• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ne yapacağımı bilmiyorum

Ya ben bi bebek çok isterim çok da güzel bakarım da onun yalan söylemesi beni kötü hissettirdi ortaokuldan beri sevgiliyiz ilk kez bi yalan söyledi ya da ben yakaladım bilmiyorum soğuttu yani bir de aile boyutu var toplumda doğru görülmeyen konular bunlar bilmiyorum kıyamam bebeğe
e çözümü ne nişanlınızın ondan bahsetmemıssınız ?

Ya ben bi bebek çok isterim çok da güzel bakarım da onun yalan söylemesi beni kötü hissettirdi ortaokuldan beri sevgiliyiz ilk kez bi yalan söyledi ya da ben yakaladım bilmiyorum soğuttu yani bir de aile boyutu var toplumda doğru görülmeyen konular bunlar bilmiyorum kıyamam bebeğe
Bu sorumsuzu baba yaparsan asıl öyle kiyarsın. Postu deldirdim bir daha nasil evlenirim kafasindaysan nikahı erkene almaktan başka çareniz yok

Ailemle konuşucam bir şekilde ama nasıl diyceğimi bilmiyorum dedi
Nasıl denecek mi var annesine söylesin nişanlım hamile düğünü hızlandırmamız lazım die zaman aleyhinize işliyor .

Bebegı aldır falan derse zaten evlenmeyin bunla sorumluluk sahibi olmayan yalancı

O yalancı ve soğuk davranan nişanlınız iyi bir baba olabilir mi sizce? Kendisi çocukları seviyor mu? Bu yükü kaldırabilecek kapasitede biri mi? Soğuk davrandığı için bana pek öyle gelmedi. Cesur olan adam ,alır sevdiğini yanına gider nikah gününü erkene çeker. Ama siz de toplum baskısından, ailem ne der diye düşünmekten endişe ediyorsunuz. Yapacak bir şey yok. Eğer bebeği doğurmak istiyorsanız ailenize bir şekilde söylemeniz lazım. Nasıl olsa evleneceksiniz ailenizle barışırsınız bir şey olmaz.

3 ay önce nişanlandım bunun rahatlığıyla nişanlımla beraber olduk. İçine boşalmadım merak etme dedi ben de bir şey hissetmedim zaten reglim gecikince korktum nişanlıma söyledim o da o gün panik yaptım sana söylemedim ama ben senin içine boşaldım dedi. Ağlamaktan içim çıktı sonra test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim düğünü yazın yapacaktık düğünle üstünü kapatalım desem o zamana benim karnım büyür. Nişanlıma napıcaz diyorum ağlıyorum çok soğuk davranıyor aldırmalı mıyım bilmiyorum nasıl zarar vericem bebeğe çok kötüyüm
Düğününüzü erkene çekseniz öyle bir durum olur mu? Ev filan dizilmiş miydi? Yaza da çok bir şey kalmadı aslında

Bu sorumsuzu baba yaparsan asıl öyle kiyarsın. Postu deldirdim bir daha nasil evlenirim kafasindaysan nikahı erkene almaktan başka çareniz yok
Öyle bir düşüncem yok şuan nişanlımı da düşünmüyorum ben bebeğe üzülüyorum bizim hatamıza o katlanacak şu dakika atarım yüzüğü bana yalan söyledi sonuçta

3 ay önce nişanlandım bunun rahatlığıyla nişanlımla beraber olduk. İçine boşalmadım merak etme dedi ben de bir şey hissetmedim zaten reglim gecikince korktum nişanlıma söyledim o da o gün panik yaptım sana söylemedim ama ben senin içine boşaldım dedi. Ağlamaktan içim çıktı sonra test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim düğünü yazın yapacaktık düğünle üstünü kapatalım desem o zamana benim karnım büyür. Nişanlıma napıcaz diyorum ağlıyorum çok soğuk davranıyor aldırmalı mıyım bilmiyorum nasıl zarar vericem bebeğe çok kötüyüm
Pardon ama korunmasız ilişki yaşanırsa hamile kalınır. Bu bir gerçek. Geri çekilme de bir korunma yöntemi değil, tamamen şansa bırakmak. Üstüne bir de nişanlın doğruyu söylememiş, söyleseydi ertesi gün hapı gibi bir seçenek olabilirdi. Yani bu noktaya gelinmesinde ciddi bir sorumsuzluk var.
Nikahı erkene almak da bana göre çözüm değil. Çünkü sevgili olmak başka, evlilik bambaşka bir şey. Aynı eve girince her şey güllük gülistanlık olmuyor. Evlilik daha oturmadan bir de çocuk ile yola başlamak işleri iyice zorlaştırır.
Ben evliliğin hemen başında çocuk yapmayı doğru bulmuyorum. Önce evlilik oturmalı, insanlar birbirini gerçekten tanımalı, sorumluluklar paylaşılmalı. Şu an nişanlının soğuk ve kaçan tavrı da ortadayken, bu yükün altına girmek bana göre mantıklı değil.
Bu yüzden benim düşünceme göre kürtaj daha doğru bir seçenek. Tabii ki bu senin bedenin ve son karar senin ama romantikleştirilecek ya da bir şekilde halledilir denilecek bir durum değil. Mantıkla düşünmek zorundasın.

