hamileyim şimdiden bebeğime kım bakacak tartısması var eşimle aramda

Keskeci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
161
47
36
Kızlar eşim annem bakacak dıyor bebeğee ben dee şimdilik susuyorumm amaa kesınlıklee annesının bakmasını ıstemıyorum cunku kv sigara içiyor vee komşuları sureklı kendınden ya da kendı sureklı onlarda evi boş kalmıyor bı bebek nasıl rahat edebilir ki öyle bı ortamda sağlıklı bır ortam değil .. ve ben sureklı ararım bebeği sormak ıcın kendı annemı aramak sorun olmaz ama kv yı aramak bebeğı sormak ıstemıyorum kayın valıdem sıgara ıctıgını kocası dahı bılmıyor gızlı ıcıyorr kocasına yalan söleyen ınsan ben bebeğin yanında içme desem bile içerr bana da içmiyorum der . Benim annem baksın ıstıyorum kv bebeğe iyi bakamaz dıye dusunuyorum zaten arsız bırı nasıl bakmayı duusnuyor onu da anlamıyorum bu konuda eşim çok inatcı hem tek oğlan hem de oğlumuz olacak dıyee kendı ailesini biraz ön planda tutuyorr ama ben anneyım bebeğimin iyi bakılacağı yeri dusunuyorum sonuctaa .. Eşimi naısl iknaa edicem şimdi hamile hamile tartısmak ıstemıyorum susuyorum çalıştıgım için 4 aylık iznim varr hele o gun gelsın ıstıyorum ama nasıl bı yol ızlıcem buına benzer bısey yasayan var mı veya önerisi olan ? ://

Kızlar eşim annem bakacak dıyor bebeğee ben dee şimdilik susuyorumm amaa kesınlıklee annesının bakmasını ıstemıyorum cunku kv sigara içiyor vee komşuları sureklı kendınden ya da kendı sureklı onlarda evi boş kalmıyor bı bebek nasıl rahat edebilir ki öyle bı ortamda sağlıklı bır ortam değil .. ve ben sureklı ararım bebeği sormak ıcın kendı annemı aramak sorun olmaz ama kv yı aramak bebeğı sormak ıstemıyorum kayın valıdem sıgara ıctıgını kocası dahı bılmıyor gızlı ıcıyorr kocasına yalan söleyen ınsan ben bebeğin yanında içme desem bile içerr bana da içmiyorum der . Benim annem baksın ıstıyorum kv bebeğe iyi bakamaz dıye dusunuyorum zaten arsız bırı nasıl bakmayı duusnuyor onu da anlamıyorum bu konuda eşim çok inatcı hem tek oğlan hem de oğlumuz olacak dıyee kendı ailesini biraz ön planda tutuyorr ama ben anneyım bebeğimin iyi bakılacağı yeri dusunuyorum sonuctaa .. Eşimi naısl iknaa edicem şimdi hamile hamile tartısmak ıstemıyorum susuyorum çalıştıgım için 4 aylık iznim varr hele o gun gelsın ıstıyorum ama nasıl bı yol ızlıcem buına benzer bısey yasayan var mı veya önerisi olan ? ://

bi senin annen bi benim annem baksın deseniz ilk başta daha sonradan anneniz konusunda baskı yaparsınız

dönüşümlü baksınlar olmaz mı?tanıdıklarım öyle yapıyor genelde

eviniz hangisine yakınsa bence o baksın
kayınvalideniz de bakacaksa bence içinizi ferah tutun sonuçta torunu için bazı alışkanlıklarından fedakarlık yapacaktır diye düşünüyorum

daha doğuma kadar, doğumdan sonra izne kadar bişeyler ayarlarsınız.. Babane sigara da içse ondan saklayamazsın da sen çalışırken sürekli bakacak biriyse kocana söylersin sigara içiyor istemiyorum diye. ya da başka durumları söylersin.. kayınvalide bebeğe düşkün olursa ondan sakınamazsın.. ya ona açıkça söyleyeceksin anne ev kalabalık sen sigara içiyosun diye.

