• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim ve bitirmek istediğim evliliğim....

Bu dönemde önce kendine dikkat et ve hep kendini, bebeğini düşün lütfen. Hanımefendi kendi kendine geğirsin dursun. Eşin de ne yapıyorsa yapsın. Sen hamilesin ve öncelikle bebeğinle kendi sağlığını düşünmelisin. Nokta.
Aynen katiliyorum
Arkadaslarimda kizdi zaten
Hep kendini tuketiyorsundediler
Yasitin degil yarin bizle cikiyosun otursun oglusuyla evde dediler
Ya neden bu kadar düşüncesiz olabiliyor kv :47:
Eşini hiç konuşmaya gerek yok,erkekler pek bi anacı oluyorlar
Sonuçta kv de de bir bayan ve senin durumunu en iyi onun anlamsı lazım
Bi geğirme yüzünden(bizim oralarda mideyi genişletiyo derler) hastayım diye aranır mı
Hadi aradın en azından 1 gün kal git ya da bi zahmet gelinin gelene kadar ekmeğini,aşını hazırla
Onun da gönlü bi hoş olsun :23:
Bence sen de kendini germe canım,işten gelince yemek yapacam diye uğraşma
Eşinle yaşantında nasılsan öyle devam et
Yemeğini yap aynı şekilde,çay içiyorsanız çayını koy,içmiyorsanız koyma
Bizim çay alışkanlığımız yok deyiverirsin :27:
Ya en azından yemeğini falan hazır etse,çaymış meyveymiş zoruna gitmez :ssz:

Aynen ben ise gidiyorum bari yemegi de yap ne olurki
Butun gun oturulurmu bos bos
Bu aksam ne cay ne meyve cikardim
Kitap okudum

evde hazırlandım tam dısarı cıkıcam

tabi yalancı eşim teyzesinde kalmaya götürmemş annesini
aradı annemi getiriyorum birsey lazımmı dedi
şoka girdim
hani teyzende kalıcaktı yok eve gelcek dedi
neden yalan söyledin madem dedim
cevap yok

velhasıl çıkamadım dısarı saat 7 olsaydı cıkardım ama 8 olunca cıkmadım

eşim istersen cık dedi ama cıkmadım
telefonda annesinin yanında bagırmamam için tembihledi
resmen yalvardı
o yalvardıkca daha sinirlendim

neyse eve geldiler yemek yememişler
yemek hazırlamıstım kızlar yemek yerken ben sadece tatlı yiycektim
eşim salata yaptı yemeğin birini tabaklara koydu
ben de diğer yemeği
sonra masaya yerleştirdim
kayınvaldem yemek yerken etrafa bakındı
mısır getirmişti dün
mısırı niye pişirmedin dedi
ben işten 6 da geldim dedim
yemek yaptım vaktim olmadı dedim
sonra sinirle kalktım
mısırı temizleyiip düdüklüye koydum
yemeklerini yediler
sofrayı topladık makineye yerleştirdik
eşimde uzandı yattı
kalk işine git dedim bari sinirimi bozmasın evde

sizi ve yaşadıklarınızı biliyorum ama eşinizin hiç böyle biri olabileceğini düşünmemiştim.

eşiniz tam bir ana kuzusu, anasından korkusundan kendi kişiliğini kaybetmiş ki muhtelemen 30 lu yaşlarında bir adamdan bahsediyoruz....

hamile olmasanız sağlam bir cıngar çıkarın derdim ama şu an hiç kimse ve hiç bir şey için bebeğinizi riske atmaya değmez. görmeden duymazdan gelin doğuma kadar sonrasını zaten bir şekilde halledersiniz. boşanmayı hala istiyor olursanız gidip davayı açtığınızda sizin ne kadar ciddi olduğunuzu anlar herhalde eşiniz daha da o evde kalmaz sanıyorum ki?

sizi ve yaşadıklarınızı biliyorum ama eşinizin hiç böyle biri olabileceğini düşünmemiştim.

eşiniz tam bir ana kuzusu, anasından korkusundan kendi kişiliğini kaybetmiş ki muhtelemen 30 lu yaşlarında bir adamdan bahsediyoruz....

hamile olmasanız sağlam bir cıngar çıkarın derdim ama şu an hiç kimse ve hiç bir şey için bebeğinizi riske atmaya değmez. görmeden duymazdan gelin doğuma kadar sonrasını zaten bir şekilde halledersiniz. boşanmayı hala istiyor olursanız gidip davayı açtığınızda sizin ne kadar ciddi olduğunuzu anlar herhalde eşiniz daha da o evde kalmaz sanıyorum ki?

