Hamileyim..

Çok normal endişeler inanın. Yep yeni bir hayat ekleniyor hayatınıza. Düzeniniz değişecek, planları bozan kafasına göre şekillendiren biri gelecek. Elbette ki belirsizlikler içinde kaybolacaksınız başta.

Yavaş yavaş kalp atışı, ultrasonda belli olan organlar, boyu, kilosu, cinsiyeti, tekmesi derken hissetmeye başlayacaksınız. Bu hazza kulak verebilirsiniz mutlu bir hamilelik, mutlu bir annelik geçirirsiniz. Şuanda kendinizi sıkmayın, baskılamayın. Geçecek.

Dediğim gibi hazır ama hazırlıksız yakalanmışsınız. İlk zamanlar kaygılar,duygusal geçişler fazla oluyor bu da bir etkendir muhtemelen. Kalp atışlarını duyunca ,ufak tefek alışveriş yapmaya başlayınca daha farklı hissedeceksiniz.
Çok teşekkür ederim.
Sizde sağlikla kucağınıza alın inşallah

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ekonomik sıkıntımız yok çalışmıyorum bakabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum bebek de istiyorum 4 yıldır ama Bende hamile olduğum düşüncesine kapılınca yapabilirmiyim hayatım değişecek endişesi yaşıyorum olağan bir durum şuan şaşkınlık hakim sizde kısa zamanda atlatırsınız keyfini çıkarın Allah aramasın kimseye ne güzel ilk aydan olmuş

İnsanların imtihanları farklı farklıdır biri evladına geç kavuşmakla imtihan olur diğeri ise hiç hazır değilken anne olmakla. Dediğiniz noktada haklısınız ama herkes imtihanını kendi şartları içinde yaşıyor işte.

Allah hayırlı evlatlar nasip etsin isteyen herkese hepimize.

Demek ki hayırlısı böyleymiş hakkınızda. Bence endişe duymayın, dünyanın en güzel şeyi geliyor, mutlu olun. bende 23 yaşında anne oldum, Dr bana küçük anne diyordu

Bugün sürekli bu tarz okuduk Allah’ım neyse hayırlı olsun Allah analı babalı büyütün

Nankörlük Can'ım bizimkisi.Ben de aynı şeyleri düşünüyordum.4 yıl bekledim yalnıZ.Aman sınavımı kazanayım işleri yolun koyayım dedim.Kazandım isteyerek hamile kaldım ilk dönemler aynı nankörlüğü ben de yaptım.Allahıma şükürler olsun ama hormonlardan yani.4 yıl ne çok agladım ben de.Saglıkla kucagına almak nasip olsun,büyük de konuşmamak lazım.Hamilelik saglıklı dogum Olacagı anlamına gelmiyor zaten.

Bilinmez her zaman insanı korkutur. Bu çok doğal ve insani bir duygudur. Birkaç ay sonra küçücük bir insan yavrusu katılacak aranıza, 2'yken 3 olacaksınız ve öncelik hep onda olacak. Eski hayatınızdan eser kalmayacak ve yepyeni bir hayata adım atacaksınız. Yersiz endişeler değil bunlar, insanlar yeni bir işe başlarken bile kaygılanıyor; endişeleniyor. Kaldı ki burada düzeniniz toptan değişecek. Zamanla duruma alışacak, kaygılar yerini heyecana bırakacak ve bebek geldiğinde ona o kadar odaklı olacaksınız ki endişelerinizi düşünmeye fırsat bile bulamayabilirsiniz. Sağlıklı doğumlar diliyorum. :)

Sanırım hamile olduğunu öğrenen çoğu kişi yaşıyor bunu.

Aynı şeyi yaşadım, istediğim bebeği öğrendiğimde ne korkuları kapıldım ne ağladım. Nasıl olacak yapabilecek miyim ya hayatımı engellerse ya onu koruyamazsam ya bakamazsam ya 9 ay karnımda doğru taşıyamaz yanlış bişey yaparsam ve daha bir sürü şey.

Annenin bebeğe alışması ilk 3 ayda tamamlanıyormus. 1 ay sürdü benim bu korkularım endişelerim şimdi hastaneye gidip görmek için gün sayıyorum her kontrolden sonra. Doğsa da hergün her saniye izlesem koklasam diyorum.