Tuhaf valla bebegimle ilgili kararlari Ben alirim esime soz soyletmem. Bazi erkeklerde garip ha sanane arkadas annesi var bebegin ile ilgili seylerde fazla karistirma bence Ben dogumumda bile sadece annem gelecek dedim baskada kimse gelmeyecek dedim kirilmislar darilmislar cokta tin zaten yeterince heyecan stres oluyo bide bunlara takilmamali Anne adayi. Sigarasini soyle sigara oven birisine asla baktirmayacagini isin icinden cikamazsanda ucretsize ayrilacagini ve kendim bakacagini soyle sen annesisin o bebegin ve casks mudahale ettirme sakin....

bebeğim için kötü bir onun bir diğerin,n bakmasınıı bebek sonuctaa alısacak öyle ikilem olsun da ıstemıyorum acıkcası .. Kızlar kayınvalıdem ıyı bakamaz hastalıkları da var onun ama onlar bunu önemsemıyorr ben eşimi nasıl ikna edıcem yaaa

eviniz hangisine yakınsa bence o baksın
kayınvalideniz de bakacaksa bence içinizi ferah tutun sonuçta torunu için bazı alışkanlıklarından fedakarlık yapacaktır diye düşünüyorum
ikisinin evide bize cok yakın zaten üçümüzde aynı semtteyiz.

Erkekler bebeği değil annelerini düşünürler. Bizde de ilk başta böyle bir ortam oluştu kim bakacak diye. Ben annemden başkası olmaz dedim. Sonuç olarak ben anneyim ve bebeğime en iyi kim bakacaksa onu isterim. Aynı şekilde annemi gün içinde sürekli arıyorum ne yedi ne içti yıkandı mı ilaç içti mi.... bir sürü sebepten arıyorum. Kv olsaydı arayamazdım. Şimdi bebeğim 10 aylık çok hareketli yaramaz. Bazen yarım saatliğine kv ye bırakıyoruz hemen geri getiriyor bakamıyorum yoruldum diye. Herkes anladı neden annemi tercih ettiğimi. Ayrıca keşke bakabilseydi annem de bu kadar yorulmazdı. Heleki sigara. Asla kabul etmezdim. Eşine söyle sigara içtiği sürece ona baktırmam de. Dönüşümlü de baktırma. iki tarafın da düzeni farklı oluyor. Çocuk da bocalar.

hamile değilim uzun bi süre de düşünmüyorum ama şimdiden bu konu beni de düşündürüyor, kayınvalidemin bakmasını ben de kesinlikle istemiyorum. kadınla zaten anlaşamıyoruz, evlerimiz de uzak bakması için ya bizim onun yanına taşınmamız gerekiyor ya da onun bizde kalması ben ikisini de kesinlikle kabul etmem. gerekirse bunun için kocamla da kötü olurum ama asla müsaade etmem.

kayınvalidenizin bu konuda ki fikrini aldınız mı?belki o da bebeğe bakmak istemiyordur da,oğlu kırılmasın diye bir şey diyemiyordur.ya da sizin anneniz bakmak istiyor mu?büyüklerin fikrini almadan,yok seninki baksın,olmaz benimki diye tartışmayın bence.
her ikiside bakmak için can atıyorsa(ki bence şanslı sayılırsınız bu durumda),bakıcı tutacağım,kimse bakmayacak diyebilirsiniz.

hiç tartışmaya girmeyin.. çocuğu babanneye yıkmışsınız gibi farklı bi yol izleyin bakalım, nası etki edecek..
misal;
- anne iyi oldu senin bakman, sen daha dinçsin, annem yorulurdu..
- anne valla sana güveniyoruz, bakımı sende, bizimkiler sadece sevmeye gelecek..
- anne komşularınla falan konuş bak, eskisi gibi gelip gidemem torun bakıcam de şimdiden..
vs vs vs
kadın üzerine külfet yıkıldığı düşüncesine kapılsın..
biraz devam et bak,
kocana ''onunki hiçmi bakmayacak, benimde işlerim oluyo'' tarzında şeyler söylemeye başlayacak :KK51:

Bazi yorumlari okurken çok kizdim. Erkek bebege ne karisir annesi karar verir, vs gibi. Erkek dediğiniz bebegin babasi! Bebek anneyle babanin ortak yapimi, ikisinin de esit soz hakki var. erkekler bebekle ilgilenmeyince altini degistirip karnini doyurmayinca hani bunun babasi niye herseyi ben yapiyorum diyorsunuz da bebekle ilgili kararlari alirken niye adamlari yok sayiyorsunuz? Mesajim konu sahibine degil.

