hamileyim ve çok korkuyorum ...

mwomen

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
13
0
16
Bursa
arkadaşlar ben 24+3 günlük hamileyim ve panik atak var hamile kalmadan önce diş ameliyatı olmuştum masadaki halim doktorları bile korkutmuştu kalp ritmim bozuldu elim ayağım titredi ölüomuş gibi hissettim kendimi ki doum daha zormuş.ben epidural normal doum istiyorum ama düşündüğğümde bile bayılcak gibi oluorum masadaki halimi düşünemiorum bile benim durumumda olanlar varsa yardımcı olurmusunuz?

arkadaşlar ben 24+3 günlük hamileyim ve panik atak var hamile kalmadan önce diş ameliyatı olmuştum masadaki halim doktorları bile korkutmuştu kalp ritmim bozuldu elim ayağım titredi ölüomuş gibi hissettim kendimi ki doum daha zormuş.ben epidural normal doum istiyorum ama düşündüğğümde bile bayılcak gibi oluorum masadaki halimi düşünemiorum bile benim durumumda olanlar varsa yardımcı olurmusunuz?

Yakın bir arkadaşımda da aynı şey vardı. Yanlız onun ki çok ciddiydi, sürekli doktor kontrolünde ve ilaç kullanan biriydi. ilaçla normal hayatını sürdürüyordu sonra hamile kaldı. Hamileliği boyunca ilaç kullanamadığı için çok ciddi ataklar yaşadı zaten bu durumda normal doğum yapması da mümkün olmadı. Tamamen bayıltarak sezeryan yaptılar. Çok uzun süre boyuncada bebeğini red etti. Benim değil dedi, bakmadı emzirmek istemedi. Aylarca bu şekilde devam ettikten sonra doktorlar sütü bırakıp ilacına başlamasının daha doğru olacağına karar verdiler. Ve hem annenin hem de bebeğin hayatı kurtuldu diyebilirim. Eğer sizin durumunuzda ciddi ise lütfen normal doğum yapmayın bırakın ameliyat ile bebeğinizi dünyaya getirin. Sizin ruhsal sağlığınız bebeğinizin geleceği için bence daha önemli. Geçmiş olsun.

Selam canım bende senin gibiyim.. hatta ilk zamanlar hamile kaldığımı öğrendiğimde çok kötü günler geçirdim..
Sürekli depresyona giriyorum.. Bebek kıyafetleri alıyoruz onlara bakarken bile kötü oluyorum :(
Senelerce panik atak tedavisi gördüm... Ve malesef hamileliğimde de hafif dozda kullanıyorum çünkü bebeği aldırmayı bile düşündüm ilk zamanlar..
İlaç fayda ettimi dersen çok fazla değil hala daha korkularım çok fazla..
Doğumdan doğum sonrasından çok korkuyorum.. Bunun birde lohusalığı var...
Allah yardımcımız olsun :(

merhaba canım ne kadar ilginç değil mi ? bu forumdakilerin çoğu bebek için uğraşıp duruyor bizim de derdimiz bambaşka..
ben de kazara hamile kaldım sayılır ilk aylarda ne ağlardım sonradan bulantılarım başladı hayata küsmüştüm bir deri bir kemik kalmıştım..
Bebek kıyafetlerini bile böyle bir hevesle,içim kıpır kıpır ede ede almadım ne yazık ki ben bir de yurtdışındayım ilk zamanlar anne vs yanımda olsa da daha sonra tek kalacağim ve inan bir bebeğe nasıl bakacağımı bilmiyorum...
son zamanlarda da doğum korkusu sardı beni ıkınamayacağımı düşünüyorum(ne alakaysa) doğum yapamayacakmışım gibi geliyor..
ve en kötüsü de şu ki depresyonlu bir annenin karnında bu bebek.nasıl büyüdü mutsuz bir kız mı olacak bilmiyorum :(((

cnm bendede panik atak var ben 1.5 sene önce doğum yaptım hemde normal hiç birşey olmadı kendini sakın korkutma büyütme okadar öncelikle bu durumda sakin olcaksın bende doğumda kendimi bir ara bayılcak gibi hissettim ama doktorlar çok yardımcı oluyolar sakinleştiriyolar merak etme aklına taktıkça daha kötü olursun

merhaba canım ne kadar ilginç değil mi ? bu forumdakilerin çoğu bebek için uğraşıp duruyor bizim de derdimiz bambaşka..
ben de kazara hamile kaldım sayılır ilk aylarda ne ağlardım sonradan bulantılarım başladı hayata küsmüştüm bir deri bir kemik kalmıştım..
Bebek kıyafetlerini bile böyle bir hevesle,içim kıpır kıpır ede ede almadım ne yazık ki ben bir de yurtdışındayım ilk zamanlar anne vs yanımda olsa da daha sonra tek kalacağim ve inan bir bebeğe nasıl bakacağımı bilmiyorum...
son zamanlarda da doğum korkusu sardı beni ıkınamayacağımı düşünüyorum(ne alakaysa) doğum yapamayacakmışım gibi geliyor..
ve en kötüsü de şu ki depresyonlu bir annenin karnında bu bebek.nasıl büyüdü mutsuz bir kız mı olacak bilmiyorum :(((

Ne kadar doğru demişsin canım ya.. Keşke elimde olsa da bende çok mutlu bir hamile olsam...
Bunun için nasıl mücadele ediyorum bir bilsen.. :(

bende de hafif düzeyde var dı insan kesinlile boş kalmamalı ve hep oyalanacak kafa dağıtacak bir şeyler bulmalısın benim panik atağım hamilelikte daha da azaldı ve doğumumuda normal yaptım her zaman kendine telkinde bulun çok güzel geçecek diye çünkü sen istesende istemesende o bebek doğacak çünkü herkes doğuruyor hem de önceden ki şartlar daha kötüydü kesinlikle kendini oyalayacak birşeyler bul ve kendini doğuma hazırla bol bol yürüyüş yap

bu yazıyı hamileyken yazmıştım korkumun ne kadar yersiz olduğunu anladım :) normal doğum yaptım . başardım :) 6 aylık sağlıklı bir küçük prensim var desteğiniz için çok teşekkür ederim hepinize .....

bn panık atak dglm ama olma asamasına gelmistim depresyonlu bı hamılelık gecırıyorum bi mutsuzluk umutsuzluk ama tabı oncekı hallerıme gore sukurler olsun bole depresyona gırıpte dogum sonrası mutlu umutlu anneler gorunce cok mutlu oluyorumm dinlemek isterim oncesını snrasını;)

Back
X