Hamileyim:(

Tam yeni bir ise girmişken ve ise ihtiyacımız varken şimdi nasıl yaparım ki bir hakkım var mı duysalar çıkarırlar beni daha bi hafta oldu gireli
hamilelik nedeni ile işten çıkarılmanız durumunda bir haftalık çalışan da olsanız tazminat alıyorsunuz. (iş yerimizde yaşanmıştı)

evet ilerde kimin ne olacağı belli değil. konu sahibi şuan durumu iyi değil ama yarın ne olacağını bilmiyor... kimse bunu bilemez de zaten. bebeği kendini zehirleyen anne diye verdiğiniz örnek çok saçma bu durumla bunun ne ilgisi var. tabiki alınacak. kurtaja cinayet diye bakanlar emin olun bebek yaşasın anne ölsünde demezler.bu apaçık bir intihar olur çünkü. sakat olayına gelirsek sakat değil engelli denir önce bu kelimeyi doğru kullanmak gerek. sağlıklı doğan bir bebeğin yarın engelli olmayacağının bir garantisi mi var. engelli olabilme ihtimaline karşı sağlıklı doğum yapmış bir çok kadın tanıyorum ben. Herşey Allahtan gelir .... maddi durum şuan yok fakat yarın bize ne getirir yada olandan ne kadar götürür bilemeyiz. bilmediğimiz bir gelecek için bir canlının yaşam hakkını elinden almak ne kadar doğru.
onun yaptırdığı işlemin adı da kürtaj ondan örneklendiriyorum
burada maşallah yardırıyorlar kürtaj yaptıranlar şöyle böyle diye
hiç düşünmüyorlar kimse kolay kolay keyfi sebeple kürtaj yaptırmıyor

ayrıca evet sakat
engelli kelimesini özürlü kelimesi yerine kullanılı
Şu nedenle karşıı çıkılır engellilik bir özür sebebi değildir diye

deminde başka birisi de aynı şeyi yazmış
Bir olayin başa gelmesi ayri bile isteye yapman ayrı şey
Ben bütün engelliler doğmasın demiyorum ama ailenin çocuğun çektiğe acıya da ne olursa olsun doğdu ya deyip duyarsız kalamiyorum

Bence madiyat bahane...insan istedikten sonra her türlü bakar çocuğuna,karnını doyurur...bebek masrafı nedir ki?tamam belki ilk başta ona bir oda kuramazsınız,bebek mobilyasi alamazsınız,o instagramdaki fotolar gibi,kapı süslemeler falan yapamazsınız..ama ne önemi var ki?bizim zamanimizda,biz küçükken bize oda mi kuruyorlar di?bir cogumuzun belki beşiği bile yoktu(benim yoktu şahsen)bebek arabaları mi vardi 30 sene once çocukların,mesela benim eşimin yoktu küçükken,şu an dedigimiz "cok masrafli bezler"mi vardi?biz bezsiz buyumedik mi,annemiz ev hanimi degil miydi,bir tek baba evi gecindiremedi mi?hepimiz bir sekilde büyüdük,aç ta kalmadik dimi,okuduk,hayata tutunduk...tabi insan ister dort dortluk olsun hersey,cocugum hic bir seyden eksik kalmasın ister,ama siz hamilesiniz artik, borclar da maddi zorluklar da geçicidir,yapmayın Allahın verdiği cana kiymayin,anne olup ta pişman olan kadinlarin sayisi belki %5 ama kürtaj yapip ta pisman olan kadınların sayısı eminim kat kat daha fazladır....(daha bikac gun once youtupta izledim,bir cift dorduzleri oldu,dort tane cocuk birden,ve sadece baba calisyor asgari ücret ile...ordan burdan es dost yardim ediyor saolsunlar,bir şekilde idare ediyoruz diyo)

Bence madiyat bahane...insan istedikten sonra her türlü bakar çocuğuna,karnını doyurur...bebek masrafı nedir ki?tamam belki ilk başta ona bir oda kuramazsınız,bebek mobilyasi alamazsınız,o instagramdaki fotolar gibi,kapı süslemeler falan yapamazsınız..ama ne önemi var ki?bizim zamanimizda,biz küçükken bize oda mi kuruyorlar di?bir cogumuzun belki beşiği bile yoktu(benim yoktu şahsen)bebek arabaları mi vardi 30 sene once çocukların,mesela benim eşimin yoktu küçükken,şu an dedigimiz "cok masrafli bezler"mi vardi?biz bezsiz buyumedik mi,annemiz ev hanimi degil miydi,bir tek baba evi gecindiremedi mi?hepimiz bir sekilde büyüdük,aç ta kalmadik dimi,okuduk,hayata tutunduk...tabi insan ister dort dortluk olsun hersey,cocugum hic bir seyden eksik kalmasın ister,ama siz hamilesiniz artik, borclar da maddi zorluklar da geçicidir,yapmayın Allahın verdiği cana kiymayin,anne olup ta pişman olan kadinlarin sayisi belki %5 ama kürtaj yapip ta pisman olan kadınların sayısı eminim kat kat daha fazladır....(daha bikac gun once youtupta izledim,bir cift dorduzleri oldu,dort tane cocuk birden,ve sadece baba calisyor asgari ücret ile...ordan burdan es dost yardim ediyor saolsunlar,bir şekilde idare ediyoruz diyo)
Bende oda yapmadim hic.. durumum vardi cok sukur.. bi yatak o kdr. Uc cocugumda ayni yatakta yatti.. ztn belli bi aydan sonra yanima geliyolar:)

