• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim ve kv den iyice soğudum .

Sen şehzade anası oluyorum modundan çık bi bence
Kv nin oğluna oğlan doğruyorsun diye seni yerlere göklere sığdıramasın istiyorsun,garip triplere ve beklentilere girmişsin
Sadece çocuk doğuruyorsun ce hamilesin
Yüzyıllardır yapılan normal birşey
Çocuğun oğlan olması da seni ultra özel fln yapmıyor
Bebeklerin yüzde ellisi erkek yüzde ellisi kuz olur zaten
Sen şehzade anası oluyorum modundan çık bi bence
Kv nin oğluna oğlan doğruyorsun diye seni yerlere göklere sığdıramasın istiyorsun,garip triplere ve beklentilere girmişsin
Sadece çocuk doğuruyorsun ce hamilesin
Yüzyıllardır yapılan normal birşey
Çocuğun oğlan olması da seni ultra özel fln yapmıyor
Bebeklerin yüzde ellisi erkek yüzde ellisi kuz olur zaten

Ben üniversite okumus iyi bir kariyeri olan geri kafalı osmanlı gıbı asla duşunmeyen ataturk kadınıyım sunu once bı bıl.Sonra erkek evlat kız evlat benuım ıcın hıc farketmez hıc bı zman oyle bı dusuncem olmadı olamazda .Kv erkek cocuklarına ayrı bı duskunlugunun oldugunu bılıyorum. ben sadece heyecanlı bı sekılde sonucunu alıp ogrednıgımızde soyledık ve kadının tepkısınden bahsettım.Şunu söyliyim yazdıkalrım ,işinize gelmyorsa cevap vermeyın bu kadar basit.

Ne kadar çok anlam yüklemişsiniz babaanne kavramına..üstelik beklenti kadar kötü bişey yok ilişkilerde hele söz konusu kv gelin ilişkisi ise.
Ben de aynı durumdayım,benim ailem deli gibi seviniyor ilk baştan beri kv de ise pislik yaptı durdu. Üstelik kocanıza bişeyleri siz gösteremezsiniz bu konuda görse de görmez eöin olun. Siz evinizde huzursuz olduğunuzla kalırsınız. Kv yi boşverip kendi ilişkinize ailenize bakınız bence

Sakın böyle bir çaba içine girme. Kaybeden sen olursun. Gözüyle görse bile mutlaka aklamak için kılıf uyduracaktır. Sen mesafeli dur. Hem torununa hevesli olmaması inan daha iyi. Tam tersi olupta kendisini torunun annesi zanneden modelleri var birde bunların. Onlar daha sinir bozucu.
Ben de bundan adım gibi eminim. Aksine ona bişeyleri göstereyim derken daha da ailesinin yanına itiyoruz bence adamları. Biz bebeğin cinsiyetini ilk öğrendiğimizde eşimin ilk yorumu "inşallah kv sini sever oldu:işsiz: ben kv yi sevmediğim için problemler çıkıyormuş göyaaaa da:KK53:

Ben de bundan adım gibi eminim. Aksine ona bişeyleri göstereyim derken daha da ailesinin yanına itiyoruz bence adamları. Biz bebeğin cinsiyetini ilk öğrendiğimizde eşimin ilk yorumu "inşallah kv sini sever oldu:işsiz: ben kv yi sevmediğim için problemler çıkıyormuş göyaaaa da:KK53:
Anneleri melek zaten onların. Sıkıntı bizde

teşekkür ederim beni anlamışsıınız.Kv lerin sorunu oğullarını paylaşamamak.paylaşmak zorunda kalıncada ister istemez bunu gelinlerden çıkarmak. Yaşadığınız çok zor bir durum evet ama sizde eşinizle birbirinizi sevdiğiniz sürece herşeyin üstesinden gelebilirsiniz. Evliliklerde illa çocuk olmalı diye birşey yok kendinizide üzmeyın. malesefki eşler annelerini görmüyorlar ben sadece evet haklısın demesini bekliyorum bu kadar .Laf kondurmadıkları için aramız açılıyor.
Ama sen tercih yapmaya zorluyosun bi nevi,haklı haksız kararını vermesi için adama. Belki seni rahatlatacak bunu duymak ama erkeklerde öyle olmuyor değerlendirme işi. Vazgeç bu sevdadan(eşine bişeyleri gösterme). Bak benim eşimin annesiyle öyle duygusal bi bağı yok,kadında da anne sevgisi,şefkatinden eser yok. Senede bir gittiğimizde görür sorun yaşarız kv nin huysuzluğundan. Ama eşim hala toz kondurmaz. Kadın bariz problem bi de düşün yani kendi kv si görümcesi,eltisi kimse birarada olmak istemiyor. Onlar bile bıkmışlar.