Suan bana evleri ayirmak mantikli geliyor
Kayinvaldem bi gitsin esime soylucem
Kendine kalacak bir yer bulsun
Bir sure gormek istemiyorum

Melekyavrum,
Böyle bir konun olmasina üzüldüm,
cok samimi olmasakta,
iyi biri oldugunu düsünüyorum her zaman
INSALLAH bebeginle bu gunleri atlatir cok cok mutlu olursun
ALLAH YARDIMCIN OLSUN INSALLAH(AMIN):16:

Canım iyi akşamlar.kendine dikkat et güzel şeyler düşün kafanı yorma vallahi deymiyor kimse için kendini ve çocuğunu düşün öyle olunca etrafındakiler de değişiyor.çok ağır şeyler bunlar boğazında bir yumruyla yaşayacam sanıyorsun ama Allah nasip eder de yavrunu kucağına alırsan kollarının arasından sıkıntıların süzülüp dökülecek inşallah.her şerin bir zorluğu ama bir hayrı olur.kendini düşünerek ve çocuğunu düşünerek adım at.kimseye eyvallahın yok Allahın var ötesi var mı

Öncelikle allah yardımcınız olsun ve inşallah bebeğinizi sağlıcakla kucagınıza alırsınız.
Benimde basımda vardı bi kaynana bende 35 haftalık hamileyken rahatsızlandım ve 5 gün hastanede yatmam gerekti bu süreç içnde kaynanam ve eşimden hiç tahmin etmeyeceğim seyler gördüm ama hiçbiri için üzülmeye değmez kendimi geçtim evladım için sakin kalmaya çalıştım.Yaşanılan hiçbişey unutulmuyor ama ben evladıma bişey olacağı korkusunu tattım ve hepsinin canıcehenneme deyip keyfime baktım.Sizde canınızı sıkmayın biliyorum çok zor bunu başarmak ama o bebeği kucagınıza alıp emzirdiginizde ve sizin gözlerinize bakan size muhtaç olan o minicik yavruyu gördüğünüzde kimse umrunuzda olmaz emin olun.

Siz bide hem tehlikeli gebelik yaşıyorsunuz hemde çalışıyorsunuz bunlar bile stres yaratan şeylerken sacmasapan seyler yaşamanıza çok üzüldüm alsın o kaynanan o mısırı ... Töbe töbe..Geğirtisini alırdı belki rahatlardı :D

evet bizim hormonlarımız değişiyor erkekler sapıtıyor
senin sıkıntın da benzer mi
suan 20 hafta bitti
aralık sonu insallah doğum

normalde eşim çok iyidir de diyemeyeceğim
aslında evlendiikten sonra cok değişti
sürekli hediye cicek alan adam gitti
süprizler yapardı
gittikçe farklılasıyoruz
insanlar sürekli melekyavrum mükemmel bir eş senin için diyorlar
o bunu duydukca daha da eziliyor
sanki kıskanıyor bu durumu ama düzelmek için caba sarfetmiyor
Kısmen benziyor.Karşı cins hayali ve etraftaki açık saçıklık,onun bakışları beni delirtiyo..Çok şükür bizde çok düzelme var ama işte huyu tekrar değişir mi o korku çok berbat.

Demek sadece dönemsel değil sizin durum.Ah ya akşam akşam çok üzüldüm..

merhaba kızlar
ben 2si düşük 1 i de malesef ölü doğum olmak üzere 3 bebeğimi kaybettim,şimdi tekrar hamileyim(20haftalık),insallah bir kızım olucak.
gecen hamileliğimde sinirimi bozan olaylar olmustu ve tansiyon sıkıntısı yasadım meleğimi kaybetmemin en büyük sebebi de bu oldu.
Şuan için sağlıklı giden bir gebeliğim var ama eşimle sorunlarım baslayana kadar sıkıntım da yoktu. Eşimin benimle aynı meslekten ama baska sehirden bir kızla netten 1 hafta konustuklarını yakaladım. ve eşimden inanılmaz soğudum, yüzüne bakmak istemiyorum
kızla esasında bir sey yasanmamıs sadece telefonda facede konusulmus ama kabul edemiyorum, etmek de istemiyorum

neyse eşime boşanmak istediğimi sadece tekrar preeklamsi yasamak(gebelik zehirlenmesi tansiyon) yasamak istemediğim için bir süre düşüneceğimi en uygun zamanda dava acacağımı söyledim
dün eşimin annesi aradı aramızda 2 saatlik mesafe var burası da onların orası da ilçe,ama eşim burdan annesini almaya gitti,çok hastaymıs,burda muayene ettirdi
tamam elbette yapsın annesi ama 1 hafta kalıcakmıs
doktor birseyin yok demiş,afedersiniz kayınvaldem geğiriyormus hastalık buymus:53::53:

ve ben çalışıyorum, kayınvaldemle ortak konusabileceğim tek konu bulamıyorum
işe gidiyorum eve gel yemek yap bulasık cay temizlik meyve servisi
ben 4. gebeliğimi yasıyorum ve suan cok sinirliyim
eşime ayrı kayınvaldemin bencilliğine ayrı

bakıma ihtiyacı olan benim
3 bebek kaybetmişim
eve gelip sırf geğirmesi var diye ortalığı ayaga kaldıran kayınvaldeme bakmak zorunda mıyım
eşim zaten zerre yardım etmiyor
yardımını geçtim annesinin kuzusu tavırları,sürekli tartısmamız, onun yanında eve erken gelmesi, annesi yokken gece geç gelmesi nefret ediyorum
boşanma kararımı her saniye tasdik ediyor yaptıklarıyla

ben mi yanlıs düşünüyorum
sinirlenip tansiyon sıkıntısı yasamak istemiyorum bir akıl verin

cnm arkadaım böyle bı konuda seı görmekten cok uzuldum
hep esınle cok mutlu evlılıgınız olduğunu duunurdum nedense nasıl kıydı sıze böyle bı donem
kararın ne olursa olsu sen cok guclu bı kadınsın sakı bırakma kendını sadece kızına odaklan
kv ye gelınce bence ıkısınden de uzaklascak bı care bul toplantı vb otursunlar ee ogul

Ablacim senden bunlari duydum ya artik icim rahat
Demekki simariklik yapmiyorum
Sonucta benden daha tecrubeli olgun birisin
Dedigini yapicam
Bugun cok sinirliydim
Yukari kata yatagima ciktim actim tv yi bebisim de tekme atiyor keyfim yerine geldi
Sinirle kalkip sadece kendimi uzdum
Suan kavrayabiliyorum
Şımarıklık ne demek
Sen ANNEsin
3 evlat kaybetmişsin,nasıl titriyosundur üstüne
Her vurdumduymaza,her densize gönül koyma
Canın sıkılırsa o hüzünlee bol bol dua et yavrucağına kavuşmak için
Can-ı gönülden istiyorum senin adına

kızıyorum bak ben böyle gelinlere.
yahu kv de eşin de düşüncesizin önde gideni. sen niye eve gelip yemek yapıyosun gel işten hastayım şuyum buyum de uzat ayaklarınıç yat hamilesn durumunda malum bi meyve servisi yapıyosun zıkkkkımın kökünü yesinler. elleri ayaklarımı kopmuş. az yesin az geğirsin.

hasta halinle hem strese gir hem hürmet hizmet. bide çalış eve parada getir. ohhhh şımart canım şımart.

Melek oradan alıntı, buradan alıntı yapmayacağım ama sana çok kızdım.

Sen çok kötü şeyler yaşamışsın, birde (ayrılırsın veya ayrılmazsın o ayrı) bitirmek istediğin bir evliliğin var.

