onun haricinde başka bişeye dikkat etmiyorum doktoruma da sormuştum hatta. Hayvanlar cidden çok hisli bizim kedilerimiz yüzümüze bakmazdı sevdirmezlerdi pek hamile kaldığımdan beri ikisi de kucağıma çıkıp yatıyor etrafımdan ayrılmıyor en büyük merakım bebiş doğunca tepkiler :)
Benimki hic kucak delisi degil hamile oldum olali gene fark yok kendi istedikce oksayabiliyorum zorla kucagima alamiyorum istemedikce istese alirdim kucagima ah ahh dogdugunda ne tepki vercek onu d merak ediyorum bende :)

Benimki hic kucak delisi degil hamile oldum olali gene fark yok kendi istedikce oksayabiliyorum zorla kucagima alamiyorum istemedikce istese alirdim kucagima ah ahh dogdugunda ne tepki vercek onu d merak ediyorum bende :)
Bizde de öyle onlar gelip sürtünüyor bacağımıza ya da kucağıma çıkıyor onun dışında sevmek mümkün değil pek nazlılar :) özellikle dişi kedim karnımı patileriyle yoğuruyor bayılıyorum. Bakalım doğunca da aynı ilgi alakayı görebilecek miyiz kıskançlık da var bizimkilerde biraz :)

Pisiye veterinerinizin önerdiği sıklıkta iç/dış parazit tedavisini yaptırdığınız taktirde,hiçbir sakıncası yok bebekle kedinin bir arada olmasının.. Yada gebelikte evde bir pisinin olmasının..
Kumunu eldivenle temizlemenizde fayda var..

Araştırma sonucunda ev hayvanıyla büyüyen bebeklerin, diğer bebeklere göre yüzde 44 daha az kulak enfeksiyonlarına, astım, alerji hastalıklarına daha az yakalandıkları görülmüştür. Bunun açıklaması, bakteri, diğer mikroorganizmalar ve hayvan tüyleriyle erken dönemde karşılaşmaları sonucu, daha erken bağışıklık kazanmalarıdır.

Gebelik sırasında veya yenidoğan bebek varlığında, yeni ev hayvanı almak iyi fikir değil. Ancak evde zaten var olan ev hayvanınızın hamileliğinize ve bebeğinize zararlı olacağını düşünmek de yersiz. Ayrıca, ev hayvanlarıyla büyüyen bebekler daha özgüvenli, daha sevecen, daha anlayışlı olurlar ve yakın çevrelerine daha çok sahip çıkarlar. Karşılıklı insan ilişkilerinde vücut dilinden de çok daha iyi anladıkları doğrudur.

Ev hayvanı sahiplerinde daha az psikolojik sorunlar ve daha az kardiovasküler hastalık olduğu biliniyor. Özellikle köpek sahipleri yürüyüşlere ve egzersize daha yatkın olurlar ve bu da birçok hastalıktan korunmak için olumlu bir etki yaratır.

Kediniz, köpeğiniz ve bebeğiniz mükemmel bir takım oluşturacaklar. Endişe etmeyin, tadını çıkarın...

(Alıntı)

Back
X