Hamileyim:(

Anlamayacagımı bildiğiniz için mi şaka gibisiniz.

Bende siz anlamıyorsunuz diye anlatmaya çalışıyorum ama boşuna uğraşıyormuşum

Ben gayet iyi anlıyorum. Ama konu objektif tek bir cevabı olan bir soru değil, ben de sizinle aynı görüşü paylaşmak zorunda değilim.

Haklı olduğunuz tek nokta, boşuna uğraştığınız kısmı.

Rica ediyorum, bu ya da bir başka yorumumu alıntılanayım artık.

Merhaba, hayat her zaman planlandığı gibi gitmiyor maalesef. Bir bebeği dünyaya getirmek kadar ona bir gelecek verebilmek de önemli. Zor bir karar eşinizle konuşup hem duygusal hem mantıken en doğru kararı verirsiniz umarım. Özel mesaj da attım konuşabiliriz sevgiler.

Şu an bebeğin çalışması için engel olma durumu yok. Belki işi beğenmeyip kendisi çıkacak, belki daha iyi bir iş bulacak o sürede. Sonuçta iki ay sonra hemen karnı şişmeyecek yani daha başında çünkü. Sorarlarsa işe girdikten sonra hamile kaldım der yalan değil. Yani neyin ne olacağı belli değilken şimdiden işi kaybetmesin. Belki de umarım olmaz ama aldıracak. O zaman işten çıktığıyla kalır

zaten aldıracaksa tabi ki söylemesin, her anlamda yanlış olur
bence de çalışma için engel durum yok, inşallah olmaz da
iki hamileliğimde de doğum yapacağım güne kadar çalıştım ki 9 ay bulantı çektim ikisinde de
ben doğurmaya karar verirse söylesin demek istemiştim, kandırmak gibi olmasın diye

Arkadaşlar hiç biryere gitmedim. Görüşlerinize tek tek önem verdiğim için okuyorum.Düşünüyorum bir yandan eşimle konuşuyorum eşim hala olayın maddi boyut7nda ben daha bir duygusalım . Zaten işin ilginç yani rüyamda da görmüştüm. Bazıları aldırma demiş bazıları aldır zorda kalacaksan demiş bazıları devletten yardım alırsın demiş . Ben devletten yardım alacaksam o çocuğu doğurmak istemem çünkü bu çocuğa iyi imkanlar sunmak isterim. Eşim çalışıyor.3200 maaş alıyor ve kiradayız. Arabamız var ama eşimin satacağını hiç sanmıyorum kayınvalidem almış çünkü sattirmaz.her ay ödememiz gereken borçta vae bu durumda nasıl bir mucize olur ku ay sonunu bile getiremiyoruz.Korunma yöntemimi de ısrarla söylemek istemiyorum ki daha fazla kaos yaşanmaması adına

Geri çekilme diyosun yani yoksa niye kaos çıksın

bu nasıl bir çelişki. çocugum olsa çalışırdım dıyen ınsan smdı işim yuzunden cocuk aldırsam mı dıyor

Eklentiler

• 20180225_234328.webp
    20180225_234328.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 118
Arkadaşlar hiç biryere gitmedim. Görüşlerinize tek tek önem verdiğim için okuyorum.Düşünüyorum bir yandan eşimle konuşuyorum eşim hala olayın maddi boyut7nda ben daha bir duygusalım . Zaten işin ilginç yani rüyamda da görmüştüm. Bazıları aldırma demiş bazıları aldır zorda kalacaksan demiş bazıları devletten yardım alırsın demiş . Ben devletten yardım alacaksam o çocuğu doğurmak istemem çünkü bu çocuğa iyi imkanlar sunmak isterim. Eşim çalışıyor.3200 maaş alıyor ve kiradayız. Arabamız var ama eşimin satacağını hiç sanmıyorum kayınvalidem almış çünkü sattirmaz.her ay ödememiz gereken borçta vae bu durumda nasıl bir mucize olur ku ay sonunu bile getiremiyoruz.Korunma yöntemimi de ısrarla söylemek istemiyorum ki daha fazla kaos yaşanmaması adına
Ben çocuğu için arabasından vazgecmemesine takilirim yalnız ne demek sattirmaz

Aslında çok katı değil manevi yönünüde düşünüyor. Bende aldırmayalım diyerek etkilemek istemiyorum .inanın o kadar kararsizki anlatamıyorum. Daha doktora gitmedik üç tane test yaptım üçüde çift çizgi cıktı. Ne kadarlık olduğunu bilmiyorum
Nasil bir evlilikmis o oyle kendi dusunceni bile soyleyemiyorsun esin ne istiyorsun demiyor mu dusundugun ne hissettigin ne diye sormuyormu..cok kararsizmismis o dogur derse dogurcan aldir dersen aldircan..yazik cok yazik..

Ama o yeni evli çiftte bebeği istemiyor hem konu sahibi hem koca bebeği istememisler
Ayrıca bu uc bir ornek değil
O kadar çok ki böyle çocuk yapanlar az maaşı geçtim aylık 10 lira bulamayanlarin dilencilige çıkanlarin çocukları boy boy
Her sene bir bebek şeklinde gidiyorlar
Konu sahibi hiç çocuk yapmayacaksa dediğiniz mantıklı ama elbet bir gün o çocuk olacaksa neden bu bebekten vazgeçsin ? Sokakta biri yanında biri karnında biri eteğinde olanlarla bir değil ki. Onların eline benimde tutuşturasım geliyor bir doğum kontrol hapı. Bebek rızkıyla doğarcılardan değilim ama madem yeteri kadar dikkatli davranmadılar biraz zorluğunu çekecekler. Bende çocuk istemiyorum şu anda. Olursa benim hatam olur aman ben istemiyorum diyerek kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak kullanamam.

Konu sahibesi son mesajını okudum. Ben sizi asgari ücretle falan geçinmeye çalışıyorsunuz sandım.

Gırtlağa kadar borç içinde yüzüp arabayı satmamak da lükse kaçıyor kusura bakmayın.

Satın arabayı doğurun çocuğunuzu. Şu durumda düşünmezdim bile.

Konu sahibesi son mesajını okudum. Ben sizi asgari ücretle falan geçinmeye çalışıyorsunuz sandım.

Gırtlağa kadar borç içinde yüzüp arabayı satmamak da lükse kaçıyor kusura bakmayın.

Satın arabayı doğurun çocuğunuzu. Şu durumda düşünmezdim bile.

+10000

Ama o yeni evli çiftte bebeği istemiyor hem konu sahibi hem koca bebeği istememisler
Ayrıca bu uc bir ornek değil
O kadar çok ki böyle çocuk yapanlar az maaşı geçtim aylık 10 lira bulamayanlarin dilencilige çıkanlarin çocukları boy boy
Her sene bir bebek şeklinde gidiyorlar

Biri de dilencilik yapıp kağıt toplayıp gene bakarsınız demiş :KK43:

Yani buraları okuyunca burda geldiklerinden beri dilencilik yapıp her sene üreyen suriyelilere kızmamak gerek demek ki

Back
X