• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim misafirim gelcek yardım kızlar

Ne düşüncesiz insanlar var ya.Hamile kadının evine bir sürü insan yemekli gidip bu kadar yorulurmu.Illa gitmen gerekirse de dersin,biz yemek yedik sizde kahve içicez yarım saatlik uğrıycaz.Kahveni içer yarım saat durur kalkarsın.Allah akıl fikir versin ne diyim.Sanada çok geçmiş olsun canım.

Ne düşüncesiz insanlar var ya.Hamile kadının evine bir sürü insan yemekli gidip bu kadar yorulurmu.Illa gitmen gerekirse de dersin,biz yemek yedik sizde kahve içicez yarım saatlik uğrıycaz.Kahveni içer yarım saat durur kalkarsın.Allah akıl fikir versin ne diyim.Sanada çok geçmiş olsun canım.
Ben tamamen bu niyetle gidildiğini düşünmüştüm. İnsanlar mı çok anlayışsız biz mi çok şey bekliyoruz hiç anlamadım.

Ben tamamen bu niyetle gidildiğini düşünmüştüm. İnsanlar mı çok anlayışsız biz mi çok şey bekliyoruz hiç anlamadım.
Insanlar anlayışsız ve bencil.Yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor bence.Hamile kadına gider böyle yer içer kendine hizmet ettirir.Bide içi rahat eder.Üstelik de kadının ilk haftaları yani.En zor haftalar ve en dikkat etmesi gereken zamanlar.Ama anlayacak ince düşünce nerde.

Hepınıze fıkırlenız ve yorumlarınız ıcın çok teşekkür ederim önecelikle güzel ve yardım sever ve ilgiyle yazdığınız yorumlarınız için hepınızı yanaklarınızdan sevgıyle öpüyorum :)

Dün benim için çok kötü ve zor bi gündü çok erken kalktım eşim Kalkana kadar ortalığı topladım o kalkınca saolsun evi süpürdü parlatıcı almaya gidemedik evde kosla vardı onunla halıları sildi bende o ara balkon camlarını oturma odasının camını tozları felan aldım çok telaş yaptım elitimin haberci vardı gelıyo naptın demeyınce yardımda rica edemedim :KK43: gittik bi kaç hazır biley aldık pide yaptıracaktık eltim geldi çorba yapabılırmı düye rıca ettım kendisine pide yapılana kadar cay sonra pide sonra tekrar cay yorucu olur dedi kolay hemen 1saatte yemek hazırladı bende yardım ettim cam pencere açık :) bu arada misfırlerıkız aksama kadar bekletti bizi bu surede bizim evde kaynımgıl biz ayrı bi sofra telaşımız daha oldu misafırlerımız akşam geldiler üstelikte yemeğe :sinirli:

hiçte hatta suçlanmadılar hamıle kadın felan diye

öyle çok yoruldum ki erkeklere ayrı bayanlara ayrı sofra kurduk sonra cay onun yanına aparatif bişeyler sonra meyve derken en son yuruyemıyordum :KK43: uğramadılarsa baya oturdular 15kısıydık 6 7 tanede çocuk evin içi curcunaydı onlar çıkınca çok agrım oldu benım incitmişim koşturmaktan çok canım yandı ilaç içmek zorunda kaldım eşim ovaladı felan ama kemıklerim sızlıyordu yorgunluktan akşama kadar bişeyde yiyemedim sonra aç aç uyumuş kalmışım rüyamda bile Allah korusun kanamam olduğunu görüyordum :KK43:

Çok yordum bebeğimi annem benım :KK43: beni en çok üzen o bu ilk ve sondu bir daha hamileyken misafir görmek bile istemiyorum:KK43: :KK12:
Kocanın aklı başına geldi mi önemli olan o.
Sana danışmadan evet demesin bir daha kimseye.