Bence kvyi gereksiz bir sekilde çoook fazla kafaya takmışsiniz. Daha karniniz bile cikmamistir ama 40 haftalik hamile triplerine girmeyin sakin olun hamileliginizin tadına varın. Bir tek kvniz değil Türkiye toplumunda annelerin çoğu erkek çocuklarını kayirir onlara gerçektende aşık olurlar babalarının karını çocuklar için çekerler dayak yer ölümle tehdit edilirler yine da bosanmazlar o yüzden kvnizi kafaya yakmayın ve ailenizle aynı performansı beklemeyin

Aşırı düşkünlük durumunun bir de gelini doğum yapınca sanki kendisi yeni doğum yapmış, oğluna yeni kavuşmuş gibi ona kontrolsüz ilgi , sevgi gösterisinde bulunan versiyonu var. Umarım doğum sonrası o halde olmaz. Simdiden yok saymayi basarip kendi çekirdek ailenize odaklanın. Dogum sonrasi lohusa psikolojisiyle bu tür durumlarla başetmek daha zor oluyor. Basarmasi kolay değil biliyorum ama elinizden geldiğince kendi bebeğinizde olsun zihniniz; sizi üzen durumlarda, insanlarda degil. Anne mutluysa bebek de mutlu :anneadayı:bu hem anne karnındayken boyle hem doğduktan sonra

Kocanı, senin ve annesinin arasında bırakma. Annesini ona kötüleme, üzülen sen olursun. Bu zamana kadar hep böyle olmuştur bu.

Ben de cinsiyeti belli olduğunda bi şeyler alayım öreyim isterdim.. kendi annem kızım daha erken.. dünyanın bin türlü hali var.. Allah korusun bi sorun çıkar kaybedersin eşyalarını gördükçe toparlanamazsın sabırlı ol derdi hep.. kayın validem de doğuma 2 ay kala bi sürü kıyafet aldı ördü falan..

Ben de çok takıldım oğlunun oğlu oluyo sonuçta ne demek. Allah sağlıklı hayırlı evlat versin.. yok soylarını yürütcek benim oğlum yok şöyle yok böyle diye düşünen pipicilerdenseniz diycek bi lafım yok.. şu zamanda görmeye tahammül edemediğim şeylerden..
Görümcem de hep bana sana kız evlat ne güzel olur derdi.. ben rüyamda oğlan görüyorum hayırlısı derdim.. tabi 2 3 defa bu şekilde söyleyince o da pipici zihniyetlilerden ve bana oğlan çocuğunu layık görmüyo kendince diye düşünüyodum çünkü kendinin de oğlu vardı.. bigün kendiliğinden bakımlısın süslüsün karı koca güzelsiniz de fıstık gibi olur yiğenim dedi.. hatta kayınpederim bana bi kız torun doğuramadınız demişti.. çünkü kız evlatlara karşı düşkünlüğü var.. herkes farklı...

Her söylenene takılmayın.. kadının yaptığı yapmadığı her şey batıyo size.. kendi anneniz gibi davranmasını beklemeyin.. benimki de oğlunu deli gibi kıskanırdı her kavgamızda da boşanın derdi. en azından sizi ayırmak için uğraşmıyo.. gebeliğimde bile bu çocuk alıncak seni babanın evine göndercez derdi terbiyesiz kadın..

bırakın olmayan şeyleri dert edinmeyi kocanızla mutlu olmaya bakın.. adamı habire annen şöyle annen böyle diye didiklerseniz sizden uzaklaşmaya başlar