bebeğim için kötü bir onun bir diğerin,n bakmasınıı bebek sonuctaa alısacak öyle ikilem olsun da ıstemıyorum acıkcası .. Kızlar kayınvalıdem ıyı bakamaz hastalıkları da var onun ama onlar bunu önemsemıyorr ben eşimi nasıl ikna edıcem yaaa
elinizde güzel bi fırsat var sigara içiyormuş bu konuda sonuna kadar gidin, sigarayı yanında içmese bile elinden nefesinden çocuk etkilenecektir. bu durumu sonuna kadar kullanın

Ben de kayınvalidem ile annem arasında bir sokakta oturuyorum. Her akşam birine yemek yemege gidiyoruz.
Kayınvalidem şimdiden ben bakarım demeye başladı tabiki bende annemin bakmasını isterim ama.
Annem bir gün erkek kardeşin de evlendigin de onun cocuguna gelinin annesi mi baksın ben mi bakim dedi.
Tabiki sen bak dedim. İşte o yüzden erkek oglun cocugu annesine düşer dedi.
Kaynanam çok genç biri degil her gün bir yeri agrır bakamayacagına adım kadar eminim ama şuan sesimi çıkarmıyorum.
Dönüşümlü olarak baktırmayı planlıyorum.

Sizin konunuza gelince kayınvalideniz bakıcam diyorsa bırakın önce ilgilensin sosyal biri gibime geldi o sosyallige çocuktan vazgeçmek düşecektir. Bu konuda eşinize de diyebileceginiz tek şey ; Annenin bakmasını bende uygun görüyorum fakat ben sigara içmedim sigara içen ortama girmedim 9 ay cocugumu korudum. Sigara içen birine çocugumu emanet edemem. Annene söyle sigarayı bıraksın. Bende gönül rahatlıgı ile bırakabileyim. İkimiz de biliyoruz ki cocugun yanında sigara da içeçek o cocuk da bundan etkilenecek.

Bence karşısında tepki veren biri olmak yerine ortak nokta bulmaya çalışan biri olarak görünün.
Oda niyetinizi farkeder. Tepki vermekten çekinir.

Bazi yorumlari okurken çok kizdim. Erkek bebege ne karisir annesi karar verir, vs gibi. Erkek dediğiniz bebegin babasi! Bebek anneyle babanin ortak yapimi, ikisinin de esit soz hakki var. erkekler bebekle ilgilenmeyince altini degistirip karnini doyurmayinca hani bunun babasi niye herseyi ben yapiyorum diyorsunuz da bebekle ilgili kararlari alirken niye adamlari yok sayiyorsunuz? Mesajim konu sahibine degil.
Aldim mesaji:) kizmana gerek yok herkes kendi bakis acisini yaziyor bebegimin altini dogdugundan beri benim disimda kimse almadi Tum sorumluluguda bende en ufak ayrintisina kadar anneme dahi mudahale ettirmedim hicbir konuda yemesi icmesi yikanmasi uyumasi hastaligi herseyi... Sezeya nla dogum yapmama ragmen ilk andanbberi hemde yardimdan ziyade bana mudahale edilmemesini ve sakin huzurlu bir ortam olusturulmasini isterim... O yuzden bebegimle alakali tum kararlari Ben veririm Ben onun annesiyim ve sukur herseyi ile ilgilenebiliyorum ki sirf bu sebeple Ucretsize ayrildim... Bu benim gorusum oynarken babamizla oynariz gezeriz tozariz ama bebegimin sorumlulugunu paylasmak konusunda acikcasi sadece Ben olmaliyim...

illaki onu mu ikna edeceksiniz anlamadım
o çocuğun annesi sizsiniz.. hem çocuğunuzdan ayrı bıraktıracak hem de kendi dediği olacak
annesinin sigara içtiğini ona baktırmak istemediğinizi ya annenizin bakacağını ya da sizin işten çıkacağınızı söyleyin
başka yol yok.. yine annesine çok ihtiyaç olunca bırakabileceğinizi söylersiniz

X