Yok tatlım hamilelik için doktorum bi kaç tahlil istedi hastanede onları vermeye gittik eltim ve bi kız vardı yardım eden ama ne kdr yardım edilirse işin büyük bölümü hep bendeydı ben servıs yaptım mesela bu bıle bana bı ezıyetti:KK43:
Yemek ne yapıldı anlamadım orayi..

Hepınıze fıkırlenız ve yorumlarınız ıcın çok teşekkür ederim önecelikle güzel ve yardım sever ve ilgiyle yazdığınız yorumlarınız için hepınızı yanaklarınızdan sevgıyle öpüyorum :)

Dün benim için çok kötü ve zor bi gündü çok erken kalktım eşim Kalkana kadar ortalığı topladım o kalkınca saolsun evi süpürdü parlatıcı almaya gidemedik evde kosla vardı onunla halıları sildi bende o ara balkon camlarını oturma odasının camını tozları felan aldım çok telaş yaptım elitimin haberci vardı gelıyo naptın demeyınce yardımda rica edemedim :KK43: gittik bi kaç hazır biley aldık pide yaptıracaktık eltim geldi çorba yapabılırmı düye rıca ettım kendisine pide yapılana kadar cay sonra pide sonra tekrar cay yorucu olur dedi kolay hemen 1saatte yemek hazırladı bende yardım ettim cam pencere açık :) bu arada misfırlerıkız aksama kadar bekletti bizi bu surede bizim evde kaynımgıl biz ayrı bi sofra telaşımız daha oldu misafırlerımız akşam geldiler üstelikte yemeğe :sinirli:

hiçte hatta suçlanmadılar hamıle kadın felan diye

öyle çok yoruldum ki erkeklere ayrı bayanlara ayrı sofra kurduk sonra cay onun yanına aparatif bişeyler sonra meyve derken en son yuruyemıyordum :KK43: uğramadılarsa baya oturdular 15kısıydık 6 7 tanede çocuk evin içi curcunaydı onlar çıkınca çok agrım oldu benım incitmişim koşturmaktan çok canım yandı ilaç içmek zorunda kaldım eşim ovaladı felan ama kemıklerim sızlıyordu yorgunluktan akşama kadar bişeyde yiyemedim sonra aç aç uyumuş kalmışım rüyamda bile Allah korusun kanamam olduğunu görüyordum :KK43:

Çok yordum bebeğimi annem benım :KK43: beni en çok üzen o bu ilk ve sondu bir daha hamileyken misafir görmek bile istemiyorum:KK43: :KK12:
Üzüldüm canım, geçmiş olsun. Böyle düşüncesiz insanlar var işte. Ben de hiç sevmem curcuna olsun, hele koşturan çocuklar...hamile halinle onlarla uğraşmışsın. :KK43:

Bundan sonra ‘’kusura bakmayın hamileliğim riskli o yüzden kimseyi kabul edemiyorum, müsait olunca sizi ararım’’ diyip konuyu kapatın bence.

Kimse sizden ve bebeğinizden değerli değil. Herkeste bınu görev bilir hamile hamile bizi ağırladı demez inanın. Umarım ki eşiniz görmüştür olanları.

Bundan sonra ‘’kusura bakmayın hamileliğim riskli o yüzden kimseyi kabul edemiyorum, müsait olunca sizi ararım’’ diyip konuyu kapatın bence.

Kimse sizden ve bebeğinizden değerli değil. Herkeste bınu görev bilir hamile hamile bizi ağırladı demez inanın. Umarım ki eşiniz görmüştür olanları.

Yo tam tersi eşim salonda olduğu için bazen geldı ıyımısın felan diye ama çoğunlukla gormedı bana sabahından kolay geçtı degıl mı diyor burda üstelik şaka gibi birdahaki istemiyorum lütfen bak çok yoruldum yıprandım ilk ve son hamılelıgım boyunca dedım aslında çok severdim mısafır ağırlamayı ama herşeyin bir üsulü var sanırım ben çok düşüncelıyım bu konularda kıyamam hiç kimseye dün yardım etmek ısteyenlere bile mahcup oldum kızlar ekmek doğrarlarmış yardım edeyim dediler yorulma canım ben hallederım dedım ay güldüler bana bide :( utandım
Üzüldüm canım, geçmiş olsun. Böyle düşüncesiz insanlar var işte. Ben de hiç sevmem curcuna olsun, hele koşturan çocuklar...hamile halinle onlarla uğraşmışsın. :KK43:
Kocanın aklı başına geldi mi önemli olan o.
Sana danışmadan evet demesin bir daha kimseye.
Insanlar anlayışsız ve bencil.Yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor bence.Hamile kadına gider böyle yer içer kendine hizmet ettirir.Bide içi rahat eder.Üstelik de kadının ilk haftaları yani.En zor haftalar ve en dikkat etmesi gereken zamanlar.Ama anlayacak ince düşünce nerde.
Yemek ne yapıldı anlamadım orayi..

Canım yemek olarak mercimek çorbası güveç pilav yeşil fasulye . Yemeklerde doğranacaklardı soyulcakları soydum bulaşıkları servıslerı felan ben yaptım yemekleri eltim yaptı
mutfakta durmak bile çok zorladı benı

Yemek sonrası kuru pasta ve tatlı aldık pastaneden yanına ark demıstı bimden börek aldım birde sıgara boregı kızarttık yanına kuruyemıs felan koydum sonrasında da
Meyve servıs ettım bu şekildeydi tatlım

Yo tam tersi eşim salonda olduğu için bazen geldı ıyımısın felan diye ama çoğunlukla gormedı bana sabahından kolay geçtı degıl mı diyor burda üstelik şaka gibi birdahaki istemiyorum lütfen bak çok yoruldum yıprandım ilk ve son hamılelıgım boyunca dedım aslında çok severdim mısafır ağırlamayı ama herşeyin bir üsulü var sanırım ben çok düşüncelıyım bu konularda kıyamam hiç kimseye dün yardım etmek ısteyenlere bile mahcup oldum kızlar ekmek doğrarlarmış yardım edeyim dediler yorulma canım ben hallederım dedım ay güldüler bana bide :KK43: utandım

Canım yemek olarak mercimek çorbası güveç pilav yeşil fasulye . Yemeklerde doğranacaklardı soyulcakları soydum bulaşıkları servıslerı felan ben yaptım yemekleri eltim yaptı

Yemek sonrası kuru pasta ve tatlı aldık pastaneden yanına ark demıstı bimden börek aldım birde sıgara boregı kızarttık yanına kuruyemıs felan koydum sonrasında da
Kız niye bu kadar yordun kendini zaten yemeği yemişler üstüne bi de börek falan ne gerek var ya daya çayı gitsin yani lüzumsuz bi telaşa girmişsin kesinlikle

Yo tam tersi eşim salonda olduğu için bazen geldı ıyımısın felan diye ama çoğunlukla gormedı bana sabahından kolay geçtı degıl mı diyor burda üstelik şaka gibi birdahaki istemiyorum lütfen bak çok yoruldum yıprandım ilk ve son hamılelıgım boyunca dedım aslında çok severdim mısafır ağırlamayı ama herşeyin bir üsulü var sanırım ben çok düşüncelıyım bu konularda kıyamam hiç kimseye dün yardım etmek ısteyenlere bile mahcup oldum kızlar ekmek doğrarlarmış yardım edeyim dediler yorulma canım ben hallederım dedım ay güldüler bana bide :KK43: utandım

Bence fazla hazırlık yapmışsınız. Yani normalin dahi üstünde. Oysa ben normal bir hazırlığa bile gerek yok diye düşünürdüm. Çünkü sizi akşam 10’dan sonra aradılar, özel bir durumunuz da var. Böyle çok ikram yapmışsınız ama memnun olmamışsınız, az hazırlık yapıp daha az yorulup misafirden de bu kadar bunalmasaymışsınız daha güzel olurmuş ama insan tecrübe ederek çıkarıyor bu sonuçları.