Merhaba ,
15 haftalık hamileyim kv bunu bile kıskanması artık usandırdı. Oğlundan tükenmek bitmez istekleri rol kesmeleri çok garip. Torununa ne hevesi var ne isteği bide kocama istekli hevesliymiş gibi rol kesiyor. Ben onun ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Benim ailem o kadar heyecanlıki daha şimdiden bebeğe birşeyler almaya başladılar gittiğimde babamda annemde sürekli canın ne çekiyor , şunu ye yarasın modundalar. Kv sormuyor bile canın bir şey istiyor mu nasılsın diye. Ben çalışan bir insanın bütün gün evde yemek yapıp çağırmıyor bile. Bir oğlu bir kızı var .Oğlunu hep başka sevip üzerine düşmektedir.(Resmen oğluna aşık .. ) ,Kızından erkek torunu ve kız torunu var ikisininde hevesını almış bi anane.Fakat benim oğlumun olduğunu öğrenince'' aa ''ben kız bekliyodum diyerek tepki gösterdi. Çok şaşırdım. Oğlunun oğlu oluyor ınsan başka bi tepki bekliyor. Sanırım benimde oğlum olacak bana düşkün olacak bunu kıskandı..

Daha önce bununla ilgili yazılar okumuştum .Oğullarına aşık anneler , oğulları evlendiğinde bir yıkıma uğrarlar ve oğullarının çocukları olduğunda oğlunun ondan iyice kopacağını düşünüp bir kez daha yıkılırlar.Bunun psikolojisi mi var bilmiyorum . Ama anneler babalar çocuklarından bir parça olan torunlarına çıldırmazlar mı?
Bugüne kadar kv hiç ama hiç yüz yapmadım saygımdan ve kendi kişiliğimden ödün vermedim.Her zaman iyi oldum ama hem hamilelik psikolojisi hem bu tarz yaklaşımlar ilk kez ona karşı soğuk durmama itti. Gerekmedikçe görüşmüyorum ,olabildiğince kendimi geri çekiyorum.

Kocamın bunu görmemesi en acı olan ,Görmesi için ne yapabilirim .Gördüklerimi söylesemde gene annesi kondurmuyor ama ben oyunlarından rollerin den o kadar bıktım.
Sanki siz de ondan cok farklı olmayacaksınız.

siz daha komiksiniz.

bence konu sahibini yanlış anladınız kız erkek ayrımı yaptığını sanmıyorum. Kvsi daha önceden erkek çocuklarına fazla düşkünse heyecanla haber verdiklerinde ben kız bekliyodum demesi tuhafına gitmiş olabilir. Hani inadına yapıyomuş gibi.
Konu sahibi size gelince sorunları yaşayan sizsiniz bir şeylerden rahatsız olduğunuz belli ama eşinizle aranız açılmadığı sürece fazla büyütmeyin hem kendinize hem bebeğinize stres üzüntü iyi gelmez. Uzak durun, kendinizle ilgilenin:)

Sanki şehzade doğuracaksın ne bu tripler?

tabiki sevinmiştir torunu olacak diye ama senin kadar sevinmek ya da oğlumun oğlu olacak diye davul zurna çıldırmak, sürekli senin hizmetinde koşturmak zorunda değil.

Sana bişey söyleyim sende çok fena bi kaynana olacaksın.

Oğlunun oğlu oluyor,sonuçta insan başka bir tepki bekliyor derken neyi kastettiniz? Torun erkek olunca tepki ne oluyor ki? Havayi fişek mi patlatacaktı.Başka sorunlarınız yoksa ben kızın olur diye tahmin etmiştim lafı çok garip değil.Tabi sizin için erkek çocuk daha kıymetli ise o başka.
İsterse evde tüm gün boş boş yatsın size yemek yapmak zorunda değil.15 haftalık hamilelik için alış veriş yapmaması da bence tuhaf değil.Daha çok erken dünyanın binbir türlü hali var.
Kendinizi böyle doldurmayın,boş verin hamileliğinizin tadını çıkarın.
Sirf bu mesaji begenmek icin giris yaptim:))) Havayi fisege cok guldum:))))

