- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.186
- 88
- Konu Sahibi ozkangul3012
Toksoplazma tehlikesi atlatmış bir hamileyim. Evcil kedinizin aşıları tam olduğu sürece ve dışkısıyla siz ilgilenmediğiniz sürece kedinizden tokso geçmez. Tokso arkadaşların yazdığı gibi kedi köpek dışkısı(dışarda oturduğunuz çim de dahil olabilir buna), iyi yıkanmamış sebze meyve, çiğ et ve yumurta gibi şeylerden geçebilir. Doktorunuz yüksek ihtimalle bağışıklığınız olmadığı için dikkatli olun demiştir.Yani oda doğru haklısınız bizimkisi sadece bir önlem
Ben 4.aya kadar mutfağa dahi giremedim mide bulantısı sebebiyle. O konuda sizi anlıyorum ama bir odaya kedinizi sokmayarak kokusundan uzak durabilirsiniz. Akşam da eşiniz gerekli sevgiyi gösterir zaten kediye. Evcil kedilerin aşıları tam olduğu sürece bebeğinize de kolay kolay bir şey olmaz, hatta bağışıklığı yüksek dahi olabilir.
Ancak bunlardan daha önemlisi siz kedi bakabilecek birine benzemiyorsunuz. Bu bir suçlama değil. Ben de hayvanları çok severim ama asla evde bakabilecek biri değilim. Hele hele kedi gibi kendi kuralları olan bir hayvana bakmak benim için işkence olur. Anne evim müstakil, bahçede birçok kediye bakarız. Hiç sorun değil ama söz konusu ev olduğunda yapamam bunu biliyorum. Ve siz de yapamayan birisiniz ve ne yazıkki bunu kediyi sahiplenmeden önce fark etmeyip o can için de aslında bir duygusal çöküş yaratacaksınız. Ama uzun vadede bakmayacak birinin yanında olması yerine, gerçekten evlat olarak sahiplenecek birinin yanında olması daha sağlıklı
Son düzenleme: