Hamileyim ve boşanma evresindeyim

nihancinaroglu

Anne ve biyoloji öğretmeni.
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2016
108
126
18
36
Merhabalar,
Eşimle 4 yıldır yarı mutlu yarı mutsuz bir evliliğimiz var. İlk bebeğimizi kaybettikten sonra bana her zaman psikolojik destek oldu, hakkını asla ödeyemem. Ancak son 1-2 yıldır eski tadımızı kaybettik. Ona eskisi gibi bakamadığını fark ediyorum ve o da aynı şeyleri düşündüğünü söyledi bana. Artık aynı yatakta bile yatmıyoruz. Aynı evde yaşayan iki yabancıyız kısaca. Hamile kalmasaydım şu an boşanmış olacaktım hatta. Maalesef evimizden kavga eksik olmuyor ama şükür 7-8 aydır eşim sırf bize bir şey olmasın diye kavga etmiyor benle olursa da küçük küçük şeyler.
Uzun lafın kısası, bebeğimiz doğar doğmaz boşanmayı düşünüyoruz çünkü artık birbirimize tahammül edemiyoruz. Bu süreçte ve ilerde nasıl çocuğumu mutlu edebilirim ve bu yaptığımızın çocuğumuza etkisi ne olacak?

Bebek evliligi degistirmez dusuncesindeyim.. Fakat esinlede konus bu konuyu kendinizi bosanmaya odaklamayin derim.. cok buyuk problemleriniz yoksa bebek dogana kadar olan zaman dusunme zamaniniz olsun.. bebisiniz bi dogsun baktiniz olmuyo bosanirsiniz..

Eşim sana tahammülüm yok artık dedi. Sanırım bu yolun geri dönüşü yok...

Biz de yaklaşık 5 aydır (yani hamileliğimin başından beri) sürekli ve şiddetli olarak kavga ediyoruz. Çoğu zaman söylüyorum ona bıktım senden tahammül edemiyorum artık diyorum. Ama kavga bitip de tekrar barışınca geçiyor bu duygum...

Biz de yaklaşık 5 aydır (yani hamileliğimin başından beri) sürekli ve şiddetli olarak kavga ediyoruz. Çoğu zaman söylüyorum ona bıktım senden tahammül edemiyorum artık diyorum. Ama kavga bitip de tekrar barışınca geçiyor bu duygum...
Bizdeki sıkıntı bunu söyleyip evi terk etmesi ve geldiğinde yine aynı şeyleri yapması... Umarım barışmanın bir yolunu buluruz.

Canım ben de aynı durumdayım 1 ay var doğuma 1 ay önce eşimin annesi bana etmediği hakareti bırakmadı eşim de annesinin her dediğinden etkileniyor benimle yalnız kalınca bana hak veriyor annesi devreye girince yine benden uzaklaşıyor sürekli bosanmayi düşünüyorum ama çocuğu babadan mahrum etmek var işin ucunda Allah yardimcimiz olsun çok zor..

Canım ben de aynı durumdayım 1 ay var doğuma 1 ay önce eşimin annesi bana etmediği hakareti bırakmadı eşim de annesinin her dediğinden etkileniyor benimle yalnız kalınca bana hak veriyor annesi devreye girince yine benden uzaklaşıyor sürekli bosanmayi düşünüyorum ama çocuğu babadan mahrum etmek var işin ucunda Allah yardimcimiz olsun çok zor..
Aynen öyle, çocuk olmasa 1 saniye bile düşünmezdim. Seninki de kötüymüş Allah'tan kaynanam hakaret derecesine ulaşmadı birbirimizi sevmeyiz ama saygımız var şükür. Allah yardımcın olsun.

Peki size neden tahammül edemiyormuş asıl sıkıntı nedir? Erkekler sevmiyorum senin bir hatan yok ama seni artık sevmiyorum demeyi beceremiyorlar sizin bir hatanız var mı yoksa sevgisi mi bitti? Eğer sevgisi bittiyse bitmiştir yapacak bir şey yok ama sorun varsa çözebilirsiniz belki.

Peki size neden tahammül edemiyormuş asıl sıkıntı nedir? Erkekler sevmiyorum senin bir hatan yok ama seni artık sevmiyorum demeyi beceremiyorlar sizin bir hatanız var mı yoksa sevgisi mi bitti? Eğer sevgisi bittiyse bitmiştir yapacak bir şey yok ama sorun varsa çözebilirsiniz belki.
Bilmiyorum çünkü neden böyle yaptığını hiçbir şekilde söylemiyor ne zaman sorsam sinirleniyor olmuyor işte diyor... Sürekli yaptığım şeyleri söylediğim sözleri ona olan davranışlarımı test ediyorum ve gerçekten çıkar bir yol bulamıyorum.

Bilmiyorum çünkü neden böyle yaptığını hiçbir şekilde söylemiyor ne zaman sorsam sinirleniyor olmuyor işte diyor... Sürekli yaptığım şeyleri söylediğim sözleri ona olan davranışlarımı test ediyorum ve gerçekten çıkar bir yol bulamıyorum.
Sevgisi bitmiş olabilir ya da azalmış olabilir. Kurtarmak istiyorsanız biraz zamana bırakın çünkü bir hatanız olmadığı için yapabileceğiniz bir şey de yok. Zamanla da düzelmiyorsa maalesef bitmiştir. Yolunuza bakarsınız o sizi istemiyorsa siz onu hiç istemeyin bu hale geldiyse durum.

Back
X