• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve aşırı stresli dönemden geçiyorum fikirlerinize ihtiyacım var

kubragocer

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
128
Puanlar
23
Kızlar ben şuan 9+5 haftalık hamileyim ama hikayem biraz karışık 20 yaşımın sonlarındayım şubatta 21 olacağım 1 senelik evliyim universite okuduğum şehirde ailemin rızası olmadan habersice evlendim sonra ailem öğrendi geldiler aileler konuştu zor bir donemdi vs derken bir şekilde olaylar tatlıya bağlandı ailem elalem ne der düşüncesinde olduğu için kimsenin böyle bir şey yaptığımı bilsinler istemediler önce nişan yaptık şuan da da kalacağımız evimiz yapılıyor yaza anca biter ve yaza düğünümüz olacak diye biliyor akrabalarimiz ama ben şuan hamileyim hatta çok sürpriz bir hamilelik oldu benim şuan stresim aileme nasıl diyeceğim zaten mide bulantilari hamilelik psikolojisi derken günlerim zehir gibi geçiyor şimdi aileme söylediğimde düğün vs yapamayiz zaten hava kış köyde yaşıyoruz biz maddi olarak da salon tutulup yapacak bir zamanda değiliz üstüne hamileyim ne yapacağım nasıl diyeceğim bilmiyorum işler daha da karışır diye korkuyorum eşim yetim babası yok amnesi de 65 yaşında bir kadın eşimde 20 yaşında daha cahil bir insan biz çok erken bı cahillik yaptım işte şimdi boyle çekiyorum öncelikle 12 haftayı bir sağlıkla atlatmak istiyorum ondan sonra Şubat ayı gibi söylemeyi düşünüyorum yani 4 aylık oldugumda vs işin içinden çıkamıyorum yardımcı olun

Kızlar ben şuan 9+5 haftalık hamileyim ama hikayem biraz karışık 20 yaşımın sonlarındayım şubatta 21 olacağım 1 senelik evliyim universite okuduğum şehirde ailemin rızası olmadan habersice evlendim sonra ailem öğrendi geldiler aileler konuştu zor bir donemdi vs derken bir şekilde olaylar tatlıya bağlandı ailem elalem ne der düşüncesinde olduğu için kimsenin böyle bir şey yaptığımı bilsinler istemediler önce nişan yaptık şuan da da kalacağımız evimiz yapılıyor yaza anca biter ve yaza düğünümüz olacak diye biliyor akrabalarimiz ama ben şuan hamileyim hatta çok sürpriz bir hamilelik oldu benim şuan stresim aileme nasıl diyeceğim zaten mide bulantilari hamilelik psikolojisi derken günlerim zehir gibi geçiyor şimdi aileme söylediğimde düğün vs yapamayiz zaten hava kış köyde yaşıyoruz biz maddi olarak da salon tutulup yapacak bir zamanda değiliz üstüne hamileyim ne yapacağım nasıl diyeceğim bilmiyorum işler daha da karışır diye korkuyorum eşim yetim babası yok amnesi de 65 yaşında bir kadın eşimde 20 yaşında daha cahil bir insan biz çok erken bı cahillik yaptım işte şimdi boyle çekiyorum öncelikle 12 haftayı bir sağlıkla atlatmak istiyorum ondan sonra Şubat ayı gibi söylemeyi düşünüyorum yani 4 aylık oldugumda vs işin içinden çıkamıyorum yardımcı olun
Resmi nikahlı 2 yetişkin insansınız. Çocuk sahibi olmanızda da tuhaf bir şey yok. Bu şartlar altında aileniz ayrıca düğün masrafı yapmak istemeyebilir, muhtemelen sizin de düğün yapacak bir birikiminiz yoktur. Bu saatten sonra nasıl geçineceğinize odaklanmanız daha doğru olur.

Şu anda eşiniz ve sizin masraflarınızı, kiranızı kim karşılıyor?

İyi de aceleyle aileden habersiz evlenmenin amacı neydi, ailene söyleyip bı nikah yapıp olayı bitirmek varken niye iş cevirdiniz ki siz, hadi olan olmuş nişanlısınız zaten, düğün istemiyoruz deyip gidip bı nikah tazeleyin bitsin gitsin konu

Nikahınızı hemen kıyın; ya kayınvalide yanına ya da kendi anne babanızın yanına yerleşin.