O densizlere sinir harbi içinde niçin hizmet ediyorsun ki ? Bırak ne zıkkımlanırsa zıkkımlansınlar. Kadın değil mi yapsın yemek oğluyla yesin.

Hatta sen, " ben artık yemek yapamayacağım siz pişirirseniz yiyeceğiz" dersin.

Bırak ya hürmet etmeyi artık.

selam
dün akşam nasıl geçti çok merak ettim. buradaki tavsiyeleri dikkate alıp dinlendin mi? daha fazla hizmet etme onların senin etrafında pervane olması lazım ama ne biliyor musun, sen hiçbir şey yokmuş gibi davranıp güçlü şekilde iş güç yaptıkça daha çok yıkarlar üstüne. allah korusun bebeğine birşey olmasın, o herkesten çok daha önemli şuan.

selam
dün akşam nasıl geçti çok merak ettim. buradaki tavsiyeleri dikkate alıp dinlendin mi? daha fazla hizmet etme onların senin etrafında pervane olması lazım ama ne biliyor musun, sen hiçbir şey yokmuş gibi davranıp güçlü şekilde iş güç yaptıkça daha çok yıkarlar üstüne. allah korusun bebeğine birşey olmasın, o herkesten çok daha önemli şuan.

aynen canım benim sorunum bu hiçbirsey olmamıs gibi iş güc yapmak
ama dün aksam yapmadım
sabah kayınvaldem kahvaltıyı hazırlamıs
evimiz dublex ben merdivenlerden inerken basladı konusmaya bu saate kadar yatılırmı falan filan
kahvaltıyı hazırladım ben hastayım dayanamam
evde domates yok salatalık yok meyve yok
(buranın pazarı bugün evimizin önünde,hafta içi de manavdan alıyorum)

ben 9 da uyanmıstım ama hiç inmedim asagı saat 10 gibi indim asagı
bu saate kadar yatılır m diyen kayınvaldem de tv karsısında uzanmıs yatıyordu bu arada:47:

neyse dolaptaki olmayan meyveyi nasılsa ben buldum cıkarıp doğradım
sonra gene o olmayan domatesi doğradım
oturdum kahvaltımı ettim

eşimle annesi, eşimin kuzeninin karısından bahsettiler mükemmel bir gelinmiş
anne dedikce bir anne daha cıkarmıs agzından
eşimde evet cok iyidir diyor
bu arada dedikleri insanlar geç evlendi 45 yasındalar ve daha 5 aylık evliler
onların o kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tavırlarını gördükçe
daha bir keyifle yaptım kahvaltımı
sonra kahvaltıyı topladım
kayınvaldem bulasıkları yerleştirmeme yardım etti
yerleri sildi bu sefer de ben yardım ettim
az sonra ana oğul psikiyatriste gidecekler
kayınvaldem baktı doktor hastalık bulamadı
şimdi psikiyatriste gideyim en iyisi dedi
bende arkadaslarımla dşarı cıkıcam hava serinleyince:27::27:

canım benim hem cok üzüldüm hem sana cok kızdım.
insanlar düşüncesiz merhametsiz sense kendini hiç düşünmüyorsun.
ya uzanıp dinlensene sen evde Allah askına.
biz neler yasadık.en kötü acıyı derinden duyduk.
evlatlarımızı kaybettik.geriye kim kaybolursa kaybolsun hayatımızdan.
heleki bu sartlarda canları cehennme.
uzak dur mutfaktan ve ev işlerinden.
kimin canı ne cekiyorsa kalksın hazırlasın yapsın yesin.
sen değil onlar hamile masallah.aseren onlar.
neyse ben sana ulasmaya calısayımda konusalım seninle.
Rabbim hidayet versin.

konu sahibini tanımıyorum. konuyu okudum. fakat bütün yorumları okuyamadım. ama okuduklarımdan yola çıkarak birkaç şey söylemek istiyorum. bazı yapılanlar bana cok tuhaf geldi. hatta boşanma sebebini dahi anlayamadım. bir kız mı? yoksa evde kalan vehizmet bekleyen kayınvalide mi?

hamile olduğıunuz için ve öncesinde yaşadıklarınız yüzünden çok hassas bir dönem geçiriyorsunuz. bu yüzden boşanma kararını bu hamilelik sürecinde almamanız en büyük tavsiyem olacaktırr. yorumları okurken ağırlıklı olarak kayınvalidenin sözlerine ve harektlerine karşı bir tepki var. sanki eşinizin yaptığı yanlışın önüne geçmiş ve eşinize olan hırsınızı kayinvalidenize söylenerek çıkarmışsınız gibi geld, bana. yani asıl sebep bitmiş de tek sorun kayınvalidenin yaptıkları olmuş gibi. ama bu da normal aslında. hamilelik de insanlar hiç takılmadıkları şeylere takılır ve rahatsız olurlar. ben öyleydim. bizler hamileyiz diye özen gösterilmesini bekliyoruz ama bazı insanlar bu şekilde olmuyor malsef. alt tarafı hamile ne var bundan gibi düşüncelere sahip olan çok insan var malesef.

kayınvalideniz düşüncesiz davranabilir, davranmış da... ya da başka yanlış şeyler de yapabilir. ama bana sizin kayınvalidenize karşı bazı yaptıklarınız da yanlış geldi. kayınvalideniz ayıp ediyor doğru ama sizin ona karşı saygısızlık yapmanız da hiç hoş olmamış bence. ve bu şekilde davranarak kayınvalidenizden aşağı kalır bir yanınızda kalmamış. sizi üzmek ya da burda bir tartışma ortamı yaratmak değil amacım. ama gerçekten bazı yaptıklarınızı ağzım açık okudum, kayınvalidenizin sözleri ve yaptıklarını okuduğum gibi...

konu sahibini tanımıyorum. konuyu okudum. fakat bütün yorumları okuyamadım. ama okuduklarımdan yola çıkarak birkaç şey söylemek istiyorum. bazı yapılanlar bana cok tuhaf geldi. hatta boşanma sebebini dahi anlayamadım. bir kız mı? yoksa evde kalan vehizmet bekleyen kayınvalide mi?

hamile olduğıunuz için ve öncesinde yaşadıklarınız yüzünden çok hassas bir dönem geçiriyorsunuz. bu yüzden boşanma kararını bu hamilelik sürecinde almamanız en büyük tavsiyem olacaktırr. yorumları okurken ağırlıklı olarak kayınvalidenin sözlerine ve harektlerine karşı bir tepki var. sanki eşinizin yaptığı yanlışın önüne geçmiş ve eşinize olan hırsınızı kayinvalidenize söylenerek çıkarmışsınız gibi geld, bana. yani asıl sebep bitmiş de tek sorun kayınvalidenin yaptıkları olmuş gibi. ama bu da normal aslında. hamilelik de insanlar hiç takılmadıkları şeylere takılır ve rahatsız olurlar. ben öyleydim. bizler hamileyiz diye özen gösterilmesini bekliyoruz ama bazı insanlar bu şekilde olmuyor malsef. alt tarafı hamile ne var bundan gibi düşüncelere sahip olan çok insan var malesef.

kayınvalideniz düşüncesiz davranabilir, davranmış da... ya da başka yanlış şeyler de yapabilir. ama bana sizin kayınvalidenize karşı bazı yaptıklarınız da yanlış geldi. kayınvalideniz ayıp ediyor doğru ama sizin ona karşı saygısızlık yapmanız da hiç hoş olmamış bence. ve bu şekilde davranarak kayınvalidenizden aşağı kalır bir yanınızda kalmamış. sizi üzmek ya da burda bir tartışma ortamı yaratmak değil amacım. ama gerçekten bazı yaptıklarınızı ağzım açık okudum, kayınvalidenizin sözleri ve yaptıklarını okuduğum gibi...