Istedigin bir bebek ise geçecek bu endiselerin gayet normal merak etme.

Hanımlar,
2 gündür benzer konular açılıyor, ben de şıp diye damlıyorum :))
Kadınız birbirimizi anlamamız lazım, sizler hamileliği öğrendiğinizde hiçbir endişe, korku yaşamamış olabilirsiniz, belki sevinçten havalara uçtunuz ama gebelikten ve bebeğe yetememekten korkmak o kadar doğal ki.

Dün de yazım, ben de çok korktum, bu bebeğimi istemediğimden değildi, annelik yaparken yetersiz kalmaktan korkuyorsunuz, bir bebeğin sorumluluğunu almak emzirip alt değiştirmekle bitmiyor çünkü, bebekken işler kolay, zor olan bebeğiniz büyüdükçe dış dünyada yaşayacağı zorluklarla başa çıkabilmeniz, hiçbir bebek 50 cm boyda 3000 gram kalmıyor, büyüyor, dış dünyaya adım atıyor, rahimlerimizdeki izole hayattan bambaşka bir hayat görüyorlar, kötülükle tanışıyorlar, bir bireyi sadece doğurmuyor, onun ömür boyu da sorumluluğunu alıyoruz.

O yüzden korkmak çok insancıl.

Konu sahibesi sağlıklı bir gebelik diliyorum, kendinize zaman verin, bu duygularınızın yerini başka duygular alacak, anneliği yaşadıkça öğreneceksiniz hepimiz gibi

hormonlar tavan yapmis diyorum

26 yaşında kızımı kucağıma aldım. 3 sene önce yaptığım işten sıkıldım akademik hayata geçtim. Kızım hiç negatif etki olmadı ama onun için daha çok calistigim çok oldu

Bende 5aylik evliyken hamile kaldım üstelik ben çok istiyordum eşim erken diyordu korunuyorduk nasıl oldu anlamadım hamile kaldım çok istememe rağmen bazen daha gezemedik evliligimiz oturmadı daha falan diye üzülüyordum bazende bebek gelecek diye çok heyecanlı oluyordum hormonlardan sanırım böyle tuhaf düşünceler gelip gidiyor kucağıma alınca aşık oldum o minik ellere

Uyuz oluyorum sizin gibi insanlara
Kimse kusura bakmasın
İstemiyorsan korunacaksın arkadaşım...

Tebrikler öncelikle :) Bence duygularınız normal, hamile olduğumu ilk öğrendiğimizde eşimin havalara uçtuğunu benimse mal mal etrafa baktığımı hatırlıyorum :) Çünkü bebeğin sorumluluğunu (karnında taşıma, doğurma, emzirme vb) daha çok kadın yükleniyor. Haliyle istiyor olsanız bile şok hali bence çok normal...Tabi ki sonra çok mutlu olmuştum ama duyduğum ilk an benim aklıma da direkt sorumluluklar gelmişti o an bilemiyorum ben mi çok duygusuzum

Bebeğiniz sağlıkla doğar umarım hayırlı olsun. Ancak hamilelik düşünmüyorsanız niye klomen kullandınız? Hamile kalmak için kullanılmıyor mu o?

Konuyu bir tek ben mi dogru okudum acaba? Nasil bir okumaniz var da istemiyorsan korunsaydin diyebiliyorsunuz
Kadinin yumurtaliklarinda sorun varmis, ilac kullaniyormus dogal olarak cabuk hamile kalamayacagini dusunup korunmamis. Dusundugunun aksine hemen hamile kalinca da erken oldugunu dusunmus cunku belki de yillarca ugrasacagini dusunuyordu.
Muthis anlayissiz insanlarsiniz ya bir de annelikle ovunuyorsunuz,insanlarin duygulariyle annelik bilinciyle dalga geciyorsunuz. Insanlara karsi bu anlayissizlikla, agzina geleni saymakla nasil cocuk egittiniz veya egiteceksiniz ne ogreteceksiniz. Az sakin olun, kendi ofkenizi hayata karsi kizginliginizi milletten cikarmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…