Gelecek olan kişilerin düşüncesizliği bu.. ben kendi adıma konuşayım öyle yeni hamile birini hiç rahatsız etmem gidelim diyen kişilerede bi durun kadın yeni hamile biraz toparlansın öyle gidelim derim..

Ben yemekli misafire ne kuruyemiş veririm, ne meyve veririm, siz bir de bunların üstüne börek kızartmışsınız.
Çok yormuşsunuz kendinizi.

bana abartmışsınız gibi geldi. altı üstü 5 ayda bir misafir yani.
anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz da. hem çalışıp hem mide bulantısı çekip misafir de ağırlayan insanları görünce daha da tuhaf geldiniz.
kendinizi hasta gibi görmeyin doğal süreç deyin geçin. bir de evde olunca ben olsam her gün bir oda temizlerim. altı üstü 1 saati alır.

anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz da. hem çalışıp hem mide bulantısı çekip misafir de ağırlayan insanları görünce daha da tuhaf geldiniz.
kendinizi hasta gibi görmeyin doğal süreç deyin geçin. bir de evde olunca ben olsam her gün bir oda temizlerim. altı üstü 1 saati alır.

Konu geçti atlattım ama yınede açıklık getırmek gerekirse msjlarımın bi kaçını okumuş olsaydınız anlardınız sorun temizlık degıl evim tertemizdi sadece bi cay lekesını çok sorun ettım Zaten ki oladabilir hasta degılım evet ama hastadan beterım yapamayadabilirim saat gece 11bucukta haber veriliyorsa ve bu insan aksama kadar agrıdan başını yaptıktan kaldıramadıysa bence telaşlanması gayet normal .
abartmak olarak kabul etmıyorum bunu
şükür atlattım zaten ki herkesın hamılelıgı farklı kısılıgı bunlara dayanma kapasitesi farklı bence bu kıyaslama hayatın hiç bir yerınde yapılmamalı yine de teşekkür ederim yorumunuz için

Bence fazla hazırlık yapmışsınız. Yani normalin dahi üstünde. Oysa ben normal bir hazırlığa bile gerek yok diye düşünürdüm. Çünkü sizi akşam 10’dan sonra aradılar, özel bir durumunuz da var. Böyle çok ikram yapmışsınız ama memnun olmamışsınız, az hazırlık yapıp daha az yorulup misafirden de bu kadar bunalmasaymışsınız daha güzel olurmuş ama insan tecrübe ederek çıkarıyor bu sonuçları.
Kız niye bu kadar yordun kendini zaten yemeği yemişler üstüne bi de börek falan ne gerek var ya daya çayı gitsin yani lüzumsuz bi telaşa girmişsin kesinlikle

Bilmiyorum ki kızlar sanırım tecrubesızlıkten o zaman bana fazla gelmemişti üstelik. Şu an evet fazla yapmışım diyorum ilk evlıyken insan hem çok telaş edıyorum lüzumsuz seyleri abartıyo sankı buda bana akıl ağacı olsun yemeklıyse misafirim sonrasın da böreğe felan ihtiyaç Yok

Konu geçti atlattım ama yınede açıklık getırmek gerekirse msjlarımın bi kaçını okumuş olsaydınız anlardınız sorun temizlık degıl evim tertemizdi sadece bi cay lekesını çok sorun ettım Zaten ki oladabilir hasta degılım evet ama hastadan beterım yapamayadabilirim saat gece 11bucukta haber veriliyorsa ve bu insan aksama kadar agrıdan başını kaldıramadıysa bence telaşlanmadı gayet normal abartmak olarak kabul etmıyorum bunu şükür atlattım zaten ki herkesın hamılelıgı farklı kısılıgı binalara dayanma kapasitesi farklı bence bu kıyaslama hayatın hiç bir yerınde yapılmamalı yine de teşekkür ederim yorumunuz için

misafiri atlattığınız kısmı okudum. hamileyken tekrar misafir almayacağınız kısmı da okudum ondan yazdım yani.
temizlik konusunda sorunun sizin abarttığınız da olduğunu sizde farketmişsiniz zaten.
ben de daha önce hamile olduğum ve 9 ay boyunca baş ağrısı çektiğim için rahat yorumladım açıkçası. ha mide bulantısını 9 ay çekmedim ama. işe de gidip gelirdim. gelen giden de olurdu. bence kendinizi hamileyim böyleyim diye kurmayın boşuna.
hayırlı doğumlar dilerim.