bütün yorumları okumadığınız için yanlıs yorum yapmıssınız diye düşünüyorum
ben eşime cok kızgınım yaptığı hatayı kabul edemiyorum
pazartesi facede konustuklarını öğreniyorum boşancıcam diyorum
persembe annesini getiriyor
benim bir baskasına bakıcak durumum lüxüm yok
aynen dediğiniz gibi alt tarafı hamile haline sokulcak bir durumum yokki ilk gebeliğim değil
ben eşim konusunda konusmuyorum bile kararımı verdim zaten
ama üstüne birsey yok gibi annesini getirip baktırmaya calısmasına tahammül edemiyorum
boşanma sebebim tabiki bir kız
kvaldem 1 hafta kalcak diye boşancak halim yok
kayınvaldeme yaptığım yanlıs bir sey olduğunu düşünmüyorum
daha tek saygısız kelime cıkmadı agzımda cıkmazda benim yapıma uygun değil
siz saygısız olduğum kanısına nerden vardınız bilemedim
4. gebeliğini yasayan 3 bebek kaybeden bir insanın baskasının olmayan hastalığına bakıcak durumu yok
olabilir o da sizin görüşünüz tabi
herkes kendi cektiğini bilir
ama ben evlat acısını yasadım şimdi titriyorum karnımdaki bebegime
benim tek derdim bu bebegime kavusmak
doktor son 2 ay hastaneye yatısını yapıcam diyor bana
ama eşim ve kvaldem bana hasta bakıcılık yaptırmaya calısıyor
bunu yapmadığım için saygısız olucaksam
umrumda da değil
umrumda olan sadece karnımdaki bebegim
ne beni aldatan eşim ne de boşanmak istediğim insanın annesi

Son düzenleme:
canım benim hem cok üzüldüm hem sana cok kızdım.
insanlar düşüncesiz merhametsiz sense kendini hiç düşünmüyorsun.
ya uzanıp dinlensene sen evde Allah askına.
biz neler yasadık.en kötü acıyı derinden duyduk.
evlatlarımızı kaybettik.geriye kim kaybolursa kaybolsun hayatımızdan.
heleki bu sartlarda canları cehennme.
uzak dur mutfaktan ve ev işlerinden.
kimin canı ne cekiyorsa kalksın hazırlasın yapsın yesin.
sen değil onlar hamile masallah.aseren onlar.
neyse ben sana ulasmaya calısayımda konusalım seninle.
Rabbim hidayet versin.

aynen canım burdaki bütün yorumlar bu yönde zaten
o kadar dinledimki hepsini zaten
ama bazı seyler elimde olmuyor
zamanla onları da yapıcam ama ilmek ilmek
dün sabah bu saate kadar yatılırmı diyen kvaldem bu sabah 11 de kalktı
ben kvaltıyı hazırladım
sonra gene ben topladım
dün 10da kahvaltı yaptık 12 de gelmiş ben cok acıktım ne yiycem diye 10 defa soruyor
aksam hadi kalk meyve getir diyor
kalk pazara gidelim dio ben bu sıcakta gidemem ddiyorum 5 dk sonra gene diyor ama ben gitmedim
belki basit gibi bunlar ama basit değil
yarın gitmesi için dua ediyorum sadece
dün arkadaslarım zorla dışarı cıkardılar beni o kadar iyi geldiki
eşimden kvaldemden kaçtım bebegimle huzurlu bi gün geçirdim
Allah razı olsun onlardan

Senin o kayınvaliden var ya zıkkımın dibini yesin! Pis cadı ne olacak!
Yok domates yok, yok hıyar yok. Senin oğlundan daha hıyarı mı var evde diyemedin mi?
Madem yok kalk git al marketten, incilerin mi dökülecek? Açsan kalk yap bir ekmek arası, ne diye ayağına yemek istiyorsun. Kahvaltıyı kaçıran kendine yiyecek başka birşey bulabilir. Yatmayaydı 11lere kadar. Kimse onun keyfini bekleyemez.
Yerleri silme, bulaşıklara hiç elleme. Yapsın kendisi. Yemeği de kendine hazırla, koy tepsiye. Çık odanda ye. Sorarlarsa da doktor özel bir diyet uygulatıyor bana, bebek için de. Malum tansiyonum var. Ve ev işi yapmamı da yasakladı de.
Bir geğirti için kıyametleri koparan kadın bunlara da ses ederse kov evden gitsin. Bu saatten sonra çok da önemli değil. :7:

Back
X