Üst üste ne yaptın kendine böyle..
Neyse olan olmuş
Ailene biran önce söylemelisin yoksa işin içinden hiç çıkamayacak duruma gelirsin.

Elalem, el kadar bebekten önemli değil şu süreçte.
Ama cidden çok üzüldüm sana, üzülmekten kızamıyorum da
Bu yaşta ah be kızım ya.

Düğün yapılacaksa ya aile söyleyip düğünü hemen öne çekmelisiniz ya da düğün olmayacak sadece nikah demelisiniz eş dosta,muhtemelen aileniz eş dost duysun diye yapacaktı düğünü

Yavrum niye korunmadiniz
Benim kızım da 20 yasinda evlendi rizamiz dahilinde oldu tek şartım eğitimine devam etmesiydi cok şükür ediyor 1 yıl uzadı sadece bu sene mezun inşallah
Ben kendim diyorum bir bebek mi olsa diye 2 yıl oldu evleneli ama haklı olarak istemiyorlar henüz
Size gelince lütfen bunu en kısa zamanda ailenizle paylaşın düğün konusu kapatılsın eşe dosta karşı sonrası Allah kerim ama doğum sonrası da çok etkin bir biçimde korunun lütfen

Resmi nikahlı 2 yetişkin insansınız. Çocuk sahibi olmanızda da tuhaf bir şey yok. Bu şartlar altında aileniz ayrıca düğün masrafı yapmak istemeyebilir, muhtemelen sizin de düğün yapacak bir birikiminiz yoktur. Bu saatten sonra nasıl geçineceğinize odaklanmanız daha doğru olur.

Şu anda eşiniz ve sizin masraflarınızı, kiranızı kim karşılıyor?
Eşim çalışıyor masraflarınızı o karşılıyor kirada degiliz

İyi de aceleyle aileden habersiz evlenmenin amacı neydi, ailene söyleyip bı nikah yapıp olayı bitirmek varken niye iş cevirdiniz ki siz, hadi olan olmuş nişanlısınız zaten, düğün istemiyoruz deyip gidip bı nikah tazeleyin bitsin gitsin konu
Ailem biliyodu ilişkimi ama istemediler bende cahillikle bı karar verdim bedelini de ödedim ödüyorum da ama geçmişe odalanmak da bişey değiştirmiyor şuan zaten resmi nikahimiz var tekrardan gidip belediyeye nikah yapabilir miyiz bilmiyorum

Sorun üstene sorun çıkarıp sonra ne yapacağımı bilmiyorum demek nasıl bir mantık anlamak mümkün değil. Hade habersiz evlendin ailen zorda olsa kabul etti madem bari hamile kalmak için bu kadar acele etmeseydiniz!
Canım zaten iğne ile korunuyordum 2 ay adet görmedim bu sürecte de testlerim negatifti hatta doktor söktürücü verdi ilacı kullandım bitiridm ve hamile olduğumu öğrendim

Üst üste ne yaptın kendine böyle..
Neyse olan olmuş
Ailene biran önce söylemelisin yoksa işin içinden hiç çıkamayacak duruma gelirsin.

Elalem, el kadar bebekten önemli değil şu süreçte.
Ama cidden çok üzüldüm sana, üzülmekten kızamıyorum da
Bu yaşta ah be kızım ya.
Aileme tabiki söyleyeceğim ama önce e ayı bı doldurma istedim zaten surda 2 hafta sonra 3 ayı tamamlicam ondan sonra söylemeyi düşünüyorum iyice sağlıklı gebelik olduğundan emin olmak istiyorum bı gebelik olumsuz geçmişim var bu yaşta bende kendime kızdım ne gerek vardı bunları yaşamaya diye ama olan oldu geçmişe donemiyoruz bazı şeyleri kabullenip yola devam etmek gerekiyor ama bu süreçte ne yapacağım bilmiyorum

Düğün yapılacaksa ya aile söyleyip düğünü hemen öne çekmelisiniz ya da düğün olmayacak sadece nikah demelisiniz eş dosta,muhtemelen aileniz eş dost duysun diye yapacaktı düğünü
Düğün yapamayiz nikahimiz da var tekrardan nikah yapabilir miyiz kabul ederler mi bilmiyorum evet ailem akrabalarım durumu bilmesin diye düğün istediler zaten

Back
X