Neyse ya valla ben gerildim bu konuya konu sahibi bizi bi tarafina takmiyo ne yazikki

Çok içtenlikle birşey sormak istiyorum, bebek büyük külfet diyenlere.
Çünkü gerçekten merak ediyorum.
Nesi külfet ?
Hastalık masrafı dısında, Allah sağlık versin o konuda garantimiz Yok.
Kıyafet, bebek arabası, yatağı bunların hep uygun fiyatlı olanları var, anne güzelini istiyorsa kendi isteğindedir, el kadar bebek ikinci elde giyse, trilyonluk arabaya da binse anlamaz çünkü.
Dikkat edilecek tek şey yemeği olur, o da alınır, biz eşim asgari ücretliyken bile çocuğa meyvesini etini vs alabildik. Ama ona kadar aldık,ama aldık yani.
Cidden külfet ne..??

Eskiden babalarımız tek maaşla 2 ev alıyolardı. O anlamda kıyas yapmanız garip olmuş. Hadi kıyafeti halledilir organik ürünler yedirmek lazım o bebeğe. Onların fiyatları da tavan. Cocuga alayım derken ebeveynler kendini unutacak.

Herkes son nefesini verene kadar gerek psikolojik gerek fiziksel olarak kendine bağlı bir canlının sorumluluğunu almak istemeyebilir. Ki bu son derece anlaşılabilir bir istektir. Ebeveyn olmayı herkes becerebilseydi çocuk esirgeme kurumu diye bir oluşum var olmazdı. :stop:
Allah herkese hazır olduğunda çocuk nasip etsin, hazır olmayanların çocuklarına da yardım etsin.

Eskiden babalarımız tek maaşla 2 ev alıyolardı. O anlamda kıyas yapmanız garip olmuş. Hadi kıyafeti halledilir organik ürünler yedirmek lazım o bebeğe. Onların fiyatları da tavan. Cocuga alayım derken ebeveynler kendini unutacak.
Insan bebegi dogurmak istemedikten sonra,bin bir türlü bahane bulunur zaten...kendilerini unutacaklar miş,ee unutsunlar bir zahmet anne baba oluyorlar...ne bu bencilik anlamiyorum gercekten,o suslu kiyafetler de odalar da hep anne baba icin zaten,bebekler anlamiyorlar ki hic birsey küçükken,onlarin asil ihtiyaci anne baba sevgisi,o da bedava degil mi....bu devirde karnını her türlu doyurur anne baba,dilencilik yapar,kagit toplar gene ac birakmaz çocuğunu,ama tabi bencil insanin yapacagi iş degil butun bunlar

Biz bulamıyoruzcular gelir birazdan:olamaz:

Bu kararı ancak kendiniz verebilirsiniz. Hazır hissetmiyorsanız kimseye birşey demek düşmez...

Ama sadece maddi açıdansa bir şekilde tolere edilebilir diye düşünüyorum.

Özel hastaneye değil de devlet hastanesine gidersiniz.

Büyük eşyaları ikinci el, kıyafet vs şeyleri ucuz yollu alırsınız.
Boyle deme ama sonra bizi anlamak zorunda kalabilirsin gercekten onu aramak cok zor

İşten çıkarılırsa bebek gibi temiz bir olay kalmayacak ortada zira doğurması hepten imkansız hale gelecek. Bence 4. Aya kadar söylemesin. O zamana kadar alışırlar kendisine. Ha diyince kovmazlar

iyi de bu bir nevi insanları kandırmak olmayacak mı?
insan kendi çıkarı veya çocuğunun çıkarı için başkalarını kandırmamalı
çünkü o zaman bir yerlerden çıkıyor diye düşünüyorum ben ki bu hayatta en korktuğum şeydir

iyi de bu bir nevi insanları kandırmak olmayacak mı?
insan kendi çıkarı veya çocuğunun çıkarı için başkalarını kandırmamalı
çünkü o zaman bir yerlerden çıkıyor diye düşünüyorum ben ki bu hayatta en korktuğum şeydir
Şu an bebeğin çalışması için engel olma durumu yok. Belki işi beğenmeyip kendisi çıkacak, belki daha iyi bir iş bulacak o sürede. Sonuçta iki ay sonra hemen karnı şişmeyecek yani daha başında çünkü. Sorarlarsa işe girdikten sonra hamile kaldım der yalan değil. Yani neyin ne olacağı belli değilken şimdiden işi kaybetmesin. Belki de umarım olmaz ama aldıracak. O zaman işten çıktığıyla kalır

Back
X