Şeker yüklemesi yaptirdim , gebelikte yaptirilmali diye düsünüyorum
Ultrasonlarin herhangi bilinen bir sakincasi yok ses dalgalari ile yapilan bir görüntüleme islemidir.
Cantan her an hazir olsun dogum bu illa 40. Haftayi beklemene gerek yok
Düsük riskin yoksa cinsellik dogum icinde yardimci olur sana
Saglikla kucagina alman dilegiyle
Seker yuklemesi yaptirma cok zarari var bence
Normalde seker sorunun var mi?
Hastane cantani hemen hazirla kenarda dursun
Icine cok abartili sey koymana luzum yok
Bebek icin;
3 takim hastane cikisi
3 tane penye battaniye
Bebek bezi 10 tane
Islak mendil
Pudra
Kendin icin;
Hasta bezi camasir seklinde olanlardan goturursen ic camasiri goturmene gerek kalmaz
Alt pijama 2 tane
Onu acilabilen ust pijama 2 tane
Atlet 2 tane
Kagit havlu
Islak mendil
Kolonya
Makyaj malzemesi ayna
( ben tayt ve tshirt goturmustum pijamayla moralim bozuldugu icin)
Bebek icin yaptiracagin ikram falan olacaksa en son onlari da eklersin cantana
Hayirli dogumlar olsun
Baska sorun olursa cevaplarim memnuniyetle
makyaj malzemesı ve aynaya bayıldımharıkasın vala
Seker yuklemesi yaptirma cok zarari var bence
Normalde seker sorunun var mi?
aaayyy çok heyecanlı gördüm seni
sağlıkla kucağına alırsın inşallah
konnu hakkında bi fikrim yok yazma tarzın hoşuma gitti
bende 2 hafta once şeker kontrolumu yaptrdım. Benm babamda da şeker var o yuzden riske atamadım, çok şukur şeker çıkmadı bnde.. Zaten 75 gr lık şeker verdi onun şekeride içtiğimiz bi meyve suyunda misliyle var. Bnce riske atma yoksa dr.lar bu kadar ustunde durmazdıYa kızlar tek basımayım herseyı kendım yapmak zorundayım o yuzden kafam cok karısık
ya ben hamılelıgımı yuksek tansıyonla ogrendm sımdılık sıkıntı yok seker yuklemsını aslnda ıstemıyorum ama benım annemde seker ve tansıyon hastasıydı bu yuzden soruyorum...
Canim korkma ben de tek basimaydim bir sekilde atlattim, doktorum seker yuklemesi yapalim dedi ben de sordum (sonucta ozel hastane) seker yuklemesini gercekten oneriyor musunuz diye. Durdu durdu dusundu adam , benim bilgili olduguma kanaat getirdi:) sonra dedi ki o zamsn aclik tokluk kan sekerine bakalim dedi tamam dedim.o testte bir sorun ciksaydi seker yuklemesi sartti belki ama cikmadi. Acken gittim kan verdim. 2 saat sonra yemek yiyip trkrar kan verdim tum degerlerim normal cikti ki ben oyle olacagini biliyordum. Bos yyere bebegime suni seker vermemis oldum. Oglum dogdu bir sorun yasamadim. Ailemde seker sorunu yasayan yok ama bu benim de yasamayacagim anlamina gelmezdi tabii. Ben sadece aclik tokluk kan sekerine baktirarak ayni neticeyi alabilecegimi iyi arastirmistimYa kızlar tek basımayım herseyı kendım yapmak zorundayım o yuzden kafam cok karısık
ya ben hamılelıgımı yuksek tansıyonla ogrendm sımdılık sıkıntı yok seker yuklemsını aslnda ıstemıyorum ama benım annemde seker ve tansıyon hastasıydı bu yuzden soruyorum...