iyi geceler kızlar

Şu an çok tadirginim yaklaşık 15 dk önce çok yakın değil ama uzakta olmayan eşimin akrabaları telefon etti yarın öğleden sonra bize geleceklerini söylediler 3 4 aile yaklaşık 8 10 kişi evde olup olmadığını sordular eşimde evdeyim buyurun gelin dedi .

Evleneli 5 ay oldu bu süreçte gelen olmadı birinci derece haricinde yani evimize ilk defa gelecekler .
Ben 2 aylık hamileyim sürekli bulantım var kusuyorum ve elimi kaldıracak halim yok :KK43: Günlerdir evimi doğru düzgün temizlemedim
Yarın pazar ve hiç böyle hayal etmemiştim .

Evde yemek hazırlayamıyorum akşama kadar aç bekliyorum eşim gelsin bişeyler hazırlasın diye

Bu haldeyken nasıl misafir ağırlıycam bilmiyorum eşim ayıp olur bişey diyemedim dedi.
Eltim var üst katımda ama öyle çok yardımcı olcak biri değil başkada yardımcı olcak kimsem yok şu anda annem Kv şehir dışında .

Bu insanlar ilk kez geliyorlar evime güzel ağırlamak istiyorum halımda cay lekeleri var evim çok temiz degil temizlıgı halletsem mutfak için ne yapmam gerek nasıl yapcam bilmiyorum ?

eşimin aılesınde gelen mısafıre mutlaka sofra kurulur nasıl hakedeceğim bi yol gösterin lütfen :KK43:
gece gece haber vermelerinden bahsetmıyorum bile Tecrübeli ablalarım bi yol gösterin lütfen çok taktım kafama ya :KK43:
Hadi gecmis olsn :)

Olurda birgün sende sıkıntılı bi hamilelik geçirirsen bu lafın aklına gelsin ve bi oohhh çek kendine. Çok ayıp ama ben hiç görmedim çalışıp mide bulantısı çekip misafir agirlayani millet işten çıkıyor çektiği sıkıntıdan. Ha bu şartlarda çalışıp misafir ağırlayan insanlara şahit oldum nasıl misafir yolcu ettiklerine resmen kuru kuru misafir ağırlıyor tabi herkesi katmıyorum kendi gördüklerimi söylüyorm

Eskidende hamile kadin vardi ama kimse kimseye deger vermiyodu :) simdi neyseki kadinlar kendilerini savunuyo..

Her hamilelik bir degilki burda bazilari ahkam kesiyo.. yok bulanti normal yok su normal bu normal.. bizde biliyoz normal oldugunuda durumu kolaylastirmiyor bu durum.

Sorun sade bulantida degil agrilarin varsa dusuk riskin varsa korkuyosun.. fiziksel olarakta beyinsel olarak yoruluyosun.

Son gebeligimin son 10 haftasi yattim resmen. Ne agrisindan bahsedeyim ne doguma bile giderkenki bitmek bilmeyen bulantimdan ne iltihaplarimdan. Bana misafir gelck olsaydi o zmn reddederdim. Cok basit; cunku kalkip yemegimi bile yiyemiodum tuvalete bile zor gittigim zmnlar oluyodu.. ha ilk gebeligi sorarsan taş gibiydim son bi kac haftaya kdr her gun calistim mesela..

Neyse atlatmışsınız.
Bundan sonra eşinizde daha dikkatli davranır.
Yemekten sonra börek vs gerek yokmuş aslında. Çay yanına pastaneden aldığınız tatlı yetermiş.

Back
X