arkadaşalr o kadar gereksiz yorum yapan varki sadece gülüyorum siz beni çok yanlış anlamışsınız . Bi arkadaş pipicilerdenmisin demiş :) şöyle açıklayayım
1)oğlum olduguna tabı sevındım ama kızım olsada sevınırım çünkü ilk evladım .
2)kv dem delı gıbı erkek cocuk seven soyun erkekten yurudugune ınanan sızın tabırınızle pıpıcılerden bı kadın.Ona erkek dendıgınde aa kız beklıyorum lafı çok garıp geldıgı için yazdım (yazmaz olaydım :)
3) ben kadın erkek eşitliğini her zman savunmus zıhnıyette bı kadınım . erkek egemonyasına her zaman karsıyım.
4) Sehzade ?? hangı devırdeyız osmanlı sultanuımıyım sehzade doğurcam kocamda padişah değil:) Ayrıca koyu bi Atatürkçüyüm Asla asla ornek aldıgım duzen osmanlı olamaz.
5) Benım anlatmak ıstedıgım kv benı sımartsın ılgılensın degıl yapmadıgı halde yapıyormus gıbı gıorunmesı
6)biri çok fena kaynana olacakmısım bende oyle dedi:))) olmamak ıcın elımden gelenı yapacagım inaşşlah kotu kaynanan olsam kotu gelınde olurdum.ben kımseye saygısızlık ve terbıyesızlık asla yapmadım yapmamda

bunu anlayıp yarum yapıp bana akıl veren arkadaşlara teşekkur ederım.Anlamayıp yargılayan arkadaşlarda neden yorum yapma gereksınımı duyduklarına anlamadım.ben burda ellı tane konu okuyorum benım dusuncemde degılse yorum bıle yapmıyorum.

İnsan bi yemeğe çağırmadığı kişiye, yardım edip hayatına dahil olmadığı, bir çöp almadığı kişiye kız bekliyodum deme hakkına sahip değil. Bunlar olmasa da olur evet ama insan sevildiğini üstüne titrendiğini bilmek ister, insanız öyle langır lungur yaşayamıyoruz.

Pardon da daha bebek 15 haftalık yahu hemen peşin hüküm veriyorsunuz bir çöp almadı diyee. Bizde de erken daha diye bir şey alınmaz yani. Annesi alıyormuş o almamış bir ilerlesin hamileliği. Ayrıca bir yorum yapmamış ki ben kız olur diye tahmin ediyordum demiş bunu yemeğe çağırmamakla ne ilgisi var öyle hissetmiş ve öyle demiş düşüncesini de mi söylemesin. Ben şuna inanıyorum hamilelikte bir kadından eşi sorumldur ayrıca hamile diye bir insan sürekli yemeğe çağrılmak zorunda da değil. Ya da üstüme titresimnler el üstünde tutsunlar? bunu eşinin yapması lazım. Kaynanadan bu beklenti neden. Beklentiler insanları üzer ve yok beni el üstünde tutmuyor derse soğukluk olur. Ailevi işlerime eşimle aramdaki huzuruma karışmasın bana yeter şahsen..

siz sanırım kayınvaldesınız . Üzerinize alınmış gibi cevapladınız.Kötü demedim kv için sinirlenmeden okursanız daha iyi anlarsuınız. Kv çok kötü bir insan bana zulmediyo kötü davranıyor demedım .Kıskandıgından benımile ilgilenmediğinden ama oğluna ilginleyormuş gibi davranmasından bahsettım .Eğer rahatsız olduysanız yazdıkalrımdan cevap vermeden geçersiniz bu kadar basit .

Ayy hiç güleceğim yoktu. Ben kayınvalide olmak için epeyce gencim 33 yaşındayım daha.. :KK45:üzerime niye alınayım gayet mantıklı vw objektif bir yorum yaptım ve eğer yorumları hazmedeyeceksiniz herkesin sizi haklı bulmasını istiyorsanız konu açmayın. Burada her konu açana herkesin cevap yazma hakkı vardır. Sizde istemediğiniz yorum alınca konuma yorum yapmayın deme hakkına sahip değilsiniz!

size ben kız olur diye düşünüyordum dedi diye, yemeğe çağırmıyor diye, daha 15 haftalık çocuğa şimdiden kıyafet almadı diye mi kıskanç oluyor? Bunların hiçbirini yapmak zorunda değil ki. Eşiniz sorumlu sizden.. daha 15 haftalık bebek yahuu hemen bir şey almadı etmedi. Sanki görende doğum yakın zanneder. Eşinizle aranızı bozmuyorsa aile düzeninize karışmıyorsa bunlar büyütülecek şeyler değil ki. Oğlunun oğlu oluyor insan bir sevinç bekliyor diyorsunuz oğlan olunca ne oluyor? resmen oğlan olmasını istemedi, kıskandı ya getiriyorsunuz.

Back
X