Düsük tehditin yoksa devam edebilirsin tabi ki ama doktorunada bir danis yinede
Ben cantami 27.haftada hazirlamistim ne olur ne olmaz diye ama 40.haftada dogum yaptim :)
ya kızlar 25+ 4 günlük hamileyim allah nasip ederse bir oğlum olacak etrafımda deneyimli kimsem yok sizlerden deneyimlerinizi ve engin tecrübelerinizi istiyorum...şimdi gelelim sorulara bu haftalarda hamile olan arkadaslardan bebişlerin boyları ve kiloları nasıl ? bu haftalarda şeker yüklemesi yaptırılıyor sizce yaptırmalı mıyım ? 4D boyutlu bebegıme baktırmalı mıyım herhangi bır zararı olur mu ? bırdeeee eşimle aram cinsel anlamda iyi yani sizlerin haftada kaç kere oluyor 9. aya kadar ilişkiye devam etmeli miyim ne yapmalıyım ? hastane çantamı ne zaman hazırlamalıyım ? ve neler koymalıyım ? bana yardımcı olun şimdiden tesekkur ederim
Canim korkma ben de tek basimaydim bir sekilde atlattim, doktorum seker yuklemesi yapalim dedi ben de sordum (sonucta ozel hastane) seker yuklemesini gercekten oneriyor musunuz diye. Durdu durdu dusundu adam , benim bilgili olduguma kanaat getirdi:) sonra dedi ki o zamsn aclik tokluk kan sekerine bakalim dedi tamam dedim.o testte bir sorun ciksaydi seker yuklemesi sartti belki ama cikmadi. Acken gittim kan verdim. 2 saat sonra yemek yiyip trkrar kan verdim tum degerlerim normal cikti ki ben oyle olacagini biliyordum. Bos yyere bebegime suni seker vermemis oldum. Oglum dogdu bir sorun yasamadim. Ailemde seker sorunu yasayan yok ama bu benim de yasamayacagim anlamina gelmezdi tabii. Ben sadece aclik tokluk kan sekerine baktirarak ayni neticeyi alabilecegimi iyi arastirmistim
Tabii senin tercihin
merhaba, oncelikle hayirli olsun.
- her bebegin gelisimi farklidir, doktorunuz olculer icin stabil diyorsa sikinti yoktur.
- seker yuklemesi icin gec kalmissiniz, doktorunuz eger ki yapilsin diyorsa yaptirin. gebeligi takip eden doktorun her istedigi guvenle yapilmalidir. 4D ultrason butce dahilinde oldugu icin, imkanlariniz uygunsa yaptirin. detayli ultrason yapildiysa eger 4D'yi doguma yakin da yaptirabilirsiniz. bebeginizin birebir goruntusu olmus olur elinizde.
- cinsellik doktorunuz aksini soylemedikce devam edebilir. ilerleyen donemlerde baba adaylari olaya etik bakip cinsellikten kacabiliyorlar. bunu munferit algilamayin sakin.
- hastane cantaniz her zaman hazir bulunsun. Allah korusun acil bir gereklilik olabilir. ozelde mi yapacaksiniz dogumunuzu, devlette mi? hastanenizden gereklilik listesi isteyin. kimi hastane hastalarin kiyafetlerini giydirmeyip, hastanenin kiyafetletini giymeyi zorunlu tutuyorlar bebege. kendiniz icin gogus pedi, orkid geceden 2-3 paket. butceniz uygunsa kullan at kulotlardan alin, 2 yahut 3 adet onden dugmeli gecelik alin. dogumunuz hangi aya denk gelecekse ona uygun incelikte-kalinlikta corap, hirka - sabahlik alabilirsiniz yaniniza. emzirecekseniz gogus kremi, makyaj cantaniz hazir bulunsun.
Zaten bir sorun varsa aclik tokluk sekerinde cikar canim, mesela aclik sekerin cok cok yuksek cikar. O zsman gerekeni yaparsinaaa guzel fıkırmıs canım :) ya bende oyle yapayım o zaman bende ozele gıdıyorum doktoruma sorayımo sekılde bı yapalım ama ben kendımden suphelenıyorum ya daha once de kan da seker cıkmıstı ( kızken ) bakalım hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?