O yalancı ve soğuk davranan nişanlınız iyi bir baba olabilir mi sizce? Kendisi çocukları seviyor mu? Bu yükü kaldırabilecek kapasitede biri mi? Soğuk davrandığı için bana pek öyle gelmedi. Cesur olan adam ,alır sevdiğini yanına gider nikah gününü erkene çeker. Ama siz de toplum baskısından, ailem ne der diye düşünmekten endişe ediyorsunuz. Yapacak bir şey yok. Eğer bebeği doğurmak istiyorsanız ailenize bir şekilde söylemeniz lazım. Nasıl olsa evleneceksiniz ailenizle barışırsınız bir şey olmaz.
İşte benim de korkum o ya ben kendimden eminim evet güzel bir anne olurum ama karşımdakinden yüzde yüz emin olamam bir şekilde anneme söyleyip ondan akıl alsam iyi olacak

İşte benim de korkum o ya ben kendimden eminim evet güzel bir anne olurum ama karşımdakinden yüzde yüz emin olamam bir şekilde anneme söyleyip ondan akıl alsam iyi olacak
Evet önce annenize söyleyip danışmanız iyi olur. Cinsellik bir ihtiyaç evet ama nişanlınızın içine boşalmadım diyip yalan söylemesi, sonra bunu itiraf etmesi iğrenç bir durum.

Tam bir gerizekaliyla evleniyorsun tebrikler. Söyleseydi bi hap alırdın en azından tedbir için. Bu arada içine bosalmasa da hamile kalma riski var. Bi b.k bilmeden yetişkin yetişkin hareketler yapıp sevisiyosunuz bi de. Allah yardımcın olsun ne diyeyim. Umarım sen ve bebeğin için en iyisi neyse o olur.

Düğününüzü erkene çekseniz öyle bir durum olur mu? Ev filan dizilmiş miydi? Yaza da çok bir şey kalmadı aslında
Evet evimiz hazır öne de çekebiliriz de bana yalan söyleyenden baba olur mu onu bilmiyorum yoksa ben yaptığımın arkasında dururum ama ikilemdeyim aldırsam katil olucam basbaya aldırmasam bu adam ilerde iyi bir baba olmasa çocuğum eksik kalacak hatamın bedelini iliklerime kadar hissediyorum şuan

Evet evimiz hazır öne de çekebiliriz de bana yalan söyleyenden baba olur mu onu bilmiyorum yoksa ben yaptığımın arkasında dururum ama ikilemdeyim aldırsam katil olucam basbaya aldırmasam bu adam ilerde iyi bir baba olmasa çocuğum eksik kalacak hatamın bedelini iliklerime kadar hissediyorum şuan
Zor bir çıkmaz.. nişanlınızın size yalan söylediğini bilmiyordum. Bıçak sırtı tam. Çok dikkatli karar ver lütfen. Allah’a emanet ol

Yaşlarınız daha küçükmüş ebeveyn olmak için. Bebek bakımı hiç göründüğü gibi kolay değil. Bence evliliğin ilk 2 yılında çocuk olmamalı. Eşler birbirinden emin olunca, anne baba olmaya maddi manevi olarak hazır hissedince bebek fikri düşünülür. Bebeği emzirmesi, uyutması, ek gıdaya geçişi, diş çıkarması, saatlerce uykusuz kalmak, değişen hormonlar, eşler arasında tartışmaların artması,daha da büyüyünce ilkokul sorunları vs böyle uzar gider. Kısacası çok iyi düşünün.

Kaç haftalık? Hücre yiginidir o daha katil olmak diye bir şey yok. Karar senin tabii ama bu adamdan bir halt olmaz iyi düşün

Back
X